شاهمنصوری:
قرارداد ویلموتس مثل قرارداد کیروش نوشته شده!
وکیل فدراسیون فوتبال با بیان اینکه قرارداد ویلموتس مثل قرارداد کی روش نوشته شده بود، گفت: برخی موارد قرارداد ویلموتس خیلی عجیب است، اما پس از اتمام پرونده درباره اش صحبت میکنم.
خبرگزاری فارس: رضا شاه منصوری با حضور در برنامه فوتبال برتر درباره محکومیت فدراسیون فوتبال ایران به پرداخت مبلغ حدود ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار یورو به مارک ویلموتس اظهار داشت: ما زمانی به این پرونده اضافه شدیم که ویلموتس دعوا را مطرح کرده تا ما تنها چهار روز زمان داشتیم که فدراسیون در پاسخ به این دعوا لایحه اش را بفرستد. به همین دلیل تیم حقوقی متشکل از بنده، علی ملیح زاده و یک وکیل سوئیسی به نام لودویک ده لیشات تشکیل شد.
وی افزود: فدراسیون تا قبل از ورود ما به پرونده با برخی وکلا صحبت کرده بود، اما در آن زمان پرونده متولی نداشت. زمانیکه پرونده را مطالعه کردیم مهلت مان تا ۲۵ فوریه بود. حدود ۵۵ صفحه لایحه بود و حدود ۳۰۰ صفحه دیگر هم از مکاتبات طرفین اضافه شده بود. در چهار روز این پرونده را خوانده و ضمن طرح لایحه دفاعی، دعوای متقابل را هم طرح کردیم.
وکیل فدراسیون فوتبال در پرونده ویلموتس توضیح داد: مارک ویلموتس دعوایی را ناشی از فسخ قرارداد بدون دلیل موجه طرح کرده و اذعان داشت فدراسیون دستمزدی را پرداخت نکرده، اما در پاسخ به وی گفتیم در ۲۹ سپتامبر قرارداد را فسخ کرده و ۸ اکتبر در ترکیه مبلغ سه میلیون یورو به حساب وی کارسازی شده است. وی با دریافت این مبلغ پس از بازی با عراق قرارداد خود را فسخ کرد.
شاه منصوری تصریح کرد: هرچه با وی برای بازگشت مکاتبه کردیم حاضر نشد به ایران بازگردد و به قرارداد عمل کند. بحث واضح این است که ما اکنون در دعوا هستیم و نمیتوانیم درباره مزایا یا معایب قرارداد صحبت کنیم. به نظر شخصی من میتوان درباره مباحث قرارداد در زمان دیگری صحبت کرد، اما اکنون من از پرداختن به ایرادها و جزئیات قرارداد معذور هستم.
وی ادامه داد: من تریبون فدراسیون فوتبال نیستم بلکه میخواهم موضوع را تبیین کرده و بگویم کجای کار هستیم. در روزهای اولی که به فدراسیون آمدیم دنبال این بودیم که چه کسی قرارداد را نوشته است، اما در پیگریهای مان از مسئولان حقوقی و تدوین مقررات کسی را پیدا نکردیم.
وکیل فدراسیون توضیح داد: این قرارداد ظاهرا چکیدهای از قرارداد کی روش بوده و فدراسیون با توجه به تجربهای که از قرارداد کی روش داشته آن را امضا کرده است. من نمیدانم چه کسی واژه Or certain fee را آورده، اما ذکر این بند خیلی عجیب است.
شاه منصوری ادامه داد: وضعیت پروندههای ما در باشگاهها هم به همین شکل است و ما در شیوه قرارداد نویسی راه درستی نمیرویم.ای کاش از این نحوه قرارداد بستن در جایی درس بگیریم.
وی افزود: لازم است بگویم اگر شخص بهاروند نبود و پیگیریهای نبی نبود حتی به این جا هم نمیرسیدیم و ویلموتس میتوانست برخی مسائل دیگر را هم مطرح کند. تمام فدراسیونها در زمینه قرارداد افرادی را به کار میگیرند که تخصص شان همین است. فغانپور و براتی چند کار باید انجام بدهند؟ ما در حوزه قراداد نویسی آدمهای بلدی داریم و باید از آنها استفاده کنیم.
این وکیل اظهار داشت: ما در برههای به این قرارداد ورود کردیم که وکلای سطح اول جهانی قبول نکردند و البته مشکل مالی هم داشتیم. درباره لودویک باید بگویم روز اول گفتم وکیل خارجی نگیریم، زیرا به وی دسترسی نداشتیم و نمیتوانستیم به سوئیس برویم تا کارها را پیگیری میکنیم.
شاه منصوری ادامه داد: در دوره قبلی فدراسیون روی حضور یک وکیل خارجی تاکید شد و فردی را انتخاب کردند که حوزه کاری اش دوپینگ و مالیات است. لودویک ۹ سال نایب رئیس تعیین وضعیت فیفا بوده و سابقه خوبی هم دارد. از لحاظ مبلغی هم به ما میخورد، اما نکتهای که در دعاوی میان مربیان با فدراسیونها و باشگاهها وجود دارد این است که مبنای رسیدگی خود قرارداد است و ما باید التزام به قرارداد را رعایت میکردیم.
وی افزود: قرارداد استاندارد ساختاری دارد که طبق آن میگویند ایده آل است و این قراداد باید حافظ منافع طرفین در تمام جهات باشد. اینکه قرارداد در چه زمان، مکان و شرایط تنظیم و امضا شده نکته بسیار مهمی است. چیزی که من از قرارداد ویلموتس متوجه شدم یافتم این بود که چالشهای زمان کی روش را برای فدراسیون ایجاد نکند.
وکیل فدراسیون فوتبال درباره درج شدن بند سه ماه به این قرارداد توضیح داد: این بند از این منظر که این موضوع برای اولین بار در فوتبال ایران نوآوری شد و ما آمدیم تکلیف رها شدن قرارداد را مشخص کردیم اهمیت دارد، اما شیوه پیاده سازی این بند هم مهم است و ما باید از افرادی که در این زمینه تخصص دارند استفاده میکردیم.
شاه مصنوری خاطرنشان کرد: پرونده بعد از مرجع فیفا دو مرجع دیگر دارد که دادگاه عالی ورزش و دادگاه فدرال سوئیس هستند. حتی طرف مقابل هم در صورت باخت میتوانست به این مراجع برود و اعاده دادرسی کند. تفاوت دادگاه CAS هم با کمیته تعیین وضعیت فیفا این است که ما رسیدگی استماعی هم داریم و البته پنل قاضیان هم تشکیل میشود. هر قرارداد سه مقطع دارد. مذاکره، انعقاد و اجرا. هر کدام از حالت دوم و سوم را اجرا نکنیم به مشکل میخوریم و شانسی برای برتری نداریم.
وی درباره دلیل صادر نشدن نامه وکلای فدراسیون برای اعتراض به تعیین یک قاضی برای پرونده در کمیته تعیین وضعیت فیفا گفت: براساس موازین قانونی از تاریخی که نام قاضی پرونده به ما ابلاغ میشود، ظرف پنج روز میتوانیم قاضی را به چالش بکشیم. در این موضوع حالتهای مختلفی داشتیم و نامهای هم آماده کردیم. به این اجماع رسیدیم که به تعیین یک قاضی اعتراض کنیم. وقتی این نامه را به لودویک فرستادیم هم نظری نداد.
وکیل فدراسیون گفت: از طرفی گفتیم اگر ایراد بگیریم و فیفا نپذیرد احتمال دارد این بحث در دادگاه CAS برای ما مشکل ایجاد کند. لودویک گفت این نامه را نفرستید و به اجماع نرسید. ما هم میخواستیم بحث را در دادگاه CAS پیگیری کنیم.
شاه منصوری درباره اخراج لودویک از این پرونده توضیح داد: من تا ۹ شب در فدراسیون بودم و کسی نگفت لودویک اخراج شده است. در نهایت فدراسیون و وکیل سوئیسی به این نتیجه رسیدند به تک بودن قاضی بودن اعتراض نکنیم.
وی درباره سابقه فعالیت هایش توضیح داد: من سالها به عنوان مدیر حقوقی باشگاهها کار کردم مانند پرونده ایگور پراهیچ. امشب به عنوان تریبون فدراسیون به برنامه نیامدم بلکه در جایگاه وکلای پرونده به اینجا آمدم تا از عملکرد خود دفاع کنیم.
این وکیل ادامه داد: ما بدون رابطه قراردادی و مالی با فدراسیون کار کردیم. کار درست به عقب باز میگردد و پس از اتمام پرونده این پرونده درباره کار درست صحبت میکنیم. در این بازه زمانی کم با خیلی از اساتید داخلی و خارجی مشورت شد و لایحه بسیار خوبی ارسال شد ما سعی کردیم بهترین دفاع را داشته باشیم، اما مسائل مختلفی وجود دارد که پس از اتمام پرونده آن را اعلام میکنیم.
نظر کاربران
دست وزیر ورزش و تاج در این پرونده هستش به ظاهر اینها نگاه نکنید که دکمه اخر پیراهن شان را بسته اند،