سرنوشت اشکبار چند جوان فراری در شمال
بیست سال از پخش سریال «خط قرمز» گذشت. سریالی که با پرداخت به موضوع زندگی نوجوانان و جوانان ارتباط خوبی با مخاطبان و نوجوان و جوان در آن زمان برقرار کرد و با گذشت سال ها هنوز هم یکی از سریالهای مطرح و محبوب تلویزیون و مخاطبان است.
برترینها: اواخر دهه هفتاد و اوایل دهه هشتاد، دوران طلایی صدا و سیما بود و در راس شبکهها، شبکه سه سیما توانسته بود با تولید و پخش سریالهای مخاطب پسند، جوانان را به سمت خود جلب کند و به شعار «شبکه سه، شبکه جوان» رنگ حقیقت بدهد. سریال «خط قرمز» به کارگردانی قاسم جعفری و نویسندگی شعله شریعتی ۲۰ سال پیش با قسمت اولش توانست جنجالی به پا کند که فردای پخشش همه در مدارس و دانشگاهها از آن حرف میزدند.
این سریال اولین بار از ۱۳ آذر ۱۳۸۰ تا ۴ تیر ۱۳۸۱ هر سهشنبه و برای دومین بار در خرداد و تیر ۱۳۸۳ به شکل روزانه از شبکه سه پخش شد. داستان چند جوان حدودا ۱۹-۲۰ ساله که قید همه چیز را میزنند و بعد از فرار از خانه، در پی آیندهای بهتر به شمال کشور میروند و...
«خط قرمز» در زمان پخش در تلویزیون بسیاری از کلیشههای رایج آن روزها را شکست و سریال محبوب همه آنهایی شد که قبل از آن مشکلاتشان را لابهلای مجلهها و صحبتهای کارشناسان تلویزیون دنبال میکردند. این سریال حرف نسل سوم بود؛ نسلی که آن دوره فراز و نشیبهای بسیاری را پشت سر گذاشته و قاسم جعفری درست دست روی نقطهای گذاشته بود که سالها کسی سراغش نرفته بود.
حضور بازیگران غیرچهره، ولی با انتخابی درست، به جذابیت و قابل باور شدن این سریال کمک کرد و هر هفته مخاطبان را پای تلویزیون کشاند. یکی از نقاط قوت «خط قرمز» بازی خوب شهرام حقیقت دوست و شهرام عبدلی بود. بازیهایی که نسبت به بازیگران دیگر بهتر به چشم مخاطب آمد و باعث شد اصغر فرهادی از شهرام حقیقت دوست برای بازی در سریال «داستان یک شهر ۲» دعوت کند.
قاسم جعفری برای سریال «خط قرمز» مدتها در تئاتر به دنبال بازیگران ناشناخته بود. در یکی از این رفت و آمدها به تئاتر از برخی بازیگران منتخب عکسهایی میگیرد. امیرجعفری یکی از افرادی بود که از او عکس گرفته شد، اما به دلیل قد بلندش برای بازی در «خط قرمز» انتخاب نشد.
نقشی که شهرام حقیقتدوست بازی کرد از ابتدا نقش حامد بهداد بود، چون هر دوی آنها در سریال قبلی قاسم جعفری یعنی «همسفر» بازی کرده بودند، اما به خاطر نوع چهره و ترکیب با بقیه بازیگران، در دقیقه ۹۰ حامد بهداد کنار گذاشته و شهرام حقیقت دوست جایگزین شد، به این دلیل که حقیقتدوست به کاراکتر ناصر نزدیکتر است.
تیتراژ پایانی سریال «خط قرمز» با نام «به امید یه هوای تازه تر» با صدای حسین رضائیان یکی دیگر از نقاط قوت این سریال بود که محبوبیت زیادی بین مخاطبان پیدا کرد و بسیاری ترانه و موسیقی خط قرمز را میخواندند. ترانه دوم این سریال نیز با نام «گاهی وقتا با یه رویا» از حسین رضاییان در بین مخاطبان محبوبیت داشت.
شهرام حقیقتدوست، سروش گودرزی، علی منصوری، ایمان اشراقی، پویا امینی، مهسا کرامتی، زندهیاد ساناز کیهان، زهرا اویسی، شهرام عبدلی و... بازیگران این سریال بودند.
نظر کاربران
یادش بخیر چ زود گذشت ما تازه تو روستا بودیم مرحوم پدرم ی گاو فروخت برامون تلویزیون خرید یاد همه در گذشتگان بخیر
پاسخ ها
حالا شما افتخار کن که روستایی بعضی از روستایی ها تو زندگی شون جاهایی رفتن که شهری ها تو کل عمرشون نمی تونن برن چیزایی خوردن که شهری ها تو عمرشون نخواهند دید و از امکاناتی استفاده می کنن که شهری ها اسمشم تا حالا به گوششون نخورده.کجای کاری روستایی عزیز .
خداوند پدر عزیزتون و مورد رحمت خودش قرار بده.آمین
خدابیامرزش پدرتون
فقط چون جیپ و فرار داشت جالب بود وگرنه روابط تو فیلم و نگاهش به دخترها همون نگاه عقب افتاده صدا و سیمایی بود
از پدرسالار و بخصوص در پناه تو بهتر بود ولی باز داستانها و روابط صدا و سیمایی بود
این شهرام حقیقت دوست هنوز داره نقش جوان بازی میکنه با پنجاه سال سن هه
کاربر 10:49
سن یک عدده
من خودم عاشق این سریالم هرچی پخش بشه دوباره نگاهش میکنم چه فایده پخش این سریال جوونا رو بهتر نکرد بلکه بدتر هم کرد کجاست گوش شنوا
یادش بخیر سریال باحالی بود
من بالای 20 بار این سریال رو نگاه کردم.عجب دورانی بود.ای روزگار....
پاسخ ها
یادش بخیر
چرت و پرتی بود
یادش بخیر ، من هفت سالم بود که این سریال رو نشون میداد ، واااقعا عاشقش بودم
وای من عاشق سروش گودرزی بودم و اولین تجربه عشقم به جنس مذکر بود.هروقت نشونش میدادن تپش قلب میگرفتم و نگاش نمیکردم تا خانوادم نفهمن ازش خوشم میاد.
پاسخ ها
الهی عزیزم ،عاشق شده.کلا یادم پسرای توی فیلم قیافه های خوبی داشتن ولی من سنم هنوز به عاشقی نرسیده بود.
مسواکت رو بزن برو بخواب سخری
اخی، چ مظلوم، لابد ده شصتی هستی، کل خانواده منم مجبورن کراش های منو فالوو کنن وگرنه جهنم ب پا مبکنم
کراش همه دخترا بود
یادش بخیر اون موقع نوجوان بودم، چه دوران خوبی بود، سریال خوبی بود
مطلب خوبی بود. بیشتر از خاطرات خوش دهه هشتاد یاد کنید لطفا.
واسه زندگی بهتر میرفتن شمال؟؟؟ :))))))
یادش بخیر...
ب امید یه هوای تازه تر ..........
دوران طلایی تلوزیون و کلا همه چیز دوران ریاست جمهوری سید محمد خاتمی بود بهترین رییس جمهور
بهترین سریالی بود ک تا ب حال دیدم
کلی خاطره