۱۵۰۹۱۹۱
۶۵۰
۶۵۰
پ

پایان تفکر آنچلوتیسم در ال‌کلاسیکو ثابت شد

تیم فوتبال رئال مادرید به ذهنیتی تازه برای رهایی از وضع موجود نیاز دارد.

همشهری‌آنلاین: حاشیه‌هایی که پیش از ال‌کلاسیکوی فینال جام‌حذفی برای داوری پیش آمد، این مسابقه را تحت‌الشعاع خود قرار داده بود. دی‌بورگوس در واکنش به کلیپی که از اشتباهاتش علیه رئال مادرید در شبکه تلویزیونی این باشگاه پخش شده بود، در کنفرانس مطبوعاتی گریه کرد و این باعث اتحاد باشگاه‌ها و فدراسیون علیه رئالی‌ها شد. حاشیه‌های بازی هم که در پایان ۱۲۰دقیقه با نتیجه ۳ بر ۲ به سود بارسا تمام شد و این تیم سی‌ودومین جامش را در این رقابت‌ها به‌دست آورد؛ کم نبود. در پایان مسابقه ۳بازیکن رئال شامل رودیگر، بلینگام و لوکاس اخراج شدند. رودیگر ممکن است بین ۴ تا ۱۲جلسه محرومیت بگیرد.

0

تفاوت بین ۲تیم، تفاوت ذهنیت‌ها بود. یک طرف آنچلوتی بود که تیمش را ترسو چید و یک نیمه را به حریف واگذار کرد و در طرف دیگر تیمی که شجاعانه آغاز کرد اما در ادامه عقب نشست. بازیکنان رئال، اگر اسپانیایی‌هایش را کنار بگذاریم، خیلی بهتر از بارسایی‌ها هستند. در ترکیب بارسلونا لواندوفسکی که مصدوم است و از میان بقیه، تنها پدری، رافینیا و یامال و تا حدودی اولمو ستاره هستند. بقیه تیم از بازیکنان معمولی یا محصولات تازه‌کار آکادمی تشکیل شده است. در رئال فقط بازیکنان اسپانیایی نظیر لوکاس واسکس، فران تورس، وایخو و سبایوس که از میان کم‌هوش‌ترین مردم این کشور دستچین شده‌اند، ستاره نیستند. بقیه ترکیب نفر به نفر از ترکیب بارسا بهتر است. اما فلیک از همین بازیکنان موجود تیمی ساخته که در همه بازی‌ها برای برد به میدان می‌رود اما آنچلوتی که زورش می‌آید ۲تا جوان برای دفاع راست و چپ از آکادمی پیدا کند، همه نیمه‌های اول مسابقات را به حریفان می‌دهد و احتیاط پیشه می‌کند. به‌نظر می‌رسد دوران او در رئال به سر آمده باشد. باید ذهنیتی تازه به این تیم تزریق شود؛ چه با ماندن او و چه با آمدن ژابی آلونسو یا بازگشت زیدان.

رسانه‌ها بلافاصله پس از پایان مسابقه خبر دادند که توافق بین آنچلوتی و برزیل انجام شده. یک مسئول اجرایی برزیلی در سویا حضور دارد تا با کارلتو دیدار کند و جزئیات نهایی را تمام کنند.

این دویست‌وشصتمین ال‌کلاسیکوی تاریخ بود (در تمامی رقابت‌ها)؛ دیداری که بیش از هر مسابقه دیگری در فوتبال اسپانیا تکرار شده است. ۱۰۵پیروزی برای رئال‌مادرید، ۱۰۲برد برای بارسلونا و ۵۲ تساوی، با ۴۳۷گل برای مادریدی‌ها و ۴۳۱گل برای آبی‌اناری‌ها. آمار کلی این تقابل جذاب بوده است.

برای دومین‌بار در تاریخ کوپادل‌ری، بازی بارسلونا و رئال‌مادرید در فینال مسابقات به وقت اضافه کشید. دفعه قبلی در فینال‌۲۰۱۱ بود که رئال در وقت اضافه با تک‌گل کریستیانو رونالدو برنده و قهرمان شد.

بارسا فقط یک نیمه خوب بود، پدری هم همینطور. رافینیا و یامال به اندازه یک ‌ماه قبل عالی نبودند، آن هم مقابل ۲تا از بدترین مدافعان کناری حال حاضر فوتبال جهان.

هانسی فلیک همه فینال‌های دوران سرمربیگری‌اش را برده و این هفتمین فینالش بود؛ جام حذفی آلمان، لیگ قهرمانان اروپا، سوپرجام اروپا، سوپرجام آلمان، جام بین‌قاره‌ای (با بایرن)، سوپرجام اسپانیا و کوپادل‌ری. او یک فینال جام‌جهانی به‌عنوان دستیار یواخیم لو در تیم ملی آلمان و قهرمانی سال‌۲۰۱۴ را هم در کارنامه دارد.

بارسلونا در تاریخ ال‌کلاسیکوهایی که به وقت‌های اضافه رفته تنها در ۲بازی موفق به گلزنی شده: ۱۹۱۶ (ویسنته مارتینس) و سال ۲۰۲۵ (ژول کنده).

این هشتمین فینال جام‌حذفی بین ۲تیم بود (۴قهرمانی برای مادرید و ۴قهرمانی برای بارسلونا)؛ تنها فینال بارسلونا و اتلتیک‌بیلبائو بیشتر تکرار شده است؛ ۹بار.

رئال‌مادرید و بارسلونا طی ۱۷ال‌کلاسیکوی اخیر هیچ‌گاه مساوی نکرده‌اند. آخرین تساوی به ۱۸ دسامبر ۲۰۱۹ برمی‌گردد که در نوکمپ بدون گل مساوی تمام شد. از آن زمان، رئال ۱۰بار و بارسا ۷بار پیروز شده‌اند. این طولانی‌ترین دوره بدون تساوی در ۵۸سال اخیر است؛ بین سال‌های ۱۹۶۰ تا ۱۹۶۷، رکورد ۱۷ال‌کلاسیکو بدون تساوی ثبت شد (۱۱برد برای مادرید و ۶برد برای بارسا).

تنها یک‌بار ال‌کلاسیکو به ضربات پنالتی کشیده شده؛ در دیدار برگشت مرحله یک‌چهارم نهایی جام اتحادیه ۱۹۸۵ در سانتیاگو برنابئو که بارسلونا با نتیجه ۴ بر یک در پنالتی‌ها پیروز شد.

امباپه در همه فینال‌ها برای رئال و فینال‌های اخیر قبل از این تیم گل زده است؛ این فصل در ۴فینال سوپرجام اروپا، جام بین‌قاره‌ای، سوپرجام اسپانیا و کوپا دل‌ری که ۲جام و ۲شکست به‌دست آورده. او در ۷فینال باشگاهی اخیر برای پاریس و رئال قهرمان شده و ۶گل و ۲پاس‌گل ثبت کرده است.

لوکا مودریچ با ۳۸بازی، در کنار هیرو، رائول و کاسیاس در رده دهم بیشترین تعداد حضور در تاریخ ال‌کلاسیکوها قرار گرفت. رکورددار حضور در ال‌کلاسیکوها، سرخیو بوسکتس با ۴۸بازی است. او تاکنون ۸بار در جام‌حذفی مقابل بارسا بازی کرده؛ ۲پیروزی، ۲تساوی و ۳شکست.

فران تورس با ۶گل آقای گل شد و اندریک و خولیان آلوارس با ۵گل در رده بعدی قرار گرفتند.

بارسلونا تنها یکی از ۲۸بازی اخیرش را باخته که آن هم تشریفاتی در بازی برگشت مقابل دورتموند (با نتیجه ۳ بر یک) بوده؛ ۲۳برد و ۴تساوی. تنها پاری‌سن‌ژرمن با ۲۳برد پابه‌پای کاتالان‌ها در سال ۲۰۲۵پیش می‌رود. در مقابل، رئال‌مادرید در سال جدید، ۹بار شکست خورده.

هیچ تیمی در ۵لیگ بزرگ اروپا، در این فصل بیشتر از بارسلونا گل نزده است. بارسا تاکنون ۱۵۵گل به ثمر رسانده‌ که این بهترین آمار گلزنی تاریخ باشگاه، پس از ۵۳بازی فصل ۱۲-۲۰۱۱ با ۱۵۴گل است.

فرلان مندی مثل بازی با اتلتیکومادرید دچار مصدومیت زودهنگام شد و این بار تنها ۸دقیقه دوام آورد. او ۴۵روز غایب و مصدوم بود. این چهارمین مصدومیت این فصل مدافع چپ فرانسوی رئال است. او پیش از این ۷۱روز به‌دلیل مصدومیت غایب بوده است.

فلیک به دومین سرمربی تاریخ بارسلونا بدل شد که ۳ال‌کلاسیکوی نخست خود را می‌برد. اگر ال‌کلاسیکوی تور پیش‌فصل را هم حساب کنیم، می‌شود ۴تا. فقط گواردیولا از دسامبر ۲۰۰۸ تا نوامبر ۲۰۱۰ در ۵بازی پیاپی موفق شد رئال مادرید را شکست بدهد. بارسا و رئال ۲هفته بعد در لالیگا باز هم با هم بازی دارند. در ۳ال‌کلاسیکوی این فصل، تیم فلیک ۱۲گل به رئال زده؛ میانگین ۳گل در هر بازی و تنها ۴گل دریافت کرده.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج