بهترين نوع روغن خوراكي كدام است
رژيم غذايي خــود را روغن كاري كنيــد!
اطلاعات خود درباره روغنها را افزایش دهید تا رژیم غذایی و سلامت شما به سطح بالاتری برسد./ همه چربيها با هم برابر نيستند. متخصصان تغذيه معتقدند، بهترين راه، استفاده از چند نوع روغن براي متعادل كردن دريافت امگا۳ و امگا۶ (چربي چند زنجيرهاي غيراشباع) در كنار چربيهاي اشباع و تك زنجيرهاي غيراشباع است.
بعضي از متخصصان سلامت عمومي انگشت اتهام را به سمت چربيهاي ترانس موجود در روغنهاي هيدروژنه ميگيرند كه باعث هزاران مورد مرگ ناگهاني شدند. بنابر مطالعهاي كه اخيرا توسط محققان دانشگاه آكسفورد انجام شده، چربي ترانس، خطر ابتلا به انواع بيماريهاي مزمن و افزايش وزن را بيشتر ميكند. بنابراين مك دونالد و ساير رقبايش يكبار ديگر بخش سرخ كردني را فرمولبندي كرده و از روغن سبزيهاي فاقد چربي ترانس استفاده كردند. خلاصه اينكه نميتوان به اين سادگي درباره روغنها نظر داد. اگر شما با روغن اشتباه غذا بپزيد مثل كاري كه مك دونالد كرد، ممكن است سلامتتان به خطر بيفتد. براي حفاظت از بدن خود به ذهنتان آرامشبدهيد، بشقاب غذايتان را سبك كنيد و به نكاتي كه در اين مقاله آمده عمل كنيد.
يك راه ساده براي متعادل كردن رژيم غذايي ميتواند اين باشد: براي سالاد از روغن زيتون استفاده كنيد، براي سرخ كردن(به سبك شرق آسيا) از روغن نارگيل يا بادام زميني استفاده كنيد. اگر ميخواهيد املت درست كنيد مثل فرانسويها از كره استفاده كنيد. هرچه از چربيهاي غيرهيدروژنه در رژيم غذايي خود كمتر استفاده كنيد، بهتر است. انجمن قلب آمريكا توصيه كرده بهترين راه، مصرف همه انواع چربيهاي غيرهيدروژنه بهطور متعادل و متوسط است.
پروفسور والتر ويلت، مدير بخش تغذيه دانشگاه هاروارد خبر خوبي براي كرهخورها دارد:«وحشتي كه از چربيهاي اشباع و كلسترول وجود دارد كمي غيرواقعي است». مطالعهاي كه در سال 2010 در ژورنال تغذيه باليني به چاپ رسيده نشان ميدهد، هيچ مدركي دال بر تاثير چربي لبنيات در افزايش خطر بيماري عروق كرونر، سكته مغزي يا بيماريهاي قلبي عروقي وجود ندارد. مطالعه ديگري هم كه در ژورنال تغذيه اروپا به چاپ رسيده نشان ميدهد رژيم غذايي حاوي مقادير زيادي از چربي لبنيات مثل كره، كلسترول LDL بزرگ خون را افزايش ميدهد كه بيضرر است درحاليكه روي سطح كلسترول LDL كوچك كه بالقوه خطرناك است تاثير خاصي ندارد.
مارگارين حاوي دستكم 80 درصد روغن سبزيهاست كه اين روغن گاهي چربي ترانس دارد. كره هم بهطور طبيعي حاوي مقداري چربي ترانس است كه اين مقدار مصرف چربي ترانس جاي نگراني ندارد. نكته اينجاست كه ميتوانيد كره بخوريد؛ فقط زيادهروي نكنيد، هشداري كه در مورد همه انواع چربي بايد جدي بگيريد. اگر روي نان تست كره بماليد يك سوم كمتر كالري دريافت خواهيد كرد. كره يك منبع شناخته شده عالي براي اسيد لينولئيك كنژوگه است كه بنابر تحقيقات صورت گرفته ماده مهمي در مبارزه با سرطان محسوب ميشود.
اين بدين معني نيست كه روغنهاي سالمي مثل كانولا و زيتون را كنار بگذاريد. فقط بدانيد كه كره و ساير چربيهاي طبيعي غيرهيدروژنه آنقدري كه زماني متخصصان تغذيه تصور ميكردند بد نيستند.
ارسال نظر