بهترین فیلمهای تاریخ سینما به انتخاب دیوید فینچر
تواناییهای دیوید فینچر در کاگردانی و همچنین استقبال همیشگی منتقدان از فیلمهای او باعث میشوند که علاوه بر فیلمهای خودش، فیلمهای مورد علاقهاش را نیز در صف فیلمهایی که حتما باید دید قرار دهیم.
برترینها: دیوید اندرو لئو فینچر کارگردان و تهیهکنندهی آمریکایی، متولد ۲۸ آگوست ۱۹۶۲ است که به جرئت میتوان گفت جزء معدود کارگردانانی است که تا به حال فیلم بد نساخته و تمام فیلمهایش مورد توجه قرار گرفتهاند. گرچه بعضی از فیلمهای این کارگردان بزرگ در گیشه چندان موفق نبودند، ولی با واکنش مثبت منتقدین مواجه شدهاند و حتی گاهاً به عنوان برترین فیلمهای سال شناخته شدهاند.
این کارگردان بزرگ که به سبب فیلمهایی همچون: «هفت»، «بازی»، «دختر گمشده» و «باشگاه مشت زنی» به شهرت رسیده است، یک انسان کاملا کمال گراست و سعی دارد در فیلمهای خود حقیقت را به تصویر بکشد.
تواناییهای فینچر در کارگردانی و همچنین استقبال همیشگی منتقدان از فیلمهای او باعث میشوند که علاوه بر فیلمهای خودش، فیلمهای مورد علاقهاش را نیز در صف فیلمهایی که حتما باید دید قرار دهیم.
نگاهی خواهیم داشت به ۲۶ فیلم مورد علاقهی دیوید فینچر که خودش آنها را، بدون هیچ نظم و ترتیب خاصی یادداشت کرده است:
۱. بوچ کسیدی و ساندنس کید (Butch Cassidy and the Sundance Kid)
- کارگردان: جورج روی هیل
- بازیگران: پاول نیومن، رابرت ردفورد، کاترین راس
داستان فیلم درباره بوچ کسیدی و ساندنس کید است که در پی سرقتهای فراوان از قطار یونیون پاسفیک فلایر و بانکهای منطقه مورد تعقیب مسئول یونیون پاسفیک قرار میگیرند. این دو برای فرار به بولیوی رفته و در آنجا نیز شروع به سرقت میکنند و بولیوی نیز برای آنها ناامن میشود.
۲. محله چینیها (Chinatown)
- کارگردان: رومن پولانسکی
- بازیگران: جک نیکلسون، فی داناوی، جان هاستون
داستان فیلم درباره یک کارآگاه خصوصی است که تخصص در پرده برداشتن از خیانتهای زناشویی دارد. وی به استخدام زنی به نام خانم مالوری در میآید تا پرده از خیانتهای همسرش بردارد.
۳. دکتر استرنج لاو (Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb)
- کارگردان: استنلی کوبریک
- بازیگران: پیتر سلرز، جورج سی اسکات، استرلینگ هایدن
فیلم درباره یک ژنرال آمریکایی است که دچار توهم شده که شوروی قصد مسموم کردن مردم آمریکا را از طریق آب آشامیدنی دارد و برای انتقام میخواهد یک جنگ اتمی راه بیاندازد و در اتاق جنگ همکاران او سعی دارند او را منصرف کنند.
۴. پدرخوانده۲ (The Godfather: Part II)
- کارگردان: فرانسیس فورد کاپولا
- بازیگران: آل پاچینو، رابرت دنیرو، رابرت دوال
«مایکل کورلئونه» درگیر سرو سامان بخشیدن به امپراتوریای است که از پدرش، «دون ویتو» به ارث برده است. داستان به طور موازی زندگی «مایکل کورلئونه» قبل از انقلاب کوبا و زندگی ویتو کورلئونه جوان و مهاجرت او از سیسیل به آمریکاست.
۵. راننده تاکسی (Taxi Driver)
- کارگردان: مارتین اسکورسیزی
- بازیگران: رابرت دنیرو، جودی فاستر، سیبیل شپرد
تراویس بیکل شخصیت اصلی این فیلم جوان ۲۶ ساله است که از کمخوابی مزمن رنج میبرد. او که برای فرار از بیخوابی شغل تاکسیرانی در شب را انتخاب میکند هر چه بیشتر با جنایتها در سطح شهر نیویورک آشنا میگردد.
۶. حضور (Being There)
- کاگردان: هارلی اشبی
- بازیگران: پیتر سلرز، شایرلی مکلین، ملوین داگلاس
داستان فیلم دربارهٔ چَنس، باغبانی فاقد هویت و شناسایی، است که هرگز پایش را از خانهای که در آن باغبانی میکردهاست بیرون نگذاشته و دنیای خارج برای او تنها از دریچه تلویزیون معنا دارد.
۷. اینطور چیزها (All That Jazz)
- کارگردان: باب فاسی
- بازیگران: روی شایدر، سی سی اچ پاوندر، ان راینکینگ
این فیلم درباره زندگی خود کارگردان یعنی، باب فاسی است. داستان فیلم از جایی شروع میشود که او برای نمایش جدید خودش در حال انتخاب رقاص است.
۸. بیگانه (Alien)
- کارگردان: رایدلی اسکات
- بازیگران: سیگورنی ویور، تام اسکریت، جان هرت
یک سفینهٔ فضایی تجاری به نام «نوسترومو» (Nostromo) حامل هفت سرنشین، در راه بازگشت به زمین، با پیام کمک از سوی سیارهای در مسیرش مواجه میشود. هوش مصنوعی کنترلکنندهٔ سفینه افراد را از حالت انجماد خارج میکند تا به این پیغام پاسخ داده شود.
۹. پنجره پشتی (Rear Window)
- کارگردان: آلفرد هیچکاک
- بازیگران: جیمز استوارت، گریس کلی، ریموند بر
یک عکاس خبری که با پای شکسته مجبور است در یک صندلی چرخدار باقی بماند از روی بیکاری به تماشای حرکات همسایههای آن طرف حیاط آپارتمانی که در گیتیچویلج دارد مشغول میشود. مشاهداتش باعث میشود که به یکی از همسایهها (ریموند بر) شک ببرد، این مرد همسرش را کشتهاست.
۱۰. زلیگ (Zelig)
- کارگردان: وودی آلن
- بازیگران: وودی آلن، میا فارو، پاتریک هورگان
مستندی درباره شخصی به نام لئونارد زلیگ است که دارای ویژگی خارق العادهای میباشد و میتواند چهره و ظاهر خودش را به شکل چهره و ظاهر افرادی که در نزدیکی او هستند تغییر دهد. همین منجر میشود افراد مشهوری را ملاقات کند.
۱۱. کاباره (Cabaret)
- کارگردان: باب فاسی
- بازیگران: لیزا مینلی، مایکل یورک، جوئل گری
«سلی بولز» یکی از نمایشگران کلوب کیت کت با «برایان رابرتس» آشنا میشود؛ یک جوان تحصیل کردهی انگلیسی که برای پیشرفت زبان آلمانی به برلین آمده و با آموزش زبان انگلیسی روزگار میگذراند. آن دو ابتدا دوستی سادهای را آغاز میکنند، اما پس از چندی به هم دل میبازند.
۱۲. ماه کاغذی (Paper Moon)
- کارگردان: پیتر بوگدانوویچ
- بازیگران: رایان اونیل، تاتوم اونیل، مدلین کان
داستان فیلم درباره یک فروشندهی انجیل است که با دختر بچهای آشنا میشود و این دو با هم به کلاهبرداری میپردارند.
۱۳. آرواره ها (jaws)
- کارگردان: استیون اسپیلبرگ
- بازیگران: روی شایدر، رابرت شاو، ریچارد درایفس
فیلم داستانی از حملههای یک کوسه بزرگ سفید به انسانها و تلاشهای یک افسر پلیس برای نگاهبانی از مردم در برابر این کوسه است.
۱۴. لورنس عربستان (Lawrence of Arabia)
- کارگردان: دیوید لین
- بازیگران: پیتر اوتول، عمر شریف، الک گینس
داستان فیلم شرح زندگی پرماجرای لورنس افسر انگلیسی، که در طی جنگ جهانی اول به اعراب کمک کرد تا نیروهای عثمانی را شکست دهند.
۱۵. همه مردان رییس جمهور (All the President's Men)
- کارگردان: آلان جی پاکولا
- بازیگران:داستین هافمن، رابرت ردفورد، جک واردن
داستان فیلم در ژوئن سال ۱۹۷۲ رخ میدهد. زمانیکه در ستاد فرماندهی دموکراتها، در دل مجموعه واترگیت در واشنگتن، پنج سارق با وسایل مدرن استراق سمع دستگیر میشوند و دو گزارشگر روزنامه واشنگتن پیگیر ماجرای آنها میشوند.
۱۶. هشت و نیم (½8)
- کارگردان: فدریکو فلینی
- بازیگران: مارچلو ماسترویانی، کلودیا کاردیناله، آنوک امه
فیلم در مورد آنسلمی، کارگردان سینما، در هنگام ساختن یک فیلم است که در طول فیلم درگیر خاطرات گذشته و دوران کودکی خود میشود.
۱۷. همشهری کین (Citizen Kane)
- کارگردان: اورسن ولز
- بازیگران: اورسن ولز، جوزف کاتن، دوروتی کومینگور
«چارلز فاستر کین»، سلطان مطبوعات و میلیاردر معروف در قصرش به تنهایى، در حالىکه زیر لب کلمهى «رزباد» را زمزمه مىکند، مىمیرد. او با مرگش مورد توجه رسانههاى گروهى و بهخصوص خبرنگار کنجکاوى قرار مىگیرد که مایل است رمز «رزباد» را کشف کند.
۱۸. روزهای بهشت (Days of Heaven)
- کارگردان: ترنس مالیک
- بازیگران: ریچارد گیر، بروک آدامز، سم شپرد
بیل از دوزخ شهرهای صنعتی میگریزد و همراه خواهر کوچکترش لیندا و محبوبه اش ابی، که او را هم برای امنیت بیشتر خواهر خود معرفی میکند، با قطار به سمت جنوب حرکت میکنند.
۱۹. خانه حیوانات (National Lampoon's Animal House)
- کارگردان: جان لندیس
- بازیگران: جان بلوشی، کارن آلن، تام هولس
در سال ۱۹۶۲ در کالجی «دین ورنون» تصمیم میگیرد همه اعضای گروه «دلتا» را از محوطه بیرون کند، اما آنها برای او نقشههای دیگری دارند.
۲۰. مکس دیوانه۲ (Mad Max ۲: The Road Warrior)
- کارگردان: جورج میلر
- بازیگران: مل گیبسون، بروس اسپنس، مایکل پرستون
«مکس» مامور پلیس سابق، اکنون یک مرد آواره تنهاست که در سرزمینهای استرالیا که به بیابانی خشک تبدیل شده سفر میکند. تنها هدف او زنده ماندن است تا اینکه به گروه کوچکی از مردم بی دفاع بر میخورد که توسط یک دسته موتور سوار مورد آزار و اذیت قرار میگیرند و تصمیم میگیرد به آنها کمک کند.
۲۱. سال زندگی خطرناک (The Year of Living Dangerously)
- کارگردان: پیتر ویر
- بازیگران: مل گیبسون، سیگورنی ویور، لیدا هانت
داستان آن دربارهٔ چند خبرنگار در جاکارتا در جریان کودتای ۱۹۶۵ و ماجرای عاشقانهای در اندونزی در زمان سرنگونی رئیسجمهور، احمد سوکارنو است.
۲۲. دیوارنویسی آمریکایی (American Graffiti)
- کارگردان: جورج لوکاس
- بازیگران: ریچارد دریفاس، ران هاوارد، پاول لی مات، چارلز مارتین اسمیت
چهار دوست برای گذراندن شبی گرد میآیندو با هم از علایقشان حرف میزنند. «استیو» مشتاق رفتن به دانشگاه است؛ «کورت» برای ترک شهر تردید دارد؛ «جان» قهرمان مسابقات اتوموبیل رانی است و «تری» در پی سرگرمیهای دوران جوانی است.
۲۳. نابودگر (The Terminator)
- کارگردان: جیمز کامرون
- بازیگران: آرنولد شوارزینگر، لیندا همیلتون، مایکل بین
رباتی بنام نابودگر از آینده به سال ۱۹۸۴ فرستاده شده تا زنی بنام سارا کانر را بکشد. سارا قرار است در آینده پسری به دنیا بیاورد که رهبر باقیمانده انسانها و دشمن شماره یک رباتها شود. اما همزمان با نابودگر، شخصی بنام کایل ربیز نیز از آینده آمده تا از سارا کانر محافظت کند.
۲۴. مانتی پایتون و جام مقدس (Monty Python and the Holy Grail)
- کارگردان: تری گیلیام، تری جونز
- بازیگران: گراهام چپمن، جان کلیز، اریک ایدل
«آرتور شاه» از شوالیههایش میخواهد در میزگرد به او بپیوندند. اولین هدف آنان کاملات است، ولی به آنان گفته میشود که دنبال جام مقدس بگردند.
۲۵. جنگیر (The Exorcist)
- کارگردان: ویلیام فریدکین
- بازیگران: الن بارستین، مکس فون سیدو، لیندا بلیر
دختر دوازده سالهی یکی از بازیگران زن مشهور سینما (برستین) دچار حالتهای غریبی میشود. تمام تلاش پزشکان برای تشخیص و درمان بیماری بی نتیجه میماند، و در نهایت، تنها راه چاره، اجرای مراسم جن گیری توسط دو کشیش است.
۲۶. فارغالتحصیل (The Graduate)
- کارگردان: مایک نیکولز
- بازیگران: داستین هافمن، آن بانکرافت، کاترین راس
جوانی به نام بن از خانوادهای ثروتمند پس از پایان تحصیلات دبیرستان به خانه باز میگردد و خانم رابینسون، همسر دوست پدرش، که زنی میانسال است به او علاقهمند شده و سعی میکند او را بفریبد.
منبع: IMDB
نظر کاربران
یه سوالی برام وجود داره چرا کارگردانا همش فیلمهای قدیمی رو میپسندن؟!
پاسخ ها
چون کارگردانها مثل عامه مردم دنبال فیلمهای صرفا سرگرم کننده نیستند و جنبه هنری فیلمبراشون خیلی ارزش داره و فیلمهای قدیمی از این لحاظ خیلی بارزش تر هستند
یه جور کلاس انگار نسل جدید اتفاقا برعکس ایناست
چون اکثر فیلمهای جدید به خصوص از سال 2000 به بعد بی پایه و اساس و بی هویت و مسخره دارای فیلمنامه ضعیف هستند و بیشتر برای فروش ساخته میشوند
چون فیلم ها خیلی به واقعیت نزدیکتر و نوستالژیک هستند و به صورت اورجینال و بدون اقتباس هستند
بدلیل اینکه به اصل سینما ،نزدیکتر و در اصل الگویی برای نسل هایی بعدی فیلمسازان محسوب میشه...
لبیل
فیلمای جدید بیشتر کامپیوتریه.البته نه همش
سوالت اینطور هم میتونم جواب بدم.چرا خودت فیلمای خیلی قدیمی رو میبینی درحالیکه فیلمای جدید ایران واقعا پیشرفته ترن از همه لحاظ
چون با این فیلما عاشق سینما شدن
چون با این فیلما عاشق سینما شدن
چون بیترن
شاید یکی از دلایلش این باشه که امروز دیگه بیشتر فیلمهای تجاری ساخته میشن و فیلمهای تجاری هم اصل براشون سوده نه کیفیت فیلم. به همین دلیل خیلی کم پیش میاد که فیلم خوبی ساخته شه در سال
برای اینکه ایده ها و فیلمنامه های ناب قدیم بیشتر بود و
پیشرفت تکنولوژی خرابشون نکرده بود
شاید به خاطر تأثیری که این فیلم ها تو نوجوانی و جوانی روی اونها داشته. اکثر این فیلم ها واسه دهه هفتاد میلادی بود. یعنی دوره نوجوانی فینچر
فیلم 12 مرد خشمگین را ببین
همه فیلم توی یه اتاق هست و 12مرد که اسم ندارن فقط یه سری شماره هستن اولش فکر می کنی قراره با دیدن این فیلم حوصله ت سر بره ولی هیجان مستمر برای فهمیدن بعدش تا آخر فیلم باهات هست
چه لیست چرتی چندتاش خوبه
واقعا هیچ وقت همشهری کین رو دوست نداشتم یعنی تلاش هم کردم :) برعکس اکثر منتقدین و سینمایی ها!!! اما کلا سلیقه باحالی داره. جای کلوپ مبارزه ی خودش تو لیست خالیه
دقیقا. من هی اومدم انتهای لیست،ببینم فیلم های دوران جدید رو میبینم... زهی خیال باطل
به نظر میان هیچ کدوم قشنگ نباشن
به این دلیل فیلم مطرب پرفروش ترین شده که فقط فلاش بک زده به گدشته .وگرنه حتی جزو 200 فیلم برتر ایران هم نیست و هیچ چیزی نداره.
اینو درجواب 13:55 نوشتم
جوابت نوستالژِی هست.
تو همین برترین ها نگاه کن اون صفحه مربوط به بچگی چقدر کامنت داره.با اینکه موضوع خاصی نداره
پاسخ ها
به نظرم فیلم Hod-Hox جا انداخته....
زیادجدیدم نیست محصول2015 خیلی هیجان انگیزه!!!!دوست داشتیدببینیدش!!!!!!!
ممنونم این سری پست هارو ادامه بدید عالیه
كاملا بستگي داره فيلمو تو چه سني ببيني. در سنين نوجواني ما همون فيلم ترميناتور كه اينجا هم از فيلمهاي محبوب فينچر بوده واقعا تركونده بود هم ايده ي جديد هم جلوه هاي ويژه ي خيره كننده در زمان خودش (كه الان به نظر بچه گانه و مسخره مياد) باعث شده بود قشنگ توذهن نسل ما رسوب كنه. به طوري كه شايد هيچ فيلمي مثل اون نتونه اون نسل رو تحت تاثير قرار بده.