۹۰۷۷۸۱
۳ نظر
۵۵۲۰
۳ نظر
۵۵۲۰
پ

برنامه‌ریزی برای تغذیه‌ی دانش‌آموزان در مدرسه

در این مطلب می‌خواهیم به شما راهکار‌هایی را ارائه کنیم که یک رژیم غذایی سالم و ساعت خواب مناسب برای خود و خانواده‌تان برنامه‌ریزی کنید تا اگر هر دوی والدین شاغل هم هستید مشکلی نداشته باشید.

روزنامه خراسان - مهین رمضانی: به روز‌های پایانی شهریور نزدیک می‌شویم و باز جنب و جوش خانواده‌ها برای آماده کردن و خرید لباس و نوشت افزار از سر گرفته می‌شود.

شاید شما هم بار‌ها با شروع مهر کودکان خواب آلودی را دیده باشید که کیک و آب میوه به دست وارد محیط آموزشی می‌شوند و آن طرف پدر و مادری خوشحال تر؛ آن هم به خیال این که آب میوه را با شیر بسته بندی شده جایگزین کرده اند و چه لطف بزرگی به سلامت کودک خود.

برنامه ریزی برای خورد و خوراک دانش آموزان

اما در این مطلب می‌خواهیم به شما راهکار‌هایی را ارائه کنیم که یک رژیم غذایی سالم و ساعت خواب مناسب برای خود و خانواده تان برنامه ریزی کنید تا اگر هر دوی والدین شاغل هم هستید مشکلی نداشته باشید.

اما در ابتدای مطلب به مادران عزیز پیشنهاد می‌کنم اگر زمان کافی برای تربیت و گذراندن زمان با کودک تان دارید او را به مهد کودک نسپارید و اگر مجبورید حتما در تمام طول سال نه تنها چند ماه اول در تعامل با مدیران و مربیان مهد باشید.

بهترین گزینه‌ها

از مواد غذایی موجود در منزل برای تهیه ساندویچ وچاشت بچه‌ها استفاده کنید. سیب زمینی و تخم مرغ آب پز به همراه کمی سبزی خشک معطر و خیار شور، ساندویچ دلچسبی برای بچه شماست. در روز‌های بعدی می‌توانید نوع سبزیجات ساندویچ را تغییر دهید. هویج پخته به همراه کمی مرغ ریش شده و سس دلخواه هم مناسب است.

برنامه ریزی برای خورد و خوراک دانش آموزان

ازبچه‌ها سوال کنید

برای تهیه چاشت از فرزند خود سوال کنید. او به شما کمک خواهد کرد تا بهترین چاشت را برایش تهیه کنید. برای بسته بندی ساندویچ هم با کیسه‌های فریزر خداحافطی کنید و از کیسه‌های پارچه‌ای زیبایی که خودتان آماده کرده اید، استفاده کنید.

میوه و سبزیجات فراموش نشود

از آن جا که دانش آموزان ساعات زیادی از روز را در بیرون از منزل سپری می‌کنند، باید از همه گروه‌های غذایی استفاده کنند.

بهتر است میوه را به عنوان میان وعده در ظرف چاشت او قرار دهید و از سبزیجات در ساندویچ استفاده کنید. البته به این نکته توجه داشته باشید که بعضی از بچه‌ها میوه‌های قاچ و مخلوط شده باهم را دوست ندارند و دلیل شان هم این است که میوه‌ها له می‌شود وطعم شان را به هم پس می‌دهد. در این مواقع از ظرف‌های چند قسمتی استفاده کنید و هر میوه را در یک محفظه قرار دهید. همراه کردن یک چنگال و دستمال پارچه‌ای برای زیر انداز و یادآوری شستن دست‌ها به فرزندتان از روز‌های اول او را به رعایت بهداشت فردی ملزم می‌کند.

مغز‌های خوراکی

برنامه ریزی برای خورد و خوراک دانش آموزان

یک مشت مغز خوراکی از هر نوع که باشد به خصوص اگر خودتان در منزل تهیه و طعم دار کرده باشید، گزینه مناسبی برای میان وعده بچه هاست. می‌توانید از مغز میوه‌هایی مانند زردآلو یا آلبالو خشک شده و برگه‌هایی که خودتان در تابستان خشک کرده اید هم استفاده کنید.

مدیریت پول تو جیبی

قبل از دادن پول توجیبی به فرزندتان ابتدا باید شیوه مدیریت و هزینه کردن آن را آموزش دهید واو را برای خرید تنقلات سالم کمک کنید. پدر و مادر‌هایی که بخشی از تهیه مایحتاج تابستان را بر عهده نوجوان یا جوان خود گذاشته اند در این زمینه موفق ترند.

شیر و لبنیات حرف اول را می‌زند

کودکان باید روزانه دست کم دو لیوان شیر بخورند. اگر فرزند شما از خوردن شیر امتناع می‌کند، می‌توانید از جایگزین‌هایی مانند فرنی و شیربرنج استفاده کنید.

دانش آموزان حتما صبحانه بخورند

برنامه ریزی برای خورد و خوراک دانش آموزان

صبحانه درحدود ۲۵ درصد از انرژی روزانه بدن را تامین می‌کند بنابراین بچه‌ها را بدون صبحانه به مدرسه نفرستید.

این کار کمی سخت است، اما با برنامه ریزی می‌توان سختی آن را کمتر کرد. به عنوان مثال از شب قبل صبحانه‌های متنوع و خوشمزه تهیه کنید. عدسی گرم خوراک لوبیا، املت، کره و عسل، پنیر و مغز گردو، سرشیرو مربا و... صبحانه‌های دوست داشتنی است که در کنار یک استکان چای خاطره‌های کودکانه‌ای برای فرزندتان به وجود می‌آورد که تا اخر عمر برای او باقی می‌ماند.

پس کمی دقت کنید و کمی سلیقه به خرج دهید. اگر صبح دیر از خواب بیدار می‌شوید و فرصت آماده کردن صبحانه را ندارید از شب قبل بخشی از کارتان را انجام دهید. همه این موارد بستگی به مدیریت و زمان بندی خانواده و به ویژه پدر و مادر‌ها دارد. باید به یاد داشته باشیم که کودک مان از ابتدا برنامه ریزی را از خانواده یاد می‌گیرد.

سخنی با والدین

روی سخنم با والدینی است که تا به امروز برنامه ریزی نداشته اند و فرزندی دارند که قرار است از اول مهر به محیط آموزشی پا بگذارد. به این نکته توجه داشته باشید که نگاه نکردن همه برنامه‌های تلویزیون آن هم با صدای بلند هیچ مشکلی برای شما ایجاد نمی‌کند، اما این که شما ساعت‌ها پای تلویزیون بنشینید و فرزندتان را از این کار منع کنید، نتیجه مطلوبی به همراه ندارد.

سعی کنید تلویزیون را درمحلی دور از اتاق مطالعه دانش آموزدر منزل قرار دهید و هنگام مشاهده، صدایش را کم کنید تا مزاحم مطالعه او نشود.

اگر چه دورهم نشستن و صله رحم برای رشد اجتماعی نوجوانان و جوانان خانواده لازم است، اما در زمان درس ومدرسه، از قبل مهمانی‌ها را با دانش آموزان هماهنگ کنید و با گذشت ماه‌های اول و نزدیک شدن به زمان امتحانات از تعداد مهمانی رفتن و مهمانی دادن بکاهید.

دانش آموزان فامیل را با هم آشنا کنید تا در یادگیری به هم کمک کنند. چگونه شما پدر ومادر عزیز! انتظار دارید برای ساعت‌ها در شبکه‌های اجتماعی بگردید و وقت صرف کنید، اما دختر و پسر تان سر در کتاب داشته باشد؟ زمان خود را مدیریت کنید تا ساعاتی که آن‌ها درس می‌خوانند شما نیز مطالعه کنید.

حتما شما هم این را تجربه کرده اید در خانواده‌ای که همه اعضای آن صبح زود از خواب بیدار می‌شوند، برخاستن از رختخواب برای همه آسان‌تر می‌شود. اگر قرار است یک وعده غذایی را کنار هم میل کنید و نمی‌توانید ناهارو شام را دور هم باشید، پیشنهاد می‌کنم روی وعده صبحانه برنامه ریزی کنید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    ایناغذای اقازاده هان

    پاسخ ها

    • احسان

      خخخ

  • به شما چه

    واقعا راست میگه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج