مصائب «امیرحسین آرمان» و کیوان در سریال پریا
درست است که اسم سریال «پریا» است و طبیعتا تمام ماجراها باید حول محور کاراکتر پریا اتفاق بیفتد اما کاراکتر کیوان از نظر شخصیت پردازی و قصه ای که برایش در نظر گرفته شده، بیشتر از پریا پیش برنده داستان است.
- به نظرم تلویزیون خیلی دیر به فکر ساخت سریالی مثل «پریا» افتاده. این آگاه سازی باید خیلی زودتر از اینها اتفاق می افتاد. به خاطر ناآگاهی مردم نسبت به این بیماری، آمار این بیماری دارد بالا می رود. اطلاعات مهم درباره آن، هیچ جا مطرح نشده و مردم درباره اش اطلاعی ندارند. برای همین ترس عجیبی بین همه وجود دارد. خیلی ها حتی می ترسند آزمایش بدهند. درست است که الان برای پرداختن به چنین موضوعی در تلویزیون خیلی دیر است اما باز هم جای امیدواری دارد.
با توجه به بکر بودن داستان و صریح بودن موضوع از همان ابتدا می شد مطمئن بود که سریالی پرمخاطب می شود و شما به عنوان بازیگر نقش اصلی، مورد توجه قرار می گیرید. از این جهت قطعا بازی در این نقش برای تان اهمیت ویژه ای داشته.
- بله. به چند دلیل مختلف از همان ابتدا می شد پیش بینی کرد که «پریا» سریال پرمخاطبی باشد. خود حسین سهیلی زاده که یکی از برندهای تلویزیون در سریال سازی است، مدیوم تلویزیون و مخاطب را درست می شناسد و می داند چطور باید او را درگیر کند. از طرف دیگر قصه سریال دو نکته جذاب داشت که تا به حال از تلویزیون مطرح نشده بود؛ اول عشق و ازدواج نامتعارف و دوم آگاه سازی درباره ایدز.
دقیقا اولین بار است که تلویزیون به ازدواجی نامتعارف تا این حد پر و بال داده و اتفاقا اصلا با این مسئله بد روبرو نشده.
- برای این که ما به ازایش در جامعه وجود دارد. نمی توانیم منکر این مسئله شویم. من کامنت های بسیار زیادی داشتم که پسرهای جوان نوشته بودند انگار داری در پریا نقش ما را بازی می کنی؛ افرادی که با خانمی بسیار بزرگتر از خودشان یا خانمی که پیش از این ازدواج کرده و بچه دارد ازدواج کرده بودند، خیلی با کیوان ارتباط برقرار می کردند. خیلی ها هم در معرض این تصمیم بودند و از ما می پرسیدند حالا به نظرتان چه کار کنیم. بنابراین باید این واقعیت را در جامعه بپذیریم؛ درباره ایدز هم همین طور نمی توانیم بگوییم نیست.
پیش از این با «کلاه پهلوی» و «کیمیا» تجربه بازی در سریال تلویزیونی را داشتید. در «کیمیا» با این که نقش تان کوتاه بود، به اندازه خودش اثر گذاشت. موقعی که «پریا» به شما پیشنهاد شد، حس کردید این همان فرصتی است که می تواند اتفاق خوبی برای تان به وجود بیاورد؟
- بله، «پریا» کاری خیلی طولانی بود. باید شش ماه زمان می گذاشتم و طبیعتا نمی توانستم پیشنهاد دیگری را در این مدت قبول کنم اما فکر کردم در این شش ماه بهترین کار سینمایی که می تواند به من پیشنهاد شود چه می تواند باشد؟ بعد فکر کردم این واقعا ارجحیت دارد.
- در داستان، کیوان تقریبا بیست و هفت، بیست و هشت ساله است. آنقدر کم سن و سال نیست. واقعا نقش کیوان برای من چالش خیلی زیادی داشت. یک جورهایی باید روی لبه تیغ حرکت می کردم. اگر کمی حواسم جمع نبود، شاید کیوان به یک بچه لوس و بی ادب تبدیل می شد. باید جوری اجرا می کردیم که رضایت همه جلب شود و کسی آن را پس نزند.
ما به عنوان یک قهرمان با این کاراکتر روبرو می شویم؛ یک قهرمان واقعی که مقابل پدرش می ایستد، تن به یک ازدواج نامتعارف می دهد و در نهایت کاملا ناخواسته در معرض یک بیماری قرار می گیرد.
- یکی از مهم ترین نکات سریال «پریا» قهرمان محور بودن آن است. ما دیگر مدت هاست چیزی به عنوان قهرمان در هیچ کدام از فیلم ها و سریال های مان نمی بینیم. داستان ها شده شخصیت های زیاد و شلوغ پلوغ با قصه هایی نزدیک به زندگی روزمره. دیگر آن قهرمان سازی اتفاق نمی افتد.
- صددرصد. ضمن این که در نهایت هدایت خود آقای سهیلی زاده و تیمش به همراه دورخوانی و تمرین های زیادی که انجام دادیم خیلی کمک کرد. در روزهای ضبط بارها تمرین می کردیم. هر موقعیت را مدت ها به بحث می گذاشتیم. درباره این حرف می زدیم که سکانس های قبلی چه بوده، بعدی چیست و احساسات کاراکتر باید چطور دربیاید و ...
منظورم از پیش داستان همان احساسات و عواطفی است که قبل از شروع سریال در کیوان وجود دارد. مثلا ما به عنوان مخاطب حس می کنیم علاقه کیوان به پریا خیلی ریشه دارتر از چیزی است که در سریال نشان داده می شود. این طور نیست که کیوان بعد از سال ها دختر خاله اش را ببیند و به او علاقه مند شود.
- قطعا قبل از این که پریا از ایران برود، چنین علاقه ای وجود داشته و حالا تشدید شده. من خیلی خوشحالم که این مسئله را حس کردید چون دقیقا همین در ذهنم بود و دلم می خواست این طوری اجرا شود تا این حس منتقل شود. شخصیت کیوان چند نکته دارد.
- طرح اولیه فیلمنامه آماده بود و موقعی که صحبت کردیم ۱۸-۱۷ قسمت کامل نوشته شده بود ولی طرح در ادامه کمی تغییر کرد.
تعامل با سعید فرهادی به عنوان نویسنده چطور بود؟ به هر حال کاراکتری که او خلق کرده، طبیعتا باید برای این که جان بگیرد مقداری تغییر می کرد.
- آن قدر کاراکتر خوب نوشته شده و شخصیت پردازی درست بود که فقط باید اجرا می شد. این می طلبید که در زمان فیلمبرداری، نظم و دقت زیادی روی کار وجود داشته باشد. شرایطی که آقای سهیلی زاده فراهم کرده بود طوری بود که کاملا توانستیم کار را در بیاوریم.
کیوان در ابتدای ماجرا کسی است که جلوی پدرش می ایستد. مهمانی نامتعارف می رود. ازدواج نامتعارف دارد و ... با توجه به شناختی که از خط قرمزهای تلویزیون داریم، انتظار می رود چنین شخصیتی در سیر داستان بالاخره جایی سرش به سنگ بخورد اما این بار تلویزیون کمی متفاوت وارد عمل شده و کیوان صرفا قربانی می شود.
- اتفاقا اگر کیوان هرزه یا معتاد بود و از طریق تزریق ایدز می گرفت یا هوس بازی می کرد و به خاطر خوشگذرانی به این بیماری مبتلا می شد، همه می گفتند به درک! بهتر که اصلا این بیماری را گرفت! اما چون کیوان این طور نبود، همه قربانی بودنش را می پذیرند. این نکته را می شود از داستان برداشت کرد که مخالفت های این جوری می تواند نتیجه عکس داشته باشد.
کیوان پسر بدی نیست، فقط با پدرش مخالفت می کند اما تلویزیون تا به حال چنین مخالفت هایی را این قدر صریح نشان نداده بود.
- خب در همه خانواده های ایرانی این مسئله ممکن است وجود داشته باشد که پدر و پسر، مادر و دختر با هم مشکل داشته باشند و این بسیار باعث خوشحالی است که این تابوها در تلویزیون دارد شکسته می شود و این مسائل نشان داده می شود. شاید یکی از دلایلی که این کار بیننده دارد، همین است چون مخاطب و بیننده ایرانی هم دوست دارد سریال ایرانی ببیند.
- بازی دیگران به شدت تاثیر داشت. من بیشتر از همه با خانم مستوفی بازی داشتم. فکر می کنم بهترین انتخاب برای نقش پریا، لادن مستوفی بود. اگر کسی غیر از خانم مستوفی آن را بازی می کرد، اصلا پریا شکل دیگری می شد. بعد از او با استاد پاک نیت بیشترین همکاری را داشتم. ماشاءالله انرژی اش عین یک جوان بیست ساله است. هر روز منظم و پر انرژی سر کار می آمد. خدا را شکر، رابطه پدر و پسری خوبی از کار در آمد. اصلا باید بگویم کاری که پشت صحنه خوبی داشته باشد، انرژی اش به جلوی دوربین هم منتقل می شود.
نقش کارگردان در روایت صحیح فیلمنامه «پریا» چقدر پررنگ است؟
سهیلی زاد ه و رگ خواب مخاطبان
در کارنامه کاری حسین سهیلی زاده سریال های پرمخاطب زیادی وجود دارد اما این اواخر چند سریال ناموفق مثل «سه پنج دو»، «دختران حوا» یا «سراب» ساخت و همین باعث شد این تفکر به وجود بیاید که سهیلی زاده کارگردانی است که فیلمنامه ها را به خوبی هدایت می کند؛ یعنی زمانی که فیلمنامه خوبی داشته باشد، کار را به خوبی پیش می برد. با امیر حسین آرمان در این مورد گپ زدیم که به نظرش حسین سهیلی زاده صرفا تکنیسینی است که فیلمنامه را فقط اجرا می کند یا کاملا اثر را با توجه به ایده ها و نظراتی که دارد کارگردانی می کند؟
آرمان در این باره می گوید: «حسین سهیلی زاده یکی از شریف ترین انسان هایی است که با او برخورد کرده ام و یکی از کاربلدترین کارگردان های تلویزیونی است و کاملا بلد است مخاطب را چطور درگیر کند. اصلا این طور نبود که آقای سهیلی زاده فقط دکوپاژ کند چون این جوری قطعا «پریا» با سریال های نازل تلویزیونی فرقی نمی کرد. اول مصاحبه گفتم؛ ما قبل از ضبط، مدام تمرین و دورخوانی داشتیم و هر سکانس را به بحث می گذاشتیم. حتی شده بود به خاطر این که سکانسی در نمی آید، فیلمبرداری را تعطیل کنیم.
نظر کاربران
ای بابا کشتید مارو با کیمیا و امیر حسین آرمان .....
بابا آرمان تو بیستییییییی....خخخخ
چ مصائبی؟! چهارتا دیالوگ و بازی سرسری انجام داد پولشو زد ب جیب کل سریالم مزخرف بود باشه اشکال نداره پولو بچسب :/ انگار چ سریال روشنگرانه و کمک کننده ای بود؟پر از ایراد هم فنی هم پزشکی بود
تو این فیلم خیلی هول هولکی برخورد شده بود با شعور مخاطب بازی شد
اتفاقا خیلی هم فیلم مفیدی بود..
فک کنم ما مردم انتقاد پذیر نیستیم....
یه وقت زشت نباشه با بیمارامون اینجوری رفتار میکنیم؟
سلام راستش شما در پریا خیلی خوب بازی کردین!!!
من خیلی به بازیگری علاقه دارم دارم کلاس تئاتر میروم و در یک تئاتر بازی کردم !!! ممنون خداحافظ!!!!**
به نظر من سریال پریا خیلی هم عالی بود به ما مردم ایران هم یاد داد و مارو روشن کرد که چطوری با بیماران رفتار کنیم یا اینکه وقتی یهویی یه اتفاقی افتاد نه به خودمون ضربه بزنیم و نه به هیچ کس دیگه یا اینکه برای ازدواج درست انتخاب کنیم عجولانه تصمیم نگیریم و براساس مغز تصمیم بگیریم نه بر اساس قلب و مهم تر از این مارو با این بیماری اشنا کرد من که به شخصه این سریال رو واقعا دوست داشتم و کلی چیزی یاد گرفتم خیلی ممنون از اقای حسین سهیلی زاده و امیرحسین ارمان و تمامی بازیگران و عوامل
اگه یه روز میدیدمش انقدر قربون صدقه اش میرفتم ......عشقمه خب
به نظر من آقای آرمان خیلی بازیگر وخواننده خوبی هستن و در سریال پریا خیلی زیبا درخشیدند واز همین جا خسته نباشید عرض می کنم
سریال پریا عالی بود.