اِلیف چطور لطیفه شد؟
این اسم سریالی است که مدتی است در شبکه جم ریور و به تازگی در خود شبکه جم پخش می شود. کسانی که تجربه تماشای سریال های ترکیه در شبکه های فارسی را دارند، تصورشان این بود که شاید این بار هم جم بعد از دوبله عربی، سریال را خریده است چرا که در شبکه D ترکیه این سریال به نام ASK KARA PARA، پخش شد و اسم هنرپیشه اول زن هم الیف بود نه لطیفه.
هفته نامه تماشاگران امروز: لطیفه؛ این اسم سریالی است که مدتی است در شبکه جم ریور و به تازگی در خود شبکه جم پخش می شود. کسانی که تجربه تماشای سریال های ترکیه در شبکه های فارسی را دارند، تصورشان این بود که شاید این بار هم جم بعد از دوبله عربی، سریال را خریده است چرا که در شبکه D ترکیه این سریال به نام ASK KARA PARA، پخش شد و اسم هنرپیشه اول زن هم الیف بود نه لطیفه.
ترجمه لغت به لغت نام سریال، عشق، پول و سیاهی است اما معنی اصلی آن عشق و پولشویی است. دلیل تغییر نام سریال و هنرپیشه شاید در قسمت اول چندان مشخص نبود اما از قسمت های بعدی مشخص شد که این کار به خواست خود خریدار انجام شده است.
مدتی است که شرکت پاک رخ تبلیغات گسترده ای را برای محصولاتش انجام می دهد که شامپو نرم کننده لطیفه در صدر آنهاست. شبکه های فارسی زبان ماهواره ای محل اصلی این تبلیغات است و شبکه های جم هم پوشش دهنده اصلی این تبلیغات هستند اما این بار نوع تبلیغات این محصول متفاوت است.
لطیفه فقط اسم سریال و هنرپیشه اصلی را به خودش اختصاص نداده است؛ مسئولان شبکه جم بیلبوردهای تبلیغاتی را که ترک ها بین صحنه هایی از سریال می گنجانند، تغییر داده اند و تبلیغات لطیفه را جایگزین کرده اند. حتی در صحنه ای که برای لطیفه جشن تولد گرفته شده، اسم لطیفه جایگزین الیف شده است. خانواده الیف برای تولد کلیپی آماده کرده اند که در پایان آن در نوشته بزرگی تولد را تبریک گفته اند اما در نسخه ایرانی اسم را تغییر داده اند. با اینحال در پیامک هایی که برای هنرپیشه اول زن سریال به بقیه ارسال می کند، اسم او همچنان الیف است.
جاهد منش، مدیرعامل شرکت پاک رخ توضیحات جالبی به نصر نیوز داده است. اینکه این تبلیغات را خود ترکیه انجام داده و هیچ ربطی به شرکت پک رخ ندارد. جاهد منش مدعی شده است که «محصولات پاک رخ در حال تبدیل شدن به یک برند در منطقه است و همه کشورهای همسایه از جمله ترکیه مشتری لطیفه و دیگر محصولات این شرکت هستند. حتی دوازده کشور آمریکای جنوبی هم عضو کشورهای مصرف کننده این محصولات هستند.»
چندی قبل شبکه AZ TV آذربایجان شامپو لطیفه را تبلیغ می کرد. تبلیغات را خود آذری ها ساخته بودند و همه تبلیغات به زبان آذری بود اما تبلیغاتی که در سریال لطیفه دیده می شود، بعد از ساخت فیلم گنجانده شده و به نظر می رسد برای جلب مشتریان شبکه های فارسی زبان است.
اگر ترکیه به خواست خودش این تبلیغات را انجام داده، چرا در نسخه اصلی سریال، این تبلیغات دیده نمی شود؟ چرا آنجا حداقل اسم هنرپیشه زن لطیفه نیست؟ حالا بماند که چطور لطیفه می تواند در بازار ترکیه که هم خودش محصولات گسترده ای دارد و هم بازار اصلی برای فروش محصولات آرایشی و بهداشتی آلمانی است، مشتری قابل توجهی داشته باشد. شاید بهتر باشد که بپذیریم تبلیغات در جم برای ایرانی هایی است که بیننده ثابت این شبکه ها شده اند.
ارسال نظر