۹۱۴۸۸
۵۰۰۶
۵۰۰۶
پ

جشنواره فجر ۳۲ - یکشنبه ۲۰ بهمن

بهروز افخمی، علیرضا فرید، فریدون جیرانی، حمید نعمت‌الله و حامد محمدی کارگردانانی هستند که در روز نهم میهمانان کاخ جشنواره به تماشای آثارشان خواهند نشست.

مجله مهر :

یک روزمانده به روز پایانی جشنواره سی ودوم در کاخ جشنواره، فیلم هایی روی پرده می روند که انتظار هیچ چالش و حاشیه جدی درباره آن ها وجود ندارد.


فیلم اول: آذر، شهدخت، پرویز و دیگران/ بهروز افخمی

بهروز افخمی سال گذشته فیلم "بلک نویز" را در جشنواره فجر داشت. فیلمی که تا امروز فرصت اکران عمومی به دست نیاورده و در فضای رسانه ای هم به صورت جدی به آن پرداخته نشد.

جشنواره فجر 32 - یکشنبه 20 بهمن

افخمی اما حالا با فیلمی کمدی به جشنواره سی و دوم آمده است. فیلمی که داستان آن را از رمانی به همین نام و به قلم همسرش یعنی مرجان شیرمحمدی اقتباس کرده است.

این فیلم در آغاز قرار بود به کارگردانی خود شیرمحمدی مقابل دوربین برود اما به دلایلی او انصراف داد و افخمی خود به میدان آمد و آن را با حضور بازیگرانی همچون مهدی فخیم زاده، رامبد جوان، گوهر خیراندیش، مانی حقیقی، شهین تسلیمی و امیرعلی دانایی کلید زد.

"آذر، شهدخت، پرویز و دیگران" روایت خانواده‌اي است که به خاطر سفر ده روزه يكي از فرزندانشان به كشور، در باغچه‌اي در دماوند دور هم جمع مي شوند و شرایط ویژه ای برایشان رخ می دهند.

فیلم دوم: دو ساعت بعد مهرآباد/ علیرضا فرید

در ابتدا نام فیلم در بخش نوعی تجربه اعلام شده بود اما در روزهای منتهی به افتتاحیه جشنواره که جداول نمایش سینماها منتشر شد، به بخش "نگاه نو" راه یافته بود.

جشنواره فجر 32 - یکشنبه 20 بهمن

از همان زمان بسیاری آن را فیلمی ویژه و از پدیده های فیلم اولی جشنواره توصیف می کردند. فیلمی که گویا کیفیت نسخه نهایی ارائه شده به هیأت انتخاب آن ها را ناگزیر از تغییر در اعلام نظر اولیه شان کرده بود.

علیرضا فرید در نخستین تجربه کارگردانی اش فیلم "دو ساعت بعد مهرآباد" را با بازی اندیشه فولادوند و پژمان بازغی مقابل دوربین برده است. فیلم داستان زنی است که به همراه دوست همسرش برای یافتن او راهی سفر می شود.

فیلم سوم: خواب زده ها/ فریدون جیرانی

بعد از جنجال ها و حواشی اکران "من مادر هستم" حالا جیرانی "خواب زده ها" را که پیش از این نامش "زندگی دوگانه فیروز" بود، به جشنواره فرستاده است.

این فیلم که جیرانی از ابتدا آن را به نیت جشنواره نساخته و حتی در مقطعی به دنبال اکران عمومی آن پیش از جشنواره هم بود، داستان یک دختر جنوب شهری است که با کارخانه داری مجرد به نام فیروز آشنا می شود و این آشنایی حوادثی برای او رقم می زند. در این فیلم طنز بازیگرانی همچون فرهاد اصلانی، صابر ابر و ساره بیات ایفای نقش کرده اند و اکبر عبدی هم برای چندمین بار در آن ایفاگر نقش یک زن است.

فیلم چهارم: آرایش غلیظ/ حمید نعمت الله

همراهی هادی مقدم دوست و حمید نعمت الله در هر صورتی امیدوار کننده است. زوج فیلمنامه نویس - کارگردانی که حالا در سینما و تلویزیون اعتباری به دست آورده اند و نمی توان از کار جدیدشان نادیده گذشت.

"آرایش غلیظ" که مراحل تولیدش تا همین آخرین روزهای منتهی به جشنواره هم ادامه داشت حالا یکی از فیلمهای مدعی بخش سودای سیمرغ است.

جشنواره فجر 32 - یکشنبه 20 بهمن

فیلمی با بازی حامد بهداد، حبیب رضایی و طناز طباطبایی که روایت جوانی است که بار قاچاق ترقه و فشفشه های چهارشنبه سوری یکی از دوستانش را می دزدد و با همراهی دختری سعی در فروش آن ها دارد.

این فیلم پس از "بوتیک" و "بی پولی" سومین فیلم بلند کارنامه حمید نعمت الله است. کارگردانی که سال گذشته در مقام یکی از فیلمنامه نویسان فیلم سینمایی "سر به مهر" به کارگردانی هادی مقدم دوست را در جشنواره داشت.

فیلم پنجم: فرشته‌ها باهم می آیند/ حامد محمدی

این دومین فیلم در جشنواره امسال است که ایده اولیه و تهیه کنندگی اش به نام منوچهر محمدی ثبت شده است با این تفاوت که در این یکی کارگردانی را پسرش یعنی حامد محمدی برعهده دارد.

جشنواره فجر 32 - یکشنبه 20 بهمن

حامد محمدی که پیش از این نامش را به عنوان نویسنده فیلمنامه آثار تحسین شده ای چون "طلا و مس" و "حوض نقاشی" شنیده بودیم حالا در نخستین تجربه کارگردانی بازهم ایده ای از پدر را دستمایه نگارش فیلمنامه قرار داده است. فیلم احتمالا از منظر داستان و فیلمنامه یکی از آثار مدعی بخش نگاه نو جشنواره امسال باشد اما از نظر حال و هوا احتمالاً شباهت هایی با فیلم های "طلا و مس" و "بوسیدن روی ماه" داشته باشد.

همایون اسعدیان که پیش از این به عنوان کارگردان در دو فیلم فوق با منوچهر محمدی همراه بوده است حالا به عنوان مشاور کارگردان در این فیلم حضور دارد.

جشنواره سی و دوم به روزهای پایانی نزدیک می شود اما هنوز برای قضاوت قطعی درباره کارنامه سینمای ایران کمی زود است چون هنوز فیلم‌های مهمی در فهرست اکران قرار نگرفته اند. هرچند با قطعیت می توان گفت آثار حاضر در جشنواره تا به امروز هیچ کدام آن چیزی نبودند که انتظارش را داشتیم!

گزارش روز: یک روز بدون اعتراض و گلایه

روز جمعه اکران فیلم های جشنواره به دلیل هم زمانی با برگزاری نمازجمعه با چند ساعت تأخیر و به تعبیر دقیق تر از سئانس دوم آغاز شد.

اولین فیلم "خانه ای کنار ابرها" بود که در بخش نگاه نو روی پرده رفت. فیلم یکی از چندین و چند فیلم معمولی جشنواره امسال بود که طبیعتاً هیچ بازتاب و واکنش جدی ای هم در سالن رسانه ها به همراه نداشت.

فیلم دوم اما منتظران زیادی داشت؛ فیلم تازه کارگردان "یه حبه قند" از همان آغاز هم یکی از آثار کنجکاوی برانگیز حاضر در بخش اصلی جشنواره بود اما به قاعده نانوشته جشنواره سی و دوم این بارهم انتظارات برآورده نشد. "امروز" فارغ از هر تحلیل و برداشتی قطعاً فیلمی ضعیف در کارنامه میرکریمی است و تناسبی با آثار قبلی این فیلمساز ندارد. این واقعیت سبب شد که میرکریمی هم نتواند روند ناامیدی از جشنواره امسال را منقطع کند. هرچند این ناامیدی این بار آنقدر عمیق نبود که به اعتراض و ترک سالن بیانجامد!

پس از فیلم میرکریمی برج میلاد مملو از جمعیت شد. فیلم تازه رضا عطاران با استقبالی کم سابقه در کاخ جشنواره رونمایی شد. اما قاعده جشنواره سی و دوم به قوت خود باقی بود و این بار هم قرار نبود با یک فیلم ایده آل حتی متناسب با استانداردهای سینمایی رضا عطاران مواجه شویم.

جشنواره فجر 32 - یکشنبه 20 بهمن

"رد کارپت" به رغم شوخی هایی که چندین بار صدای قهقه و تشویق را در سالن میلاد بلند کرد، یک فیلم منسجم نبود و بعید است کسی که با جزئیات رویدادهای سال های اخیر سینمای ایران آشنایی نداشته باشد بتواند با آن ارتباط برقرار کند.

آخرین فیلم دیروز اما یک فیلم گیشه ای استاندارد بود. "پنج ستاره" با بازی شهاب حسینی و کارگردانی مهشید افشارزاده یک حسن ختام برای روز هفتم اکران فیلمها در کاخ جشنواره بود. فیلمی که لااقل می توان به اکران عمومی موفق آن امید داشت.

گفته ها: بالا بودن انتظارات و انتقاد، نشانه احترام است

بحث کیفیت مواجه و واکنش مهمانان کاخ جشنواره که سینمای منصوب به منتقدان و اهالی رسانه است نسبت به فیلمهای ضعیف به نمایش درآمده، مربوط به جشنواره سی و دوم نیست و سابقه ای طولانی در دوره های مختلف جشنواره داشته است.

طبق سنتی نانوشته حاضران در سینمای رسانه ها برای نشان دادن اعتراض خود حین نمایش فیلم یا اقدام به کف زدن های ممتد می کنند و یا به صورت گروهی سالن نمایش فیلم را ترک می کنند. واکنشی که در هر دوصورتش اصلاً خوشایند عوامل فیلم که اتفاقا در سالن نیز حاضر هستند نیست.

این سنت نانوشته که البته مخالفان و موافقان سرسختی هم دارد در مواردی حاشیه ساز می شود. در جشنواره سی و دوم نیز بروز چنین واکنشهایی حین اکران دو فیلم "متروپل" و "۵۰ قدم آخر" سبب دلخوری شدید عوامل دو فیلم شد تا جایی که فیلم اول نشست رسانه ای اش لغو شد و فیلم دوم هم نشستی سراسر گلایه و کنایه داشت.

دلخوری مسعود کیمیایی و کیومرث پوراحمد از این اتفاق تا آنجا رسید که دیروز و پیش از اکران فیلم "امروز" سیدرضا میرکریمی که برای خیرمقدم روی سن رفته بود در سخنانی قابل تإمل تإکید کند: "بالا بودن انتظارات از یک فیلمساز و بعد از برآورد نشدن انتظارات، انتقاد و اعتراض به آن در نفش خود نشانه قائل بودن شأن ویژه برای آن فیلمساز و طبیعتاً حرمت گذاری به آن است.

جشنواره فجر 32 - یکشنبه 20 بهمن

میرکریمی درباره فیلم خود نیز گفت: "امیدوارم از فیلم راضی باشید اما هرجا احساس کردید می خواهید سالن را ترک کنید و یا کف بزنید راحت باشید، من در سالن حاضرم!"

چهره روز: پرویز پرستویی

فیلم سینمایی "امروز" که روز گذشته نتوانست انتظارات را برآورده کند اما یک برگ برنده داشت که حیف است اگر نادیده بماند. البته بازی استاندارد بازیگران در سینمای میرکریمی اتفاقی تازه نیست اما فیلم "امروز" به طرز غیرقابل کتمانی متکی بر کیفیت بازی بازیگر نقش یونس است. نقشی که پرویز پرستویی در آن خوش درخشید.

جشنواره فجر 32 - یکشنبه 20 بهمن

پرستویی البته امسال فیلم "میهمان داریم" ساخته محمدمهدی عسگرپور را هم در جشنواره داشت. فیلمی که باز هم پرستویی در مقام نقش اصلی حضوری قابل توجه در آن داشت.

این بازیگر پیشکسوت سینما اما به رغم این حضور موثر در دو فیلم مهم جشنواره امسال، حضوری کم رنگ در سینماهای مردمی و حتی کاخ جشنواره داشت و از غایبان اصلی جشنواره سی و دوم محسوب می شود.

اتفاقی که بنابر برخی شنیده ها به دلیل هم زمان ایام برگزاری جشنواره فجر با فیلمبرداری یکی از کارهای جدید این بازیگر رخ داده است. پرستویی با این دو فیلم یکی از شانس های اصلی سیمرغ نقش اول مرد هم می تواند باشد.

حاشیه ها: دلجویی از فیلمسازان پیشکسوت

* از روز پنجم، فضای کاخ جشنواره کمی شلوغ تر از روزهای ابتدایی شده است. اتفاقی که مهم ترین دلیلش آغاز دو بخش جنبی در سالن شماره ۳ و ۴ برج میلاد است. اکران فیلم های بخش مستند و نوعی تجربه آن هم به صورت همزمان با اکران های سالن اصلی برج میلاد علاوه بر همپوشانی برنامه اکران ها تا حدودی نظم عبور و مرور در کاخ جشنواره را هم تحت الشعاع قرار داده است. به ویژه زمانی که میهمانان این بخش هوس حضور در سالن اصلی به سرشان می افتد!

* دیروز و پیش از اکران فیلم سینمایی "امروز" زمانی که سیدرضا میرکریمی به نمایندگی از عوامل فیلم برای خیرمقدم روی سن رفت، بحث به واکنش های اعتراضی حاضران در سالن اصلی برج میلاد به فیلم ها در روزهای قبل رسید. بحثی که کیوان کثیریان به نمایندگی از انجمن منتقدان در واکنش به آن از حاضران خواست تا برای دلجویی از کیومرث پوراحمد و مسعود کیمیایی که به واسطه اعتراض اهالی رسانه و منتقدان کمی دلخور شده بودند، به احترام اعتبار حرفه ای این دو آنها را تشویق کنند. حاضران نیز از این درخواست استقبال کردند و این دو کارگردان پیشکسوت را تشویق کردند.

* پس از اکران فیلم "امروز" نشست خبری این فیلم در فضایی پرحاشیه برگزار شد. حاشیه هایی که نمی توان نقش سعید قطبی زاده به عنوان مجری کارشناس این نشست را در آن کتمان کرد. قطبی زاده در آغاز گفت : "امیدوارم بعد از این فیلم کند نشست گرم و پر انرژی ای داشته باشیم" تا اینگونه با کنایه به استقبال عوامل فیلم برود.

قطبی زاده در اواسط نشست هم ناگهان خطاب به کارگردان "امروز" گفت: "آقای میرکریمی چرا اینقدر پایتان را زیر میز تکان می دهید!؟" این سوال که به نوعی اشاره به استرس میرکریمی داشت سبب شد تا موضع نامعتدل مجری نشست مشهودتر شود و به همین دلیل هومن بهمنش در مقام فیلمبردار فیلم صراحتا گفت: "فکر می کنم شما باید مجری برنامه باشید نه اینکه نظرات شخصی خود را در برگزاری نشست دخیل کنید."

* رضا عطاران که در ابتدا حاضر به حضور در برنامه خیرمقدم به مهمانان کاخ جشنواره برای تماشای "رد کارپت" نشده بود پس از حضور روی سن در اظهارنظری کوتاه و عجیب گفت: "سلام. زر زیادی نمی زنم، لطفا فیلم را ببنید!" این جمله با ترک بلافاصله سن از سوی عوامل همراه شد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج