۵۰۹۰۰
۱۷ نظر
۵۰۴۴
۱۷ نظر
۵۰۴۴
پ

آموزش دستشویی رفتن به کودکان (۱)

اگر اصول آموزش صحیح را بدانید برای خود و کودکتان بهتر است و با مشکلات کمتری می توانید بالاخره به او یاد بدهید دستشویی برود. برخی از این اصول را در ادامه مطلب برایتان نوشته ایم.

آموزش دستشویی رفتن به کودکان (1)






برترین ها: یکی از دشوارترین و طاقت فرساترین دوران تربیت کودک برای والدین است که به او یاد بدهند داخل توالت دستشویی کند و بتوانند او را از پوشک بگیرند.

برخی از کودکان خیلی زود این مساله را یاد می گیرند اما برخی از آنها ماه ها طول می کشد تا متوجه شوند نباید گوشه و کنار خانه دستشویی کنند. به طور کلی، اگر بخواهید از سنین پایین تر به کودک آموزش بدهید تا دستشویی برود، زمان بیشتری باید صرف کنید.

آموزش دستشویی رفتن به کودکان (1)

اگر اصول آموزش صحیح را بدانید برای خود و کودکتان بهتر است و با مشکلات کمتری می توانید بالاخره به او یاد بدهید دستشویی برود. برخی از این اصول را در ادامه مطلب برایتان نوشته ایم.

بررسی آمادگی کودک و خودتان

وقتی کودک یک ساله می شود دیگر می تواند تشخیص دهد چه زمانی دستشویی دارد. برخی از کودکان از ۱۸ ماهگی آمادگی آموزش دستشویی را دارند. اما برخی از آنها تا سه سالگی آمادگی این کار را ندارند. بیشتر والدین این آموزش را هنگامی که کودک دوسال و نیم دارد آغاز می کنند.

از آنجا که بازه زمانی آمادگی کودکان با یگدیگر بسیار گسترده است باید به علایمی که نشان دهنده آمادگی کودک هستند توجه کنید: آیا می تواند از دستورالعمل های ساده پیروی کند؟ آیا می تواند راه برود یا بنشییند؟ آیا می تواند شلوار خود را پایین و سپس بالا بکشد؟ اگر کودک آمادگی های ابتدایی را ندارد، سعی کنید تا حد امکان او را مجبور به انجام این کار نکنید. این اجبار برای روحیه کودک خوب نیست.

بعلاوه، از همه کودکان نباید انتظار مشابهی داشت. اصولا پسرها کندتر از دخترها دستشویی می کنند. یا فرزندان دوم یا سوم خانواده خیلی سریع تر از فرزندان اول یاد می گیرند که خودشان دستشویی بروند.

توجه به زمان های حساس

لحظه هایی که در طول رشد کودک برایتان مهم هستند را ثبت کنید. همچنین به مشکلاتی که کودک با آنها مواجه می شود نیز توجه کنید. اگر کودک در دوره آموزش توالت رفتن با تغییر و تحول های جدی همچون خواهر یا برادر دار شدن، رفتن به مهدکودک یا پرستار داشتن روبه رو می شود باید دست از آموزش بردارید و اجازه دهید تا کودک به شرایط جدید کمی عادت کند و سپس برنامه های خود را از سر بگیرید.

هنگامی که وقت یا حوصله کافی ندارید و تحت فشارهای روحی و استرس قرار دارید نیازی نیست آموزش را شروع کنید. ابتدا روحیه خود را درست کنید و بعد از چند ماه با انرژی و حوصله بیشتر خود را برای تکرار هر روزه آموزش ها آماده کنید.

وسط تغییر دکوراسیون خانه، تعویض شغل یا برای بار دوم باردار بودن و داشتن تهوع های بارداری زمان های مناسبی برای آموزش دستشویی رفتن به کودک نیستند. بهتر است چند هفته یا چند ماه صبر کنید تا اوضاع آرام شود.

آموزش دستشویی رفتن به کودکان (1)

تهیه وسایل لازم

یکی از مهم ترین وسایل موردنیاز برای آموزش دستشویی رفتن کودکان، خریدن توالتی به اندازه کودک است. برای این منظور توالت های فرنگی کوچک و پلاستیکی متنوعی در بازار وجود دارند. آغاز یادگیری دستشویی در جایی غیر از پوشک، باید با توالت کوچک شروع شود تا کودک احساس راحتی داشته باشد. کودکان از صدای سیفون توالت می ترسند و این توالت های پلاستیکی دیگر این صدای وحشتناک را ندارند.

پیش از این که خرید بروید، مشخص کنید بهترین توالت برای کودک شما باید چگونه باشد و هنگام انتخاب از کودک خود نیز کمک بگیرید. وقتی این توالت را خانه آوردید، نام کودک را روی آن بنویسید تا جرات بازی با آن را پیدا کند.

اگر توالتی برای پسربچه خود می خرید، مدل هایی انتخاب کنید که محافظ ادرار ندارد یا حداقل قابل جابه جایی است. این محافظ می تواند به بدن پسربچه ها آسیب برساند و علاقه و شجاعت آنها برای دستشویی کردن روی توالت شخصی خود را از دست بدهند.

اگر می خواهید به کودک نشستن روی توالت فرنگی واقعی را آموزش دهید، باید برای او چهارپایه ای تهیه کنید که با راحتی بالا و پایین برود. البته حواستان باشد که چهارپایه محکم و مقاوم است و خطری برای کودک ندارد.

ایجاد یک روال عادی

باید دستشویی رفتن را به عادت همیشگی زندگی کودک خود تبدیل کنید. برای این منظور، هر روز صبح پس از صبحانه - حتی وقتی دستشویی ندارد - او را با لباس روی توالت فرنگی خودش بنشانید. این کار باعث می شود تا کودک به این روال عادت و همیشه این کار را تکرار کند. اگر بیرون از خانه می روید نیز توالت پلاستیکی کودک را همراه خود ببرید و این کار را در هر جا که هستید ادامه دهید.

وقتی این مساله به روال عادی زندگی کودک تبدیل شد، شلوار او را در بیاورید و روی توالت بنشانید. این کار را تا زمانی تکرار کنید که کودک به این مساله کاملا عادت و آن را حس کند. در این مرحله، به کودک یادآوری کنید این کاری است که مامان و بابا هم هر روز انجام می دهند. به کودک یاد دهید برای دستشویی کردن باید شلوار و شورت خود را در بیاورد.

اگر نشستن روی توالت باعث ناراحتی فرزند شما می شود خیلی او را مجبور به این کار نکنید. مخصوصا اگر از این کار می ترسد به زور او را به نشستن مجبور نکنید. بهتر است چند هفته آموزش را کنار بگذارید و سپس دوباره شروع کنید. اگر کودک از همان ابتدا خیلی راحت روی توالت نشست بدانید که خیلی سریع هم یاد می گیرد که دستشویی اش را بگوید و خودش توالت برود.

شفاف سازی برای کودک

کودکان از راه تقلید خیلی چیزها را می آموزند. توالت رفتن هم از این قاعده مستثنا نیست. اگر کودک شما را در حال دستشویی کردن ببیند این مساله را خیلی بهتر درک می کند. اگر فرزند شما پسر است آموزش توالت به این روش برای او آسان تر است تا یاد بگیرد که در دستشویی بنشید. بعدها که بزرگ شد می تواند با تقلید از پدر یا برادر بزرگ تر خود، ایستاده ادرار کند.

هنگامی که برای کودک خود این مساله را شفاف سازی کردید، خوب است به او بگویید چگونه متوجه می شوید که وقت دستشویی رفتن است. سپس برایش توضیح دهید چگونه از توالت استفاده می کنید و به او اجازه دهید تا همه مطالبی که گفته اید را ببیند. در آخر به او یاد بدهید چگونه خود را بشوید و با دستمال خشک کند. سیفون توالت را بزند و در انتها دست هایش را با صابون بشوید.

این نوع آموزش را چندین بار تکرار کنید و همزمان با انجام هر مرحله برای او توضیح دهید چه کاری انجام می دهید تا کودک بیاموزد که باید چه کارهایی در دستشویی انجام دهد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • رضا48

    خيلى عالى بود,ممنون.بد نيست قبل از اين کارها,اول به کودک آموزش بديد وقتى لازمه به شما مراجعه کنه و بگه بعد او را به اصطلاح سر پا بگيريد.يعنى خودمان در نقش توالت فرنگى فوق پيشرفته به او کمک کنيم!گفتن جملاتى مثل بريم مورچه خيس کنيم هم خوبه و ممکنه بچه بعدها جانورشناس بشه!ولى افراط نکنيد که مبادا مردم آزار بشه!

    پاسخ ها

    • ناشناس

      کجاش عالی بود. اول خوب بخون مطلبو بعد شروع کن به تعریف. هر مادری خودش میدونه چه جوری به بچه خودش دستشویی رفتن رو آموزش بده . فقط نباید خیلی عجله کرد. در ضمن ایستاده ادرار کردن باعث سنگ کلیه و مثانه میشه . اینو من نمیگم دکترا میگن . تو اسلام هم این کار مکروهه.

  • pop

    ایستاده ادرار کند پسر؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    نه توی شرعمون صحیحه نه ازنظر علمی!!!!!!!!!!!!!
    منابعتون معتبرنیس چرااشتباه آموزش میدین!!!!!!!!!!!!!!!
    حتما باز این نظرمم سانسور میکنین!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    پاسخ ها

    • ناشناس

      منم با نظرتون موافقم . ایستاده ادرار کردن تو اسلام مکروهه. الان هم دکترا میگن باعث سنگ مثانه میشه.

    • مهندس

      " کودکان از راه تقلید خیلی چیزها را می آموزند. توالت رفتن هم از این قاعده مستثنا نیست. اگر کودک شما را در حال دستشویی کردن ببیند این مساله را خیلی بهتر درک می کند. "

      واقعا که متاسفم .

  • بدون نام

    کسی به ما اینجوری آموزش نداد
    هیچ وقت هم مثل توله سگ نرفتیم گوشه کنار خونه رو کثیف کنیم . و مهم تر از همه هرگز هم پدر و مادرمون و در حال دستشویی کردن ندیدیم . ولی خوب یاد گرفتیم . در مورد برادر کوچکم هم خودم دیدم همین مسیر یادگیری رو طی کرد و حتی یه بار هم لباسش و کثیف نکرد .

  • بدون نام

    اتفاقا‏ ‏من‏ ‏خودم‏ ‏اینجوری‏ ‏به‏ ‏پسرسه‏ ‏ساله‏ ‏ام‏ ‏ ‏یاددادم‏ ‏هربارکه‏ ‏برای‏ ‏دستشویی‏ ‏رفتن‏ ‏مقاومت‏ ‏میکرد‏ ‏بهش‏ ‏میگفتم‏ ‏من‏ ‏میخوام‏ ‏برم‏ ‏دستشویی‏ ‏دوست‏ ‏داری‏ ‏توهم‏ ‏بامن‏ ‏بیاواونم‏ ‏میامد‏ ‏واینجوری‏ ‏شدکه‏ ‏حالا‏ ‏یادگرفته.

  • مريم

    جالب بودولي ايستاده كه نه ديگه ...

  • مژگان

    پسرم 5 ساله هست و همیشه به صورت ایستاده ادرار میکند.من مشکلی ندارم ولی متاسفانه پسرم قبل از رفتن به دستشویی
    در اتاق شورتش را در می آورد و آلتش را روی توپ والیبال می اندازد.و مقداری ادرار میکند.میگه مامان خوشم میاد.

  • زهرا گلستان

    خوب کافی نبود ولی من هنوز سردگم که چه جوری امیر علی کوچلو رو از جیش بگیرم چون خودش از مایبیبی خسته شده

  • ثمر

    واقعا مطلبتون بی نظیربود...هم ازنظرعلمی وهم ازنظراسلامی.ایستاده ادرارکردن واینکه بچه ÷درومادرش رودرحال دستشویی کردن ببینه چه تاییدعلمی واسلامی داره؟؟؟؟؟؟

  • بدون نام

    واسه مسافرت به پسرم یاد بدم سر پا جیش کنه؟کلاس دومه.الان میشینه و خودشو می شوره ولی سری قبل مسافرت خیلی سختی کشیدیم که دستشویی بین راهی پیدا کنیم هی دنبال دستشویی باش و تقریبا هر سری 35 دقیقه وقت می گرفت اما پسر یکی از اشنا ها سر پایی کارش رو می کرد تو 1 دقیقه یا کمتر؟یادش بدم برا مسافرت و بعد بگم ترک کنه این کار رو.یا نه کار به زررش ندارنم.فقط میترسم عادت بمونه روش .واسه نجسی میگم ولی ایستاده خیلی زود تر انجام میشه!!پسر اشنامون دکمه رو باز میکرد جلو شرت رو می اورد پایین و کارش رو می کرد .بعد دکمشو می بست و تمام .به همین اسونی؟منم یادش بدم؟
    به نظرتون عادت موند روش و تو خونه ایستاد عیب نداره؟

  • درسا

    اینا کافییییییی نیس. استارت زدن آموزش رو توضیح بدین. کودک دو ساله که نمیدونه جیش چی هس. چطور براش توضیح بدیم.

  • فاطمه

    پسرم 28ماهشه پنج روزه دارم بهش آموزش میدم هر بیست دقیقه میبرمش دستشویی جیش میکنه ولی خودش نمیگه چیکار کنم

  • نسترن

    با سلام پسری سه ساله دارم هنوز که هنوزه خودش رو کثیف میکنه البته برای ادار اعلام میکنه ولی هرچی باهاش دعوا میکنم برای مدفوع نمیگه تشویقش کردم کتکش زدم عصبانی شدم ولی اصلا نمیگه واقعا نمیدونم چکار کنم

  • نفیسه

    عالی بود منم دخترمو همینجور از جیش گرفتم همش میگفتم من میرم جیش میکنم دیگه بزرگ شدم بعد میرفتم دستشووی تا یاد گرفت خب یه روشه عالیه بنظرم .

  • بدون نام

    ایا چه کنم پسر 11ماهه دشستشویی رایاد بگیرد

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج