هنری از دوره صفوی که هنوز زنده است
گالری مسنگار نمایشگاهی از هنرهای چلنگری، کوفتهگری و قفلسازی که مربوط به دوران صفویه هستند را برگزار میکند.
خبرگزاری ایسنا: گالری مسنگار نمایشگاهی از هنرهای چلنگری، کوفتهگری و قفلسازی که مربوط به دوران صفویه هستند را برگزار میکند.
مرتضی افضلی، یکی از هنرمندان حاضر در این نمایشگاه، در گفتوگویی، درباره آثار این نمایشگاه اظهار کرد: آثار حجمی فولادی که پس از ساخت با طلاکوبی و نقرهکوبی تزیین میشود در این نمایشگاه در معرض دید علاقهمندان قرار میگیرند. این هنر بازمانده دوران صفویه است که امروز هم توسط هنرمندان اصفهانی دنبال میشود.
او افزود: در گذشته این هنر در ادوات جنگی مانند سپر و کلاهخود استفاده میشد، اما با گذشت زمان ابعاد وسیعتری پیدا کرده است و در ساخت مجسمههای فولادی تزیینی از آنها استفاده میشود.
افضلی همچنین عنوان کرد: در این نمایشگاه مجسمههایی از حیوانات مختلف، پرندگان و اسب به نمایش گذاشته میشود.
حسین ماهرانی نیز درباره آثار هنری خود گفت: آثار من در حوزه هنر کوفتهگری هستند که به دوران صفویه مربوط میشود. در این هنر، طراحیها پس از پیاده شدن روی مقوا با مجسمههای فلزی و با استفاده از چکشکاری ساخته میشوند و شکل میگیرند.
او افزود: ماهی و پرندگان مختلف از آثار فولادی به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه هستند.
در معرفی این نمایشگاه آمده است:«فرم دادن فولاد با شیوه چکش و سندان و بهرهگیری از آتش و تبدیل آن با احجام زیبا، تزیینی و مصرفی در واقع تعظیم این فلز سخت به نبوغ و مهارت هنرمند است.
این نمایشگاه از هنرهای از یاد رفته میگوید و نشان میدهد چگونه چلنگری (آهنگری) با سلیقه مردم امروز تطبیق داده شود و چگونه تزیینات طلاکوبی و نقره کوبی روی فولاد، عرق ملی و سنتی ما را در مقابل آثار خارجی برمیانگیزد و بالاخره هنرمندان چیرهدست چگونه با اره و سوهان، تندیسها و قفلهای فولادی زیبا و تحسینبرانگیز میآفرینند.»
این نمایشگاه از ۲۲ تا ۲۹ خرداد ماه در گالری مسنگار واقع در میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیراز شمالی، خیابان زایندهرود، مجتمع پارک پرنس، بخش تجاری، شماره ۵ میزبان علاقهمندان به هنر است.
پ
ارسال نظر