داستان ترسناک آمریکایی؛ فوبیای دلقکی به نام ترامپ!
درباره فصل هفتم داستان ترسناک امریکایی که از ترسی جدید صحبت می کند: ترس از ترامپ؛ ماجرای آن از زمانی شروع می شود که ترامپ رییس جمهوری امریکا شده است.
رنگ موی غیرعادی پسر در مقایسه با رنگ موی عجیب رییس جمهور امریکا نشان از این دارد که این سریال قصد دارد در فصل هفتم با قصه ای نمادین نشان بدهد که یکی مثل ترامپ طی چه فعل و انفعالاتی تبدیل به رییس جمهور منتخب می شود و در این مسیر صفر تا صد چه راه هایی را طی می کند. موازی سازی این قصه با فوبیای دلقک این حرف را خیلی رو به مخاطب می زند. فصل هفتم سریال داستان های ترسناک امریکایی شبیه به یک پارودی برای «خانه پوشالی» شده است. این فصل شاید به ظاهر کمی جسورانه برسد، اما به نظر بیشتر در خدمت یکی مثل ترامپ است و ترس مردم از او را قوت می بخشد. در میان تمام فصل های این آنتولوژی، فصل هفتم قطع به یقین ضعیف ترین آن هاست.
کابوس جهانی دلقک بزرگ
روشنک مشیری: تصور کنید در یک فروشگاه بزرگ و خلوت در ساعتی نزدیک به نیمه شب، چرخ دستی تان را می گردانید و ناگهان در کنار قفسه مواد غذایی دلقکی را می بینید که با ماسکی خندان چاقو به دست به شما نزدیک می شود. کولروفوبیا یا دلقکهراسی ترسی رایج در دنیاست. شاید همان قدر که ترس از فضای باز، فضای بسته، جمعیت، ارتفاع یا چیزهایی از این قبیل رایج است. سریال داستان ترسناک امریکایی در تازه ترین فصلش تصویری از این ترس را به نمایش می گذارد. ترسی که در امریکا و البته در بسیاری دیگر از نقاط دنیا با ظهور دونالد ترامپ به شکلی دیگر زنده شد. در قسمت اول سریال عده ای را می بینی که در خانه ای جمع شده اند و نتایج رای گیری را از تلویزیون دنبال می کنند. اضطراب، بی قراری و اندکی امید روح حاکم در اتاق است و با اعلام برنده شدن ترامپ، همه این ها به ناباوری، ترس و غمی بزرگ تبدیل می شود.
این یکی را هیچ اسیدی پاک نمی کند
المیرا حسینی: من «داستان ترسناک امریکایی» را با فصل دو شروع کردم؛ جذاب، پرتنش و در عین حال خشن. همان زمان هم نوشتم که این سریال آرامش را از شما می گیرد و توصیه کردم برای این که بعد از تماشای آن بتوانید به زندگی عادی خود ادامه دهید، لازم است لا به لایش گریزی به سریال «دوستان» بزنید که هرچه دیده اید، بشوید و آرامش را به زندگیتان برگرداند؛ اما تاثیرات فصل هفتم داستان ترسناک امریکایی روی روح و روانتان را هیچ اسیدی نمی تواند پاک کند. آن قدر خشونت پشت خشونت می بینید که احساس خفگی بهتان دست می دهد و دائم با خود تکرار می کنید که این ها از کدام سیاره آمده اند؟ مگر می شود با دل راحت دست به چنین حرکاتی زد؟
جدا از این که این فصل از سریال کشش چندانی در مخاطب ایجاد نمی کند، بی منطق بودن فضای داستان نیز آزاردهنده است. شخصیت مرد موآبی درست از آب درنیامده و شما اصلا نمی فهمید که چطور یک عده آدم عاقل و بالغ عقلشان را می دهند دست جوجه موآبی که رهبریشان کند؛ آدم هایی که سال ها زندگی آرام و آبرومندی داشته اند و اصلا معلوم نیست چطور یکباره دچار بیماری های روانی عجیب و غریب می شوند و افسار زندگیشان را دست یک بی عقل می سپارند. هرچند هم که سریال به گذشته افراد فلاش بک می زند و روند ظهور این روانی ها را بررسی می کند، باز هم دلیل درست و درمان و قانع کننده ای دستتان را نمی گیرد. چیزی که سریال انگشت خود را روی آن می گذارد، لوزرهای جامعه است که حالا احساس می کنند قدرتی دارند و می توانند کاری از پیش ببرند.
فصل هفتم داستان ترسناک امریکایی آن داستان تئوری توطئه را و این که به هیچ کس نمی شود اعتماد کرد و همه دستشان در یک کاسه است، از فیلم های هالیوودی برداشته و زیرپوستی به ماجرا تزریق کرده است. نه می شود به روانشناس اعتماد کرد، نه پلیس، نه همسر و نه هیچ کس دیگر. گروه مرد احمق موآبی که در جامعه احمق تر از خودش در قامت یک مرد باهوش ظاهر می شود، همه را درگیر رویاهای خودش کرده است. جوجه موآبی همان مرد یک چشمی است که بر شهر کورها پادشاهی می کند. داستان ترسناک امریکایی در هیچ کدام از فصل هایش از نمایش خشونت بی پرده و روح خراش کم نگذاشته است. هرجا لازم بوده، عوامل سریال دست به دست هم داده اند و برایتان صحنه را به خون و کثافت کشیده اند؛
مختصر و مفید درباره سریال ترسناک امریکایی «فرقه»
تهیه و ترجمه: مستانه تابش
• داستان ترسناک امریکایی جزو پرمخاطب ترین سریال های ژانر وحشت است که رایان مورفی و براد فالچاک آن را تهیه کرده اند و تاکنون هفت فصل آن روی آنتن رفته است. آخرین فصل این سریال با عنوان فرقه به ماجراهای مربوط به انتخابات ریاست جمهوری امریکا پرداخته است.
• این فصل از سریال که از شبکه تلویزیونی اف ایکس پخش می شود، از پنج سپتامبر روی آنتن رفت و آخرین قسمت آن در ماه نوامبر به نمایش درآمد. سارا کاترین پلسن بازیگر امریکایی است که به خاطر ایفای نقش در مجموعه های مختلف تلویزیونی از جمله همین سریال کاندیدای چندین جایزه امی و جایزه گلدن گلوب شده، مهم ترین بازیگری بود که در فصل هفتم به این سریال بازگشت.
• «داستان ترسناک امریکایی: فرقه» در سایت اینترنتی روتن تومیتوز که نقدهای سینمایی و تلویزیونی را بررسی می کند، 6.83 امتیاز از 10 امتیاز منتقدان را به دست آورده و امتیازش در متاکریتیک نیز 66 درصد است. براساس آمارهای منتشرشده، اپیزود اول این فصل بالاترین رای مثبت منتقدان را از مجموع 11 قسمت به خود اختصاص داد. قسمت اول فرقه 5.43 میلیون نفر بیننده داشته و پس از آن تعداد بینندگان با روندی نزولی به حدود چهار میلیون نفر در قسمت های پایانی رسید.
• اولین قسمت از فصل هفتم سریال شب انتخابات نام دارد و مورفی در مصاحبه ای درباره انتخاب این نام گفته است: «برای خیلی ها آن شب خیلی ترسناک است!» او همچنین در مصاحبه دیگری گفته است: «این فصل نه در مورد ترامپ است و نه کلینتون، بلکه در مورد کسی است که انگشتش را در باد بالا می گیرد تا ببیند چه اتفاقی می افتد و از ترس و آسیب پذیری آدم ها استفاده می کند.»
• ماجراهای فصل هفتم سریال داستان ترسناک امریکایی در شهر میشیگان می گذرد. مورفی گفته است که علت انتخاب این شهر وضعیت دوقطبی آن در زمان انتخابات بوده است. این که رقابت در میشیگان بسیار بالا بوده و کلینتون اطمینان داشته می تواند در این شهر برنده رقابت شود، اما در عمل این اتفاق نیفتاده و او شکست خورده است. به همین خاطر هم از نظر مورفی حال و هوای میشیگان کاملا با داستان همخوانی دارد.
• به گفته شخصیت الی با بازی سارا پلسن در سریال برای نشان دادن همه ترس هایی طراحی و پرداخته شده که مردم پس از انتخابات اخیر امریکا داشته اند و مورفی به کمک این شخصیت که از خیلی چیزها از خون گرفته تا تابوت و گودال و... می ترسد، می تواند راجع به این وحشت عمومی حرف بزند.
نظر کاربران
تمام مافیای سیاسی جهان همه کاری کردن دانالد ترامپ رو به زمین بزنن!
تا فصل 6 دیدم به نظرم بهترین فصلش همین فصل 6 و فصل تیمارستانش بود البته فصل سیرکشم خوب بود