حال و هوای سرد این روزهای کنسرت ها
در هفتهها و روزهای گذشته، معدود کنسرتهایی هستند که توانستهاند پس از طی مراحل اداری، موفق به دریافت مجوز برگزاری کنسرت شوند و در حالی که ایام پس از محرم و صفر هر سال، روزهای شلوغ برگزاری کنسرتها هستند.
در حالی که همچنان حرف و حدیثهای زیادی درباره ماجرای کشدار و خستهکننده «ممنوعالفعالیتهای موسیقی» در جمعهای خصوصی اهالی موسیقی مطرح است، این بار عدم اعطای مجوز برگزاری کنسرتهای پاپ، شایعهها و حواشی این حوزه را دامن زده و باعث شده هر روز شاهد اخبار ضد و نقیض درباره ممنوعیت کنسرت در پایتخت باشیم.
این اتفاق در حالی رخ داده که تعداد معدودی از خوانندههای پاپ توانستهاند مجوز برگزاری کنسرتهایشان را بگیرند.
نکته تأملبرانگیز در این میان، سکوت مسئولین دفتر موسیقی است که حاضر به گفتگو نیستند و صحبت در این خصوص را به روزهای آینده و «بررسی مشکلات و نهایی شدن برخی هماهنگیها» موکول میکنند.
نقل قول گرفتن از برنامهگذاران و تهیهکنندههای کنسرت در این قبیل مواقع، تقریباً چیزی در حد غیرممکن است. آنها با توجه به روند فعالیت سالانهشان، اصولاً در این قبیل موارد سعی میکنند بسوزند و بسازند.
در این بین خبرنگار با اکثر تهیهکنندههای مطرح این حوزه وارد گفتگو شد و در این بین، یکی از آنها که تمایلی برای درج عنوان شرکت و نام خودش نداشت، معتقد بود: «مجوزها ظاهراً در اداره اماکن گیر کرده. هیچ دلیل درستی هم ارائه نمیشود.»
تهیهکننده دیگری نیز معتقد بود: «به خاطر جشنواره موسیقی و تلاش برای استقبال از اجراهای بخش جنبی آن، قرار است کنسرتهای مستقل فعلاً برگزار نشوند.»
ادعای این تهیهکننده مطرح حوزه پاپ در حالی مطرح میشود که در سالهای گذشته، این موضوع هرگز اتفاق نیفتاده بود و بارها شاهد این بودهایم که پیش از جشنواره، کنسرتهای متعددی روی صحنه رفتهاند.
* روایت دوم: بیکاری و شایعه ممنوعالفعالیت شدن؟
اتفاقات و حاشیههای چند هفته گذشته مبنی بر ممنوعالفعالیت بودن برخی چهرههای مطرح موسیقی و بازار تأیید و تکذیبهای مختلف -که حتی مسئولین ارشد فرهنگی کشور را نیز وادار به اظهار نظر کرد- باعث شده این گمانهزنی همچنان مطرح باشد که علیرغم تکذیب اکید مقامات مسئول دفتر موسیقی و وزارت ارشاد، این موضوع همچنان حل نشده و هنوز تعدادی از این چهرهها در حال حل مشکلاتشان هستند.
در این بین، نامه پر سر و صدای خوانندههای پاپ به رئیسجمهور نیز همچنان بیجواب باقی مانده و علیرغم وعدههایی که «نوبخت» (سخنگوی نهاد ریاست جمهوری) درباره پاسخگویی به این نامه در اسرع وقت داده بود، هنوز پاسخ کاملی به این نامه داده نشده است.
* آنها که از هفتخوان به سلامت گذشتهاند
تعداد خوانندههایی که تاکنون توانستهاند از هفتخوان مجوز در این روزها به سلامت بگذرند، بسیار محدود است و در مقایسه با سالهای گذشته، افت محسوسی را شاهد هستیم. در زیر کلیه کنسرتهایی که تاکنون توانستهاند مجوز برگزاری دریافت کنند را مشاهده میکنید:
* رضا صادقی/ ۲۷ آذر/ تهران/ سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی
* بابک جهانبخش/ ۲۴ و ۲۵ دیماه/ تهران/ سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی
* گروه پیکلاویه/ ۶ دی/ سالن برج آزادی
* حجت اشرفزاده/ ۱۵ دی/ برج میلاد تهران
* سلمان سالک/ ۴ دی/ فرهنگستان هنر
* علی عبدالمالکی/ ۷ دی / سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی
* امید حاجیلی/ ۱ دی/ سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی
* پیانو کلاسیک ایرانی/ ۶ دی/ تالار رودکی
* کر فلوت تهران/ ۱۷ و ۱۸ دی/ تالار رودکی
* سیمین غانم (ویژه بانوان)/ ۱۸و ۲۴ و ۲۵ دی/ تالار وحدت
آنها هنوز امیدوارند و برای دریافت مجوز کنسرتهایشان تلاش میکنند. هرچند بسیاری از چهرههای پاپ هم در این گروه میتوانستند باشند، ولی عدم تمایل آنها مبنی بر درج نامشان در این گزارش، باعث شد انتشار برخی اسامی که به دلایل مختلف اجازه برگزاری کنسرت بعد از ایام سوگواری محرم و صفر -فعلاً- به آنها داده نشده، در لیست زیر اتفاق نیفتد.
لیست زیر کنسرتهایی را شامل میشود که در آخرین مراحل اخذ مجوز برای برگزاری در تهران و شهرستان هستند:
* کنسرت گروه روناک (نواحی ایران)/ ۲۶ آذر/ تالار ایوان شمس
* کنسرت اردشیر کامکار/ ۳ دی/ تالار وحدت مهاباد
* کنسرت اردشیر کامکار/ ۴ و ۵ دی/ سالن آموزشکده فنی و مهندسی سقز
* کنسرت جنوبی گروه آوای موج (محمود جهان/ علی عباسی)/ ۱۴ دی/ تالار ایوان شمس تهران
* کنسرت بنیامین بهادری/ ۲۸ و ۲۹ دی/ تالار انتظار کرمانشاه
* کنسرت لری و کردی گروه ترنگ/ ۲۸ و ۲۹ دی/ تالار ایوان شمس تهران
ارسال نظر