اصل قضیه "ماست مالی کردن"
هنگام عروسی محمدرضا شاه پهلوی و فوزیه چون مقرر بود میهمانان مصری و همراهان عروس به وسیله راه آهن جنوب تهران وارد شوند از طرف دربار و شهربانی دستور اکید صادر شده بود که دیوارهای تمام دهات طول راه و خانه های دهقانی مجاور خط آهن را سفید کنند .
«هنگام عروسی محمدرضا شاه پهلوی و فوزیه چون مقرر بود میهمانان مصری و همراهان عروس به وسیله راه آهن جنوب تهران وارد شوند از طرف دربار و شهربانی دستور اکید صادر شده بود که دیوارهای تمام دهات طول راه و خانه های دهقانی مجاور خط آهن را سفید کنند . در یکی از دهات چون گچ در دسترس نبود بخشدار دستور می دهد که با کشک و ماست که در آن ده فراوان بود دیوارها را موقتاً سفید نمایند و به این منظور متجاوز از یکهزار و دویست ریال از کدخدای ده گرفتند و با خرید مقدار زیادی ماست کلیه دیوارها را ماستمالی کردند.»
همانطوری که ملاحظه شد قدمت ریشه تاریخی این اصطلاح از هفتاد سال نمی گذرد، زیرا عروسی مزبور در سال ۱۳۱۷ شمسی برگزار گردید و مدت ها موضوع اصلی شوخی های محافل و مجالس بود و در عصر حاضر نیز در موارد لازم و مقتضی بازار رایجی دارد. آری، ماستمالی کردن یعنی قضیه را به صورت ظاهر خاتمه دادن، از آن موقع ورد زبان گردید و در موارد مورد استفاده و استناد قرار می گیرد.
نظر کاربران
مرگ بر شاه
آره اینو تو ی کتاب خوندم!!!!!!! ولی نمیدونم چرا با عقل جور در نمیاد؟!!!!!! ماست ک آفتاب بخوره بی رنگ میشه و بوی بدی میگیره
kari ke hamash mikonam !!!!
چه باحال. اصلا فکرشم نمیکردم که تاریخچه اش این باشه. دمتون گرم.
سلام. لطفا سند و مدرک قابل قبول در روایات خود ارائه فرمایید. سند دستور کتبی دربار ودولت لازم است.کدام دولت؟ چه کسی دستور داده و امضاء نموده؟ کدام شهرستان و کدام بخش؟ بخشدار که بوده؟ کدام روستا ؟ ایا کشک و ماست که امروزه تاریخ مصرف بسیار محدودی روی جعبه دارد و در افتاب و فضای باز فورا فاسد شده و بوی تعفن شدید دارد قابلیت چسبندگی و مصرف در ساختمان دارد؟ سایت شما امکانات خوبی در رشد فهم و شعور اجتماعی و فرهنگی و سطح بالاتر فضایل ملی و سواد عمومی مردم دارد. ریشخند عقل مردم و تمسخر انان عاقبت خوبی برای شما ندارد. با احترام.
خدا خاندان سلطنتی را ازشون نگذره که در قیام 15 خرداد سال1342 چقدر از مردم پیشوای ورامین را شهید کردند.