خطرات شيريني برای آدم های خسته
حتما ميدانيد كه قند و شيريني زياد براي شما بد است. حتما بارها هشدارهاي متخصصان تغذيه و دندانپزشكان را در مورد بديهاي قند و شكر و شيريني خواندهايد يا شنيدهايد اما باورتان ميشود مردم جهان هر سال بيشتر از سال قبل قند و شيريني مصرف ميكنند؟
مجله زندگی ایده آل: حتما ميدانيد كه قند و شيريني زياد براي شما بد است. حتما بارها هشدارهاي متخصصان تغذيه و دندانپزشكان را در مورد بديهاي قند و شكر و شيريني خواندهايد يا شنيدهايد اما باورتان ميشود مردم جهان هر سال بيشتر از سال قبل قند و شيريني مصرف ميكنند؟ به طور متوسط هر فرد غربي سالانه بين 50 تا 60 كيلوگرم قند را از راه غذا خوردن وارد بدن خود ميكند كه اين تازه ميزان قندهاي مصنوعي است و مقدار زيادي هم قند طبيعي از راه غذاها و ميوهها و نوشيدنيها به بدن وارد ميشود. دكتر رابرت لاستينگ پروفسور تغذيه از دانشگاه كاليفرنيا در مورد قندها و خطرات و حاشيههاي آنها براي بدن انسان به شما توضيح ميدهد.
نوشيدنيها خطرناكترند
در مورد قندها، مايعات (نوشيدنيها) با مواد جامد تفاوت دارند
اگر ميخواهيد يك قدم بزرگ براي سلامتتان برداريد نوشيدنيهاي گازدار بسيار شيرين را از برنامه تغذيه خود خارج كنيد شايد بارها و بارها شنيده باشيد كه متخصصان مختلف پزشكي هشدار دادهاند كه از اين نوشيدنيهاي بسيار شيرين پرهيز كنيد، اما شايد علت اين هشدارها را ندانيد. بد نيست بدانيد كه قند موجود در مايعات و نوشيدنيها سريعتر و يكدفعه وارد كبد انسان ميشود (چرا كه نوشيدنيها هيچگونه فيبري در خود ندارند كه هضم و جذب آنها را به تاخير بيندازند). با اين روند كبد مجبور است بيشتر، سختتر و سريعتر كار كند و طبيعي است كه در چنين وضعيتي دچار مشكل ميشود. كبد براي رهايي از اين وضعيت قند بيشتري را به چربي تبديل ميكند و ميزان چربي كلي در بدن بالا ميرود از سوي ديگر هم مقاومت سلولهاي بدن نسبت به انسولين بالاتر رفته و در نتيجه احتمال بروز بيماري ديابت بالا ميرود. اگر ميخواهيد به بدنتان خدمت كنيد اول نوشيدنيهاي خيلي شيرين را از برنامه غذاييتان حذف كنيد سپس به غذاها و مواد جامد خيلي شيرين موجود در رژيم غذاييتان فكر كنيد و آرامآرام آنها را از برنامه غذاييتان كنار بگذاريد.
خستگي با قند بدتر ميشود
قند ميتواند انسان را خسته كند
خيلي از افراد، به خصوص خانمها وقتي خسته و بيحال هستند اين تصور را پيدا ميكنند كه يا فشارخونشان افت كرده يا قند خونشان كمتر شده است و براي همين نوشيدنيها يا چيزهاي شيرين ميخورند. در واقع مواد شيرين، مثل شكلاتها يكي از سادهترين و سريعترين راههاي تامين انرژي براي بدن است اما خب اينگونه مواد فقط براي نيم ساعت به بدن شما انرژي ميرسانند. اگر ناگهان مقدار زيادي قند وارد بدنتان كنيد بدن سريع براي جذب آنها وارد عمل ميشود و انسولين زيادي ترشح ميكند كه اين به نوبه خود باعث كاهش شديد قند خون ميشود و در نتيجه شما احساس خستگي و بيحالي بيشتري پيدا خواهيد كرد.
وقتی قلب شما شكايت ميكند
قند و شيريني ميتواند به قلب انسان ضرر برساند
يكي از ترسناكترين خطرات قندها براي بدن افزايش احتمال بيماريهاي قلبي-عروقي است و اين خطرات قبل از بروز علائم و نشانههاي اوليه ديابت شروع ميشوند. در اولين مراحل تجمع زياد قندها و شيرينيها در بدن باعث تحمل به انسولين ميشود و اينگونه ميزان انسولين در بدن بالا ميرود كه همين تجميع انسولين در بدن ميتواند به ساختار قلب و عروق آسيب برساند. مطالعات جديد نشان داده است كه ميزان بالاي قند در وعدههاي غذايي با افزايش فشارخون، كاهش HDL (يا چربي خوب بدن) و افزايش چربيهاي مضر بدن از نوع تريگليسريدها همراه است كه همگي ميتوانند سلامت كلي بدن انسان را به خطر بيندازند.
چرا بايد شيريني را در خانه پخت
سادهترين راه براي آنكه كمتر قند بخوريد
اگر عاشق مواد شيرين و شيرينيها و مرباها هستيد باز هم ميتوانيد مانع از ورود قند زياد به بدنتان شويد كافي است وقتي به خريد ميرويد روي برچسب تمام مواد غذايي را كه ميخريد نگاه كنيد. قطعا با دانستن ميزان قند موجود در بعضي مواد غذايي شگفتزده خواهيد شد. مثلا كافي است كه به جاي سسهاي آماده سالاد و سسهاي قرمز از مواد طبيعي مثل روغن زيتون استفاده كنيد تا مقدار بسيار زيادي قند از برنامه غذاييتان حذف شود. در مورد فستفودها و بستنيها هم بايد گفت اين غذاها مقدار زيادي قند در خود دارند و بهتر است از خوردن آنها صرفنظر كنيد يا موادي را انتخاب كنيد كه قند كمتري دارند. اگر طبع شيرين داريد يكي از كارهايي كه ميتوانيد انجام دهيد اين است كه در خانه شيريني و مربا بپزيد. باور كنيد كه بسياري از مواد خوراكي هستند كه ميتوانيد آنها را جايگزين قند كنيد. براي مثال در پختن يك كيك ميزان قند و شكر مورد نظرتان را به يكسوم برسانيد و به جاي آن از مغزها، غلات، سيب خرد شده و كشمش براي طعمدار شدن و خوشمزه كردن كيكتان استفاده كنيد.
كليههايتان را به زحمت نيندازيد
بر اساس تحقيقات موسسه بينالمللي ديابت، افزايش قند خون ميتواند باعث افزايش فشار به كليهها و در نهايت باعث نارسايي و از كار افتادن آنها شود. خيلي از افرادي كه قند خون آنها در حد نهچندان زياد بالا رفته (و اصطلاحا در مرحله پره ديابتيك قرار دارند) از وضعيت خود مطلع نيستند. كليهها در نقش فيلتر و صافي محافظتكننده از بدن عمل كرده و سمها را از بدن تصفيه ميكنند اما هرقدر فشار روي كليهها بيشتر شود احتمال پديد آمدن مشكل در آنها بيشتر است. مطالعات انجام شده در سالهاي ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ در كانادا نشان داد افرادي كه فروكتوز و گلوكز بيشتري وارد بدن خود ميكردند بيشتر به نارسايي كليه، پيوند كليه و كبد چرب مبتلا ميشدند.
ارسال نظر