۴۱۵۴۶
۵۰۱۰
۵۰۱۰
پ

سيمرغ ايران در صدر سينماي منطقه

همه رقبای سیمرغ ایرانی

جشنواره‌های سینمایی بسياری امروزه در دنیا برگزار می‌شود که دارای اهمیت بین‌المللی‌اند. از جمله آنها مي‌توان به جشنواره فيلم ونيز، كن، اسكار، گلدن گلوب، قاهره و. . . اشاره كرد. اما جشنواره فيلم فجر در ميان جشنواره‌هاي فيلم منطقه اهميت بسزايي دارد.

تهران امروز: جشنواره‌های سینمایی بسياری امروزه در دنیا برگزار می‌شود که دارای اهمیت بین‌المللی‌اند. از جمله آنها مي‌توان به جشنواره فيلم ونيز، كن، اسكار، گلدن گلوب، قاهره و. . . اشاره كرد.

اما جشنواره فيلم فجر در ميان جشنواره‌هاي فيلم منطقه اهميت بسزايي دارد. جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در ایران، جشنواره‌سینمایی‌سالانه‌ای است که از‌سال ۱۳۶۱ و معمولا در دهه فجر هر‌سال در تهران برگزار می‌شود. اين جشنواره توسط بنیاد سینمایی فارابی و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شده و تا‌سال ۱۳۷۴ فقط به تولیدات‌سالانه سینمای ایران می‌پرداخت. از اين‌سال بود كه جشنواره به صورت بین‌المللی برگزار‌شد و علاوه بر سینمای ایران، در بخش بین‌الملل به بررسی فیلم‌هایی از سینمای جهان پرداخت.

همه رقبای سیمرغ ایرانی

در بخش‌های رقابتی این جشنواره، شرکت‌کنندگان برای کسب جایزه مخصوص که «سیمرغ بلورین» نام دارد با هم رقابت می‌کنند. دیپلم افتخار و لوح زرین نيز از دیگر جوایز این جشنواره است. طی‌سالیان اخیر مسابقه‌های سینمای مستند و فیلم کوتاه هم به بخش سینمای ایران اضافه شده‌اند. معمولا جشنواره‌ها و جوایز سینمایی مطرح در دنیا به شکل بین‌المللی و در مکانی خاص برگزار شده و به منتخبان آن لوح یا وجه نقدي اهدا می‌شود.

اين جوايز معمولا در جشنواره‌ها به بهترین‌هاي هر فیلم در کارگردانی، فیلم‌نامه، بازیگر نقش اصلی و مكمل مرد، بازیگر نقش اصلی و مكمل زن، کارگردان تازه‌کار، هنرپیشه مرد و زن تازه‌کار، نظارت بر تولید، فیلم‌برداری، ویرایش متن، نورپردازی، کارگردانی هنری، طراحی لباس، گریم، صدابرداری، جلوه‌های ویژه، فیلم انیمیشن، مستند کوتاه و کوتاه تخیلی داده مي‌شوند. در كنار جشنواره فجر در منطقه جشنواره‌هايي چون قاهره، ابوظبي، دوحه، دوبي، پاسيفيك، بوسان، زردآلوي طلايي و. . . اشاره كرد.

همه رقبای سیمرغ ایرانی

جشنواره فيلم قاهره

جشنواره فيلم قاهره يا المهرجان القاهره السینمايی الدولی،‏ از ۱۲ جشنواره بین‌المللی بزرگ جهان و مهم‌ترین جشنواره فیلم در آفریقا و جهان عرب است که هرساله در قاهره برگزار می‌شود. این جشنواره در‌سال ۱۹۷۶ بنیان گذاشته شد. اما جشنواره‌سال ۱۹۸۵ بود که به صورت مستقل سازماندهی شد. بخش رقابتی بین‌المللی جشنواره نیز از‌سال ۱۹۹۱ آغاز‌به‌ کار کرد. جشنواره فیلم قاهره به‌عنوان جشنواره‌اي پیشرو در خاورمیانه و جهان عرب همواره رقیب اصلی جشنواره فیلم مراکش شناخته می‌شود. این جشنواره در‌سالهای اخیر و با ظهور جشنواره‌های فیلم دوبی و ابوظبی می‌کوشد تا همچنان نقش خود را به‌عنوان معتبرترین جشنواره منطقه حفظ کند. این رویداد تنها جشنواره رقابتی (رده الف) مورد تایید انجمن تهیه‌کنندگان جهانی فیلم (FIAPF، فیاپف) در خاورمیانه و آفریقا به شمار می‌رود. جایزه اصلی جشنواره که «هرم طلایی» نام دارد هرساله به بهترین فیلم اهدا می‌شود.

همه رقبای سیمرغ ایرانی
جشنواره فيلم مراكش

المهرجان الدولي للفيلم بمراكش يا جشنواره فيلم مراكش، یکی از جشنواره‌های سینمایی جهان عرب است که هرساله در مراکش برگزار می‌شود. این جشنواره در اکتبر ۲۰۰۵ که تحت نظارت مستقیم پادشاه مغرب، سلطان محمد ششم و تحت ریاست شاهزاده مولا رشید برادر پادشاه برگزار می‌شود، پنجمین دوره خود رابرگزار كرد. در پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم مراکش، سینمای واقع‌گرایانه ایران ستوده شد و با تجلیل از «عباس کیارستمی» به کار خود پایان داد. این جشنواره با حضور «مولا رشید» برادر پادشاه مراکش، ۶۰۰ چهره سینمای جهان و برخی مقام‌های کشوری و محلی برگزار شد. در همين‌سال بود كه برخی روزنامه‌های مغرب از جمله روزنامه «الصباح» به مناسبت این رویداد فرهنگی، ویژه‌نامه‌هایی درخصوص سینمای ایران منتشر کردند. جشنواره بین‌المللی فیلم مراکش یکی از معتبرترین جشنواره‌های فیلم جهان و بزرگ‌ترین رویداد سینمایی قاره آفریقا‌ست.

همه رقبای سیمرغ ایرانی

جشنواره فیلم ابوظبی

جشنواره فیلم ابوظبی يا جشنواره خاورميانه (ADFF) يا المهرجان أبو ظبي السينمايي، جشنواره فیلم بین‌المللی‌اي است که هرساله در ماه اکتبر در ابوظبی پایتخت امارات متحده عربی برگزار می‌شود. این جشنواره که در‌سال ۲۰۰۷ بنیان گذاشته شد بر سینمای خاورمیانه و شمال آفریقا تمرکز دارد. جایزه جشنواره ابوظبی، «مروارید سیاه» نام دارد و توسط اداره فرهنگ و میراث ابوظبی به برندگان اعطا می‌شود. جشنواره ابوظبی برای نخستین‌بار در میان جشنواره‌های سینمایی کشورهای عرب‌زبان، بخشی را با عنوان کارگردان‌های زن دنیای عرب به اکران آثار شاخص آنان اختصاص داده است. ریاست هیات داوران بخش فیلم‌های بلند داستانی سومین دوره این جشنواره بر عهده عباس کیارستمی بود.

همه رقبای سیمرغ ایرانی

جشنواره فیلم آسیا - پاسیفیک

جشنواره فیلم آسیا - پاسیفیک از‌سال ۱۹۵۴ آغاز‌به‌کار کرده است و به سینمای کشورهای آسیایی و جزایر اقیانوس آرام می‌پردازد. این جشنواره سینمایی هرساله در یکی از کشورهای عضو فدراسیون بین‌المللی اتحادیه تهیه‌کنندگان فیلم (فیاپف) که از سوی انجمن کارگردانان این فدراسیون برای میزبانی تعیین می‌شود، برگزار خواهد شد. منطقه آسیا پاسیفیک شامل ۷۱ کشور است و ۲۳ کشور عضو فیاپف هستند. بر‌اساس اعلام نشریات بعد از مراسم اسکار با ۱۵ میلیون مخاطب تلویزیونی، بیشترین تعداد تماشاگر به جشنواره فیلم آسیا - پاسیفیک اختصاص دارد. در‌سال ۲۰۰۳ چهل‌وهشتمین دوره این جشنواره در تالار حافظیه ایران برگزار شد و در‌سال ۲۰۰۹ نیز تهمینه میلانی به عنوان داور جشنواره انتخاب شده بود.

همه رقبای سیمرغ ایرانی
جشنواره فيلم پوسان

جشنواره فيلم پوسان (PIFF) در كره جنوبي یکی از جشنواره‌های مهم فیلم آسیاست که هرساله در ماه اکتبر در بوسان (یا پوسان) کره جنوبی برگزار می‌شود. این جشنواره یکی از ۲۲ جشنواره مورد تایید انجمن تهیه‌کنندگان جهانی فیلم (FIAPF، فیاپف) به شمار می‌رود. جشنواره فیلم پوسان به‌عنوان نخستین جشنواره بین‌المللی شبه‌جزیره کره، از سپتامبر ۱۹۹۶ آغاز‌به‌کار کرد.

همه رقبای سیمرغ ایرانی

جشنواره بین‌المللی فیلم استانبول

جشنواره فيلم استانبول (Uluslararası İstanbul Film Festivali) نخستین و قدیمی‌ترین جشنواره فیلم بین‌المللی در ترکیه است که آوریل هر‌سال در استانبول برگزار می‌شود. این جشنواره توسط موسسه‌اي غیرانتفاعی به نام بنیاد فرهنگ و هنرهای استانبول (IKSV) سازماندهی می‌شود. جشنواره استانبول هدف اصلی خود را ترغیب سینمای ترکیه به سوی پیشرفت و ترویج فیلم‌های ارزشمند در بازار سینمای این کشور می‌داند. جشنواره فیلم استانبول در دو بخش داخلی و بین‌المللی برگزار می‌شود و جایزه اصلی آن با نام «لاله طلایی» به بهترین فیلم بخش بین‌المللی اعطا می‌شود. جشنواره استانبول كه‌سال ۱۹۸۲ به‌عنوان بخشی از فستیوال بین‌المللی استانبول با نام «هفته فیلم» سازماندهی شد از‌سال ۱۹۸۴ به‌طور مستقل و جداگانه برگزار شد و در‌سال ۱۹۸۵ دو بخش داخلی و بین‌المللی برای آن در نظر گرفته شد.

همه رقبای سیمرغ ایرانی
جشنواره فيلم دوبي

فيلم دوبي DIFF يا المهرجان دو بی السینمايی الدولی از جشنواره‌های فیلم آسیا ‌ست که هرساله در دوبی برگزار می‌شود. این جشنواره در دسامبر ۲۰۰۴ با شعار پیوند فرهنگ‌ها، برخورد اندیشه‌ها آغاز‌به‌کار کرد. جشنواره دوبی توسط منطقه آزاد فن‌آوری و رسانه‌ای دوبی و با تمرکز بر سینمای جهان عرب و نیز آفریقا برگزار می‌شود. جشنواره فیلم دوبی پس از جشنواره‌های قاهره، دمشق و مراکش چهارمین جشنواره سینمایی کشورهای عرب‌زبان به‌شمار می‌رود. این جشنواره با وجود نوپا بودن، از طریق جذب هنرپیشگان و کارگردانان مشهور‌هالیوود و بالیوود، موفق شده‌است مورد توجه قرار بگیرد.

همه رقبای سیمرغ ایرانی
جشنواره فيلم دوحه

جشنواره بین‌المللی فیلم دوحه تربیکا 17 تا 24 نوامبر(27‌آبان تا 4 آذر) در پایتخت قطر برگزار می‌شود. در این جشنواره 30 کشور جهان حاضر می‌شوند که از جمله آنها فیلم‌هایی از فرانسه، آلمان، هند، ایران، انگلیس، چین و آمریکاست. جشنواره زردآلوي طلايي ايروان كه در ماه آگوست در نزدیکی دریاچه سوان ارمنستان برگزار شد و. . . از جشنواره‌هاي منطقه محسوب مي‌شوند. سینمای ایران فيلم فجر امسال نيز در بخش‌هاي سودای سیمرغ، خارج از مسابقه، نگاه نو، سینما حقیقت، تجلی اراده ملی و جام جهان‌نما، سینمای سعادت، نمایش‌های ویژه و. . . برگزار مي‌كند. هر بهار سينمايي پس از يك بهار سينمايي، در حال برگزاري ا‌ست و فيلم‌ها حالا منتظر جشني دوباره در فجر ايران خواهند بود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج