سریال سازی به سبک کارگردانان مشهور سینما
وودی آلن گوشه گیر که در جشنواره ها شرکت نمی کند و یکی از دوست داشتنی ترین فیلمسازان مستقل آمریکاست که هنوز هم در مرز هشتادسالگی با قدرت سالی یک فیلم می سازد، دست به ساخت سریال زده؛ سریالی که قرار است از شبکه آمازون پخش شود.
این سریال با یک خط داستان عجیب و غریب هر قسمتش نیم ساعت است و خود آلن هم آن را کارگردانی می کند. این که وودی آلن در این سن و سال تصمیم بگیرد سریال تلویزیون بسازد، نشان از اهمیت تلویزیون دارد و این که در عصر طلایی سریال های تلویزیونی به سر می بریم، البته آلن خیلی زود به فکر سریال سازی نیفتاده.
بسیاری از کارگردانان سینمایی هستند که پیش از او مدیوم قاب کوچک تلویزیون را تجربه کرده اند. بعضی پایان خوشایندی داشتند و برخی دیگر هم در نهایت موفق به ساخت بیشتر از یک فصل نشدند. نکته مهم این که برخلاف خیلی از این کارگردانان که فقط چند اپیزود را کارگردانی می کنند و بعد به عنوان تهیه کننده اجرایی پشت سریال می ایستند، آلن قرار است هر شش قسمت سریالش را خودش کارگردانی کند. نگاهی داریم به کارگردانان موفق سینما که وارد مدیوم تلویزیون شدند.
اسم سریال: امپراتوری تخته کوب ها (بوردواک امپایر/ 2010) و وینیل/ 2016نقش اش در سریال: در هر دو سریال هم تهیه کننده اجرایی بوده و هم اپیزود اول فصل اول هر دو را کارگردانی کرده است. جزء خالقان و نویسندگان سریال «وینیل» هم بوده.
میزان موفقیت: امپراتوری تخت کوب ها، سریال موفقی از کار درآمد. در همان فضایی که اسکورسیزی با آن در سینما به شهرت رسید، می گذشت. درام تاریخی گنگستری و نقش قانون در آتلانتیک سیتی که مجبور بود با مافیای شهر سازش هم داشته باشد.
سریال از سال 2010 تا 2014 درپنج فصل پخش شد. خالقش ترنس وینتر بود (همان که سریال مشهور «سوپرانوها» و بعدتر فیلم «گرگ وال استریت» را نوشت) و بازیگر اصلی اش استیو بوشمی که پیش از این هم با اسکورسیزی در سینما همکاری داشته. رتبه 128 رامیان سریال های برتر سایت imdb دارد.
حضور اسکورسیزی در تلویزیون موفقیت آمیز بود اما در «وینیل» شکست خورد. بعد از پخش اول سریال شبکه hbo اعلام کرد که قصد ندارد فصل دومی برای آن بسازد؛ سریالی که پشتش به جز اسکورسیزی، میک جگر، خواننده و آهنگساز و نوازنده گروه قدیمی رولینگ استونز هم بود.
وینیل، درام موزیکالی که در دهه 70 می گذشت و داستان یک تهیه کننده موسیقی را روایت می کرد. سوژه این سریال آن قدر خاص بود که متاسفانه نتوانست با مخاطبان زیادی ارتباط برقرار کند و کل سریال کنسل شد.
اسم سریال: قله های دوقلو (twin peaks)/ ۱۹۹۰نقش اش در سریال: خالق و نویسنده (بعضی از اپیزودها را هم کارگردانی کرده است)
این کمدی درام جنایی داستان یک مامور اف بی آی است که ماموریتش بازجویی از یک زن جوان در جریان یک قتل در شهری عجیب و غریب است؛ شهری که میان دو قله قرار گرفته. این سریال در سایت imdb رتبه سی و نهم را بین ۱۰۰ سریال برتر دارد.
لینچ سال 92 باز هم سراغ تلویزیون رفت اما سریال «روی هوا» موفقیت سریال قبلی اش را تکرار نکرد.
اسم سریال: گروه برادران/ ۲۰۰۱، به سوی غرب/ ۲۰۰۵، پاسیفیک/ ۲۰۱۰، ترانوا/ ۲۰۱۱، رودخانه/ ۲۰۱۲، تصادم/ ۲۰۱۲، لاکی۷/ ۲۰۱۳، جامعه گروه قرمز/ ۲۰۱۴، آسمان های سقوط کرده/ ۲۰۱۱، بازمانده/ ۲۰۱۴، زیر مقبره/ ۲۰۱۳، گزارش اقلیت/ ۲۰۱۵، اخلاق عمومی/ ۲۰۱۵
میزان موفقیت: اسپیلبرگ اصلا کارش را از کارگردانی مینی سریال ها و اپیزودهایی از چند سریال شروع کرد اما تعداد سریال هایی که در عصر طلایی تلویزیون پشت آن ها قرار گرفته خیلی زیاد است. از این میان دو سریال بیشتر از بقیه مورد توجه قرار گرفتند: «گروه برادران» و «تصادم (smash)».
گروه برادران یک دارم اکشن جنگی یادآور سکانس هایی از «نجات سرباز یاران» فیلم تحسین شده اسپیلبرگ بود. این مینی سریال یک فصل بیشتر نداشت چون از پیش برای یک فصل برنامه ریزی کرده بودند و قصه را تمام کردند اما تحسین منتقدان و مخاطبان را به دنبال داشت.
در سایت imdb رتبه اول را میان سریال های برتر دارد و داستان گروهی از ارتش آمریکا را روایت می کند که طی جنگ جهانی دوم گروه شان از هم متفرق می شود باید زندگی شان را نجات دهند. تصادم هم سریال بعدی بود که اسپیلبرگ پشتش ایستاد و نامزد گلدن گلوب و جوایز دیگر شد. این درام موزیکال پشت صحنه اجرای یک تئاتر در برادوی را به تصویر می کشید. با وجود موضوع خاصش آن قدر مورد توجه قرار گرفت که فصل دومی هم برای آن ساختند و کار سریال با این دو فصل تمام شد.
اسم سریال: نیک/ 2014
از صحنه غریب جراحی و آزمایش روی خوک بگیرید تا شخصیت پردازی های جالب، سودربرگ در نیک به موفقیت زیادی دست یافت و موافقت شبکه را برای ساخت فصل دوم آن هم گرفت. فصل دوم سال گذشته پخش شد و هنوز اعلام نشده که آیا باز هم دنباله ای خواهدداشت یا نه.
سریال، نامزد جوایز زیادی شده و در imdb رتبه 165 را میان سریال های تاریخ تلویزیون دارد. سودربرگ پیش از نیک در سریال های دیگری مثل «بلوط های سرخ» هم حضور داشته اما هیچ کدام به موفقیت و محبوبیت نیک نبوده اند.
اسم سریال: خانه پوشالی/ ۲۰۱۳
فینچر در فیلم هایش نشان داده که قدر به نقش رسانه ها در قدرت علاقه مند است و بخش زیادی از قصه «خانه پوشالی» هم به این ماجرا بر می گردد؛ داستان این که مر دی در عرصه سیاست چطور به هر ترفندی شده خودش را بالا می کشد و به کاخ سفید می رساند. این وسط مشکلات خانوادگی هم دارد اما همسرش لیدی مکبث وار راه را برای رسیدن او به قدرت هموار می کند.
بین سریال های برتر imdb رتبه ۳۲ را دارد. تا به حال چهار فصل از این سریال پخش شده و فصل پنجم هم سال آینده پخش می شود.
اسم سریال: شانس/ 2011 و شاهد/2012
میزان موفقیت: متاسفانه استاد بصری سینما در تلویزیون نتوانست خودش را اثبات کند هرچند شاید برایتان جالب باشد که بدانید اصلا خاستگاه مایکل مان تلویزیون بوده است و کارش را با کارگردانی یک اپیزود از یک سریال پلیسی به نام «زن پلیس» بعد از ساخت چند مستند کوتاه، شروع کرد.
سال ۱۹۸۷ یک اپیزود از «داستان جنایی» را کارگردانی کرد. او برای تلویزیون تله فیلم هم ساخته است اما بعد از فیلم های بزرگش مثل «مخمصه» و «اینسایدر» و «علی» دیگر کسی فکر نمی کرد مان سراغ تلویزیون برود تا این که عصر طلایی سریال ها سر رسید و مایکل مان این بار نه فقط کارگردان یک اپیزود از سریال «شانس» شد که آدم مهم پشت پرده سریال بود.
سریال اتفاقا از نظر بصری مثل فیلم های مان تجربه جذابی بود و یک جور هیجان و تعلیق درونی داشت. داستان درباره شرط بندی روی مسابقات اسب دوانی بود اما سوژه اش آن قدر ویژه و خاص بود که فصل اول به دوم نکشید، شکست سختی خورد و در نهایت بعد از نه اپیزود، پخش آن متوقف شد.
این سریال هرچند اصلا به عنوان یک مینی سریال برای یک فصل طراحی شده بود اما همان فصل هم چندان مورد توجه قرار نگرفت.
ارسال نظر