سلاطین وحشت
مدتی قبل سایت the top tens در یکی از نظرسنجی های خود، ترسناکترین نویسنده های دنیا را معرفی کرد.
مجله همشهری سرنخ: از قلم این آدم ها ترس و وحشت می چکد. آنها سلاطین واقعی دنیای وحشت و هراس هستند. نویسندگان خلاقی که تخیل و واقعیت را به هم آمیخته اند تا خوانندگانشان را با سرعتی باورنکردنی به آخر هیجان ببرند.
سایت «ده برتر» در هفته های گذشته، فهرستی از ده نویسنده برتر دنیای ترس و وحشت را منتشر کرده است. در این فهرست با نویسندگانی آشنا می شویم که در خلق یک دنیای هراس آور و ترسناک، جزو برترین ها به حساب می آیند. شناتختن این نویسندگان به شما فرصت می دهد که در صورتی که به این ژانر علاقمند هستید مستقیما به سراغ کتاب های آنها بروید و ماجراجویی های ترسناک شان را دنبال کنید.
استیفن کینگ
اینکه سایت تاب تنز، نام «استیفن کینگ» را به عنوان اولین فرد در گروه نویسنده های ترسناک آورده است، چیز عجیبی نیست چرا که استیفن کینگ، استاد بلامنازع خلق موقعیت های ترسناک و داستان های هولناک است و سال های زیادی است که از این نظر هیچ کس به اندازه این مرد در ژانر وحشت شهرت نداشته است.
یکی از مسائلی که به استیفن برای شهرت باورنکردنی اش کمک زیادی کرد، ساخت فیلم و سریال هایی بود که براساس نوشته های او تولید شد که از مهمترین آنها می توان به فیلم سینمایی «درخشش» و «رهایی از شائوشنگ» اشاره کرد که با الهام از رمان های این نویسنده، به رشته تحریر درآمده است و فیلمی که از کتاب او منتشر شد بسیار موفق بود تا جایی که رهایی از شائوشنگ که با الهام از کتاب او نوشته شده بود جزو ده تا فیلم اول دنیا قرار دارد.
از بین کتاب های این نویسنده که در ایران ترجمه شده است می توان به تلفن همراه، راز و مسیر سبز (انتشارات افراز) اشاره کرد.
رامسی کمپبل
رامسی کمپبل که در حال حاضر ۶۹ سال دارد، جزو کسانی است که حتی با داستان های کوتاه هم می تواند خواننده اش را میخکوب کند چه برسد به داستان های بلند یا حتی فیلمنامه هایی که تا الان از او منتشر شده است. او صرفا یک جنایی نویس فیلم های ترسناک نیست و شهرت خود را مدیون داستان های جنایی است که با درونمایه تخیل آمیخته شده اند.
او جزو اولین کسانی بود که توانست تم جنایت و تخیل را با هم ترکیب کند و دو جایزه مهمی که تا الان در این حوزه به دست آورده را مدیون همین خلاقیتش است. «فول مهران» یکی از کتاب های پرمخاطب این نویسنده است.
ادگار آلن پو
یکی از حسرت های دنیای ادبیات و ژانر جنایی را می توان از دست دادن ادگار آلن یو دانست. او جزو کسانی است که وقتی دیگران آثارش را شناختند و به دنبال این بودند تا کتاب هایش را بخوانند از دنیا رفته بود.
بعد از رفتن او بود که دنیای ادبیات وحشت برای همیشه یک نویسنده بی مانند را از دست داد، کسی که در به تصویر کشیدن دنیای ترس و وحشت با استفاده از کلمات نظیر نداشت.
بسیاری از منتقدان اعتقاد دارند آلن پو، مبدع داستان های کارآگاهی است. او بعد از پشت سر گذاشتن مشکلات زیاد، زمانی که تنها ۴۰ سال داشت، درگذشت. علت مرگ او هنوز مشخص نیست اما خیلی ها می گویند او بر اثر مصرف مواد مخدر، الکل یا بیماری سل درگذشته است.
در کشور ما آلن پو، نویسنده بسیار شناخته شده ای است که علاقمندان زیادی دارد. از معروف ترین کتاب های او می توان به «هفت داستان» اشاره کرد که انتشارات «شهر خورشید» آنرا منتشر کرده است.
رابرت بلوچ
«رابرت بلوچ» نام شناخته شده ای در ادبیات کشور ما نیست و حتی خیلی از کتابخوان های ایرانی هم اسم او را نشنیده اند اما این مرد جزو نویسندگانی است که به قول معروف از نوک قلمش «ترس» و «وحشت» می چکد. درست است که ما شناخت خیلی زیادی از بلوخ نداریم اما برای به خاطر آوردن او کافی است اشاره ای کنیم به فیلم «روانی» ساخته آلفرد هیچکاک.
داستان ترسناک فیلم روانی با اقتباس از رمان پرفروش بلوچ ساخته شده است. بلوچ زمانی به نویسندگی روی آورد که در چند مایلی خانه اش، یک قاتل زنجیره ای دست به قتل زد. او از این قتل چیزهایی شنید و همان موقع به فکر افتاد که رمانی بنویسد که در آن، یک روانی در منزل خود، زن ها را می کشد.
او بعد از نوشتن کتاب «روانی» توانست جایگاه پرفروش ترین کتاب آن سال را از آن خود کند و با ساخته هیچکاک به شهرت برسد.
دارن شان
زمانی که دارن شان سه ساله بود و هیچ مهدکودکی او را برای نگهداری قبول نمی کرد، خانواده اش فکر نمی کردند زمانی برسد که پسر شیطان و شلوغ شان بتواند جزو نویسندگان طراز اول ژانر وحشت قرار بگیرد و دنیای سینما و تلویزیون را هم تحت تاثیر نوشته های خودش قرار بدهد.
او ژانویه سال ۲۰۰۰ رسما به جرگه نویسندگان وارد شد و کتاب کودکانه اش را تحت عنوان «سیرک عجایب» به رشته تحریر درآورد. بعد از سیرک عجایب، دو کتاب دیگر برای بزرگسالان نوشت و همینطور آهسته در مسیر پیشرفت قدم برداشت تا اینکه برادران وارنر به او پیشنهاد ساخت فیلمی بر مبنای کتابش را دادندو همین پیشنهاد، زندگی این مرد را دگرگون کرد.
بعد از ساخت فیلم های سینمایی بر مبنای داستان های او، دارن شان دست به قلم شد و کمتر از ۵ سال توانست ۱۱ کتاب دیگر بنویسد و همان سال ها بود که این نویسنده امتیاز اقتباس از کتاب هایش را به کمپانی «یونیورسال استودیو» فروخت. مشهورترین کتابی که او به رشته تحریر درآورده است، مجموعه «سرزمین اشباح» است که به گفته دارن شان این ۱۲ جلد کتاب شرح ماجرای کابوسی دنباله دار است که او در زندگی اش تجربه کرده است.
کتاب های این نویسنده اغلب توسط انتشارات قدیانی منتشر شده است. از کتاب های او می توان به جلاد لاغر، شاهزاده اشباح، شکارچیان غروب، لرد لاس، قاتلان سحر، دخمه خونین، فاجعه اسلاتر و ... اشاره کرد.
ام. آر. جیمز
زمانی که حرف کتاب هایی با موضوعیت ارواح به میان می آید، قطعا «ام. آر. جیمز» یکی از مشهورترین نویسندگانی است که در این حیطه قلم زده است. جیمز قبل از حضور در دنیای نویسندگان عامه پسند، یک محقق شناخته شده است که درباره قرون وسطی تحقیق می کند.
او متخصص احضار کردن روح در کتاب هایش است و چنان با تبحر این کار را انجام می دهد که نمی توان نظیرش را دید. این مرد سال ۱۸۶۲ در انگلستان به دنیا آمد و ۷۴ سال بعد در همانجایی که به دنیا آمده بود، دار فانی را وداع گفت. مشهورترین کتاب او که از نظر روزنامه گاردین ترسناک ترین کتاب با موضوع ارواج نام گرفته «کافیه که سوت بزنی تا بیام سراغت» نام دارد.
پیتر استراب
پیتر استراب قبل از اینکه وارد دنیای وحشت شود، شاعر بود اما اینکه چطور سر از این حیطه درآورد، مشخص نیست. او در نهفت سالگی بر اثر سانحه تصادف، ویلچرنشین شد و تا مدت ها نمی توانست راه برود اما طولی نکشید که او در عین ناامیدی توانست راه رفتن را تجربه کند. پیتر در حالی به سمت نویسندگی رفت که مادرش می خواست او وزیر شود و پدرش دوست داشت او ورزشکار باشد اما پیتر همه را ناامید کرد و در حیطه نویسندگی به شهرت رسید. خانه سیاه (نشر زهره) و مردی که بر مه پل زد (نشر پریان) جزو کتاب هایی است که از این نویسنده در ایران ترجمه شده است.
اچ پی لاو کرافت
هوارد فیلیپس لاوکرافت که در دنیای ادبیات به اچ پی لاوکرافت معروف است از نویسندگانی است که در ادبیات گوتیک صاحبنظر است و محال است داستانی بنویسد که در آن خبری از وحشت و هراس نباشد.
این مرد که در قرن بیستم وقتی ۴۶ ساله بود، از دنیا رفت در کشور ما با رمان «رنگی از دنیای ناشناخته» (انتشارات روزگار نو) به شهرت رسید. او موجودات و شخصیت های زیادی مانند هیولاها، شیاطین و ... را در داستان های خود خلق کرد و توانست در زمینه وحشت آفرینی بسیار موفق عمل کند.
کیمیاگر، گور، آن سوی دیوار خواب و ستاره قطبی از مشهورترین داستان هایی هستند که این نویسنده به رشته تحریر درآورده است.
ریچارد ماتسون
برای شناخت بیشتر ریچارد ماتسون باید یک سرنخ به شما بدهم تا او را کامل تر بشناسید. فیلم سینمایی «من افسانه هستم» (I am Legend) جزو فیلم های ماندگار سینمای دنیاست که بارها از شبکه های تلویزیونی مختلف کشورمان پخش شده است. این فیلم ناب که تلفیقی از ژانر وحشت و فانتزی است خالقی ندارد جز «ریچارد ماتسون».
البته اگر شما کتابی که ریچارد ماتسون نوشته است را بخوانید به این نتیجه می رسید که کتاب او یک سر و گردن بالاتر از فیلم سینمایی است که در قالب تلویزیون دیده اید. این نویسنده سال قبل از دنیا رفت اما نام او حتی در ۸۷ سالگی هم جزو بهترین نویسندگانی بود که در حوزه ادبیات وحشت و فانتزی فعالیت داشتند.
کلایو بارکر
یک مجموعه کتاب به نام «کتاب های خونین» وجود دارد که «کلایو بارکر» آنها را به رشته تحریر درآورده و اگر جزو طرفداران ژانر ترسناک هستید قطعا نباید این مجموعه را از دست بدهید. این مجموعه به قدری جذاب و ترسناک است که استیفن کینگ هم نویسنده آن را جزو کسانی می داند که می توانند آینده ژانر وحشت را بسازند.
بارکر مدتی است که دور ژانر وحشت را خط کشیده اما طرفداران او مدت زیادی است در انتظار هستند تا او یک بار دیگر به این حوزه سر بزند و آنها را تا سر حد مرگ بترساند. از دیگر کتاب های این نویسنده می توان به خانه تعطیلات (انتشارات کتابسرای تندیس) اشاره کرد که زمستان ۹۱ وارد بازار کتاب شد.
ارسال نظر