۷ ایرانی موفق در هالیوود
با بررسی کارنامه تعدادی از این سینماگران ایرانی که شاید در داخل کشور هم چندان شناخته شده نباشند، می بینیم که یک تیم کامل از لژیونرهای سینمایی در حال حاضر بر سر پروژه های بزرگ هالیوودی و اروپایی مشغول به کارند
داریوش خنجی
او از اولین سینماگران بین المللی ایرانی الاصلی است که در داخل کشور هم شهرت قابل توجهی کسب کرده است. خنجی که از پدری ایرانی و مادری فرانسوی در تهران متولد شده، تحصیلات سینمایی خود را در آمریکا دنبال کرده است. خنجی، با فیلمبرداری «هفت» و تیزرهای دیوید فینچر به شهرت رسید و برای فیلمبرداری «اویتا» نامزد اسکار شد.
خنجی تاکنون با کارگردانان بزرگی همچون برناردوبرتولوچی، آلن پارکر، رومن پولانسکی، سیدنی پولاک، وونگ کار وای و وودی آلن همکاری کرده است. علاوه بر دو فیلم آخر وودی، «عشق» جدیدترین فیلم میشائیل هانکه کارگردان مشهور اتریشی را هم خنجی فیلمبرداری کرده که نخل طلایی کن ۲۰۱۲ را برد.
رامین جوادی
این آهنگساز ایرانی ۳۷ ساله و متولد آلمان در حال حاضر به یکی از پرکارترین چهره های هالیوود تبدیل شده است. جوادی در سال ۱۹۹۸ تحصیلات خود را در رشته موسیقی به پایان رساند. کارهای اولیه جوادی نظر هانس زیمر را به خود جلب کرد و باعث شد تا جوادی کارش را در آمریکا به عنوان دستیار زیمر و کلاوس بدلت دنبال کند. پس از همکاری در پروژه های بزرگی همچون «دزدان دریایی کارائیب» و «بتمن آغاز می کند»، جوادی موسیقی متن قسمت سوم از سری فیلم های «بلید» را ساخت و پس از آن کار خود را با ساخت موسیقی متن فیلم ها و سریال هایی همچون «مرد آهنی»، «فصل شکار»، «نبرد تایتان ها»، «فرار از زندان»، «فلش فوروارد» و «بازی تاج و تخت» ادامه داد.
فرهاد صفی نیا
آخرین ساخته مل گیبسون، یک ایرانی را به جامعه سینمایی هالیوود معرفی کرد. صفی نیا ۳۷ ساله که در اروپا اقتصاد خوانده، برای تحصیل سینما به آمرریکا رفت و پس از آشنایی با مل گیبسون در جریان ساخت «مصائب مسیح»، با او در نوشتن فیلمنامه و تهیه فیلم بعدی او «آپو کالیپتو» همکاری کرد.
سال گذشته هم صفی نیا به عنوان اولین ایرانی، تهیه و طراحی یک سریال مهم آمریکایی را به عهده گرفت. یکی دو سال قبل هم که صحبت هایی از اقتباس سینمایی رمان مشهور «دنیای قشنگ نو» توسط ریدلی اسکات به گوش می رسید، نام صفی نیا به عنوان نویسنده فیلمنامه مطرح بود.
حسین امینی
حسین امینی که سال گذشته فیلمنامه «درایو» اثر نیکلاس ویندینگ رفن را نوشته بود، یکی از شناخته شده ترین ایرانیان فعال در سینمای جهان است. امینی که کارش را با نوشتن تله فیلم شروع کرده، در سال ۱۹۹۷ برای فیلم «بال های فاخته» نامزد جایزه اسکار بهترین فیلمنامه اقتباسی شد.
او در سال ۲۰۱۰ تریلر جاسوسوی «شانگهای» ساخته مایکل هفستروم را نوشت و امسال هم دو فیلم پرخرج را در اکران دارد؛ اکشن رزمی «۴۷ رونین» با حضور کیانو ریوز و فیلم فانتزی «سفیدبرفی و شکارچی» با بازی چارلیز ترون و کریستین استوارت.
رامین بحرانی
رامین بحرانی ۳۷ ساله که متولد آمریکاست، یکی از شناخته شده ترین چهره های سینمای مستقل آمریکا محسوب می شود که فیلم های بلند و همینطور فیلم های کوتاه او در جشنواره های کن، ونیز، برلین، تورنتو و ساندنس حضوری موفق داشته است.
راجر ایبرت منتقد معروف شیکاگو سان تایمز، «چاپ شاپ» دومین فیلم بلند بحرانی را به عنوان ششمین فیلم برتر سینمای جهان در دهه اول قرن بیست و یکم و بحرانی را به عنوان برترین کارگردان دهه گذشته انتخاب کرده است! لئونارد مالتین هم آثار او را در فهرست ۱۵۱ فیلم برتری که دیده نشده قرار داده است.
حبیب زرگرپور
زرگرپور یکی دیگر از ایرانیانی است که نامزد جایزه اسکار شده، آن هم دو بار! زرگرپور از اوایل دهه ۹۰ به عنوان طراح جلوه های ویژه به کمپانی ILM پیوست. زرگرپور با عناوین مختلف در طراحی جلوه های ویژه فیلم های مشهوری همچون «ماسک»، «پیشتازان فضا»، «جومانجی»، «اسپاون»، «چشمان مار»، «گردباد»، «جنگ ستارگان: اپیزود اول - تهدید شبح»، «توفان کامل»، «هویت بورن» و «نشانه ها» همکاری داشته و برای فیلم های توفان کامل و گردباد هم نامزد اسکار شده است. زرگرپور از سال ۲۰۰۳ به عنوان مدیر هنری به کمپانی بازی های کامپیوتری EA پیوسته و سری بازی های «نید فور اسپید» از جمله کارهای شاخص او محسوب می شود. زرگرپور هم اکنون از اعضای فعال آکادمی هنرها و علوم سینمایی آمریکا و بفتا در زمینه جلوه های ویژه است.
دانیال پاسدار
در بین ایرانیانی که در فیلم ها و سریال های هالیوودی بازی کرده اند معمولا همه تنها فرصت ایفای نقش شخصیت های اهل خاورمیانه را پیدا کرده اند. شاید دانیال پاسدار تنها بازیگر ایرانی الاصلی است که در پروژه های هالیوودی نقش شهروندان آمریکایی را بازی کرده است.
پاسدار که پدرش ایرانی است، کار خود را با ایفای نقشی کوتاه در «تاپ گان» شروع کرد. .در بین کارهای قدیمی پاسدار «راه کارلیتو» اثر برایان دی پالما شاخص ترین فیلم او محسوب می شود اما پاسدار با ایفای نقش در سریال ها بود که به شهرت رسید. پاسدار علاوه بر حضور در سریال های پرطرفداری همچون «خانه دارهای مستاصل» و «کسل» یکیک از نقش های اصلی سریال پربیننده «قهرمانان» را هم برعهده داشت.
نظر کاربران
منبع اصلی این خبر کافه سینماست. لطفا در ذکر ماخذ اصلی خبر بیشتر دقت کنید.
چرا نباید در کشور خودمون هم فعالیت کنند ؟؟؟؟؟!!!!
پاسخ ها
vaghean nemidoni chera?
حامد چون انگیزه ای وجود نداره ...
نکته جالب اینه که همه 37 ساله هستند
ajibeh ke ma dar toronto zendegi mikonim va in chehre haye mash hur ro nadide va nemishenasim,malum nist az koja umadano mashhur shodan
پاسخ ها
دوست عزیز شما توی کانادا زندگی میکنید اینا تو امریکان بهشون میگم بیان خودشون رو معرفی کنن
ايششششششاله موفق تر تر تر بشن !
کاش درآمدشون رو هم ميزاشتين تو پيج ................
مورد آخر آدریان کیوان پاسدار (Adrian Keyvan Pasdar) پسر دکتر پاسدار جراح قلبه
چرا همشون مَردن؟هیچ زنی خارج از ایران نیستش که موفق باشهههههه؟!
پاسخ ها
چرا گلشیفته فراهانی وخانم آقداشلو
پس اسم من کو؟!:دی
hatman esmet zire mangane moonde
درود
hala ki halivoooooooooooooodoooooooooo khast
این اسامی واقعا افتخارافرینن مخصوصا فرهاد صفی نیا فیلمنامه نویس فیلم اخرالزمان
اما بنظر من هیچکدوم به اندازه ی شهره آقداشلو و گلشیفته فراهانی مایه ی افتخار نیستن مخصوصا آقداشلو که حداقل تو بیست سریال معروف امریکایی نقش افرینی کرده که معمولا یا نقش اصلی زن یانقش مکمل زن بوده