ادویههایی براي ديابتيها
مطالعات نشان دادهاند كه عصاره دانه گشنیز قادر به كاهش قند پلاسما، بهبود حساسيت به انسولين و تنظيم سطوح چربي و افزايش فعاليت سلولهاي ترشحكننده انسولين (سلولهاي بتاي لوزالمعده) ميشود.
كاپسايسين موجود در فلفل به بهبود عملكرد عروقخوني كمك ميكند و ميتواند سطح فشارخون را طبيعي كند. اين ماده به حفظ جريان خون در سراسر بدن، بهويژه دستها و پاها كه ممكن است بهخاطر قندخون بالا دچار مشكل شده باشند، كمك ميكند.
مطالعات نشان دادهاند كه عصاره دانه گشنیز قادر به كاهش قند پلاسما، بهبود حساسيت به انسولين و تنظيم سطوح چربي و افزايش فعاليت سلولهاي ترشحكننده انسولين (سلولهاي بتاي لوزالمعده) ميشود. همچنين دانه گشنيز باعث كاهش علائم سندروم روده تحريكپذير، كاهش نفخ، درد و يبوست نيز ميشود.
دانه شنبليله سرشار از فيبر محلول است كه به كاهش قندخون با آهسته كردن روند هضم و جذب كربوهيدراتها كمك ميكند. اين ويژگي ادويه در درمان افراد مبتلا به ديابت موثر است. مطالعات متعددي بر روي خواص ضد ديابتي دانه شنبليله صورت گرفته است. اين تحقيقات نشان دادند كه دانه شنبليله ميتواند بيشتر علائم متابوليك مربوط به ديابت نوع یک و ديابت نوع 2 را با كاهش سطوح قندخون و بهبود تحمل گلوكز تخفيف دهد. اين ادويه حاوي تركيبات طبيعي بسيار زيادي است.
دارچين منجر به افزايش سوختوساز قند در درون سلول شده و به كاهش سطوح قندخون كمك ميكند. بهعلاوه، دارچين براي كاهش سطوح كلسترول بالا كه اصولا مشكل ديگر ديابت است، عالي است. مصرف روزانه دارچين به تنظيم قندخون و همچنين قند پلاسما كمك ميكند و براي كساني نظير ديابتيها كه بايستي شاخص گلايسمي خود را كنترل كنند مسرتبخش است.
ميخك، غني از آنتياكسيدان آنتوسيانين و كوئرستين بهعلاوه يك تركيب فعال به نام اوژنول است و همچنين منبع عالي از منيزيم و منبع خوب از اسيد چرب امگا3، ويتامينهاي C، K، فيبر و كلسيم و منيزيم است. همچنين اين ادويه يك ضدعفونيكننده طبيعي، ضدالتهاب و مسكن نيز محسوب ميشود.
قرنهاست كه دانه زيرهسياه براي درمان بسياري از بيماريها استفاده شده است. امروزه نيز قدرت درماني زيره از لحاظ علمي اثبات شده است. اثرات مفيدي همچون جلوگيري از ايجاد آبمرواريد و كاهش عوارض كليوي و كبدي كه در افراد ديابتي معمول است، از ديگر ويژگيهاي اين ادويه محسوب ميشود.
اين ادويه حاوي كوركومين، يك تركيب فعال با ويژگيهاي ضدالتهابي و آنتياكسيداني است و جريان خون را بهبود ميبخشد. زردچوبه باعث بهبود عملكرد انسولين ميشود و همچنين در سوختوساز كربوهيدرات، پروتئين و چربي دخيل است.
ارسال نظر