۱۰۲۸۳۳۰
۵۰۰۹
۵۰۰۹
پ

خاطراتی که می‌سوزند و نابود می‌شوند

تیم‌های محبوب و مردمی فوتبال ایران هر روز بیش از گذشته به سمت نابودی می‌روند و بسیاری از آن‌ها از سطح اول فوتبال محو شده‌اند.

خبرگزاری خبرآنلاین - سپهر ستاری: یکی از اتفاقات تکراری فوتبال ایران در سال‌های اخیر ناکامی تیم‌های ریشه‌دار بوده که باعث شده بسیاری از این تیم‌ها از صحنه روزگار محو شوند و جای خود را به تیم‌های جدیدی بدهند؛ تیم‌هایی که بعضی از آن‌ها هوادار چندانی هم ندارند، ولی با اتکا به منابع مالی مناسب در فوتبال ایران رشده کرده‌اند.

خاطراتی که می‌سوزند و نابود می‌شوند

این روز‌ها تیم‌هایی، چون ملوان، سپیدرود، شاهین، فجر سپاسی و داماش شرایط چندان خوبی ندارند و تیمی، چون شموشک هم به کلی از فوتبال محو شده است. تیم‌هایی که روزگاری در لیگ برتر رقبای سرسختی برای مدعیان بودند و علاقه‌مندان به فوتبال خاطرات زیادی از آن‌ها دارند. این تیم‌ها در زمینه پرورزش بازیکن هم همواره موفق بودند و مثلا تیم فجر سپاسی روزگاری به کارخانه بازیکن‌سازی معروف بود، ولی چند سالی است که پدیده‌ای از این تیم وارد فوتبال ایران نشده است. حتی همین حالا هم تیم استقلال در ترکیب خود از محصولات گذشته این باشگاه مانند فرشید اسماعیلی، مسعود ریگی و محمد دانشگر استفاده می‌کند، ولی فجر دیگر رمق سابق را برای بازیکن‌سازی ندارد.

خاطراتی که می‌سوزند و نابود می‌شوند

این اتفاق درحالی رخ داده که تیم‌های دیگری مثل گل‌ریحان البرز، هوادار، بادران، گل‌گهر و تیم‌هایی از این دست با تکیه بر شرایط مالی مناسب خود توانسته‌اند در فوتبال ایران برای خود نامی دست و پا کنند. البته ظهور چنین تیم‌هایی به خودی خود در فوتبال ایران اتفاق بدی نیست و این روز‌ها در سطح فوتبال جهان هم تیم لایپزیگ آلمان با تنها یازده سال سابقه راهی نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان می‌شود و پاریس و منچستر سیتی هم با تکیه بر منابع مالی خود ستارگان زیادی را به خدمت می‌گیرند؛ مشکل از جایی آغاز می‌شود که ظهور این تیم‌ها و تلاششان برای جلب جمایت هواداران نباید به قیمت نابودی تیم‌های ریشه‌دار و قدیمی که روزگاری سازنده بودند، منجر شود.

محمد احمدزاده، سرمربی سابق ملوان در این باره می‌گوید: «متاسفانه در فوتبال ایران داشتن قدمت و هواداران پرشور، اهمیت چندانی ندارد. در همه جای دنیا تیم‌هایی که تماشاگر دارند، به لحاظ مالی هم حمایت می‌شوند، اما اینجا در ایران کاملا برعکس است و بعضا تیم‌های تازه واردی که پول دارند، اما از پشتوانه تماشاگر بی‌بهره هستند مورد حمایت فدراسیون قرار می‌گیرند. اشاره دقیق من به تیم‌های صنعتی است. در واقع تیم‌های مردمی و با پشتوانه، چون به لحاظ مالی در مضیقه هستند هر سال در یک جنگ نابرابر باید با تیم‌های صنعتی و متمول مبارزه کنند.

نگاه اشتباه تصمیم گیرندگان در فدراسیون فوتبال هم متاسفانه این ناعدالتی را تشدید می‌کند. آن‌ها به این باور رسیده اند که تیم‌هایی که پول کافی ندارند، دردی از این فوتبال دوا نمی‌کنند و اگر هم نباشند آسیبی توجه فوتبال نمی‌شود. این درحالی است که در گذشته همین تیم‌های ریشه دار و مردمی چرخ فوتبال را به حرکت در می‌آوردند. من دوست ندارم اسمی از تیمی برده شود، اما شما خودتان قضاوت کنید. تیم‌هایی نظیر سایپا و پیکان از هر ترفندی برای آوردن تماشاگر به ورزشگاه استفاده می‌کنند، اما باز هم نتیجه نمی‌دهد، اما تیم‌های مردمی، در هرکجای ایران که باشند، تماشاگران عاشقی دارند که تیم محبوبشان را تنها نمی‌گذارند.

من فکر می‌کنم تشکیلات وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال باید در نگاه خود به تیم‌های ریشه دار و قدیمی تجدید نظر کنند و برای این تیم‌ها تسهیلات حمایتی خاصی در نظر بگیرند تا بتوانند روی پای خودشان بایستند و جان بگیرند. شاید آقایان فکر می‌کنند تیمی که تماشاگر ندارد، حاشیه کمتری دارد، کمتر در رسانه‌ها هست و کمتر مورد انتقاد قرار می‌گیرد. پول هم که هست، پس فقط باید به این دست تیم‌ها توجه شود. درحالی که این تفکر کاملا اشباه است.»

خاطراتی که می‌سوزند و نابود می‌شوند

او افزود: «شما نگاه کنید. هر سال یک یا دو تیم ریشه‌دار دارند از لیگ برتر سقوط می‌کنند و از آنجا هم راهی دسته‌های پایین‌تر می‌شوند. همین سپیدرود رشت با آن تماشاگان پرشور را نگاه کنید. فصل گذشته در لیگ برتر بود، این فصل به لیگ دسته اول سقوط کرد و فصل آینده هم باید در لیگ دسته دوم بازی کند. به نظر شما تیمی که در لیگ برتر مورد بی مهری و کم توجهی قرار گرفته، در لیگ دسته دوم حمایت می‌شود؟ این تیم و تیم‌های ریشه داری مثل سپیدرود را حالا دیگر چه کسانی می‌توانند از زمین بلند کنند؟ آیا آن‌ها باز هم رنگ لیگ برتر را خواهند دید؟ متاسفانه در مقطع کنونی پول به اولویت اصلی بدل شده و گردانندگان این فوتبال، به تیم‌های مردمی، کم بضاعت و پرتماشاگر به چشم طفل سر راهی نگاه می‌کند. اولین نتیجه این نگاه اشتباه این است که تا چند وقت دیگر، حتی اگر کرونا هم رفته باشد، همه ورزشگاه‌های ما کرونازاده می‌شود، چون به غیر از چند مردمی و پرتماشاگر، سایر تیم‌ها تماشاگری برای حمایت ندارند.»

مهدی پاشازاده، سرمربی تیم شاهین که خود هم سابقه زیادی در لیگ یک دارد و مشکلات این تیم‌ها را دیده راهکار این موضوع را تنها خصوصی‌سازی می‌داند: «یک بار باید این وضعیت روشن شود، به نظر من افراد زیادی داریم که به فوتبال علاقه دارند. تا زمانی که ما هم راه و روش دیگر کشور‌ها را نرویم همین شرایط خواهد بود. متاسفانه این تیم‌ها در حال نابودی هستند. تیم‌هایی که قدمتشان بالای پنجاه سال است، دارند نابود می‌شوند و این یعنی نابودی فوتبال. باز هم می‌گویم خصوصی‌سازی که باید زودتر اتفاق بیفتد. مثل تیم شهرخودرو که می‌بینید تیم‌داری می‌کنند یا تراکتور که چنین مشکلی داشت و اکنون حل شده است.»

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج