۳۹۵۴۴
۱ نظر
۵۰۰۷
۱ نظر
۵۰۰۷
پ

نوزاد را از چه زمانی باید به آهن بست؟!

آهن يك ماده معدني حياتي است كه تمام كودكان و نوزادان به آن نياز دارند. نوزاداني كه شير خشك و غلات مصرف مي كنند، به شكل معمولي از اين ماده غني هستند. آهن به افزايش حجم گلبولهاي قرمز خون با توجه به رشد نوزاد كمك مي كند.

ني ني سايت: آهن يك ماده معدني حياتي است كه تمام كودكان و نوزادان به آن نياز دارند. نوزاداني كه شير خشك و غلات مصرف مي كنند، به شكل معمولي از اين ماده غني هستند. آهن به افزايش حجم گلبولهاي قرمز خون با توجه به رشد نوزاد كمك مي كند. كمبود بيش از اندازه آهن منجر به كم خوني مي شود و در نتيجه آن توليد خون كاهش يافته و اشتها كودك كم مي شود.

در حال حاضر غذاهاي غني شده جديد در بازار موجود است. مصرف اين غذاها راحت تر از آن است كه تمام آهن مورد نياز نوزاد و كودك را براي رشد به او بخورانيد. در حقيقت اگر نوزاد شما از شير خشك يا شير مادر، غلات غني شده و سرشار از ويتامين و ساير مواد غذايي غني شده استفاده مي كند، مقدار آهن مورد نياز بدنش را در طول روز دريافت مي كند. اگر نگران مقدار به اندازه مصرف آهن در كودك خود هستيد، بهتر است بدانيد، نوزادان بين ۶ و ۱۲ ماه در طول روز به مقداري در حدود ۱۱ ميلي گرم ، كودكان ۱ تا ۳ سال به ۷ ميلي گرم ، كودكان ۴ تا ۸ سال به ۱۰ ميلي گرم آهن در يك روز نياز دارند.

تغذيه با شير مادر و مصرف قطره آهن

قطره آهن را چگونه و از كي به نوزاد بدهيم؟

ممكن است شما تصور كنيد شير مادر يك غذاي كامل و سرشار از ويتامين هاي لازم براي نوزاد است. شير مادر بهترين غذا براي نوزاد محسوب مي شود اما نمي تواند ويتامين دي و آهن را به اندازه كافي در خود داشته باشد. ويتامين دي براي ساخت استخوانهاي قوي ضروري بوده و آهن نيز براي سلامتي سلولهاي قرمز و رشد مغز لازم است. نوزادان به مواد معدني براي جلوگيري از فقر آهن و ابتلا به كم خوني نياز دارند.

از آنجائيكه شير مادر به اندازه لازم از اين دو مواد مغذي برخوردار نيست، دكترها و متخصصين اطفال براي تمام شيرخواران در ۴ يا ۶ ماهگي مصرف قطره آهن و مكملهاي ويتامين دي را به شكل روزانه پيشنهاد مي كنند. تجويز آهن به نوزادان قبل از اين سن به ندرت اتفاق مي افتد. جنين در رحم مادر به اندازه كافي آهن دريافت كرده و براي ۴ ماه اول زندگي آهن در بدن او وجود دارد. پس از اين سن ذخيره آهن در او با توجه به اين مطلب كه شير مادر فاقد اندازه لازم آهن است، يك نكته حياتي به شمار مي آيد.

نوزاداني كه از شير خشك تغذيه مي كنند

شير خشك يك غذاي غني شده محسوب مي شود و به اندازه كافي حاوي آهن، ويتامين دي و ساير مواد مغذي ديگر است. البته بايد از ميزان مصرف به اندازه شيرخشك در نوزاد اطمينان حاصل كنيد. بهتر است در خصوص مصرف به اندازه شير خشك در طول روز و تغيير اندازه آن زماني كه نوزاد خوردن غذاهاي جامد را شروع مي كند با متخصص نوزاد مشورت كنيد.

قطره را چه زمان و چگونه به نوزاد بايد داد

قطره آهن را چگونه و از كي به نوزاد بدهيم؟

بعضي از مادران از اينكه احتمال رود كه نوزادشان در خوردن قطره با آنها همكاري نكند احساس نگراني مي كنند. بيشتر قطره هاي ويتامين مخصوص نوزادان طعم دار هستند. بنابراين نوزاد شما مشكلي در خوردن آن ندارد. با آرامش كامل اين كار را انجام دهيد. هر زمان كه احساس مي كنيد خودتان و نوزاد راحت تر هستيد قطره را به او بخورانيد. بعضي از مادران قطره خوراكي را در صبح قبل از آنكه شير دادن به نوزاد را شروع كنند، مي دهند. اگر نوزا را از طريق شيشه شير تغذيه مي كنيد بهترين كار اين است تا قطره را در شيشه شير او بچكانيد.

چه كودكاني در معرض كم خوني قرار مي گيرند

قطره آهن را چگونه و از كي به نوزاد بدهيم؟

دانستن آنكه چه كودكاني در معرض خطر كم خوني قرار مي گيرند، بسيار مهم است:

۱) نوزادان نارس، آهن در ماههاي آخر از بارداري در بدن ذخيره مي شود.
2) نوزاداني كه با وزن كم متولد مي شوند هرچند كه نارس نبوده و به موقع به دنيا آمده باشد
۳) نوزاداني كه مادران آنها در طول بارداري تغذيه اي ضعيف داشته باشند.
4) نوزاداني كه مادران آنها در طول دوره بارداري دچار ديابت هستند.

نوزاداني كه از شير خشك يا شير مادر استفاده مي كنند، ذخيره آهن از 4 تا 6 ماهگي به اندازه كافي در بدن آنها باقي مي ماند. اما از اين سن به بالا كاهش ذخيره آهن شروع مي شود. به خاطر داشته باشيد زماني كه آهن در بدن نوزاد ذخيره شد، ممكن است به تدريج تحليل رود. اين مسئله يكدفعه اتفاق نمي افتد. نوزاداني كه در موعد مقرر به دنيا آمده باشند و از سلامتي كامل برخوردار بوده و از شير خشك تغذيه مي كنند به ندرت در خطر ابتلا به فقر آهن و كم خوني قرار مي گيرند. در شير خشك به مقدار كافي آهن يافت مي شود. نوزاداني كه در موعد مقرر به دنيا آمده باشند و از سلامتي كامل برخوردار بوده و از شير مادر تغذيه مي كنند نيز به ندرت مبتلا به كم خوني مي شوند به ويژه نوزاداني كه خوردن غذاهاي جامد را قبل از 6 ماهگي آغاز نمي كنند.

تغذيه زودتر از موعد نوزادان بوسيله مواد غذايي جامد ممكن است حجم آهن و هموگلوبين خون را در نوزادان به تعويق بياندازد اين مسئله بيشتر اوقات مربوط به نوزاداني مي شود كه از شير مادر تغذيه مي كنند. اگر نوزاد از شير مادر تغذيه مي كند، تا سن 6 ماهگي تمام آهن مورد نياز بدن او تامين مي شود.

بيشتر نوزاداني كه از طريق شير مادر تغذيه مي كنند به آب، ويتامين ها و آهن اضافه تا 4 يا 6 ماه اول نياز ندارند. شير انسان تمام اين مايعات و مواد مغذي را فراهم مي كند. در سن 6 ماهگي شما بايد تغذيه غذاهاي مخصوص نوزاد كه شامل آهن است را آغاز كنيد. متخصص مخصوص نوزادان ممكن است در صورت نياز مصرف ويتامين دي و مكمل هاي آهن را براي نوزاد تجويز كند
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • هادی

    تیترت تو حلقم .... !

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج