۶۳۴۹۳۶
۳ نظر
۵۰۱۵
۳ نظر
۵۰۱۵
پ

چربی حیوانی، بخوریم یا نخوریم؟

تمام غذاها ترکیبی از مواد مغذی هستند، و چربی‌های حیوانی نیز ترکیبی از چربی‌های اشباع و غیر اشباع. تاثیری که چربی حیوانی بر سلامتی دارد می‌تواند بستگی به مقدار چربی که می‌خورید و چگونگی بقیه‌ی رژیم‌ غذایی‌تان داشته باشد.

برترین ها - ترجمه از هدی بانکی: در گذشته‌ای نه چندان دور، چربی شهرت بدی پیدا کرده بود و گفته می‌شد غذاهایی که چربی حیوانی زیادی در آنها وجود دارد، مانند کره، خامه، گوشت گوسفندی و ... موجب افزایش ریسک بیماری‌های قلبی و عروقی شده و از لحاظ کالری نیز غذاهای مناسبی تلقی نمی‌شدند. متاسفانه جایگزین‌هایی که برای این نوع غذاها ارائه می‌‌شد نیز سالم نبود و اغلب از چربی‌های ترانس و کربوهیدارت‌های ساده‌ تشکیل می‌شد.
اما تحقیقات جدیدتری که انجام شد معلوم کرد چربی‌های ترانس، تاثیرات بدتری بر سلامت قلب دارند و باید مصرف‌شان را محدود کرد.
جایگزین کردن چربی با کربوهیدارت‌های ساده‌ای چون شکر نیز امروزه مفید دانسته نمی‌شوند. مرورهایی که اخیرا در مورد پژوهش‌ها انجام شده سوال و نگرانی در مورد نوعی اصلی از چربی حیوانی را مطرح کرده است: چربی اشباع شده.
چربی حیوانی، بخوریم یا نخوریم؟

چربی‌های اشباع منجر به افزایش ریسک بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شوند اما تحقیق اخیر نشان می‌دهد که ارتباطی میان این دو وجود ندارد.
بالاخره چربی حیوانی برای سلامتی خوب است یا بد؟!

درست مثل همیشه، جواب را نمی‌توان در یک کلمه‌ی خوب یا بد خلاصه کرد. تمام غذاها ترکیبی از مواد مغذی هستند، و چربی‌های حیوانی نیز ترکیبی از چربی‌های اشباع و غیر اشباع. تاثیری که چربی حیوانی بر سلامتی دارد می‌تواند بستگی به مقدار چربی که می‌خورید و چگونگی بقیه‌ی رژیم‌ غذایی‌تان داشته باشد.

چربی اشباع و سلامت قلب

برخی گزارش‌های اخیر، ارتباط میان چربی اشباع و سلامت قلب را مغشوش کرده‌اند.

مثلا یک متا آنالیز که اطلاعات 21 مطالعه را بررسی کرد اینطور نتیجه گرفت که هیچ اطلاعات کافی در مورد ارتباط چربی اشباع و افزایش ریسک بیماری قلبی وجود ندارد. این نتیجه گیری حاکی از آن است که توصیه‌ها جهت محدود کردن چربی اشباع، که معمولا از غذاهای حیوانی هستند، باید بازبینی شوند. دستورالعمل‌های جدید سلامتی همچنان توصیه می‌کنند باید مصرف چربی‌های اشباع را محدود کنیم.

چربی غیر اشباع به جای چربی اشباع

هر چند نقش چربی اشباع در سلامت قلب نسبت به گذشته کمی ملایم‌تر شده اما هنوز چراغ سبز برای خوردن کره‌ی زیاد یا استیک‌های چرب روشن نشده است! جایگزین کردن بخشی از منابع چربی‌ اشباع با منابع چربی غیر اشباع مانند روغن زیتون، روغن آوکادو یا روغن‌های گیاهی دیگر همچنان برای سلامت قلب توصیه می‌شود. جایگزین کردن منابع چربی اشباع با کربوهیدرات‌های پُر فیبر مانند میوه‌ها و سبزی‌ها نیز همچنان توصیه‌ای است که به نفع سلامتی شما ارائه می‌شود.

چیزی که امروزه نسبت به گذشته شفاف‌تر شده این است که چیزی که شما برای جایگزین کردن چربی اشباع استفاده می‌کنید، بسیار مهم است. در گذشته، چربی‌های اشباع، مضرترین نوع چربی برای سلامت قلب شناخته می‌شدند. منابع چربی اشباع مانند کره با غذاهایی که از روغن‌های گیاهی هیدروژنه تهیه می‌شدند و منبعی از چربی ترانس بودند جایگزین شده بودند. چیزی که الان می دانیم این است که چربی‌های ترانس برای سلامتی مضرتر از چربی‌های اشباع هستند. بنابراین جایگزین کردن کره با مارگارین ساخته شده از روغن‌های هیدروژنه توصیه نمی‌شود.

جایگزین کردن غذاهایی که چربی‌های اشباع بیشتری دارند با غذاهایی که قند و کربوهیدرات تصفیه شده‌ی بیشتری دارند نیز توصیه نمی‌شود. مثلا جایگزین کردن یک کلوچه‌ی شکلاتی با یک کلوچه‌ی شکلاتی بدون چربی که پُر از قند است، کار درستی نیست. در عوض، کلوچه‌ی شکلاتی را با روغن گیاهی درست کنید یا حتی پوره‌ی آوکادو در آن بریزید، زیرا با این کار، عدم حضور چربی را با قند جبران نمی‌کنید، بلکه منبع اصلی چربی را به چربی غیر اشباع تغییر می‌دهید که حداقل ثابت شده فوایدی برای سلامتی دارد.

چربی لبنیات و سلامتی

علاوه بر گوشت، لبنیات نیز از غذاهای حیوانی است که منبع اصلی چربی‌های اشباع به حساب می‌آید. لبنیات پُر چرب نسبت به لبنیات کم چرب، کالری و چربی کمتری دارند. توصیه‌ی اصلی در مورد محصولات لبنی مانند پنیر، شیر و ماست این است که نوع کم چرب یا بدون چربی آن را انتخاب کنید. اما تحقیقی جدید این توصیه را به چالش کشیده است. مروری که بر ۲۹ مطالعه صورت گرفت دریافت ارتباط خاصی میان مصرف لبنیات و بیماری‌های قلبی و عروقی وجود ندارد (مضر نیستند).
چربی حیوانی، بخوریم یا نخوریم؟

چقدر چربی می‌خورید؟

با وجود یافته‌های پژوهش جدید باز هم مجاز نیستید هر چقدر می‌خواهید گوشت و کره و لبنیات بخورید. مهم است که بدانید این غذاها را باید در حد اعتدال مصرف کنید و بخشی از رژیم غذایی سالم و متعادل شما باشند. داشتن رژیم غذایی سرشار از میوه‌ها و سبزی‌ها و غلات کامل و بنشن و حبوبات توصیه می‌شود.

چربی‌های حیوانی را می‌توانید در رژیم غذایی سالم‌تان بگنجانید اما به این شرط که بخش کوچکی از این رژیم باشند.

جایگزین کردن چربی‌های حیوانی با چربی‌های گیاهی

چربی‌های اشباع که اساسا در غذاهای حیوانی پیدا می‌شوند، مانند گذشته شهرت منفی ندارند اما همچنان توصیه می‌شود رژیم غذایی‌تان بر اساس چربی‌های غیر اشباع باشد.

مثلا استفاده از روغن زیتون به عنوان ابزاری برای پخت و پز به جای کره می‌تواند دریافت چربی غیر اشباع را افزایش داده و محتوای چربی اشباع غذایی که می‌خورید را کاهش بدهد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • صدرا

    توصیه میکنم مستند سلامت رو ببینید تا ببینید هم گوشت مرغ هم گوشت حیوان هم لبنیات ارتباط خیلیییییی مستقیمی با سرطان پروستات هم سرطان معده هم روده وهم سرطان سینه در زنان دارد .فقط یک مثال میارم حیواناتی مثل فیل مثل اسب مثل گوریلها مگه غذاشون گیاه نیست پس چطوری استخوانهاشون انقد محکمه در حالیکه نه گوشت میخورن نه لبنیات؟؟؟ میگن لبنیات بخورید تا پوکی نگیرید اتفاقا پوکی استخوان از همین شیر میاد ،اگه یه بار این مستندو ببینید گیاه خوار میشید بخدااا مثل من

  • بدون نام

    دنبه کلسترولم میاره پایین ما که دنبه باز میکنیم برای استفاده مون

  • بدون نام

    محض رضای خدا حیوانات رو با انسان مقایسه نکنید اخه پس عقلتون کجا رفته حیوان گوشت خوار گوشت خواره یعنی اصلا نباید گیاه بخوره چون نمیتونه, حیوان گیاه خوار هم توان خوردن گوشت نداره, انسان همه چیز خواره از اول اول هم بوده, به تمام گروههای غذایی نیاز داره فقط اعتدال فراموش نشه, و راجب لبنیات , البته که مفیده ولی به هیچ عنوان کافی نیس, مقایسه که میکنید لطف کنید طول عمر رو هم در نظر بگیرید, حالا یکی بیاد بگه سوسک موفقترین جانواره چون فضولات میخوره ماهم فضولات بخوریم

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج