آقای عطاران، متاسفانه این کار شما لودهبازی است
شاید پیش از بررسی فیلم «انفرادی» بهتر باشد نگاهی به اظهار نظر یکی از عوامل فیلم بندازیم که گفته بود این اثر می تواند رکورد ۱۰۰ میلیارد تومان فروش در سینمای ایران را کسب کند.
برترینها: شاید پیش از بررسی فیلم «انفرادی» بهتر باشد نگاهی به اظهار نظر یکی از عوامل فیلم بندازیم که گفته بود این اثر میتواند رکورد 100 میلیارد تومان فروش در سینمای ایران را کسب کند. این اظهار نظر کافی است تا نگاهی به کلیت فیلم «انفرادی» بیندازیم تا ببینیم که تمام فاکتورهای لازم برای فروش در سینمای ایران را در خود دارد. فاکتورهایی که نه براساس قواعد سینما و هنر، بلکه به دلیل مشکلات اجتماعی خارج از سالن های سینما میتواند به فروش فیلم منجر شود.
سازندگان فیلم به خوبی میدانند که شهروندان ایرانی در حال حاضر وضعیت روحی خوبی ندارند و غرق در مشکلات مختلف هستند. از این جهت دست به هرکاری زدهاند تا بتوانند آنها را مجاب به تماشای فیلم کنند تا لبخند به لبانشان بیاید. به نظر میرسد که تماشاگر ایرانی هم که به تماشای فیلم میرود چیزی جز این نمیخواهد و نتیجه این معامله، فروش و موفقیت فیلمی مانند «انفرادی» میشود که الهام بخش فیلمسازان دیگر برای ساخت آثار مشابه خواهد شد.
فیلم «انفرادی» مانند ساختههای قبلی مسعود اطیابی، یک فرمول تکراری دارد که برگ برنده این فیلمساز در سالهای اخیر بوده و آن لوده بازی حداکثری در طول فیلم است تا تماشاگر به هر قیمتی بخندد. در این جا البته فیلمساز سعی کرده با اشاره به برخی از تجربیات تلخ اجتماعی مانند آب بازی در پارک و دستگیری عوامل آن، از آب گلآلود ماهی بگیرد و خود را منتقد این جریان معرفی کند اما مانند تمام کمدیهای سطحی چند سال اخیر، صرفاً از یک اشاره (که آن هم با تعارف کامل و رعایت ریزترین حساسیت های نهادهای دولتی و غیردولتی لحاظ شده) فراتر نمی رود و به بیخاصیتترین شکل ممکن مطرح میشود.
رضا عطاران، احمد مهرانفر و مهدی هاشمی سه نفر هستند که پولهایشان را یک موسسه اعتباری خورده و حالا آه در بساط ندارند. آنها تصمیم میگیرند خلاف کنند تا به زندان بیفتند بلکه در آنجا نان و آبی گیرشان بیاید و هر کاری میکنند، کسی آنها را دستگیر نمیکند.
این دو خط بالا فیلمنامه فیلم انفرادی را تشکیل میدهد، البته اگر بتوان نام فیلمنامه روی آن گذاشت چرا که پایههای این فیلمنامه کاملا روی آب چیده شده است. ما سه شخصیت داریم که یکی از یکی مسخرهتر هستند و قرار است آنها را طی خلافهایی که میکنند تا بلکه به زندان بیفتند، پیگیری کنیم. آنها پارتی میروند، دزدی میکنند، آب بازی در پارک میکنند و بانک هم میزنند و چند کار دیگر. در این صحنههای مثلا ممنوعه هم قرار است که ما به لوده بازی سه شخصیت اول اصلی فیلم بخندیم. وقتی از واژه «لوده بازی» استفاده میکنم واقعا معنایش «لوده بازی» است.
زمانی عطاران کار طنز انجام میداد و جنس کمدیاش را میشد با اندکی اغماض ستایش کرد. عطاران اندک اندک به مسیر لوده بازی کشیده شد و در کنار عطاران مهدی هاشمی را داریم که بدترین بازی عمر کارنامه هنری خودش را ارائه میدهد، او حتی از نقش آفرینیاش در تگزاس ۲ که یک عقبگرد حسابی بود فراتر رفته و حالا رسما جلوی دوربین مسخره بازی در میآورد. احمد مهرانفر سعی کرده کمی متفاوت بازی کند و در نهایت گیر منجلاب فیلمی افتاده که به زور دنبال خنداندن تماشاگر است.
کارگردان فیلم انفرادی تصور میکند ساخت یک سکانس دزدی بانک که روی آن آهنگ بالاتر از خطر گذاشته شود و همه چیز به طور صحنه آهسته به نمایش در بیاید و بازیگران در آن به هم برخورد کنند، خنده دار است. این جنس کمدی برای بچههای پنج شش ساله هم دیگر جواب نمیدهد. استفاده از دوربین در این سکانس و بقیه لحظات فیلم به بدترین شکل ممکن است، صداگذاری در این سکانس و دیگر سکانسها آنچنان آماتور است که انگار دست یک دانش آموز دبستانی داده شده تا کار صداگذاری را انجام دهد.
در واقع فیلم انفرادی خواسته یک کمدی اکشن باشد، چیزی که مثلا رامبد جوان با قانون مورفی دنبال آن رفت و باز توانست در خلق صحنههای اکشن راضی کننده باشد. فیلم انفرادی اما سکانسهای اکشنی دارد که با جلوههای ویژه بسیار مضحک و طراحی صحنه بسیار بدی همراه است. تک تک سکانسهای اکشن فیلم بیشتر شبیه به آبروریزی است تا یک صحنه نفس گیر و تلاشی که برای خلق این صحنهها انجام شده کاملا هدر رفته است.
به جز صحنههای اکشن فیلم انفرادی که رسما با آثار خلق شده در فضای مجازی توسط کاربران آماتور برابری میکند، سکانسهای کمدی فیلم هم مایه آبروریزی است تا خنده دار بودن! مثلا سکانسی را داریم که در آن بازیگران مرد زنانه حرف میزنند و بازیگران زن زنانه، با گریمی مسخره و اگزجره و صداگذاری بازهم افتضاح و موسیقی کاملا بچهگانه که این صحنهها را همراهی میکند. بازیگران دنبال بازی میکنند و لابد قرار است تماشاگر از دیدن دنبال بازی این بازیگران بخندد.
انفرادی میخواهد یک کمدی اجتماعی باشد و به مسائلی چون روحانیت، موسسات اعتباری و مالی، وضعیت قوانین قضایی کشور و سیستم فاسد در نیروهای پلیس و…. هم ورود پیدا میکند اما مساله اینجاست که نمایش این موارد فقط برای ژست آن است. کارگردان مثل مسافران تاکسی خطی میماند که شروع به تفسیر وضعیت سیاسی اجتماعی روز میکنند، مواردی را میگوید که مثل روز روشن است (و البته برخی مثل آب بازی جوانان در پارکها به شدت کهنه و قدیمی است) و میخواهد از این موضوعات مثلا انتقاد کند. طنز انتقادی فیلم انفرادی بیشتر شبیه به یک جوک بیمزه است که واقعا نمیتوان به آن به عنوان یک طنز عمیق نگاه کرد.
این فیلم حتی در شوخیهای جنسی و همان به اصطلاح غیر پاستوریزهای هم هیچ حرفی برای گفتن ندارد و نمیتواند درست روی خط قرمز راه برود تا هم خندهدار باشد و هم شوخی بالای هجده سال! فیلم در هیچ کاری موفق نشده به جز فروختن در گیشه که دلیل کافی برای گروه سازنده فیلم به حساب میآید.
در نهایت پیشنهاد میکنم اگر لااقل قرار است یک کمدی سخیف ببینید و بخندید، پولتان را خرج یک جنگ شبانه و تئاترهای شبانه کنید که لااقل در آن میتوانید با شوخیهای مبتذل و جوی که حاکم است، واقعا بخندید نه اینکه در مواجهه با سکانسهای انفرادی، پوکرفیس باشید!
نظر کاربران
فیلم خوبی بود
فوق العاده چرت بود
وقتی میفهمید چرت بود که کلی وقت و اینترنت شما از دست رفته
هیچی هیچی نداره حتی خنده دار معمولی هم نیست
پاسخ ها
چرا از اینترنت دان کنی برو سی دی هایش در بازار هست یا یک فلاش ببر کلوپ برایت میریزد با ارزانترین قیمت
خيلي فيلم خوب خنده داري بود
واقعا فیلم آبکی بود
این فیلم عطاران خیلی خیلی ضعیف بود بی نمک بود
واقعا مزخرف بود
واقعا ناراحت شدم ،اقای عطاران با اون عقبه ، این نقشو قبول کردن .فیلم واقعا مضحک بود.
اتفاقا بسیار بسیار بسیار هم عالی بود و بسیار خندیدیم
پاسخ ها
واقعا ضعیف و بی محتوا
سلام
من دقیقا با نظر برترین ها موافق هستم.
همه فیلم لوده بازیست
رضاعطاران رو دوست دارم
ولی ظعیف عمل کرده
در کمدی سعید آقاجانی از رضا سبقت گرفته
حیف رضا عطاران که تو این فیلم مذخرف بازی کرده من داخل نمایش خانگی فیلم نگاه نکردم چه برسه سینما
هر هنرپیشه ای هر فیلمنامه ای رو قبول نمیکنه
اما در کشورمون با دستمزدهایی که پرداخت میشه عدهای میتوانند
از مسعود اطیابی انتظاری بیش از این دارید ؟؟؟
بازی مهدی هاشمی و که نگوووو اصلا،واقعا لوده بازی برازنده س برااین فیلم
اتفاقا خیلی باحال بود چند دفعه دیدم خیلی جذاب و کمدی .
پاسخ ها
چند دفعه هم دیدی؟!ما با اینا میشیم ۸۰ میلیون
فیلم بسیار خوب و خنده داری بود حتما ببینید، یعنی عالییییییی
تا نبینید متوجه نمیشید چی میگم
پاسخ ها
تقصیر نداری! آخه تا حالا فیلم خوب ندیدی!!!!!!
مهم اینه که مردم دوست داشتن و دیدن.مردم عادی منتقد فیلم و این چیزا نیستن فقط واسه خنده و سرگرمی فیلممیبینن
من فیلم و دیدم فیلم نقاط ضعف زیادی داشت
متاسفانه در همه چیز عقب گرد داریم به قول ناصرالدین شاه همه چیزمان به همه چیزمان می آید
عالی بود
اتفاقا قبل اینکه خبرو بخونم فیلمو داشتم میدیدم جالب نیست.آقای عطاران توی کارش کیفیت بازی بالایی داره اما این فیلم و این ترکیب هنرپیشه ها توانایی های اونو بسته و محدود کرده.آقای هاشمی بهترین نقشهای فیلم های اجتماعی و خانوادگی خارج از طنز موفقتر بوده.متاسفانه پیشنهادی یا ندارن بازیگرها یا براشون بصرفه نیست. هنرمندها قشرزحمت کشی هستند که همیشه مورد انتقاد قرار گرفتن .
هر فیلمی نقطه ضعف هایی داره ولی خب این فیلمی بود که میشد بهش خندید به نظرم عطاران در این فیلم از قابلیت هاش به خوبی استفاده کردکمدی در لحظه
به نظرن بسیار خوب و خنده دار بود و نزدیک به فیلم اخراجیها
از ماهواره ببین جوجو
فیلمی مفرح،شاد و تماشایی که برای ساعتی آدم را از دلزدگی های روزانه جدا میکنه.دیدنش رو از دست ندین...
به نظرم به اختلاس گران بدجور برخورده آقای عطاران باید کمی مراعات حال این عزیزان هم میکردی
اتفاقا ما در سینما دیدیم و کلی لذت بردیم و خندیدیم
نقد خوبی بود . متأسفانه امروزه بیشتر فیلم ها همین مشکلات را دارند
فیلم به شدت ضعیف بود
سبک فیلم کمدی انتقادیست که واقعیت های کشور رو به شکل طنز بیان میکنه با کمی شاخ وبرگ
فیلم باحال و خنده داری بود
فیلم خوبی بود و بسیار خندیدیم ،خوبوهر کسی نظری داره ما خانوادگی دیدیم کلیدهم خندیدم دستشون درد نکند
فقط ارزش یه بار نگاه کردن و داشت زیلد جالب نبود
درود بر رضا عطاران و تمام هنرپیشه های مردمی ایران
که برای چند دقیقه یا چند ساعت
مردم خودشون رو می خندانند و از گرفتاری های روزمره جدا می کنند
دوستون داریم
تا ابد
به نظر من که بسیار عالی بود من پنج مرتبه فقط در سینما اینو دیدم و تا امد به نمایش خانگی یک پک اصلیشو خریدم مفلوم هست دیگه فیلم خوب منتقد زیاد دارد تگزاس دو هم بسیار عالی بود مخصوصا با بازی اقای هاشمی
اتفاقا خیلی هم خوب و خنده دار بود . برای اکثریت سالنی که پر بود . شما اگه میتونستید بهترش را میساختید ....
بابا صد رحمت به فیلم های زمان شاه حداقل بهروز بودن انهم با هنر اقا رضا بیک یادش به خیر
هر کی ناراحت نیگا نکنه