سه فیلم تازه ایرانی که این روزها زیاد دانلود میشود
سه فیلم «آبجی»، «کت چرمی» و «شهر هرت» به تازگی در شبکه نمایش خانگی عرضه شدهاند و این مطلب درباره این سه فیلم است.
برترینها: سه فیلم «آبجی»، «کت چرمی» و «شهر هرت» به تازگی در شبکه نمایش خانگی عرضه شدهاند و این مطلب درباره این سه فیلم است.
«آبجی»
فیلم سینمایی «آبجی» به کارگردانی مرجان اشرفیزاده محصول نگاهی زنانه است که در بدو ورود به نظر میرسد کارگردان آن میکوشد به سویههای فمینیستیِ کلیشهای و ضدمرد در درامی زنانه یا به تعبیری مادرانه تکیه نکند.
خلاصه داستان
طلا و عطی (آبجی)، مادر و دختری است که سالیان سال است کنار هم زندگی میکنند؛ سالهایی به درازای زندگی آبجی یعنی حدود ۵۰ سال. اما این وضعیت پایدار نیست و روزهای جدایی از راه میرسند. این جدایی در حالی اتفاق میافتد که «آبجی» به دلیل شرایط ویژهای که دارد بسیار وابسته به مادر است و «طلا» در زمان باقی مانده به دنبال امنیتی برای آینده «آبجی» است. آیندهای بدون حضور خودش.
بازیگران این فیلم به ترتیب گلاب آدینه، پانتهآ پناهیها، علیرضا استادی، معصومه قاسمیپور، حمیدرضا آذرنگ، شیرین یزدانبخش، بابک حمیدیان هستند.
چرا باید «آبجی» را ببینیم؟
کوشش فیلمساز برای از بین بردن مرزهای اندیشیدنِ صرف درباره زنان و صرفا زنانه بودن فیلم که غالبا صورتی اغراقآمیز و تکراری به خود میگیرد، قابل ستایش است. با این تعبیر که فیلمساز تأکید خود را بیش از هر چیز بر نحوه زیستن یک دختر با شرایط خاص (کمتوان ذهنی) در جهان کنونی میگذارد و جلوههای ترحمانگیزی را که امکان آن از سوی مخاطب در مواجهه با شخصیت عطی (معصومه قاسمیپور) وجود دارد از کلیت مفاهیم میزداید.
چرا نباید «آبجی» را ببینیم؟
مساله مهم دیگر پرداخت داستان و تلفیق احساسات در روایت یک فیلم بلند داستانی مطرح است که در اینجا به واسطه تجربه خام کارگردان تا حدودی از دست رفته است. فیلم با داشتن یک ایده داستانی خوب و قابل تامل در حوزه آثار اجتماعی از این ویژگی برخوردار بود که پرداخت متناسبی نیز برای شخصیتها داشته باشد اما بر اساس این دیدگاه، تعدد شخصیت و داستانهای کوچکی که سلسلهوار برای پیشبرد داستان در جهت ماجراپروری تشکیل شده، به شکلی ملموس مانع از شکلگیری کامل شخصیتها و ایجاد زاویهای برای نگریستن متفاوت و نو به آنها به شخصیت عطی شده است.
سکانسی از فیلم «آبجی»
«کت چرمی»
«کت چرمی» به کارگردانی حسین میرزامحمدی از آن دسته آثار اجتماعی سینمای ایران است که صرفاً برای طرح مسئله به سینما می آید و قرار نیست پس از مشاهده آن، تغییری در داشته های تماشاگر ایجاد شود.
خلاصه داستان
یک کارمند سازمان بهزیستی (جواد عزتی) که فرزند خودش را از دست داده تصمیم می گیرد تا هرطور که شده، جنایتی که در پشت صحنه یکی از موسسات بهزیستی در جریان است را برملا کند اما..
بازیگران: جواد عزتی، صابر ابر، گلاره عباسی، با هنرمندی پانتهآ پناهیها، ستاره پسیانی، عباس جمشیدیفر، مائده طهماسبی، بهزاد خلج، امین میری، محمد صدیقی مهر، آیدا ماهیانی، با معرفی سارا حاتمی و با حضور افتخاری رویا تیموریان و سیامک احصایی گروه بازیگران «کت چرمی» را تشکیل میدهند.
چرا باید «کت چرمی» را ببینیم؟
در «کت چرمی» تلاش برای برملاشدن جرائم یقه سفیدها و افشای فسادهای مالی را شاهد هستیم و مواردی چون اعتیاد، اوردوز، قتل، تعرض، اعدام، خودکشی، فساد مالی و... در این فیلم به آنها اشاره و یا نمایش داده شده. همچنین پرداختن به مسئله اعتیاد نوجوانان در کنار موضوع اصلی، از نکات قابل توجه فیلم است که بیننده را ترغیب میکند تا آخر به تماشای فیلم بنشیند.
چرا نباید «کت چرمی» را ببینیم؟
فیلم برای ترسیم شخصیت هایش به کلیشه ها متوسل می شود. کیلشه اصلی فیلم خود جواد عزتی است که شبیه تمام فیلم های جدی است که او در آن به ایفای نقش پرداخته است. مرد پرخاشگر و تنهایی که قصد دارد یک تنه به دل فساد بزند و عاملان را تنبیه کند. این دقیقاً همان شخصیتی است که قبلاً در فیلم «مرد بازنده» هم دیده بودیم و عیناً و بدون تغییر، به فیلم «کت چرمی» منتقل شده است. قصه نیز وضعیت بهتری ندارد. همانطور که اشاره شد، فیلم موضوعات مختلفی را مطرح می کند اما در پرورش شخصیت ها و پرداخت به موضوعات ابداً تلاشی را به کار نمی گیرد تا صرفاً فقط یک پوسته از موضوعات بر جای بماند.
سکانسی از فیلم «کت چرمی»
«شهر هرت»
فیلم شهر هرت به کارگردانی کریم امینی یکی از جدیدترین فیلم های اکران شده در سینمای ایران است که ظاهراً با استقبال خوبی روبرو شده و این روزها انتخاب اکثر اهالی سینما محسوب می شود.
خلاصه داستان:
پرویز و پرستو، خواهر و برادری هستند که سعی دارند از راههای خلاف کسب درآمد کنند. پرستو دوست دارد تا ۴۴ سالش نشده ازدواج کند ولی نامزدش به جرم اختلاس در زندان است. وحید، نامزد پرستو، باید جریمه سنگینی بپردازد، چرا که به سلطان سکه معروف شده و جرمش سنگین است. پرستو نقشهای میکشد و برای پرویز، یک آمبولانس نعشکش تهیه میکند تا به وسیله آن به سراغ مردههای پولدار شهر رفته و با جا زدن پرستو به جای همسر صیغهای آنها، از خانواده متوفی اخاذی کنند.
بازیگران: پژمان جمشیدی، شبنم مقدمی، بابک کریمی، اکبر رحمتی، شهین تسلیمی، بهناز پورفلاح، مهدی حاجی زاده، رضا نیلی، یاشار مومن زاده، شراره ارمغانی، علی کریمیان، گیتی شاکری، سولماز صادقی، رحمت نوری، وحید اسمی خانی، منصور نوری و حسین لواسانی بازیگران فیلم شهر هرت هستند.
چرا باید «شهر هرت» را ببینیم؟
تنها نکته مثبت «شهر هرت» بازی خوب بابک کریمی است. بازیگری که چه در نقشهای جدی و چه در نقشهای کمدی حد خود را میداند و در بهتر دیده شدن فیلم کمک زیادی به کارگردان کرده است.
چرا نباید «شهر هرت» را ببینیم؟
«شهر هرت» قصد دارد با شوخیهای جنسی زننده از مخاطب خنده بگیرد و میخواهد با یک پژمان جمشیدی که نقشهایش دیگر برای مخاطب تکراری شده و حرکات تکراری او و دیالوگهایی که منبع آنها توییتر فارسی است، مخاطب را با خود همراه کند. اگر میخواهید در برخی از مواقع در سینما از خجالت آب شوید، «شهر هرت» قطعا گزینه مناسبی برای دیدن خواهد بود!
سکانسی از فیلم «شهر هرت»
نظر کاربران
نمیدونم چرا فیلمهای الانو نمیتونم ببینم
پاسخ ها
نبین روحیه ات خراب میشه فقط طنز و ببین سریالهای نمایش خانگی بهتر از این فیلمهای سینمایین
شهرهرت جدیدا توکانالهای ایرانی یاهست پخش می کنند!!!!
پاسخ ها
خب چیکار کنیم؟
ناراحتی بگیم پخش نکنن
شهر هرت واقعا مزخرفه