معرفي هيات انتخاب بخش سينمايي جشنواره كيش
روابط عمومي جشنواره فيلم كيش هيات سه نفره انتخاب بخش فيلمهاي سينمايي مسابقه بينالملل جشنواره را به اين ترتيب معرفي كرد: مهدي همايونفر، حسن نجاريان و حميدرضا دهقانپور.
روابط عمومي جشنواره فيلم كيش هيات سه نفره انتخاب بخش فيلمهاي سينمايي مسابقه بينالملل جشنواره را به اين ترتيب معرفي كرد: مهدي همايونفر، حسن نجاريان و حميدرضا دهقانپور.
حدود 700 فيلم متقاضي شركت در بخش بينالملل جشنواره بودند كه با بازبيني و بررسي 307 عنوان با موضوع جشنواره در بخش مسابقه فيلمهاي سينمايي، كوتاه و مستند در دبيرخانه ثبت شدند تا مورد ارزيابي و انتخاب هياتهاي انتخاب قرار بگيرد.
متقاضيان از كشورهاي مختلف مانند هند، تركيه، قزاقستان، روسيه، ارمنستان، عراق، چين، قطر، عربستان، لبنان، بحرين، آذربايجان، فلسطين، الجزاير، انگلستان، كانادا، كره، ژاپن، آمريكا و فرانسه شركت كردند.
توليدات مشترك فلسطين با كانادا، فرانسه با الجزاير، انگستان با گرجستان و ... هم در جشنواره شركت دارند كه در مجموع تركيه با بيش از ۴۰ فيلم بالاترين آمار شركتكننده را دارد و بعد از آن كشورهاي هند، روسيه و چين بيشترين آمار شركتكننده را دارا هستند.
* دبيرخانه جشنواره فيلم كيش به تعطيلات نوروزي نرفت
ستاد برگزاري جشنواره بين المللي فيلم كيش به دليل گستردگي كارها حتي در ايام تعطيلات نوروزي هم مشغول كار بود و با توجه به برنامهريزي گسترده و نياز به هماهنگي و تسريع در روند امور، اكثر روزهاي آغازين فروردين را با فعاليت پشت سر گذاشت.
بر پايه اين خبر، كميتههاي مختلف جشنواره به ويژه كميته تبليغات و تشريفات حتي ايام تعطيلات نوروزي را به خاطر شرايط ويژه آن به برنامهريزي مشغول بود.
كار جمعبندي آثار راه يافته در بخشهاي مختلف مسابقه سينماي ايران اعم از فيلمهاي سينمايي، كوتاه، مستند، سينمايي ويديويي، مسابقه فيلمنامهنويسي، بخش نوعي نگاه در دو بخش اصلي و ويژه و نيز بخش مناطق آزاد در حال حاضر به پايان رسيده و هسته توليد كتاب و مواد انتشاراتي جشنواره در حال آمادهسازي نهايي هستند.
اين در حالي است كه براي اولين بار جشنواره بينالمللي فيلم كيش به منظور فرهنگسازي و اطلاعرساني و استفاده از شرايط خاص تعطيلات نوروزي اقدام به انتشار ويژهنامه نوروزي كرد و مجلهاي وزين و متنوع و غني را در سطح كشور و حتي به در منازل بسياري از هنرمندان و سينماگران و مديران فرهنگي توزيع كرد و با استقبال خوب مخاطبان روبهرو شد.
* خزاعي: جشنواره كيش يك ديالوگ جديد بينالمللي است
محمد خزاعي دبير جشنواره بينالمللي فيلم كيش با اشاره به برگزاري اين رويداد مهم سينمايي در اوايل ارديبهشتماه سال جاري از شكلگيري جريان تازه و موج جديدي با جشنواره فيلم كيش براي معرفي و شناسايي ظرفيتهاي سينماي ايران به كشورهاي منطقه خبر داد و عنوان كرد: اين اتفاق كه به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و مركز امور مناطق آزاد به اجرا درميآيد طليعه حركتي نوين است در عرصه بينالملل سينماي ايران.
وي ادامه داد: جشنواره كيش با تكيه بر اصولي كه به آن پايبند است به گونهاي برنامهريزي كرده كه همه سينماگراني كه در كشور فعاليت ميكنند، در آن جايي داشته باشند. همه را دوست دارد و از همه دعوت ميكند. جشنواره معتقد است اين دور هم جمع شدن خانواده سينما ميتواند در عرصه بينالملل نيز نتيجه بخش شود.
به گفته وي اين جشنواره كيش جاي هيچ جشنوارهاي را نميگيرد. ما جشنوارهاي نداريم كه بر پايه مشتركات فرهنگي، آييني و تمدني ما در منطقه خاورميانه و آسياي ميانه و مركزي برنامهريزي كرده باشد، هدف ما اين بود كه اين جشنواره اگر بتواند ادامه پيدا كند، چون كه ميدانيد با تغيير مديريتها اين جشنوارهها معمولا دستخوش تغيير ميشوند. اگر متوليانش كه مناطق آزاد و وزارت ارشاد هستند برنامهريزي كنند كه اين جشنواره ادامه پيدا كند، در منطقه صاحب نفوذ ميشود و يك جايگاه معتبري براي فيلمسازان منطقه ميشود.
خزاعي با بيان اينكه يكي از اشكالات جشنوارههاي ما اين است كه داخلي هستند و اسمشان بينالمللي، خاطرنشان ساخت: با آمدن چهار مهمان خارجي اتفاقي نميافتد. ما جشنواره بينالمللي كم داريم چون مشكلاتي در چارچوبها و برگزاري داريم؛ ولي اگر بتوانيم در برگزاري اين جشنواره موفق باشيم، ميتوانيم تاثيرگذار باشيم.
وي اضافه كرد: ساليان سال از خليج فارس حرف ميزنيم و هيچ كاري هم انجام نميدهيم. هر سال ۱۰ارديبهشت دور هم جمع ميشويم و ميگوييم امروز روز خليج فارس است و بعد ديگر هيچ. رسالت سينماگران و مسئولان فرهنگي و سينمايي در اين زمينه چيست؟
دبير جشنواره بينالمللي فيلم كيش تصريح كرد: اگر همگان متوجه اهميت اين رويداد فرهنگي براي منطقه شوند، يك پايگاه بسيار خوب براي فيلمسازان منطقه ايجاد ميشود.
اين منتقد و تهيهكننده سينما معتقد است در بحث بينالملل خيلي كم كار كردهايم؛ عليرغم اينكه ميگوييم فعاليم، هيچ كاري نميكنيم. حداقل برنامه و استراتژي خاصي در حوزه بينالملل نداريم.
وي گفت: ما در منطقهاي هستيم به نام خاورميانه و آسياي ميانه كه خيلي اشتراكات داريم. در جاي جاي اين سرزمينها نشانههاي فرهنگي و جلوههايي از هنر ايراني پيداست. ما در واقع براي خانواده بزرگ فرهنگي دور و برمان چه كار كرديم؟ بالغ بر هزار سالن حداقل در اين منطقه وجود دارد، شايد بعضي از كشورها صاحب صنعت سينما نباشند، صاحب سالن سينما كه هستند. در حوزه سينما ما چقدر عرضه و تقاضا در همين خاورميانه داريم. در كشورهاي فارسي زبان چه اتفاقي افتاده است؟ هرچه برنامهريزي در اين ۳۰ سال داشتيم، سعي كرديم براي اروپا و امريكا باشد. اصلا فراموش كرديم كه همسايگاني داريم كه راحتتر همديگر را ميفهميم. ميراث مشتركي هست كه با هم داريم. اينها را ما فراموش كرديم.
وي ادامه داد: در همين شرايط ميبينيم كمپانيهاي اروپايي و صاحب سينما آمدهاند برنامهريزي كردند و تمام بازار اين كشورها را تسخير كردند. اين كشورهايي كه اسلامي هستند، فكر ميكني دوست ندارند فيلم اسلامي ببينند؟ قطعا دوست دارند.
دبير جشنواره فيلم كيش عنوان كرد: واقعا ما در حوزه بينالملل به صورت فعال آدم تربيت نكردهايم. متخصص تربيت نكرديم، محدوده بستهاي در حوزه بينالملل داريم. اين در حالي است كه اگر سينماي ايران بخواهد كه در آينده موفق شود، بايد اين دايره را وسيعتر كند و از مرزهاي ايران خارج شود، يعني بايد براي عرصه بينالملل برنامهريزي كنيم. براي عرصه بينالملل هم بايد آدمهاي جديدي تربيت كنيم.
به گفته وي ما به نگاه جديد نياز داريم. تفكر جديد ميخواهيم كه مضامين مشتركي داشته باشد.
خزاعي با بيان اينكه نخستين عاملي كه باعث سازندگي انسانها ميشود، نقد است خاطر نشان كرد: در سينماي ما اتفاقي افتاده است كه وقتي به آنها نگاه ميكني، ميبيني همه دارند يك حرف ميزنند و همه دلشان براي سينما ميسوزد؛ پس ما بايد در جشنواره فيلم كيش فضايي ايجاد كنيم كه آدمها با ديدگاهها و سلايق مختلف بيايند دور هم جمع شوند و از هم فاصله نگيرند. نخستين چيزي كه در جامعه موجب اختلاف ميشود فاصله است. وقتي فاصله ميگيريم احساس ميكنيم كه چه اتفاقاتي دارد ميافتد. وقتي به هم نزديك ميشويم خيلي از مسائلي كه در ذهنمان منفي است پاك ميشود و به همدلي ميرسيم.
به اعتقاد وي هنرمند بايد جلوتر از جامعه فكر كند.
دبير جشنواره فيلم كيش افزود: الان به غير از چند تن از سينماگران، بقيه دارند همسطح مردم فكر ميكنند و جلوتر نيستند و مشكل همين است؛ حال آن كه فيلمسازان ما كارشان و وظيفهشان همين است كه نگاهي متفاوت داشته باشند. يك سري آسيبها را از دل اجتماع خارج كنند، بعد اين را مطرح كنند تا كساني كه حواسشان نيست، برنامهريزي كنند. يعني اين طوري نيست كه وقتي ما يك فيلم انتقادي از جامعه ميسازيم، قصد سياه كردن يا تخريب كردن يا جريانسازي داريم. اين نگاه اشتباه است. چون هنرمند براي همين كار آمده است، آمده كه يك نگاه متفاوت داشته باشد. به مسئولان بگويد نميتوانيد نكات ريز را ببينيد، ما ميبينيم و به شما ميگوييم.
دبير جشنواره بينالمللي فيلم كيش اظهار اميدواري كرد: جشنواره كيش با همه فراز و نشيبهايي كه دارد، بتواند در حدي در مسائل فرهنگي تاثيرگذار باشد كه بتوانيم بگوييم اين همه تلاش، انرژي، آدم و وقت براي گفتوگو كردن مثمر ثمر بوده است.
ارسال نظر