اما و اگرهای ستاد فرهنگی کاروان ایران در المپیک
به گفته رئیس ستاد فرهنگی المپیک توکیو، این ستاد به زودی تشکیل جلسه میدهد تا پس از یک دوره وقفه و بر اساس مصوبات جدید، دوره جدید فعالیت خود برای برنامههای فرهنگی کاروان ایران را آغاز کند.
خبرگزاری مهر: به گفته رئیس ستاد فرهنگی المپیک توکیو، این ستاد به زودی تشکیل جلسه میدهد تا پس از یک دوره وقفه و بر اساس مصوبات جدید، دوره جدید فعالیت خود برای برنامههای فرهنگی کاروان ایران را آغاز کند.
برنامهریزی فرهنگی برای کاروان اعزامی ایران به المپیک توکیو در سه بازه زمانی پیش از بازیها، در جریان این رویداد و بعد از بازیها از دلایل اصلی برای تشکیل «ستاد فرهنگی المپیک توکیو» بود. این ستاد سال گذشته و همزمان با دیگر اقدامات برای تشکیل کاروان المپیک با درخواست رئیس کمیته ملی المپیک و در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شکل گرفت تا بر اساس یک طرح کلی و جامع، امور فرهنگی این کاروان را برای اولین بار به صورت تخصصی دنبال کند.
در همین زمینه با نهادهای داخلی از جمله وزارت کشور، وزارت امورخارجه، سازمان شهرداریها و … به منظور اجرایی شدن پروژههای فرهنگی در سراسر کشور هماهنگیهای لازم انجام شد، همزمان توافقاتی هم با شهرداری توکیو و دانشگاه موساشینو صورت گرفت تا برای اجرای برنامههای مورد نظر محلی مناسب در اختیار این ستاد قرار بگیرد.
اولین روزهای سال بعد از نوروز امسال زمان مقرر برای فعالیتهای اجرایی ستاد فرهنگی المپیک توکیو بود اما بحران کرونا و تعویق یک ساله بازیهای المپیک باعث توقف تمام این فعالیتها شد.
حالا در آستانه برگزاری المپیک توکیو در زمان مقرر جدید - مردادماه ۱۴۰۰ - و با توجه به تاکیدی که کمیته بینالمللی المپیک بر برگزاری قطعی بازیها در این زمان داشته، قرار است فعالیتهای ستاد فرهنگی المپیک توکیو هم از سر گرفته شود اما مشخص نیست به خاطر ادامه فراگیری کرونا و تاثیری که این ویروس بر فعالیتهای جمعی گذاشته، برنامههای فرهنگی در این دوره چگونه و بر چه مبنایی دنبال شود.
در همین زمینه اخیراً صحبتهایی میان سید رضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک با امین عارف نیا رئیس ستاد فرهنگی المپیک توکیو مطرح شده است. تاکید صالحی امیری بر پیگیری پُررنگ برنامههای این ستاد است با این حال قرار است در نشستی که به زودی میان اعضای ستاد فرهنگی المپیک توکیو برگزار خواهد شد، سیاستهای کلی در این زمینه تعیین و بر اساس آن آغاز به کار شود.
امین عارف نیا در گفتگو با خبرنگار مهر در این زمینه گفت: تعیین اصول و سیاستها برای فعالیتهای فرهنگی و هنری متاثر از ویروس کرونا و منوط به تصمیمات ستاد فرهنگی المپیک توکیو است. این ستاد به زودی و احتمالاً طی هفته آینده تشکیل جلسه میدهد تا در این زمینه تصمیم گیری کند.
وی تصریح کرد: در رابطه با ستاد فرهنگی المپیک توکیو و مصوبات قبلی این ستاد، پروندههای بازی وجود دارد که میتوان با وجود کرونا و در شرایط فعلی هم آنها را به سرانجام رساند و چه بسا قویتر از قبل به آنها پرداخت. تولیدات چند رسانهای، تولید و ارائه محصولات فرهنگی و … از جمله این موارد هستند.
رئیس ستاد فرهنگی المپیک توکیو در رابطه با آن بخش فعالیتها که عمل به آنها مستلزم اجرای برنامههای میدانی است و تاثیری که شرایط کرونایی جهان میتواند بر آنها داشته باشد نیز تصریح کرد: بعید نیست به واسطه این شرایط گرایش بیشتری به سمت فضای مجازی ایجاد شود. البته پیش از این هم قرار بر این بود خیلی از فعالیتهای پیش بینی شده در این فضا بروز و ظهور پیدا کرده و بازتاب داشته باشند.
وی ادامه داد: بازنشر فعالیتها در شبکههای مجازی با رویکرد ملی و بینالمللی انجام خواهد شد تا همزمان با برگزاری المپیک و با استفاده از ظرفیتهای موجود، محصولات دیداری و شنیداری با هدف معرفی بیشتر تیمها، ورزشکاران، تاریخ و تمدن ایران و … در معرض افکار عمومی قرار بگیرد.
مدیرعامل مؤسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر وزارت ارشاد برنامهریزی فرهنگی در مورد فعالیتهای میدانی که اجرای آنها در شهرهای مختلف کشور در برنامه بود نیز خاطرنشان کرد: اینگونه پیش بینی شده بود که در آستانه المپیک، با هدف ایجاد شور ملی با مشارکت نهادهای عمومی و تشکلهای مردمی، فعالیتهایی در سطح شهرها صورت بگیرد. این بخش از کارها به خاطر بحران کرونا به طور کامل مسکوت ماند. اینکه بتوانیم این بخش از برنامهها را سال آینده و پیش از المپیک اجرا کنیم کاملاً متاثر از وضعیت کرونا خواهد بود.
عارف نیا تاکید کرد: در صورتیکه شرایط موجود در بهار و تابستان ۱۴۰۰ اجازه بدهد، تمام برنامههای میدانی مورد نظر با بازنگریهای جدید اجرایی میشود در غیر این صورت و اگر پیشرفت کرونا کنترل نشود و آن زمان شرایط مشابه امروز را داشته باشیم، ناچار خواهیم بود بخش بیشتری از فعالیتهای خود را به فضای مجازی معطوف کنیم.
«با این شرایط به نظر میرسد که برنامههای گستردهای که برای فعالیتهای فرهنگی مرتبط با کاروان المپیک پیش بینی شده بود تحت تاثیر کرونا کاهش محسوسی داشته باشند؟»، عارف نیا در پاسخ به این پرسش خبرنگار مهر گفت: پیش بینی و پیشگویی در این زمینه ندارم، شرایط کرونا در بازه زمانی که برای اجرای برنامههای میدانی پیش بینی شده، کاملاً تعیین کننده است. غالب برنامههای میدانی باید در آستانه المپیک و همزمان با این بازیها اجرا شود. میزان شیوع کرونا و کنترل این ویروس در آن مقطع زمانی بر پروتکلها و چارچوبهای برگزاری رویدادها و برنامهها تاثیر مستقیم خواهد داشت و بالطبع فعالیتهای جنبی هم متاثر از آنها خواهد بود.
وی در عین حال تاکید کرد: در صورت کنترل ویروس کرونا، فعالیتهای میدانی المپیک طبق قرار اجرا میشود. در صورت ادامه پیشروی کرونا و عدم کنترل آن اما باید از برگزاری این بخش برنامهها اجتناب کرد یا چارچوبهای جدیدی برای آنها پیش بینی شود.
عارف نیا در رابطه با توافقات صورت گرفته با ژاپنیها برای در اختیار داشتن مکانهای موردنظر جهت اجرای برنامههای میدانی در ژاپن نیز گفت: به خاطر تعویق بازیها و فعالیتهای مرتبط با آنها، عمل به این توافقات هم به شرایط جدید وابسته است. باید رایزنیهای جدید صورت بگیرد به خصوص اینکه بابت توافقات قبلی وجهی پرداخت نشده بود. تلاش این است که بهترین زمینه برای خدمات فرهنگی کاروان ایران مهیا شود.
رئیس ستاد فرهنگی المپیک توکیو در بخش پایانی این گفتگو تاکید کرد: این ستاد متاثر از ساز و کار کمیته ملی المپیک و برگزارکنندگان بازیهای المپیک است. در واقع مصوبات جدید برای ارائه خدمات با لحاظ کردن این ساز و کارها خواهند بود.
ارسال نظر