پیشنهادهای فرهنگی آخر هفته
«روز واقعه» بی گمان ماندگارترین اثر سینمایی در رابطه با مکتب امام حسین(ع) است .
و اما حسین (ع)، نزدیک ترین، محبوب ترین و دوست داشتنیترین هدیه را برای معاشقه با خدا برگزیده بود. شاید اندیشیده بود که خوبترهایش را اول فدای معشوق کند و شاید این کلام علی اکبر (ع) دلش را آتش زده بود که: «یا ابة لا ابقانی الله بعدک طرفه عین.» «پدر جان! خدا پس از تو مرا به قدر چشم به هم زدنی زنده نگذارد. پدر جان! دنیای من آنی پس از تو دوام نیاورد. چشمهای من، جهان را پس از تو نبینید»
خورجین: «روز واقعه» بی گمان ماندگارترین اثر سینمایی در رابطه با مکتب امام حسین(ع) است . بر اساس متنی از بهرام بیضایی و کارگردانی شهرام اسدی، فیلمی که در سال 1373 عرضه شد و در چندین رشته موفق به کسب سیمرغ بلورین شد؛ از تدوین و موسیقی تا چهره آرایی، فیلم البته پر از بازیگران نامدار است: علیرضا شجاع نوری شاید تنها استثناست باقی همه نامدارند؛ جمشید مشایخی، محمدعلی کشاورز، عزت انتظامی، لادن مستوفی، حمیده خیرآبادی، ژاله علو و...
خلاصه ای از داستان فیلم: عبدالله جوانی مسیحی است که تازه به اسلام روی آورده و دل در گرو عشق راحله دختر زید دارد. وی در جریان عروسی با راحله ندایی میشنود که او را به یاری فرا میخواند، عبدالله بیابان به بیابان، واحه به واحه به سمت کربلا میتازد و هنگام عصر عاشورا به آنجا میرسد و در آن زمان «حقیقت» را بر سر نیزه می بیند.
نمایش خانگی: «شب دهم»؛ ترکیب متوازن یک روایت عاشقانه با پس زمینه ای مذهبی و پیوند دلنشین انتهایی این دو مضمون ازلی و ابدی در کنار بازی هایی روان و یکدست «شب دهم» را همیشه تازه نگه داشته است.
تماشاخانه: چه نمایشی بهتر از تعزیه در این روزها؟ با تماشای تعزیه یک نمایش بین ژانری را مشاهده می کنید، هم موزیکال هم دراماتیک و هم تراژیک، ساختار منعطف اجرا در تعزیه و استفاده از شبیه خوان مرد به جای زن و نمونه هایی از این دست به فرم مردمی این نمایش مذهبی کمک می کند. مورد دیگر که در نزدیکی مخاطب با تعزیه تاثیر بسزایی دارد، آهنگین بودن اجرا و موزون ادا کردن دیالوگ ها است. اگر در شهرستان ها و مناطق کوچکتر سکونت دارید مطمئنا خودتان آمار مکان های برپایی تعزیه را دارید، در تهران هم مکان های خاصی برای برپایی تعزیه آماده شده است. سالهای گذشته مکان هایی مثل: باغ موزه قصر، بوستان ولایت، محوطه خانه هنرمندان، برج میلاد میزبان گروه های اجرا کننده تعزیه بوده است.
آلبوم: «ماه نی» نخستین آلبوم امیرحسین مدرس است، که در آن بازسازی و بازخوانی دوازده نوحه قدیمی به منظور ایجاد ارتباط بیشتر با نسل امروز، به همراه موسیقی الکترونیک سبک نوحه ها را امروزی کرده است و اصطلاحا جوان پسند شده است. در آلبوم ماه نی، از اطلاعات نوحهخوانهای قدیمی تهران بهره گرفته شده و حمیدرضا صدری با حفظ ملودیهای اصلی نوحهها، بر روی آنها آهنگ گذاشته است. البته مدرس بعدتر آلبوم«خورشید» راهم در همین زمینه به بازار عرضه کرد که به نوعی تکمیل کنندهی آلبوم «ماه نی» بوده است در «خورشید» امین تارخ هم سه قطعه را دکلمه کرده است.
نظر کاربران
عمرا اگه اخر هفتمو اینجوری خراب کنم