همه آنهایی که به شبکه «GEM» رفتند
کوچ بازیگران ایرانی به ترکیه برای حضور در شبکه تلویزیونی جم همچنان ادامه دارد و این در حالیست که نه فقط بازیگران بلکه این روزها اسامی اهالی پشت دوربین هم در جمع مهاجران ترکیه شنیده میشود.
حضور مهدی مظلومی به عنوان کارگردان در ترکیه و در ادامه انتشار خبر کارگردانی سعید ابراهیمیفر سازنده فیلمی چون «نار و نی» در این شبکه نشان داد قصد مسئولان این شبکه برای جذب سینماگران ایرانی جدی است.
این خبرها در پاییز ۹۴ منتشر میشد و همان زمان بود که سایتهای ترکیهای با پوشش نشست خبری مسئولان شبکه تلویزیونی جم خبر تولید بیش از ۱۰۰ فیلم و سریال را در این شبکه منتشر کردند؛ سریالها و فیلمهایی که قرار بود در مدت یک سال تولید شوند.
همین اخبار و قطعا ارتباطهایی که از ترکیه با بازیگران در ایران برقرار میشد زمینه سفر گروهی از بازیگران ایرانی را به ترکیه فراهم کرد و جو رفتن به ترکیه چنان در میان جمعی از سینماگران و سریال و تلهفیلمسازان گرفته که خبرهایی از سفر برخی افراد پشت دوربین هم منتشر میشود.
در ادامه مروری بر اسامی بازیگران و کارگردانانی صورت میگیرد که ایران را به مقصد ترکیه برای بازیگری و کارگردانی در شبکه جم ترک کردند.
•کارگردانان و عوامل پشت دوربین
میتوان کارگردانان را نخستین گروه سینماگران مهاجر ایرانی به ترکیه دانست. محمدتقی راوندی و مهدی مظلومی اولین گروه کارگردانان ایرانی حاضر در ترکیه بودند. همانطور که تصور میشد وسوسه کار در کشوری دیگر فقط محدودی به کارگردانان نشد و به مرور عوامل دیگر پشت دوربین هم سر از ترکیه درآوردند.
مهدی مظلومی از جمله کارگردانان شناخته شده و با سابقه در ایران بود که به ترکیه رفت و البته فعالیت بیشتری از سایرین در مدت حضور خود در ترکیه داشته است. مظلومی بالاخره در دی ماه سال گذشته بعد از انتشار خبرهایی در گوشه و کنار از مهاجرت او با نوشتن متنی به این شرح در فیسبوک، روشن کرد همه آنچه درباره حضور او در ترکیه شنیده میشود شایعه نیست: «من فیلمسازم...من مرز نمیشناسم...من برده افکار خاص نیستم...هرجا بتوانم با فیلمم حرف بزنم فیلم میسازم...
مظلومی که در ایران با مجموعه های تلویزیونی «بدون شرح»، «کمربندها را ببندیم» و «بانکیها» و چند فیلم در شبکه نمایش خانگی از جمله «سیگنال» شناحته می شود، در مدت حضور خود در ترکیه فیلمهای تلویزیونی «ماگنولیا»، «منو تنها نذار»، «پیادهروهای خالی»، «ساحل تا دریا» و همچنین سریال «شهر قشنگ» را کارگردانی کرده است.
ملودرام، تم مشترک تمامی فیلمهای تلویزیونی است که مظلومی کارگردانی کرده است و در مورد سریالسازی نیز تلاش شده در فضایی نزدیک به سریالهای ترکیهای کار را پیش ببرد.
ایمان تحسین
ایمان تحسین که در ایران به عنوان ایمان تحسینزاده شناخته میشد، این روزها در ترکیه در شبکه جم مشغول به کار است.
تحسین پیش از این در ایران فیلمی به عنوان «Ctrl+C» ساخته بود. فیلمی که به گفته این کارگردان داستان عملیات خرابکاری در ۲۰ سال آینده خاورمیانه است. او همچنین فیلم مستند «۱۰۳۰» را نیز ساخته است.
افشین علیزاده
افشین علیزاده در ایران به عنوان کارگردان و فیلمبردار مشغول به کار بود و به نظر میرسد همین زمینه کاری را در ترکیه نیز پیش گرفته است.
او پیش از ترک ایران به عنوان فیلمبرداری بیش از ۲۰ فیلم سینمایی در ایران و خارج از ایران فعال بود و تصویربرداری بیش از ۷۰ تله فیلم و سریال برای شبکه های مختلف انجام داده است. او همچنین تله فیلمهایی نیز در ایران ساخته بود.
سعید ابراهیمیفر
سعید ابراهیمیفر کارگردان فیلم هایی چون «نارونی»، «تکدرخت ها» و مواجهه» که در سالهای اخیر در زمینه بازیگری نیز در ایران فعال بود و در «ماهی و گربه»، «یک شب»، «سیزده ۵۹»، «اشکان، انگشتر متبرک...»، «جینگو» و چندین اثر دیگر بازی کرده بود، در ترکیه «آبی عشق» و «سیندخت» را مقابل دوربین برد. او همچنین ساخت فیلم «ملودی باران» را نیز آغاز کرده است.
محمد تقی راوندی
یکی از نخستین کارگردانان ایرانی که به شبکه جم پیوست محمدتقی راوندی بود. او در ایران بیش از آنکه فیلم سینمایی ساخته باشد به عنوان کارگردان فیلمهای تلویزیونی معرفی میشد و همین راه را هم در شبکه جم در پیش گرفته و فیلمهای تلویزیونی و سریال برای این شبکه میسازد. یکی از کارهایی که به کارگردانی او از جم پخش شده سریال «زمین ناهموار» است.
ساخت تلهفیلمهای «بازنشستهها»، «زخم عشق» و «راز خانه بهجت» آن چیزی است که مخاطبان ایرانی از محسن ربیعی در مقام کارگردان در ایران به خاطر دارند. حالا او هم به ترکیه رفته و به عنوان اولین همکاری خود با شبکه جم «سالهای عاشقی» را مقابل دوربین برده است.
خروج احمدرضا گرشاسبی از ایران و پیوستن او به شبکه جم اتفاقی بود که توقع آن نمیرفت. او در سال ۱۳۹۳ فیلمی به نام «اینجا شهر دیگریست» با موضوعی مذهبی ساخته بود، و همچنین به عنوان سازنده فیلمهایی چون «اُمنفی»، «بانی چاو»، «دره هزار فانوس» و «دریا برای تو» شناخته میشد، فیلمهایی که در میان آنها تولیداتی با موضوعات ارزشی و دفاعمقدس هم دیده میشود.
عباس مرادیان
مدت زیادی از ورود عباس مرادیان به سینمای ایران نمیگذشت که او ترجیح داد راه خود را از این سینما جدا کند و مسیر دیگری پیش بگیرد. او که به عنوان کارگردان «مامان بهروز منو زد» و «دلقکها» شناخته میشد، تلاش کرده بود با فیلمی به نام «آلما» در دور قبلی جشنواره فیلم فجر حضور داشته باشد که موفق نشد. او بعد از ساخت سه فیلم بلند سینمایی راهی ترکیه شد تا شانس خود را در فیلمسازی در فضایی دیگر امتحان کند.
مسعود فیروزه در ایران در مقام مدیرتولید آثار سینمایی در فیلمهایی چون «تاجمحل»، «یه حبه قند» و «مزار شریف» حضور داشت. او نیز با ترک ایران به شبکه جم پیوسته است. رفتن فیروزه نشان میدهد غیر از بازیگران و کارگردانان برخی دیگر از عوامل تولید فیلمهای سینمایی نیز رویاهای خود را به جم گره زدهاند.
بیکاری در ایران و یا تمایل به کار در فضایی متفاوت همگی از مواردیاند که به عنوان دلیل مهاجرت بازیگران ایرانی به ترکیه از آن یاد میشود، گروهی که آغازگران مسیر آنان چکامه چمنماه و مانی کسرائیان بودند.
چکامه چمنماه و مانی کسرائیان
نتشار عکس بدون پوشش متعارف در ایران از چکامه چمنماه در شبکههای مجازی روشن کرد صحبتهایی که درباره خروج او از ایران شنیده میشود، چندان دور از واقعیت نیست تا اینکه به فاصله کوتاهی عکسهایی از حضور او مقابل دوبین در ترکیه منتشر شد و سپس تیزرهای فیلم تلویزیونی «آبی عشق» انتشار پیدا کرد. «اوتوپیا» و «ماگنولیا» از دیگر کارهایی هستند که چمنماه در آنها نقشآفرینی کرده است.
چمنماه در سالهای اخیر در فیلمهایی چون «پایاننامه» و «گیرنده» ظاهر شده بود و «بودن یا نبودن»، «سهراب»، «بانوی کوچک»، «جایی دیگر»، «شکلات»، «گهوارهای برای مادر» و «اعترافات ذهن خطرناک من» را در ایران بازی کرده بود
مانی کسرائیان نیز «بانوی اردیبهشت»، «عشق طاهر»، «هفت پرده»، «مانی و ندا» و «داستان یک شهر» را در کارنامه داشت بعد از ۱۰ سال دوری از سینما در سال ۱۳۹۲ در فیلم «ساکن طبقه وسط» به کارگردانی شهاب حسینی ظاهر شده بود. او در فیلم «سالهای عاشقی» محسن ربیعی نیز بازی می کند.
رابعه اسکویی در فیلم تلویزیونی «پیادهروهای خالی» به کارگردانی مهدی مظلومی در نقش زنی که قدرت تکلم خود را از دست داده بود بازی کرد. این نخستین حضور او در یکی از محصولات شبکه جم بعد از خروج از ایران بود.
اسکویی که اتفاقا از بازیگران مکمل پرکار ایران محسوب می شد، کارنامه ای شامل بیش از ۲۰ فیلم سینمایی و نزدیک ۱۰ سریال را طی ۱۷ سال فعالیت داشت. «سگ کشی»، «پوپک و مش ماشاالله »، «میزاک»، «شیرتوشیر»و ... در رزومه او دیده می شود.
صدف طاهریان
صدف طاهریان را هم میتوان جزو نخستین گروه بازیگران مهاجر ایرانی به جم دانست. او تقریبا همزمان با اسکویی از ایران خارج شد و تاکنون بیش از آنکه کاری با بازی او به نمایش درآمده باشد، عکسهای او در خارج از کشور در شبکههای مجازی انتشار یافته است.
بنیامین احمدی
حضور یکی از بازیگران فیلم سینمایی «چ» به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا در شبکه جم نیز از دیگر اخباری بود که در رسانهها به صورت گسترده مورد توجه قرار گرفت.
رامسین کبریتی
رامسین کبریتی که در سالهای اخیر به واسطه بازی در مجموعه تلویزیونی «ستایش» بیشتر شناخته شد، یکی دیگر از بازیگرانی بود که راهی شبکه جم شد. «ولایت عشق»، «تنهاترین سردار»، «شب دهم» و «مدار صفر درجه» از دیگر سریالهایی بودند که کبریتی در آنها نقشی ایفا کرده بود. این بازیگر اواخر دهه ۷۰ و به واسطه بازی در فیلمهایی که محبوب جوانان آن سالها بود چون «شبهای تهران»، «پس کوچه های شمرون» و «آواز قو» وارد سینما شد.
مدتی بعد از خروج کبریتی از کشور، فریبا نادری همبازی او در سریال «ستایش» اعلام کرد کبریتی به دلیل مشکلات مالی و نبود درآمد برای بازیگران در ایران، کشور را ترک کرده است. کبریتی در «ملاقات در مه» به کارگردانی احمد گرشاسبی بازی کرده است.
بهارک صالحنیا
در ادامه جریان خروج بازیگران از ایران، یکی از بازیگران «یتیم خانه ایران» تازهترین ساخته ابوالقاسم طالبی هم راهی ترکیه شد. بهارک صالحنیا که بعد از رسیدن به ترکیه خود را استعداد کشف نشدهای در ایران نامید، دلیل این سفر را رسیدن به رویاهای خود عنوان کرد؛ رویاهایی که رسیدن به آنها حق مسلم اوست. شاید بازی در «ماگنولیا» و «شهرقشنگ» به کارگردانی مهدی مظلومی و «اتوپیا» او را به این حق رسانده باشد.
هرمز سیرتی
در حالی جمعیت بازیگران مهاجر ایرانی به ترکیه اغلب جوانان هستند، اما در میان آنان میتوان به بازیگری چون هرمز سیرتی هم برخورد که در آستانه ۷۷ سالگی ایران را ترک کرده است.
محمد نجفی(بازیگر فیلم ۴باندی به کارگردانی محمدجعفر باقری نیا) نیز در «شهر قشنگ» حضور دارد.
بهناز سلیمانی
بهناز سلیمانی پیش از آنکه به شبکه جم بپیوندد ایران را ترک کرده بود. او در حالی که مدتی در خارج از کشور به سر میبرد تصمیم گرفت با این شبکه وارد همکاری شود و در در «روزی روزگاری آنتالیا» به کارگردانی آتیلا پاکنهاد مقابل دوربین برود.
پردیس افکاری
پردیس افکاری از تئاتر وارد سینما و تلویزیون شده بود و در سالهای اخیر در فیلمهایی «شیرین قناری بود» و «گیرنده» ایفای نقش کرده بود. مسیر بازیگری افکاری در سینما با افت و خیزهایی همراه بود، از جمله اینکه او به مدت ۱۴ سال از سال ۱۳۷۴ تا ۱۳۸۸ در هیچ فیلمی حاضر نشد.
سپیده ذاکری
از سپیده ذاکری به عنوان بازیگر سریال «روزگار قریب» یاد میشود، بازیگری که در این مجموعه نقش دختر دکتر قریب را بازی کرده بود. حالا ذاکری هم در جمع مهاجران قرار گرفته است و گویا قصد دارد در «سالهای عاشقی» به کارگردانی محسن ربیعی بازی کند.
میثم لهاک (بازیگر فیلمهای بازگشت و رازهای یک خانه) و پوریا ایرایی (بازیگر سریال در حاشیه) از دیگر بازیگران مهاجرت کرده هستند که در «سال های عاشقی» حضور دارند.
ساناز زرینمهر
چندی پیش خبرهایی درباره پیوستن ساناز زرینمهر بازیگر مجموعه تلویزیونی «ساختمان پزشکان» به شبکه جم انتشار پیدا کرد. آنچه که شایعه حضور او در این شبکه را جدیتر جلوه داد عکس مشترکی بود که از او در کنار مانی کسرائیان در فیلم «سالهای عاشقی» محسن ربیعی انتشار یافت.
ملیسا مهربان
ملیسا مهربان هم از بازیگرانی است که با وجود بازی در فیلمهایی چون «بشارت به یک شهروند هزاره سوم»،«آدم باش» و «شکار روباه» تصمیم گرفت ایران را به مقصد ترکیه ترک کند. او هم در جمع بازیگران ایرانی که به شبکه جم پیوستهاند ظاهر شده است. بازی در «ماگنولیا» را میتوان نخستین حضور او در مقابل دوربین خارج از کشور محسوب کرد. او در «سیندخت» هم بازی می کند.
کسری رئوفی (سمت راست) که این روزها به عنوان بازیگر سریال «کالری ممنوع» و «شهرقشنگ» با شبکه جم همکاری میکند پیش از این به عنوان یکی از بازیگران مهمان در سریال تلویزیونی «زیر آسمان شهر۲» مقابل دوربین رفته بود.
محسن شادیبخش(سمت چپ) که به عنوان طراح گریم در ایران فعالیت داشت بعد از حضور در شبکه جم مقابل دوربین هم رفته است. او در ایران به عنوان یکی از اعضای گروه گریم در مجموعههایی چون «مختارنامه» ، «ستایش» و «به کجا چنین شتابان» و فیلم سینمایی «صندلی خالی» فعالیت داشت. او بعد از حضور در شبکه جم علاوه بر ادامه کار گریم در سریال «کالری ممنوع» بازی کرده است.
بتسابه کاظمی
بتسابه کاظمی در دوران نوجوانی مجری تلویزیون بود و بعدها در ایران به عنوان دوبلور با چنگیز جلیلوند همکاری میکرد. او بعد از ترک ایران و پیوستن به شبکه جم در «روزی روزگاری آنتالیا» مقابل دوربین آتیلا پاکنهاد رفت. او دوبلور فیلمهایی چون «گنجینه» و «پیمان جاودانه زندگی» بوده است.
نظر کاربران
کاش منو هم قبول میکردن *** البته کانادا رو بیشتر دوس دارم یا ایسلند نروژ هم قبولم کنن میرم**
طفلکیا...
آخه ترکیه هم شد فرصت کاری!
پاسخ ها
اشتباهی منفی زدم. اره دیگه چیکار کنن که عقده دیده
دارن بدبختا
مراقب باشید داعش نترکونتتون :)
از بیکاری رفتن. زندگی خرج داره
پاسخ ها
نه ما شارژی زندگی می کنیم پول هم لازم نداریم
همون بهتر که رفتن همچين تحفه ای نبودن
خیلی خوب کردن براشون آرزوی موفقیت آرزو مندم
اینا کین من نمیشناسمشون
پاسخ ها
برای همین خودشون رو بدون حجاب کردن بلکه به این طریق کسی بشناسدشون اما بازم به زباله تاریخ خواهند پیوست
فقط خدا کنه برنگردند
پاسخ ها
آقا مهدی کسانی که رفتند دیگه تو ایران راهشون نمی دند شاید بعضی از ان ها را راه بدهند
08:22 - 1395/05/30
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
والا این لیستی که من تو بازیگران دیدم ،بزرگشون جناب رامسین کبریتی بود که خوب اینجا بهش بازی ندادند و رفتند اونور ،بلاخره بازگیر هم نون شب میخواد ،ولی ما بقی رو اصلا تا حالا ندیدم ،یا اگه هم دیده باشم در نقش های دوم و یا سوم بودند که یادم نمیاد.یه طوری میگید موج بازیگران کوچ کرده به جم ،که ادم یوهو حل میکنه فکر میکنه مثلا استاد پرستویی یا استاد کیانیان و یا خیلی دیگه از بزرگان ما رفتند به این شبکه ها !!!!!!
همشون سی شاهی هستند،همون بهتر که رفتند.
کاربر کتی میدونستی خیلی بانمکی؟؟ نمکدون!!!!!
من فکر می کنم اگر توی وطن خودشون بودن بهتر کار میکردن
يك سري از بازيگرا اينجا هم كه بودن پوشش متعارفي نداشتن
راحت شدن به خدا همون پردیس افکاری تو ایران همش نقش مرده شور ها رو داشت ولی رفت اونجا الان راحت بهترین نقش ها رو داره بازی میکنه. منم جای اونا بودم قطعا همین کارو میکردم
همون بهتر که کسایی که عقده ی بی حجابی دارن ،برن همون جا،عقده هاشونوخالی کنن،بهتر که ایران عزیز ما رو به ..... نکشن،خداروشکر که رفتن،اینا لیاقت ایران و امنیت ایران رو نداشتن
زندگی خودشونه به ما ربطی نداره. موفق باشند
میگن بچه دستش به الونمیرسه میگه الوترشه مثل جریان اینها که چرت میگن که چی بهترکه رفین وچرتهای دیگه توکه خوابشو هرشب میبینی ونمتونی بری چی الکی فک میزنی بکن بابا بومیدی بای..
اینها لایق کشور مارو نداشتن
اگه اونجا خوششونه پس ما چیکاره ایم خوش باشن برای ما بسه
خیلی دوستتون داریم الهی که همیشه شاد باشید وما ایرانیان از شما همایت میکنیم
چی بگم والا
نمی دانم چه بگویم
براشون متاسفم توایران همه اونا رو دوست داشتن لیاقتون همینه چه بهتر ک جمعشون کردن خیانت کاران
و از آنهائي كه به خويشتن خيانت ميكنند ، دفاع مكن كه خدا كسي را كه خيانتگر و گنه پيشه باشد دوست ندارد ( 107)
ترجمه المیزان: سوره نساء آیات 126 - 105
اینم یه مثال محکم و کمر شکن از قران واسه این خائنینی که از ایران عزیز فرارکردن
خوب کردن که رفتن
از حجاب خسته شدن اینجور آدما لیاقت ایرانو ندارن
اتفاقا خیلی خوب شد رفتند منم جای اینها بودم میرفتم
توی ایران بودن به هیجا نمیرسی
یه قدم. جلو افتادن
هر جا رفتین خوش باشین ارزوی موفقیت براتون دارم
واقعا عجیبه... ایزوله بودن ایرانی ها در جسم و فکر به اعلا درجه رسیده. دقیقا بر چه اساسی کسی که میخواد در زمین به این بزرگی این ور و اون ور بره باید به همه جواب پس بده؟ مگه بازیگر ها یا هر شهروندی بنده و برده فرد یا گروه یا سازمان خاصی هستند که از تولد تا مرگ توی ایران بمونند؟ از بس با جهان در ارتباط نبوده ایران، مردمش بیماری های روانی از جمله خودشیفتگی گرفتند
سلام من بازیگر تاتر و سینما هستم که چند تا پیشنهاد بزرگ از فیلم سازان داشتم که مافیای سینما جلوگیری کرد و رقم های درشتی میخواست ک من توانشو نداشتم میشه راهنمای کنید چجوری میتونم به شبکه های خارج از ایران برم