در نوروز کدام فیلم ها را در سینما ببینیم؟
فهرست فیلم های نوروزی اگرچه هنوز رسما اعلام نهایی نشده اما تقریبا مشخص است که فیلم های دوره اول اکران نوروزی، کدام ها هستند و چه برنامه ای دارند.
سال قبل در نوروز فیلم «من سالوادور نیستم» منوچهر هادی که از اسفند ماه 94 اکران شده بود به همراه فیلم های «خشم و هیاهو»، «50 کیلوم آلبالو»، «بادیگارد» و «ابد و یک روز» در اکران اول سینماهای تهران قرار داشتند. سیل حضور مردم در سینماها طوری بود که سینماها در طول نوروز تقریبا 24 ساعته شده بودند و رسیدن 4 فیلم در این دوران به رقمی بیش از 10 میلیارد تومان فروش، سالی رویایی را برای سینمای ایران رقم زد. امسال اما قرار است آن تجربه دل انگیز تکرار شود؟ برای این اتفاق شاید بد نباشد مروری بر فیلم های اکران نوروز امسال داشته باشیم.
اولین ساخته پیمان قاسم خانی حالا در سینماهای مختلف روی پرده رفته و افتتاحیه پرفروشی را هم پشت سر گذاشته است. فیلمی که بدون لحاظ کردن فروش شهرستان هایش، با متوسط روزی ۱۰۰ میلیون تومان آغاز کرده و احتمالا تا عید به رقمی نجومی می رسد. بهروز افخمی درباره این فیلم خیلی هیجان انگیز حرف می زند و می گوید: «ببین این طوری که من شنیدم در ۴ روز اول، در فصلی که فروش سینما در پایین ترین سطح است، میلیاردی شده. این یعنی یک شروع رویایی.»
نخستین ساخته پیمان در مقام کارگردان، قصه حضور پژمان جمشیدی در سینماست و ماجرای کمدی که حضورش در فیلمی سینمایی ایجاد می کند. کاری که در مقام مقایسه از سوی منتقدان سینمایی، امتیازش خیلی بالاتر از «من سالوادور نیستم» منوچهر هادی بوده است و امید به موفقیتش در گیشه، بسیار است. به خصوص افتتاحیه موفق فیلم در این فصل سرد، امید به موفقیتش در ادامه را بیش از قبل کرده است.
رگ خواب
بازگشت حمید نعمت ا... بعد از ساخته موفق «بی پولی» و کار نه چندان موفق «بوتیک» به سینما، نامش «رگ خواب» است. «رگ خواب» اگرچه از سوی بسیاری از منتقدان سینمایی باید برای کارگردانی کاندیدا می شد اما از نظر قصه و محتوا، خیلی ستایش نشده است. حتی بازی کورش تهامی و دیگر بازیگران فیلم غیر از لیلا حاتمی، با ستایشی رو به رو نبوده است.
داستانی که روایتگر بدبختی های یک زن معمولی است که در دل مشکلات، نابود می شود. این فیلم باید در بازار فروش نوروز، نقش «ابد و یک روز» سعید روستایی را بازی کند. کاری بس دشوار و شاید نشدنی. اگرچه یک فروش معمولی را می شود برایش درنظر گرفت اما رسیدن به فروشی بالای ده میلیارد برای این اثر که خیلی گل نکرده و بازار تبلیغات دهان به دهان برایش ایجاد نشده، کفه ترازو را به سوی اکران های سال قبل سنگین می کند و شاید سبب شود میزان فروش 96 سینماها کمتر از سال 95 باشد.
سه بیگانه
سه بیگانه یک کار طنز است که باید خیلی قبل از این اکران می شد. فیلمی که آخرین ساخته مهدی مظلومی قبل از رفتن به شبکه جم است. کار طنزی اجتماعی که هنرپیشه هایش همان چهره های تلویزیونی چون حمید لولایی هستند در این فیلم بود که گریم حمدی لولایی خیلی شباهت به رییس جمهور روحانی دارد. شاید حاشیه های مربوط به کارگردان سبب شود این فیلم در روزهای نخستش کمی اقبالش بالاتر باشد اما اینکه چه سرنوشتی پیدا می کند، خیلی پیش بینی ها درباره آن رویایی و هیجان انگیز نیست.
یک روز بخصوص
ساخته جدید همایون اسعدیان، در سینما آزادی اکران می شود. در سینمایی که زیر نظر حوزه هنری خواهدبود. این فیلم در جشنواره فجر هم در بین کارهای موفق نبود و اتفاقا منتقدان زیادی داشت. اینکه چرا به اکران نوروزی خیلی نزدیک است، دلیلش در اسم سازنده و نهاد حمایت کننده است و اینکه آیا قرار است بفروشد؟ خیلی پرسش مهمی نیست!
ماجرای نیمروز
مهم ترین فیلم سال ۹۶ را بدون شک «ماجرای نیمروز» محمدحسین مهدویان لقب داده اند. فیلمی ستایش شده از سوی منتقدان که ملودرامی سیاسی است. ملودرامی که اگر قرار به ما به ازا انتخاب کردن برایش باشد، می توان با فیلم «بادیگارد» حاتمی کیا مقایسه اش کرد. البته ماجرای نیمروز» در زمان اکران رقیبی ندارد که دوقطبی «بادیگارد»، «ابد و یک روز» برایش ایجاد شود اما خودش به دلیل بازی خوب چند شخصیت اصلی فیلم.
ساختار قصه گو و تکنیک ساختش، اینقدر در ماه های گذشته حامی داشته که بتواند جماعتی قابل توجه را به سینماها بکشاند. این فیلم امید اول اکران نوروز سینماهاست و البته محمود رضوی به شدت امید دارد بتواند با آن شکست تجاری «سیانور» را جبران کند. ماجرای فیلم، قصه چند مامور امنیتی است که به دنبال یافتن عوامل ترور گروهک مجاهدین در دهه ۶۰ هستند.
چالش تبلیغات ماهواره ای
سال قبل یک محرک بزرگ سبب شده بود تا فیلم ها خیلی بفروشند. آن عامل محرک هم بی شک تبیلیغات ماهواره ای فیلم ها بود. بسیاری از اهالی سینما از منوچهر هادی، کارگردان فیلم «من سالوادور نیستم» تا فرحبخش کارگردان «آب نبات چوبی» و حتی مدیران مختلف سینمایی، بارها در طول سال قبل به نقش اثرگذار شبکه های ماهواره ای در فروش سینمای ایران تاکید داشتند. اتفاقی که اخیرا با سختگیری های قوه قضاییه ممنوع شده است. رخدادی که سبب می شود تا گمانه زنی درباره افت فروش سینماها قوت بگیرد.
نظر کاربران
ما که سینما نمی رویم
پول مون رو هم دور نمی ریزیم
اعصابمون رو هم خراب نمی کنیم
موج منفی هم نگاه نمی کنیم
دعوا و زد و خورد و تنازع زن و شوهر و این مزخرفات رو نمیبینیم
حالا هی بازار گرمی کنید که فایده ای نداره
سینما آشغاله!
فیلمی که از سد چند بار سانسور گذشته همه بازیگراش و موضوع تکراری کی 6 ساعت وقت میذاره تو ترافیک بره سینما برای همچین فیلمی
هادی کارگردان پرکار بیسواد سینما با تبلیغ زیاد سالوادور مردم رو گول زد با فیلم چزت سالوادور امثال این اعتماد مردم و رابطه شون با سینما رو خراب میکنند
افخمی و فراستی با پول انتن هفت و مردم و تبلیغ اگزجره از ماجرای نیم روز و سیانور به ضرر فیلما کار کردن دفاع دائمی الکی از بعضی فیلما مردم نمیرن ببینند
هیچکدام من نمیخوام ب زنم خیانت کنم سرش هوو بیارم سینما بدآموزی داره