سلامت دندانهای کودک تان را تضمین کنید
اولین قدم برای سلامت ، پیشگیری از بروز بیماری و درمان آن در مراحل اولیه می باشد. هر فرد در طول زندگی خود دو سری دندان دارد. دندانهای شیری و دائمی . دندانهای شیری از سن ۶ ماهگی تا ۳ سالگی در دهان رویش می یابند.که تعداد آنها ۲۰ عدد می باشد.
اولین قدم برای سلامت ، پیشگیری از بروز بیماری و درمان آن در مراحل اولیه می باشد. هر فرد در طول زندگی خود دو سری دندان دارد. دندانهای شیری و دائمی . دندانهای شیری از سن ۶ ماهگی تا ۳ سالگی در دهان رویش می یابند. که تعداد آنها ۲۰ عدد می باشد. از سن ۶ تا ۱۲ سالگی به مررو این دندانها می افتد و بجای آن دندانهای دائمی رویش می یابند و تا پایان عمر در دهان می مانند.
· از وظایف مهم و اختصاصی دندان شیری به موارد زیر می توان اشاره کرد:
· نقش اسامی در جویدن ، تغذیه و سلامت عمومی.
· حفظ زیبایی ، تلفظ صحیح کلمات و کمک به سلامت روحی و روانی کودک.
. حفظ فضای لازم جهت رویش دندانهای دائمی و در نهایت جلوگیری از بهم ریختگی دندانها و کاهش نیاز به درمانهای ارتودنسی می باشد یکی از دلایل مهم کج بودن دندانهای دائمی از دست رفتن زود هنگام دندانهای شیری است.
· نهایتاً پوسیدگی دندان شیری موجب آسیب به جوانه دندانهای دائمی می گردد.
دندان ۶ سالگی
اولین دندان دائمی ، نخستین آسیای بزرگ ( دندان شماره ۶) است که در سن ۶ سالگی روی قوس فکی پشت دندان شیری رویش می یابد ، قبل از رویش این دندان هیچ دندان شیری نمی افتد ، به همین دلیل والدین تصور می کنند که این دندان شیری است.
عوامل پوسیدگی زا
عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ( عدم استفاده از مسواک و نخ دندان) در زمان مناسب منجر به تشکیل لایه ای به سطح دندان می شود. ۲ الی ۵ دقیقه بعد از استفاده از مواد قندی و غذا ، اسیدهای مخرب ناشی از فعالیت میکروبهای موجود تولید شده و به مدت ۲۰ دقیقه الی یک ساعت در دهان باقی می باشد. اسید تولید شده مینای دندان را تخریب و منجر به شروع پوسیدگی می شود.
مصرف نامناسب مواد قندی
* استفاده از مواد قندی چسبنده مانند شکلاتها ، تافی ها ، آدامس ها و.. این مواد به علت خاصیت چسبندگی به دندانها مدت زیاد در دهان می مانند.
بالا بودن میزان مصرف مواد قندی
*بالا بودن تعداد دفعات مصرف مواد قندی ( بویژه در بین وعده های اصلی غذا).
این کلمه بسیار حائز اهمیت است و باید بسیار بر آن تاکید کرد که مواد قندی در طول زمان در یک وعده مصرف شوند و از تدریجی خوردن آن در طول روز خودداری کرد.
تغذیه صحیح
* استفاده از مواد قندی مورد نیاز بدن همراه وعده های اصلی غذایی.
* مصرف شیر و لبنیات و مواد غذایی حاوی فلوراید مانند ماهی و چای.
* استفاده از میوه و سبزیجات تازه بین وعده های غذایی مانند هویج و کاهو.
روش صحیح مسواک زدن
* مسواک خوب باید موهای صاف و یکنواخت داشته باشد چنانچه موهای مسواک از حالت اولیه خارج شدند باید آن را عوض کرد.
* برای هر مرتبه شست و شو به اندازه یک نخود از خمیر دندان حاوی فلوراید را در موهای مسواک فرو ببرید.
* برای این که تمام دندان ها مسواک شوند بهتر است همیشه به یک ترتیب مسواک بزنیم مثلاً اول فک بالا از راست به چپ و بعد فک پایین از چپ به راست.
* دندانهای فک بالا را با حرکت مسواک از مجاور لثه پایین تمیز کنید.
* با عمودی گرفتن مسواک و حرکت آن از بالا به پایین سطوح داخلی دندانهای جلو را مسواک کنید.
* سطوح جونده دندانهای بالا را با عقب و جلو بردن مسواک تمیز کنید.
* دندانهای فک پایین را با حرکت مسواک از مجاور لثه به سمت بالا بشوئید.
* پشت دندانهای جلو را با عمودی گرفتن مسواک و حرکت آن از پایین به بالا تمیز کنید.
* سطوح جونده دندانهای پایین مثل فک بالا را عقب جلو بردن مسواک تمیز کنید.
* برای سالم ماندن دندان فرزندانتان صبح بعد از صبحانه و شب قبل از خواب دندانهایشان را مسواک بزنید.
* برای پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان هر ۶ ماه یکبار به دندانپزشکی مراجعه کنید.
ارسال نظر