فلسفه، روانشناسی، سینما و داستان در کتابفروشیها
کتابهای «شوپنهاور»، «گفتوگو با آندری تارکوفسکی»، «راهکار» (مشکلات خود را به فرصت تبدیل کنید)، رمان «کافورپوش» و مجموعه داستان «حالم خوب نیست» منتشر شد.
«شوپنهاور» نوشته جولیان یانگ و ترجمه حسن امیریآرا شامل ۹ فصل با عنوانهای «متافیزیک: جهان همچون بازنمود»، «متافیزیک: جهان همچون اراده»، «متافیزیک: واقعیت نهایی»، «هنر»، «اخلاقشناسی»، «رستگاری»، «تأثیر و میراث شوپنهاور» و... است.
پشت جلد کتاب: «شوپنهاور فیلسوف صریحی است. پاسخ او به پرسش «زندگی چیست؟» صریح است: زندگی رنج است، آونگی است میان فشار خواستن و درد ملالت. اما در پسِ این پاسخِ ساده اندیشهای نهفته است که به مانند عمارتی عظیم، ظرافتها و جزئیات فراوانی دارد تا هرچه محکمتر بر این حکم بدبینانه مهر تأیید بزند. البته، به اعتقاد شوپنهاور ماجرا به اینجا ختم نمیشود؛ بر دوش فلسفه است که در میان حضور طاقتفرسای رنج و شر «تسلا»یی فراهم آورد. او در «هنر» گریزگاهی هرچند باریک از جهان رنج مییابد و سپس در «عشق» و سرانجام در آموزه «رستگاری» گریزی ابدی از اراده و رنج میبیند. رستگاری چیزی نیست مگر وقوف رازناک به اینکه کل جهانِ شناختنی هیچ نیست مگر «رویایی ناگوار»، رستگاری نوعی «بیداری» است از کابوس وجود زمانی.
جولیان یانگ در کتاب شوپنهاور تصویری جامع و منحصر به فرد از فلسفه شوپنهاور به دست میدهد و اساسیترین مباحث فلسفه شوپنهاور را در ترتیبی دقیق تفسیر و بررسی میکند. از ویژگیهای بارز این کتاب ارجاعات فراوان به نوشتههای شوپنهاور و نیز نگاه نقادانه نویسنده است، به گونهای که شرح او را از اندیشه شوپنهاور بسیار مستند و کتاب را آمیزهای از ستایش و نقادیِ همزمانِ اندیشه شوپنهاور ساخته است.»
این کتاب با ۳۴۴ صفحه، شمارگان ۱۱۰۰ نسخه و قیمت ۱۸هزار تومان منتشر شده است.
«گفتگو با آندری تارکوفسکی»
«گفتگو با آندری تارکوفسکی» اثر جان جانویتو و ترجمه آرش محمداولی است.
پشت جلد کتاب: «آندری تارکوفسکی (۱۹۳۲-۱۹۸۶) یکی از تأثیرگذارترین و مشهورترین سینماگران تاریخ سینماست. او که تحسین پرشور سینماگران بزرگی چون اینگمار برگمان و آکیرا کوروساوا را برانگیخت، به سبب برداشت های بلند، آهنگ آهسته تصاویر رویاگون و استعاریاش، و تأملاتش در باب روح انسان و معنویت شهره است.
این کتاب منتخبی از مهمترین مصاحبههای تارکوفسکی با نشریات بزرگ سینماییِ جهان است. تارکوفسکی در این گفتگوها نه تنها به عنوان هنرمندی خلاق، بلکه در مقام متفکری که به دنبال کشف سرشت ناب سینماست سخن میگوید. تأملات او در باب ایمان، معنای زندگی، زندگیِ روحانی و تعهد هنرمند، علاوه بر دوستداران سینمای او، برای هر خواننده علاقهمندی جذاب و تأمل برانگیز است.»
این کتاب با ۲۷۲ صفحه، شمارگان ۱۱۰۰ نسخه و قیمت ۱۴هزار تومان منتشر شده است.
«راهکار»
کتاب «راهکار» (مشکلات خود را به فرصت تبدیل کنید) نوشته فیل اشتوتس و بری میشلز با ترجمه سحر امین در هشت فصل با عنوانهای «راهکار: خلاف عادت»، «راهکار: عشق فعال»، «راهکار: اقتدار درونی»، «راهکار: جریان سپاسگزار»، «راهکار: احساس خطر»، «ایمان به نیروهای متعالی» و «دستاوردهای یک بینش تازه» منتشر شده است.
پشت جلد کتاب: «این کتاب برای افراد خلاق، چیزی بیشتر از یک کتاب است. در حقیقت، دستورالعملی است که بارها و بارها به آن رجوع خواهید کرد: مثل معماری که بارها به نقشهاش نگاه میکند. معمار مشغول ساختن یک ساختمان جدید و شما در حال ساختن یک زندگیِ تازه هستید.
از نظر ما، هر خواننده یک خلاق بالقوه است. این که همه کتاب را بخوانید یا گاهی از راهکار استفاده کنید یا حتی آن را به همه دوستانتان معرفی کنید ما را خشنود نمیسازد. ما تنها در صورتی برندهایم که نتیجه خواندن این کتاب استفاده همیشگی از راهکارها باشد. در آن صورت است که تبدیل به فردی خلاق خواهید شد.»
این کتاب با ۲۳۱ صفحه، شمارگان ۱۱۰۰ نسخه و قیمت ۱۱هزار تومان منتشر شده است.
«کافورپوش»
رمان «کافورپوش» نوشته عالیه عطایی شامل فصلهایی با عنوانهای «تابستان و بهاری که رفته بود»، «زمستانِ زودرس و پاییزی که در راه ماند» و «سال کبیسه» است.
بخشی از متن کتاب: «به خانه هما نزدیک شدهام که در را باز میکند. به پشت سرش نگاه نمیکند. چادرش را تاب میدهد و از جلو به خودش میپیچد و راه میرود. سنگین راه میرود. قلبم سریع میزند. کاش صدایش کنم. نمیتوانم! نمیشود! هروقت از هما حرف میزدم بابک میگفت: "مثل عشق کتاباست. مانی، تو خاصی، یه چیز خاص بگو لااقل". عشق خاص نمیشود. عشق همیشه یک جور است، فقط هزار جور تعریفش میکنند. عشق همین است. لعنتی!...»
این کتاب با ۱۸۴ صفحه، شمارگان ۱۱۰۰ نسخه و قیمت ۸۵۰۰ تومان منتشر شده است.
«حالم خوب نیست»
مجموعه داستان «حالم خوب نیست» نوشته فائزه طباطبایی شامل داستانهایی با عنوانهای «بازی»، «حالم خوب نیست»، «فردا روز دیگری است» و... است.
بخشی از متن کتاب: «خانه پدریام را بازسازی کردهام، از همان خانهها که هنوز وسط حیاطشان حوض کوچکی است اما کنار حوض جای چند گلدان شمعدانی خالی است. این روزها حیاط مثل آن وقتها محل آسایش نیست، کنار خانهمان ساختمانهای بلندی ساختهاند که باور میکنی هر لحظه ممکن است چشمی در اتاقی در یکی از طبقات تو را نگاه کند که با پیژامه نشستهای لب حوض و نان خشک خرد میکنی برای ماهیها.»
این کتاب هم با ۱۱۱ صفحه، شمارگان ۶۶۰ نسخه و قیمت ۵۵۰۰ تومان منتشر شده است.
کتابهای یادشده را نشر ققنوس منتشر کرده است.
ارسال نظر