۹۶۲۸۶۹
۲۷ نظر
۵۰۷۷
۲۷ نظر
۵۰۷۷
پ

درباره‌ی ویروس کرونا؛ علائم، روش‌های پیشگیری و راه‌های درمان

نسل تازه‌ای از ویروس کرونا یا کرونا ویروس در منطقه‌ای از چین شیوع پیدا کرده که تا کنون جان بسیاری را گرفته است. از روز گذشته هم خبر ورود این ویروس به ایران گزارش شده و حالا بیش از هر زمان دیگری به ما نزدیک است.

برترین‌ها: نسل تازه‌ای از ویروس کرونا یا کرونا ویروس در منطقه‌ای از چین شیوع پیدا کرده که تا کنون جان بسیاری را گرفته است. از روز گذشته هم خبر ورود این ویروس به ایران گزارش شده و حالا بیش از هر زمان دیگری به ما نزدیک است.

تا کنون ابتلای ده‌ها هزار نفر به این ویروس گزارش شده است. به غیر از چین مواردی دیگری از ابتلا به این بیماری، که نام رسمی آن کُووید-۱۹ است، در چندین کشور، از جمله تایلند، کره جنوبی، ژاپن، تایوان، استرالیا و آمریکا هم مشاهده شده است.

کارشناسان سازمان جهانی بهداشت در حال بررسی این موضوع هستند که آیا بیماری جدید تهدیدی در سطح جهانی است و آیا سرعت و سهولت گسترش این بیماری در حدی است که اعلام وضعیت اضطراری و محدودیت سفر‌های بین‌المللی را موجه جلوه دهد یا نه.

درباره‌ی ویروس کرونا؛ علائم، روش‌های پیشگیری و راه‌های درمان

موارد بیماری عمدتا در چین است و مرکز بیماری شهر ووهان با تقریبا ۹ میلیون نفر جمعیت بوده است. شمار مبتلایان در چین تا ۱۸ فوریه، بیش از ۷۴ هزار نفر بوده است.

با شیوع بیماری فرودگاه و ایستگاه‌های قطار این شهر به روی مسافران خروجی بسته و شبکه‌های اتوبوس‌رانی، مترو، قایق‌ها و سایر وسایل حمل و نقل راه دور نیز تعطیل شد.

پیشتر به ساکنان ووهان توصیه شد از محل‌های پرجمعیت پرهیز کنند و تجمع‌های عمومی را به حداقل برسانند.

دکتر تدروس قبریسوس، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی، گفت که این‌ها اقداماتی خیلی قوی است که نه فقط شیوع را کنترل می‌کند، بلکه انتشار ویروس در سطح بین المللی را به حداقل می‌رساند.

درباره ویروس جدید چه می‌دانیم؟

پژوهشی که در چین درباره این بیماری انجام شده و طی آن پرونده ۴۴ هزار بیمار بررسی شده، نشان می‌دهد که بیش از ۸۰ درصد بیماران نشانه‌های خفیفی از بیماری داشتند، در حالی که سالمندان، مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای و کادر پزشکی بیشتر در معرض خطر بوده‌اند.

طبق داده‌های مرکز کنترل و پشگیری از بیماری‌های چین (سی‌سی‌دی‌سی)، ۴/۷ درصد از موارد بیماری حاد بوده است. این نوع ویروس جزو خانواده بزرگی از ویروس‌هاست که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل می‌شود.

سارس در سال ۲۰۰۲ در چین باعث ابتلای بیش از هشت‌هزار نفر و مرگ ۷۷۴ نفر از آن‌ها در جهان شد.

علائم ویروس جدید چیست؟

در معمولی‌ترین حالت این ویروس باعث سرماخوردگی می‌شود، اما در مواردی باعث سندروم حاد تنفسی یا همان سارس می‌شود. نشانه‌های ابتلا به این ویروس در انسان تب، سرفه، نفس نفس زدن و تنگی نفس است.

درباره‌ی ویروس کرونا؛ علائم، روش‌های پیشگیری و راه‌های درمان

راه‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری

درباره‌ی ویروس کرونا؛ علائم، روش‌های پیشگیری و راه‌های درمان

ویروس چقدر خطرناک است؟

به گفته مقامات چینی ویروس کرونا در دوره نهفتگی یعنی قبل از بروز نشانه‌های بیماری، می‌تواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود. تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۰، تعداد افراد بیمار بیش از ۷۰ هزار نفر گزارش شده و بیش از دو هزار نفر جان خود را از دست داده اند. به نظر می‌رسد دوره درمان عفونت ناشی از این ویروس طولانی است به همین دلیل احتمال دارد که بیماران بیشتری جان خود را از دست بدهند.

البته شمار دقیق مبتلایان به این ویروس مشخص نیست.

این ویروس از کجا آمده است؟

ویروس‌های تازه‌ای که کشف شده‌اند، معمولا از حیوان به انسان منتقل شده‌اند. مثلا منشا ویروس‌های کرونا که در گذشته همه‌گیر شده بود، در حیوانات بود. ویروس سارس اول در خفاش شروع شد و بعد به گربه‌های ولگرد منتقل شد و بعد هم به انسان رسید.

از سال ۲۰۱۴ تا کنون که ویروس مرس در خاورمیانه موجب مرگ ۸۵۸ نفر از ۲۴۹۴ بیمار مبتلا شد، از شتر به انسان رسیده بود. محل انتقال این ویروس بازار غذای دریایی در شهر ووهان اعلام شده است، با اینکه پستانداران دریایی مانند نهنگ سفید می‌توانند ناقل این ویروس باشند، اما احتمال اینکه این ویروس از حیوانات زنده دیگر این بازار مثل مرغ، خفاش، خرگوش و مار منتقل شده باشد بیشتر است.

سرایت این ویروس بین انسان‌ها چقدر آسان است؟

در همان ابتدای ماه دسامبر سال گذشته میلادی که این ویروس در انسان شناسایی شد، مقامات چینی گفتند این ویروس از انسان به انسان منتقل نمی‌شود. اما در حال حاضر مواردی از انتقال این ویروس از انسان به انسان، شناسایی شده است.

پیتر هوربی، استاد از دانشگاه آکسفورد، می‌گوید: واضح است که این بیماری از انسان به انسان منتقل می‌شود. اما سوال حیاتی این است که چقدر انتقال آن آسان است. ویروس سارس را انسان‌ها به هم می‌دهند، اما ویروس مرس به سختی از انسان به انسان منتقل می‌شود و تنها از راه تماس مستقیم.

ویروس جدید موجب عفونت ریه می‌شود و با سرفه و عطسه همراه است و احتمالا از همین راه هم سرایت می‌کند. کشف این موضوع هم بسیار مهم است که کدام افراد در برابر این ویروس آسیب‌پذیرتر هستند.

هنوز مشخص نیست که این ویروس در چه دوره‌ای بعد از انتقال، موجب عفونت می‌شود، قبل از بروز علائم آن در بدن یا هنگامی که علائمش در بدن شدید شد.

درباره‌ی ویروس کرونا؛ علائم، روش‌های پیشگیری و راه‌های درمان
سرعت انتقال این ویروس چقدر است؟

به نظر می‌آید شمار مبتلایان به این ویروس در مدت چند روز به به هزاران نفر است. اما در حقیقت بسیاری از موارد تازه مبتلا به این ویروس، از چند روز قبل بیمار شده بودند و با تاخیر شناسایی شدند.

اطلاعات کمی درباره نرخ رشد این اپیدمی وجود دارد. اما متخصصان معتقدند که شمار بیماران مبتلا به این ویروس احتمالا بالاتر از موارد ثبت‌شده است. تا کنون مواردی از ابتلای به این بیماری در تایلند، کره جنوبی، ژاپن، تایوان، استرالیا و ایالات متحده هم مشاهده شده است.

این بیماری نخستین بار در شهر ووهان چین بروز کرد و تمام مبتلایان به آن در کشور‌های مختلف کسانی بوده‌اند که پیشتر به این شهر سفر کرده بودند. اما این نگرانی وجود دارد که این ویروس توسط میلیون‌ها نفر که برای جشن سال نو میلادی در چین سفر می‌کنند، در اواخر ماه جاری میلادی، همه‌گیر شود.

آیا احتمال دارد که ویروس جهش پیدا کند؟

ویروس‌ها همیشه در حال تغییر و جهش هستند. اما اینکه به چه صورتی تغییر می‌کنند ناشناخته است. خانواده ویروس کرونا همیشه از گونه حیوانی به گونه دیگری منتقل شده است. این ویروس برای انتقال آسان‌تر ممکن است تکامل پیدا کند و موجب بیماری سخت‌تری شود. دانشمندان در حال تحقیق درباره این موضوع هستند.

درباره‌ی ویروس کرونا؛ علائم، روش‌های پیشگیری و راه‌های درمان

این ویروس چطور متوقف می‌شود؟

واکسنی برای این ویروس وجود ندارد؛ بنابراین تنها راه جلوگیری از سرایت آن تشخیص زودهنگام و درمان بیمار در قرنطینه است. باید به دنبال افرادی گشت که با بیماران این ویروس در تماس بوده‌اند و آن‌ها را زیر نظر گرفت. در قدم بعدی باید محدودیت‌های مسافرتی ایجاد کرد و از گردهمایی‌های عمومی جلوگیری کرد.

منبع: bbc

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    این حرفارو باید قبل از شیوع در کشور می زدید. هی تکذیب کردین و دروغ گفتین تا کار به اینجا کشید.
    الهی خدا تمام دشمنان ایران و ایرانی رو نابود کنه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      اللهی امین

    • مرتضی رسولی (موسوی)

      ویروس کرونا وارد کشور شده لطفاً موارد ذکر شده را رعایت واز دست دادن خودداری نمایید. ازپزشکان حاذق خواهشمنداست.اطلاعات بیشتری ازطریق رسانه های مختلف در اختیار هموطنان قراردهند..باتشکر

  • بدون نام

    آخرش هممون میمیریم و مسئولین میمونو یه کشور خالی برای فروش

    پاسخ ها

    • بدون نام

      یاد گالیور افتادم...همه می‌میریم؟!

  • تنها

    وقتی اعلام این بیماری شد چرا تمام راهها و ازتباط باچین قطع نشد؟

  • بدون نام

    برین مترسک کرونا رو آتیش بزنین و بگین مرگ بر کرونا تا از بین بره

    پاسخ ها

    • رضا

      خخخ عالی گفتی

  • بهرام

    در یک سال بیش از 30 هزار نفر در اثر سکته های قلبی عروقی میمیرند، بیش از بیست هزار نفر در تصادفات جاده ای کشته می شوند و بیش از هزار کارگر در اثر حوادث کار جان خودشون رو ازدست میدهند و ... ، این همه ترس و اظهار نگرانی وجود نداره، حالا چطور رسانه ها باعث می شوند سقوط یک هواپیما و یا چندصد کشته در اثر ویروس کرونا اینقدر وحشتناک بشه؟!

    پاسخ ها

    • مسیحی

      جناب مطلع محض اطلاعت باید بگم این بیماری که تازه شروع شده وهنوزبه۱ماه نرسیده فقط توچین۱۰۰هزارنفرومبتلاکرده وجون کلی آدمو گرفته حالا شما همین اعدادرو دریک سال ضرب کن تابفهمی فرقش با سکته وتصادف وسرطان چیه

    • بدون نام

      بهرام جون مثل اينكه هيچچچچچچچي در مورد جامعه شناسي نميدوني كه سقوط يك هواپيما به نظرت اصلا وحشتناك نمياد. مغزت هيچ دركي از تفاوت بين مرگ قابل پيش بيني و مرگ ناشي از خطا و سهل انگاري نداره نه؟!

    • بدون نام

      حتی یک نفر هم نباید چیزیش بشه .اگر هم شده ازبی لیاقتی مسووووولان کشور ماست چرا به جان دیگران ارزش نمیذارید

  • مرتضی رسولی (موسوی)

    با احترام.. از پزشکان خواهشمند است ضمن تحقیق اطلاعات بیشتری در اختیا ر هموطپان قرار دهند.

  • بدون نام

    هي شوخي كرديم و مسوولين تكذيب كردن و آخرش شد اين!

  • رضا

    خدا لعنتتون کنه
    باید خیلی زودتر از ورود ویروس به کشور به مردم آموزش میدادید
    به جای صبح تا شب نشون دادن مزخرفات عصر حجر از تلوزیون به فکر آموزش و پیشگیری می بودید

  • بدون نام

    من ی سوال دارم از شما و اپ خوب برترین ها
    اولش که شیوع پیدا کرده بود گفتن که مشکلی نیست وارد ایران نمیشه حالا بعد گذشتی مدتی اومدید میگید راه های پیشگیری ؟؟
    دیگه بسه بابا خسته شدیم از این همه دروغ
    هر چند که شما وظیفه گذاشتن مطالب روز رو دارید اگه میتونید حرف مارو برسونید به مسئولین که حتما حرف مارو انتقال بدید اگه بلانسبت شما هم مسئول این مملکت هستی که دیگه هیچی

  • مسیحی

    معلومه که نظردادن راجعبه این بیماری هم جزء مجمع تشخیص مصلحت نظام شده چون برترینهافقط چند نظر رومنتشرکرددرصورتی که نظرات بسیارزیاداست درچنین موضوعی

  • یک شهروند

    خدالعنت کنه مسوولین کشور را انشاالله که خودشون کرونا بگیرن مااز دستشون راحت بشیم

  • بدون نام

    اینو دیگه کم داشتیم که کرونا وارد ایران بشه

  • بدبختی

    بدبختی کم داشتیم اینم از طلبه های چینی به ایران آمد جامعه المصطفی

  • دختر تاجی

    واقن چتونه یا میگریم می‌میریم یا نمیگیریم زنده می مونیم.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      خدارا فراموش کردید این بلایه که بر اسر گناهانمون به سرمون میاد

  • بدون نام

    همه فقط حرف می زنیم و نظر می دیم دقت کردین که فقط بی سوادها و اهل غیر فن هستن که نظر میدن و افکار جامعه رو ملتهب میکنن

  • محمود

    چرا وضعیت فوق العاده اعلام نمیکنن مدارس دانشگاه مساجد زیارتگاه مکان های عمومی ی مدت بیندید تا مردم بیشتر نمیرن چرا اینقدر در مقابل جون مردم بی خیال هستین

  • بدون نام

    ملتی که خفاش و مار و سوسک و .... میخورن حقشونه هر دردی بگیرن اما واقعا چرا اجازه دادن وارد کشور ما بشه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      بله حق باشماست باید جلوی این ویروس رو میگرفتن

  • بدون نام

    یه کلام‌بگم اینا از خداشونه مردم بمیرن
    بازیشونه
    چرا خودشون چیزیشون نمیشه هان هر وقت اتفاقی افتاد فقط مردم بیچاره قربانی شدن
    پس سیاست خودشونه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج