زایمان که ترس نداره!
تحقیقات نشان داده زنان بیش از هر زمان دیگری در مورد وضع حمل خود نگران هستند. افزایش اضطراب در زنان به حدی است که بیشتر تمایل به عمل سزارین دارند. زنانی که از زایمان ترس دارند نیاز به حمایت روانی و آموزشهای قبل از زایمان و مشاوره دارند.
مجله شهرزاد: تحقیقات نشان داده زنان بیش از هر زمان دیگری در مورد وضع حمل خود نگران هستند. افزایش اضطراب در زنان به حدی است که بیشتر تمایل به عمل سزارین دارند. زنانی که از زایمان ترس دارند نیاز به حمایت روانی و آموزشهای قبل از زایمان و مشاوره دارند. وقتی شما در مورد زایمان فکر میکنید، «درد» اولین کلمهای است که به ذهنتان میآید. این حالت و احساس نگرانی شما طبیعی است. ترس شدید برخی از زنان بر زایمانشان تاثیر میگذارد. ترس یک احساس ناخوشایند است و خودش میتواند درد را تشدید کند. گاهی اوقات ترس، شما را از لذت بردن از زندگی دور میکند. مطالعات نشان میدهد زنانی که از ترس زایمان دردوران بارداری رنج میبرند بیشتر به سزارین تمایل دارند یا زایمانهای واژینال آنها پیچیدهتر است. طبق این مطالعات ترس شدید هم برای وضع حمل خطر دارد و هم تجارب منفی و احساس نارضایتی پس از زایمان را در زنان به دنبال دارد. گاهی ترس از زایمان ممکن است نتیجه تجربه ناخوشایند مادران باشد. وقتی مادری از تجربه و نگرش خود در مورد زایمان میگوید شما نیز تحت تاثیر قرا میگیرید. این مهم است که بدانید هیچ ارتباطی بین تجربه مادرتان و شما در مورد زایمان وجود ندارد. اگر تولد فرزند برای مادرتان دشوار بوده به این معنا نیست که برای شما هم دشوار خواهد بود. ترس از زایمان و دوران بارداری در ۲درصد زنان به این دلیل است که اولین بار است صاحب فرزند میشوند. در ۱۳درصد از زنان ترس به دلیل تاخیر در بارداری و زایمان است.
دلایل زیادی برای ترس زنان از بارداری و زایمان وجود دارد دراینجا چند علل شایع را مطرح میکنیم:
ترس از مبتلا شدن به بیماری دیابت یا فشار خون
ابتلا به فشار خون در ۳ مورد ممکن است به وجود بیاید:
- مادران زیر ۱۸ سال
- مادران بالای ۳۵ سال
- زنانی که مستعد افزایش فشار خون پس از بارداری هستند.
مادران باید حتما چکاپهای لازم را به طور مرتب و منظم انجام دهند و حتما پزشک را از وضعیت خود مطلع کنند و با بروز علائمی همچون سردرد شدید و تورم دست و پا به پزشک متخصص مراجعه کنند. بهترین راه برای حل این مشکل کاهش مصرف کربوهیدراتهای نشاستهای است. آزمایش قند خون معمولی بین هفتههای ۲۴ تا ۲۸ در مادران سالم بدون سابقه ابتلا به دیابت میتواند شرایط آنها را کنترل کند. در۳ ماهه دوم باید غربالگری دیابت بارداری دقیق انجام شود.
ترس از سقط جنین
معمولا این ترس در زنانی که برای اولین بار میخواهند باردار شوند، وجود دارد. به طور کلی تنها در ۲۰درصد موارد زنان دچار سقط جنین میشوند. بیشتر سقطها در هفتههای ابتدایی بارداری صورت میگیرد. ناهنجاریهای کروموزومی از رشد طبیعی توده در حال رشد جلوگیری میکند و در این موارد سقط جنین اتفاق میافتد. توصیه میشود افرادی که سابقه سقط قبلی دارند چون بارداریشان پرخطر است و احتمال زایمان زودرس در این بارداریها زیاد است، حتما تحت نظر پزشکشان باشند.
افکار منفی
ایدههای منفی در مورد دوران بارداری، جنس جنین و تولد جنین وجود دارد. روایت داستانهای وحشتناک از تولدهای مشکل دیگران در اعتماد به نفس مادر تاثیر میگذارد.
آیا مواد غذایی لازم به جنینم میرسد؟
بسیاری از مادران از این میترسند که مواد غذایی مورد نیاز جنین به او نرسد. نگران نباشید تمام مواد غذایی مورد نیاز رشد جنین از مواد غذایی که شما میخورید جذب میشود و ویار تاثیری بر سوء تغذیه شما و جنین نخواهد گذاشت. سعی کنید ویتامینهای اصلی را به مقدار کافی دریافت کنید. وعدههای غذایی را کم اما متناوب بخورید. فواصل کوتاه بین وعدهها از خالی ماندن معده و حالت تهوع در شما جلوگیری میکند. از هفته ۱۶بارداری به بعد بدنتان غذاهای بیشتر و متنوعتری را طلب میکند و این زمانی است که رشد جنین رو به افزایش است.
ترس از نقص بچه
بسیار از مادران از این میترسند که نکند فرزندشان دچار نقص شود. شما در دوران بارداری مرتب تست و سونوگرافی انجام میدهید تا از مراحل رشد جنین باخبر شوید. در نهایت هم احتمال بروز نقصهای مادرزادی تنها ۴درصد است. حتی اگر در غربالگری مسئلهای دیده شود به این معنا نیست که کودکتان در آینده مشکلی حاد خواهد داشت. بهترین راه پیشگیری از نقایص مادرزادی مصرف مولتی ویتامینها و فولیک اسید به صورت روزانه است.
ترس از اضافه وزن در بارداری
بیشتر خانمهای باردار از این میترسند که بعد از زایمان نتوانند وزن خود را کم کنند. تنها ۱۴ تا ۲۰ درصد از زنان کمی از وزن بارداری خود را نگه میدارند. نگران نباشید، راههایی هم برای کاهش وزن وجود دارد. در دوران بارداری با یک متخصص تغذیه مشورت کنید. از پرخوری پرهیز کنید و وزن خود را متناسب نگه دارید. ورزشهای دوران بارداری را بیاموزید و انجام دهید. افرادی که در دوران بارداری علاوه بر تغذیه متناسب تمرینات بدنی هم دارند به مراتب بعد از زایمان بهتر وزن کم میکنند.
ترس از درد زودرس
دلیل حساس بودن بسیاری از مادران افزایش آمار زایمانهای زودرس است. باید بدانید که ۷۰ درصد نوزادان زودرس بین هفتههای ۳۴ تا ۳۸ بارداری به دنیا میآیند و این مدت بارداری آنقدر کم نیست که جنین دچار نقص جدی شود. چکاپهای منظم، استفاده از غذاهای سالم و مکملها میتواند از زایمان زودرس جلوگیری کند.
ترس از تاثیر استرس بر جنین
اضطراب و خستگیهای این دوران طبیعی است. برخی تحقیقات نشان میدهد جنین به استرسهای دوران بارداری عادت میکند. برخی مطالعات هم نشان میدهد استرس میتواند خطر زایمان زودرس را به همراه داشته باشد. تمامی اینها غیرقابل اجتناب هستند. پس سعی کنید در این دوران بر استرسهای خود غلبه کنید، آرامش داشته باشید و خونسردی خود را در همه شرایط حفظ کنید تا ضرری متوجه شما و جنینتان نشود.
مثبت فکر کنید
مثبت اندیش باشید. به تمام اتفاقاتی که برایتان میافتد با دید مثبت نگاه کنید. با چالشهای جدید مقابله کنید. این مسئله مثبت اندیشی را به خودتان یادآور شوید.
این ماده غذایی برای جنینم خطرناک است؟
مادران باردار قبل از خوردن کوچکترین چیزی این سوال برایشان پیش میآید که آیا آن چیزی که میخورند برای جنینشان خطرناک است یا نه؟ این خوب است که نگران خود و جنینتان باشید اما حساس بودن بیش از حد شما را اذیت میکند. شما میتوانید در مورد آنچه شک دارید از پزشکتان سوال کنید.
اضطراب عمومی
شما ممکن است مستعد ابتلا به اضطراب و نگرانی باشید. ممکن است دیگران نیز در خانواده شما نگران باشند. اگر احساس اضطراب دارید میتوانید در کلاسهای آمادگی بارداری شرکت کنید. مشاوران به شما کمک میکنند تا احساس آمادگی بیشتری را برای کنترل و اعتماد به نفس داشته باشید.
ترس از بروز مشکل در زایمان طبیعی
بیشتر زنان باردار از این میترسند که هنگام زایمان نتوانند به اندازه کافی تلاش کنند و اگر جنین نچرخد و اگر مشکلی در لگن داشته باشند نتوانند زایمان طبیعی انجام دهند. خیلی از خانمها به انجام سزارین تمایل دارند، چون فکر میکنند زایمان طبیعی خطرناک است. متخصص زنان حین زایمان وضعیت جنین را لحظه به لحظه کاملا بررسی میکند و در صورتی که کوچکترین مشکلی مشاهده کند، برای نجات جان مادر و جنین عمل سزارین را پیشنهاد میدهد. دلیل سختی زایمان طبیعی، ورزش نکردن کافی خانمها و ضعیف بودن عضلاتشان است. این ترس بهخصوص برای کسانی که تا به حال زایمان نداشتهاند، طبیعی است اما در خانمهایی که برای دومین بار زایمان میکنند، این ترس فقط زمانی به وجود میآید که زایمان اولشان زایمان سختی بوده باشد. باید به متخصص زنان اطمینان کافی داشت.
نظر کاربران
+++++++++++++
یک کلمه هم از مادر دوماد بشنوید
بسیارعالی .سپاسگزارم
هرچقدم ک بگین بازم ترس داره.ولی درکل عالی بود
من خیلی از این زایمان می ترسم ولی شوهرم چون پزشکه و می دونه می تونم طبیعی به دنیا بیارم اصرار می کنه وا قعا نمی دونم چی کار کنم
«عذابی بنام تربیت کودك »
ھرگز در طول تاریخ بشرھمچون امروز بچه داری و تربیت فرزندان پدیده ای چنین معما وار و عذابی
خانمانسوز نبوده است. به لحاظی این پدیده مولود معما و عذابی بنیادی تر است که ھمان رابطه
زناشوئی می باشد. این عذاب آشکار حاصل آن عذاب پنھان است. این مسئله موجب شده که بار
داری برای والدین تبدیل به یک بدبختی بزرگ شود و حتی اصل زناشوئی و ازدواج را منتفی نماید.
نگرانی مھلک حاصل از باردار شدن نیز مھمترین بخش زناشوئی یعنی رابطه جنسی را نیز تبدیل به
یک عذاب نموده است و این عذاب کل رابطه را بسوی ھلاکت می کشاند و لذا نسل بشر را بر روی
زمین با خطری جدی مواجه ساخته است .
کودکان به راستی آئینه رابطه پنھان زن و شوھر ھستند. به ھمین دلیل حضور کودکان در روابط
اجتماعی مایه بی آبروئی شده و لذا روابط اجتماعی نیز در خطر افتاده است. این چه معما و عذابی
است و چه علتی دارد؟
کودکان بی قرار و مخرب و رنجور که ھمچون خاری در چشم و استخوانی در گلوی والدین حداقل عزت
و آسایش را در خانه ھا نابود کرده اند که مھد کودکھا و کلاسھای مالیخولیائی را آباد نموده و خانوده
ھا را به تخریب می کشانند. این کودکان آخرالزمان چه می گویند؟ قتل کودکان بدست مادران و نیز
قتل والدین بدست کودکان تبدیل به یک پدیدۀ جھانی شده است. این یعنی چه؟ بچه ھائیکه در رحم
مادران خود قطعه قطعه می شوند حامل چه پیامی ھستند ؟ فرزندان فراری از خانه و مادران فراری
از بچه ھای خود بیانگر چه واقعه ای ھستند ؟ بخش مھمی از علت ازدواج نکردن نسل جدید نیز
مربوط به ھمین نفرت است .
آیا براستی بشر به پایان تاریخ خود رسیده و دیگر میلی به ادامه بقای خود بر روی زمین ندارد؟ ھرگز
بشریّت تا این حد مواجه با آق والدین نبوده است. در گذشته فرزندان موجب احیاء و استمرار
زناشوئی بودند و اما امروزه نقشی کاملاً معکوس ایفا می کند. چرا؟
بچه ھای امروز پر ھزینه تر و متوقع تر و متکبرتر از بچه ھای دیروز ھستند ھمانطور که والدین امروز
نیز عیاش تر و کافرترند . بچه ھای امروز رنجور تر و دیوانه تر و جفا کارترند ھمانطور که والدینشان . و
ھمواره بچه ھا یک نسل جلوترند در ھمه امور .
می توان ھمه این بد بختی ھا و عذابھا و جنون و جنایتھا را به گردن زمانه و حکومتھا و سرنوشت و
نھایتاً خدا انداخت و گریخت و خود را تبرئه نمود و ھمچنان به این تباھی ادامه داد. و نیز میتوان بخود
آمد و یکبار دگر عقل و فطرت را زنده ساخت و برای مدتی درب تلویزیون را بست و راه نجاتی در
فراسوی زمانه یافت . در درون زمانه ھیچ نور امیدی نیست .
از کتاب " دایره المعارف عرفانی " استاد علی اکبر خانجانی جلد اول ص 75
من 22سالمه خیلی از زایمان طبیعی می ترسم از هرکس هم می پرسم میگه خیلی درد داره نمیدونم چی کار کنم