۱۰۵۷۰۷۰
۶ نظر
۵۰۱۰
۶ نظر
۵۰۱۰
پ

بزرگان استقلال که در‌ تیم ملی را به رویشان بستند

به بهانه دعوت نشدن وریا غفوری، بد نیست نگاهی به چهره‌های بزرگ آبی‌پوش بیندازیم که هر کدام در مقطعی تیم ملی را به واسطه سلیقه سرمربیان وقت یا... از کف دادند.

خبرورزشی: به بهانه دعوت نشدن وریا غفوری، بد نیست نگاهی به چهره‌های بزرگ آبی‌پوش بیندازیم که هر کدام در مقطعی تیم ملی را به واسطه سلیقه سرمربیان وقت یا... از کف دادند.

فهرست مدعوین به تیم ملی برای جدال دوستانه آخر این هفته مقابل بوسنی اعلام شد و بر اساس نظر دراگان اسکوچیچ، وریا غفوری جایی در لیست مورد نظر ندارد! اتفاقی که واکنش تند این بازیکن و البته مسئولان و هواداران استقلال را در پی داشته است. پیرامون دعوت نشدن کاپیتان آبی‌ها چند فرضیه (در واقع بهتر است بگوییم چند شایعه) مطرح شده است. عده‌ای معتقدند اسکوچیچ از همین حالا قصد سرمایه‌گذاری روی نفراتی را دارد که از نظر سنی می‌تواند به آنها بابت حضور در جام جهانی‌ آینده امیدوار باشد روی همین اصل روی نام غفوری قلم قرمز کشیده است. برخی افراد نیز معتقدند سرمربی تیم ملی به دلیل آنکه کاپیتان استقلال تازه از بند مصدومیت رها شده، ترجیح داد در این اردو دعوتش نکند و البته عده‌ای هم فراخوانده نشدن وریا را به مسائل غیرفنی مرتبط دانسته‌اند.

به بهانه دعوت نشدن غفوری، بد نیست نگاهی به چهره‌های بزرگ آبی‌پوش بیندازیم که هر کدام در مقطعی تیم ملی را به واسطه سلیقه سرمربیان وقت یا... از کف دادند.

زرینچه و پاشازاده در حسرت بازی

محمد مایلی‌کهن در اسفند سال ۷۴ به عنوان سرمربی تیم ملی ایران برگزیده شد تا در آن مقطع موجب تعجب فراوان اغلب کارشناسان شود. مایلی‌کهن در اواسط دهه ۷۰ عامل اصلی رنسانس فوتبال ایران شده و نسلی طلایی را به ما معرفی کرد که به جرأت می‌توان گفت هنوز هم محبوب‌ترین تیم ملی تاریخ فوتبال ایران است ولی در عین حال تأکید فراوانی بر استفاده نکردن از چند بازیکن داشت که سرشناس‌ترین آنها، جواد زرینچه بود! به طور کلی رابطه این مربی با زرینچه در آن مقطع اصلاً خوب نبود و کاپیتان استقلال در جام ملت‌های امارات و پیکارهای انتخابی جام جهانی‌ فرانسه (البته تا زمان عزل محمد مایلی‌کهن) جایی در جمع مدعوین تیم ملی نداشت. به این چهره بزرگ آبی‌پوش باید مهدی پاشازاده را نیز اضافه کرد که مایلی‌کهن به لحاظ فنی ترجیح می‌داد از افراد دیگری در خط دفاعی تیم ملی استفاده کند و اتفاقاً انتقادات زیادی نیز از این بابت به او می‌شد چون در مقطعی پاشازاده حتی جزو لیست ۱۸ نفره تیم ملی برای دیدارهای رسمی هم قرار نمی‌گرفت ولی علی‌اکبر استاداسدی فیکس بازی می‌کرد! بازیکنی که انصافاً خوش‌اخلاق و بی‌حاشیه بود اما از نظر فنی قطعاً به پاشازاده نمی‌رسید.

در نهایت پس از برکناری مایلی‌کهن در آبان ۷۶، زمینه برای بازگشت زرینچه و پاشازاده به تیم ملی فراهم شده و هر دو بازیکن مورد نظر جزو ارکان ثابت و مؤثر ایران در جام جهانی‌ ۱۹۹۸ فرانسه شدند.

منصوریان و لیست سیاه

علیرضا منصوریان از زمان مایلی‌کهن هم همیشه تعویض می‌شد و در جام جهانی‌ نیز روال ادامه داشت. پس از پایان جام جهانی‌ و روی کار آمدن منصور پورحیدری فقید، دوران نیمکت‌نشینی منصوریان در بازی‌های آسیایی بانکوک تداوم پیدا کرد و پس از آن نیز این هافبک تکنیکی که آن زمان جزو لژیونرهای فوتبال ایران بود اما در یونان و لیگ ۲ آلمان شرایط خوبی نداشت، دیگر اصلاً به تیم ملی فراخوانده نشد! در واقع نه منصور پورحیدری دوباره دعوتش کرد، نه جلال طالبی شانس حضور مجدد در جمع ملی‌پوشان را به او داد و نه میروسلاو بلاژویچ سراغ چنین بازیکنی آمد. در آن مقطع شایعه شده بود یک لیست سیاه متشکل از چند بازیکن داخل فدراسیون فوتبال وجود دارد و هر کس سرمربی تیم ملی شود، اجازه ندارد این بازیکنان را به اردو فرابخواند. البته محسن صفایی فراهانی رئیس وقت فدراسیون فوتبال چند بار قاطعانه این شایعه را تکذیب کرد.

داستان‌های فرهاد

ماجرای دعوت نشدن فرهاد مجیدی به تیم ملی در اواخر دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ نیز جالب توجه بود. تیم ملی فوتبال کشورمان قبل از حضور در جام ملت‌های ۲۰۰۰ لبنان، اردویی تدارکاتی در آلمان برگزار کرد و این اردو دقیقاً مصادف شد با جدایی فرهاد مجیدی از استقلال و پیوستن او به الوصل امارات. انتقالی که از نظر مالی برای این بازیکن بسیار حائز اهمیت و باارزش بود. فرهاد در آخرین روزهای قبل از جام ملت‌ها از تیم ملی خط خورد و همان زمان عده‌ای شایعه کردند که دلیل کنار گذاشتن مجیدی فنی نبوده است! البته بازیکن محبوب استقلال بارها تأکید کرد برای کمک به تیم ملی کاملاً آماده است ولی پس از جام ملت‌ها، میروسلاو بلاژویچ هم اصلاً به این بازیکن روی خوش نشان نداد و طی یکی از مصاحبه‌هایش مدعی شد مجیدی در پازل تاکتیکی او جایی ندارد! او خداداد را هم نخواست و هاشمیان هم نمی‌آمد تا دایی و کریمی مهاجمان تیم ملی باشند.

روند دعوت نشدن فرهاد حتی پس از روی کار آمدن برانکو ایوانکوویچ نیز تداوم پیدا کرد و کار به جایی رسید که این بازیکن صراحتاً علیه برانکو مصاحبه کرد. البته این نکته را نیز نباید فراموش کرد که پس از رفتن برانکو و روی کار آمدن سرمربیان جدید برای تیم ملی، باز هم حضور مجیدی در این تیم اصلاً پررنگ نشد و سرانجام در همان اوایل حضور کارلوس کی‌روش و پس از بازی ایران مقابل قطر در دوحه، فرهاد از حضور در جمع ملی‌پوشان خداحافظی کرد.

نیکبخت و لگد به بخت

برخلاف تمام بازیکنانی که نامشان تا اینجای کار در مطلب فوق آمده، علیرضا نیکبخت واحدی تا قبل از اینکه خودش بخواهد، کوچک‌ترین مشکلی برای حضور در اردوهای تیم ملی نداشت ولی به جرأت می‌توان گفت با وجود استعداد سرشاری که داشت، لگد به بخت خودش زد. نیکبخت که در زمان بلاژویچ یکی از پرنده‌های آسمانی او بود، قبل از جام ملت‌های آسیا ۲۰۰۴ چین و همچنین جام جهانی‌ ۲۰۰۶ آلمان مدعی مصدومیت شد و تیم ملی را در این دو تورنمنت بسیار مهم همراهی نکرد! البته او سال‌ها بعد اعتراف کرد به دلیل پرواز طولانی و ترس از هواپیما ترجیح داد به این مسابقات نرود!

در پاییز سال ۸۷ نیز قبل از پرواز تیم ملی برای یک دیدار تدارکاتی در دوران سرمربیگری علی دایی، ماجراهایی داخل فرودگاه رخ داد و دیگر پس از آن دوره ملی‌پوش شدن واحدی خاتمه پیدا کرد.

اشتباه بزرگ رحمتی

مهدی رحمتی نیز از جمله بازیکنان بزرگ تاریخ استقلال محسوب می‌شود که به واسطه یک اشتباه تاریخی مجال حضور در چند جام جهانی‌ و جام ملت‌های آسیا را از خودش گرفت. پس از شکست تیم ملی مقابل لبنان در بیروت و انتقاداتی که علیه سنگربانی رحمتی در آن بازی صورت گرفت، این شایعه بر سر زبان‌ها افتاد که کارلوس کی‌روش به دنبال استفاده از یک سنگربان ایرانی ساکن اروپا به نام دانیال داوری است و رحمتی دیگر جایی در ترکیب فیکس ایران ندارد. در همان مقاطع دروازه‌بان شماره یک استقلال مدعی خداحافظی از تیم ملی شد و کی‌روش هم اعلام کرد با وجود شرایط حساس تیم ملی، تا وقتی او باشد مهدی رحمتی جایی در جمع ملی‌پوشان نخواهد داشت. البته در ابتدا بسیاری از اهالی فوتبال فکر می‌کردند همه چیز حل و فصل می‌شود اما کارلوس کی‌روش اصلاً چنین اعتقادی نداشت به همین خاطر تا آخرین روز حضورش در فوتبال ایران، رحمتی را به تیم ملی دعوت نکرد تا این دروازه‌بان جام‌های جهانی برزیل و روسیه و همچنین جام ملت‌های آسیا در استرالیا و امارات را از دست بدهد. به احتمال زیاد اگر زمان به عقب بازمی‌گشت، رحمتی دیگر هرگز آن اشتباه بزرگ را تکرار نمی‌کرد.

تکرار تاریخ برای غفوری

وریا غفوری در حال حاضر آخرین بازیکن بزرگ استقلال است که پشت درهای تیم ملی مانده و مشخص نیست دوباره به پیراهن این تیم خواهد رسید یا خیر ولی نکته مهم اینجاست که تاریخ به نوعی دوباره برای کاپیتان استقلال تکرار شده است چون وریا بهار سال ۹۷ و قبل از اردوی تدارکاتی تیم ملی در ترکیه که آخرین مرحله آماده‌سازی این تیم برای حضور در جام جهانی‌ روسیه محسوب می‌شد، همراه با جلال حسینی از جمع ملی‌پوشان خط خورد تا فرصت حضور در بزرگ‌ترین تورنمنت فوتبال جهان را از دست بدهد. شاید دقیقاً تکرار همان کابوس این روزها غفوری را حسابی ناراحت کرده و می‌ترسد این بار برای همیشه تیم ملی را از دست بدهد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • H.Yari

    همشون حق شون بود بیرون باشن. تیم ملی جای بهترینهاست. خلایق هر چه لایق

    پاسخ ها

    • بدون نام

      دقیقا".

    • مهدی

      دقیقا

    • ت ا ج

      وقتی حرمت تون رو نگه نمیدارن برای نگهداری آبرو همین راه رو بیشتر نیست
      البته اگه حرفم رو تأییدکنند

    • حسن ازرشت

      بله شمادرست مفرمایید ، درحق ،زرینچه ،پاشازاده، مجیدی ووریاخیلی ظلم شده اینودیگه همه میدونند ،،،،

  • سجاد خیاط

    بابا آخه این چی میخواد از تیم ملی ؟؟؟؟؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج