۲۱۷۹۴
۲ نظر
۵۰۰۷
۲ نظر
۵۰۰۷
پ

همه چیز درباره گروه اوهام

شهرام شعر باف : اوهام هنوز زنده است !

اوهام» فقط یک گروه زیرزمینی غیرمجاز خلاق نبود! اوهام جرقه بزرگی بود که پس از آن موزیک زیرزمینی در ایران به معنای واقعی اش جان گرفت و توانست پا به پای موسیقی رسمی فعالیت کند

شهرام شعر باف : اوهام هنوز زنده است !

تماشا: «اوهام» فقط یک گروه زیرزمینی غیرمجاز خلاق نبود! اوهام جرقه بزرگی بود که پس از آن موسیقی زیرزمینی در ایران به معنای واقعی اش جان گرفت و توانست پا به پای موسیقی رسمی فعالیت کند و در بسیاری اوقات هم طرفدارانش بیشتر از موسیقی رسمی باشد. «راک مدرن فارسی» بهترین عبارتی است که می شود در توصیف این گروه به کار برد و درباره سبک و سیاق و چگونگی شکل گیری شان و سرنوشت عجیب و غریبی که داشتند، مطلب نوشت.

شهرام شعر باف : اوهام هنوز زنده است !

این گروه در سال ۷۸ به همت «شهرام شعرباف» شکل گرفت و در ادامه شاهرخ ایزدخواه و بابک ریاحی پور هم به آن پیوستند. موسیقی راک ایرانیزه شده «اوهام»، یک نکته عجیب دیگر هم داشت که آن اشعار انتخاب شده آنها برای ملودی هایشان بود که همه و همه شعرهای حافظ بودند. «نهال حیرت» نخستین آلبوم این گروه بود که در تابستان همان سال ضبط و آماده انتشار در بازار موسیقی کشور شد. این آلبوم با یکی از بزرگ ترین کمپانی های آن زمان قرارداد انتشار هم منعقد کرد. اما وزارت ارشاد در آن سال این آلبوم را اثری غربی و فاقد استانداردهای قانونی دانست تا «نهال حیرت» روی سایت «اوهام» و به صورت کاملا رایگان منتشر شود.

همین ماجرا برای ظهور پدیده ای کافی بود که سالیان سال انتخاب بسیاری از «عشق راک»های ایرانی شد. آلبومی با مولفه های موسیقی مدرن زمان خود که ادغام موسیقی راک و سا زها یایرانی از آن معجونی لذیذ ساخته بود. همین تلفیق آلبوم، آوازه اوهام را به خارج از مرزهای ایران هم برد. اما طولی نکشید که اعضای این گروه به دلایل شخصی و خانوادگی نتوانستند فعالیتشان را با هم ادامه دهند و در نهایت اوهام از هم پاشید. حالا پس از این همه سال و اخبار ضدونقیضی که درباره این گروه در رسانه ها منتشر می شد، شهرام شعرباف در گفت و گو با «تماشا» خبر از شروع رسمی فعالیت های مجاز این گروه می دهد.

شهرام شعرباف درباره مسیر مراحل اخذ مجوزش در ایران به تماشا می گوید: «قبل از عید بود که تصمیم گرفتم دنبال اخذ مجوز بروم. به هر حال باید برای رسیدن به برخی اهداف تلاش کرد. خود من هرچند زمان زیاید را برای گرفتن مجوز در سال های گذشته سپری کرده بودم، اما هرگز ناامید نشده ام و اعتقاد دارم هنوز هم می شود روی آن حساب کرد. درخواستمان را دادیم و برخورد خیلی خوبی هم با ما شد. در این فاصله هم که منتظر جواب درخواستمان بودیم، مجوز چند اجرای پژوهشی را به ما دادند که ما در آموشگاه های مختلف به اجرای برنامه های زنده پرداختیم. درخواست کنسرت بزرگ تهران را هم داده ایم که گفته اند درباره آن تصمیم گیری خواهد شد. من روی این کنسرت خیلی خوشبینم».

شهرام شعر باف : اوهام هنوز زنده است !


اجراهای پژوهشی؟

واژه اجراهای پژوهشی در فرهنگ لغات اهالی موسیقی به برنامه هایی اطلاق می شود که گروه ها و خواننده ها می توانند در آن برنامه ها برای جمع های زیر 400 نفر به اجرای برنامه زنده بپردازند و در واقع کنسرت های خودمانی کوچکی هستند و برای محک زده شدن گروه هایی که تجربه اجراهای زنده نداشته اند، راهکاری تمرینی است. ذکر این نکته ضروری است که برای این اجراها مجوز رسمی و قانونی ارشاد حرف اول را می زند. شعرباف درباره این اجراهای اخیرش می گوید: «به مدت دو هفته و هفته ای سه جلسه در کنسرواتوار تهران برنامه داشیم و یک هفته قبل از عید هم در آموشگاه «اوداج» سه سانس به اجرای برنامه پرداختیم که به خوبی هم از اوهام استقبال شد و معلوم شد که «اوهام» هنوز نمرده و زنده است و جاری...»

ذکر این نکته ضروری است که این گروه با همان اعضای اصلی اش تجربه اجراهای بزرگ و بین المللی را هم داشتند و در همان دوره هم که آلبوم «نهال حیرت» به صورت اینترنتی منتشر شده بود، در برنامه ای خیریه در کلیسای «روس ارتودکس» تهران برنامه بزرگی را روی صحنه برده بود. شهرهای برلین، هامبورگ و روستوک آلمان هم شاهد اجراهای بزرگی از «اوهام» بوده که در همان مقطع مورد استقبال ایرانی های خارج نشین هم قرار گرفته بود.

شهرام شعر باف : اوهام هنوز زنده است !


اعضای گروه

اعضای اصلی اوهام دیگر در کنار هم نیستند. شاهرخ ایزدخواه ساکن انگلیس است و درگیری های شخصی و خانوادگی اش باعث شده نتواند به ایران سفر کند. بابک ریاحی پور هم که در اکثر گروه های بزرگ داخلی وظیفه نواختن گیتاربیس را دارد. پس این اجراهای اخیر اوهام با چه کسانی روی صحنه رفته؟ شعرباف در این باره می گوید: «من چند سال قبل با یک گروه ایرانی به نام «جوب - جز» در تهران آشنا شدم و کارهای آلبومشان را انجام دادم. سبک کاری شان یک موسیقی «راک - جز» قوی است. هنوز وارد فازهای سطحی و خالتور نشده اند و کار خوب و قوی در خفا را با لودگی کارهای سطحی و معروف شدن عوض نکرده اند. انرژی دارند و آن روحیات راکر بودن را هنوز حفظ کرده اند. اصطلاح جالبی را هم برای گروه خودشان استفاده می کنند: «جز تهرونی!». در این جراهای پژوهشی با آنها روی سن رفتم و از کارشان هم خیلی راضی ام. احتمالا برای اجراهای رسمی هم با چند نفر از آنها کار خواهم کرد و روی صحنه می روم. اما قطعا چن نوازنده هم باید به تیم اضافه شوند که هنوز نتوانسته ام گزینه های مناسبی را پیدا کنم».

این هنرمند درباره احتمال حضور مجدد بابک ریاحی پور در اوهام نیز گفت: «هنوز صحبتی در این باره نشده. بابک خیلی سرش شلوغ است و هنوز در این باره فکر نکرده ام. خود من خیلی دوست دارم که بابک باشد. به هر حال از میانی اعضای گروه اولیه، فقط بابک ایران است. اگر بابک باشد می توان آن عطر و بوی «اوهام» اولیه را بیشتر در گروه حس کرد. به نظرم اورجینال تر است. اما با همین بچه های جوان هم در همین اجراهای پژوهشی نشان دادیم که می شود به آن اوهام واقعی نزدیک و نزدیک تر شد. خود من که خیلی امیدوارم. خیلی...»
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • lili

    گروه خیلی هنرمندی هستند.تلفیق اشعار عرفانی با آهنگ های راک کار آسونی نیست.امیدوارم خبرهای خوبی ازشون بشنوم.

  • بدون نام

    خیلی خوبه......

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج