چهچيزي بخوريد تا پوك نشويد؟
حتما تا امروز درباره پوكي استخوان و احتمال بروز آن در سنين بالاي ۶۰ سالگي شنيدهايد؛ اين بيماري كه غالبا با كاهش ماده استخواني در بدن بروز ميكند يكي از رايجترين بيماريها در ميان خانمهاست كه با افزايش سن در خانمها به مرور خودنمايي ميكند.
حتما تا امروز درباره پوكي استخوان و احتمال بروز آن در سنين بالاي ۶۰ سالگي شنيدهايد؛ اين بيماري كه غالبا با كاهش ماده استخواني در بدن بروز ميكند يكي از رايجترين بيماريها در ميان خانمهاست كه با افزايش سن در خانمها به مرور خودنمايي ميكند.
۱. يكي از سادهترين شيوههاي پيشگيري از ابتلا به پوكي استخوان از سنين كودكي و نوجواني، گنجاندن گياه پروتئيني سويا به وعدههاي غذايي است. در حقيقت استفاده از اين گياه در يكي از وعدههاي غذايي بچهها در طول روز ۳ تا ۴ بار در هفته و استمرار آن كمك زيادي به پيشگيري از ابتلا به پوكي استخوان در سنين كهنسالي ميكند.
۲. علاوه بر سويا، مصرف روزانه عسل طبيعي نيز در پيشگيري از ابتلا به پوكي استخوان موثر است. درمانگران طب سنتي مصرف روزانه يك قاشق غذاخوري عسل طبيعي را در افزايش جذب كلسيم موجود در موادغذايي بسيار مؤثر ميدانند. مصرف عسل علاوه بر پيشگيري، به افراد مبتلا به پوكي استخوان نيز توصيه ميشود زيرا موجب كند شدن روند رشد بيماري در افراد مبتلا ميشود.
۳. اگرچه مصرف لبنيات از قبيل ماست، خامه و پنير به دليل داشتن ميزان كافي كلسيم براي پيشگيري از ابتلا به پوكي استخوان توصيه ميشود اما بايد توجه داشت كه تنها لبنيات كم چرب خاصيت ذكر شده را دارد و مصرف لبنيات چرب مانع از جذب كلسيم در بدن ميشود. به همين دليل به مخاطبان توصيه ميشود، در وعدههاي غذايي صبحانه، ناهار و شام حتما از ماست و ساير مواد لبني بدون چربي يا كم چربي استفاده كنند. زيرا چربي موجود در لبنيات در كنار كلسيم، موجب بهوجود آمدن نوعي از كلسيم ميشود كه به دليل نامحلول بودنش امكان جذب در سيستم گردش خون را ندارد.
ارسال نظر