ستارههایی که الفبای بازیگری را در تلویزیون آموختند
در کشورهایی که صاحب صنعت سینما هستند، بیشتر سوپراستارها اولین تجربههایشان را در تئاتر اندوختهاند و بعد وارد دنیای سینما شدهاند یا با تجربهاندوزی در نقشهای کوچک و بزرگ در فیلمهای متعدد طی گذر سالها به شهرت و محبوبیت دست یافتهاند.
این بازیگران عمدتا بعد از رسیدن به شهرت و محبوبیت است که شاید در تلویزیون فعالیتی داشته باشند و بخواهند برای مخاطبانی وسیعتر در سریالهای عظیم تلویزیونی هنرنمایی کنند، اما در کشور ما به دلایل متعدد ازجمله عنایت عمده مخاطبان به تلویزیون و پیکره نحیف سینما، رابطه معناداری بین پولسازی بازیگران در سینما و حضورشان در تلویزیون وجود دارد.
بسیاری از آنها الفبای هنرنمایی مقابل دوربین را در تلویزیون آموختهاند و از قاب کوچ کرده، به پرده نقرهای راه یافتهاند، برخی دیگر اگرچه تجربه حضور در سینما را پیش از تلویزیون کسب کردهاند، اما شهرت و محبوبیتشان را از بازی در آثار تلویزیونی دارند.
ستاره فیلمهای جوانپسند
گودرزی قبل از این سریال در سینما برای سعید سهیلی، فیلم سینمایی سهراب را بازی کرده بود، اما این فیلم به جشنواره فیلم فجر نرسید و موفقیتی کسب نکرد که بازیگر جوانش به چشم بیاید. گودرزی تقریبا از نیمه دهه ۸۰ در تلویزیون بازی نکرد و در سینما فعال شد، اما آرام آرام دوره فیلمهای عاشقانه و سینمایی که گودرزی انتخاب کرده بود از رونق افتاد.
یک تلویزیونی فراموش شده
شهاب حسینی، مجری سالهای دور
بعد از این تجربهها بود که در سریالهای خانواده محبوب، پس از باران، همسفر و پلیس جوان بازی کرد و درست زمانی که به شهرت و محبوبیت رسید، برای بازی در فیلم سینمایی رخساره انتخاب شد و از تلویزیون رفت که یکی از برترینهای سینما باشد، با این تفاوت که هنوز گاهی برای حضور در آثار درجه یک همچون مدار صفر درجه، شوق پرواز و سرزمین کهن به تلویزیون سر میزند.
جادوی تلویزیون
بعد از آن فروتن فیلمهای زیادی در سینما بازی کرد که بیشتر آنها هم با مطرحترین کارگردانان سینما و جزو آثار پرفروش و پر سر و صدا بود. فهرست بلند بالای جوایزی که فروتن از آن خود کرده یا برای دریافت آنها نامزد شده، گواه آن است که او مسیر درستی را در بازیگری پیش گرفته و بیجهت نبوده که با یک سریال توانسته به دنیای سینما پرتاب شود.
سکویی برای پرتاب
یک سال بعد، کرامتی با فیلم مردی از جنس بلور به کارگردانی سعید سهیلی به سینما راه پیدا کرد و هرگز به تلویزیون بازنگشت، جز برای بازی در سریال خاک سرخ به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا که در آن خوش درخشید.
همیشه یوزارسیف
هنوز هم بسیاری او را بعد از فیلمهای بسیار و نقشهای متعدد با عنوان یوزارسیف میشناسند. مصطفی زمانی بعد از سریال یوسف پیامبر در سریال «در چشم باد» به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی هم بازی کرد، اما بعد از آن تا امروز به تلویزیون برنگشته است.
زمانی اگرچه جزو آخرین سوپراستارهای رنگین چشم سینما محسوب میشود، اما کوشیده مسیری ماندگارتر را دنبال کند و توشهای از هنر بازیگری نیز برای ادامه حضورش در دنیای تصویر، تدارک ببیند. با این همه او که فعالیت در سینما را سال ۱۳۸۸ با «آل» شروع کرد، ظرف پنج سال، بازی در حدود ۲۰ فیلم سینمایی را در کارنامهاش به ثبت رسانده که از آن جمله میتوان به کیفر، ملکه، جیب بر خیابان جنوبی و جامه دران اشاره کرد.
ستارههایهمیشگی
در میان بازیگرانی که خاستگاهشان تلویزیون بوده، مهران مدیری برای سینما یک استثناست؛ او به واسطه حضور در تلویزیون به شهرت و محبوبیت رسید و حضورش در سینما به همین دلیل میتوانست پولساز باشد، اما فعالیتش را به تلویزیون معطوف کرد و همچنان مرد پرکار تلویزیون باقی ماند.
یک ستاره نامتعارف
ارسال نظر