۳۹۲۸
۵۰۰۷
۵۰۰۷
پ

اگر به‌تازگي مادر شده‌ايد...

۷نكته‌ براي افزايش وزن مادران جوان

مادراني كه فرزند كوچكي دارند، در مقايسه با مادراني كه خردسال ندارند، كمتر ورزش كرده و ميزان كالري بيشتري از چربي‌هاي اشباع و نوشيدني‌هاي شيرين مصرف مي‌كنند.

برترین مجله اینترنتی ایران



براساس گزارشي كه در نشريه «پزشكي كودكان» منتشر شده، مادراني كه فرزند كوچكي دارند، در مقايسه با مادراني كه خردسال ندارند، كمتر ورزش كرده و ميزان كالري بيشتري از چربي‌هاي اشباع و نوشيدني‌هاي شيرين مصرف مي‌كنند. يك سوال محوري و اساسي وجود دارد كه مادران هر روز از خودشان مي‌پرسند: «چطور مي‌توانم بين مراقبت از خود و كودكم تعادل ايجاد كنم؟»

در اين مطلب قصد داريم با بررسي ۷ تله‌اي كه مادران تازه‌كار به سادگي به دامش مي‌افتند، مانع از تغذيه نامناسب مادران شويم. نگاهي به اين ۷ مورد بيندازيد؛ شايد به چشم‌تان آشنا باشند!


نكته شماره يك: خوردن براي آرامش

مادرها متخصص استرس هستند؛ پوشك كثيف بچه، شب‌زنده‌داري‌ها و بچه‌هايي كه با لجبازي تمام، حتي يك چرت كوچك هم نمي‌زنند! در اين ميان، چه راهي سريع‌تر و آسان‌تر از خوراكي خوردن و به آرامش رسيدن سراغ داريد؟ حتي اگر اين آرامش، زودگذر باشد!

  • مادر حواس‌جمع چه مي‌كند؟
ترك عادت «خوردن عصبي» سخت است. در عوض، سعي كنيد راه‌هايي پيدا كنيد كه بدون نياز به خوراكي، شما را آرام كنند. مثلا، يك فنجان چاي سياه بنوشيد كه از لحاظ باليني هم ثابت شده كه سطح كورتيزول، هورمون استرس را كاهش مي‌دهد. يك مجله يا كتاب كمدي بخريد و موقع چرت زدن بچه‌ها، لذت ببريد، حتي مي‌توانيد موسيقي‌هاي آرام‌بخش را امتحان كنيد. البته ماساژ هم مي‌تواند ايده خوبي براي رسيدن به آرامش باشد، بنابراين بد نيست كتابي بخريد و شيوه‌هاي ماساژ را ياد بگيريد.




نكته شماره 2: شعبده‌بازي با غذا!

با غذا دادن به كودك، خودتان هم غذاي‌تان را نوش جان كنيد، درست انگار شعبده‌بازي كرده‌ايد! زيرا وقتي درگير خوراندن غذا به كودك هستيد در هر فرصتي كه ميان لقمه‌هاي او پيدا مي‌كنيد، تند و تند قاشق خودتان را پر كرده و به دهان مي‌بريد، خيلي راحت فراموش مي‌كنيد كه چقدر خورده‌ايد!

  • مادر حواس‌جمع چه مي‌كند؟
هرقدر هم كه سخت باشد، سعي كنيد قبل يا بعد از فرزندتان غذا ميل كنيد. بهترين حالت اين است، از همسرتان يا مادربزرگ و پدربزرگ كودك هم كمك بگيريد. اما اگر دسترسي به مادربزرگ و پدربزرگ نيست يا همسرتان فرصتي (يا علاقه‌اي!) براي اين كار ندارد، بهتر است به اين موضوع فكر كنيد كه غذا خوردن آن هم با خيال راحت و آرامش، باعث مي‌شود متوجه مقدار غذا خوردن و زمان سيري‌تان شويد؛ حتي مزه غذا را هم بهتر درك كرده و لذت بيشتري از وعده غذايي‌تان خواهيد برد.




نكته شماره 3: ته‌مانده ظرف غذاي كودك

وقتي بچه‌ها غذاي‌شان را كامل نمي‌خورند يا مثلا ساندويچ نان و پنيرشان را نيم‌خورده رها مي‌كنند، مادرها معمولا زماني به‌خود مي‌آيند كه مشغول خوردن ته‌مانده خوراكي فرزندشان هستند زيرا نمي‌خواهند خوراكي دست‌خورده را دور بيندازند و خودشان هم جاني بگيرند!

  • مادر حواس‌جمع چه مي‌كند؟
ظرفي مخصوص ته‌مانده وعده‌هاي كوچك غذاي فرزندتان تهيه كنيد. اما اگر در مواردي، خوراكي نيم‌خورده را نمي‌توانيد براي بعد نگه داريد، بهتر است سلامت خود را براي نجات غذاي نيم‌خورده به خطر نيندازيد! يادتان باشد اگر مقداري خوراكي تلف شود، خيلي بهتر است تا اينكه شما به دليل بيش از حد غذا خوردن تلف شويد! باقيمانده غذا را به پرندگان بدهيد يا براي كود استفاده كنيد.




نكته شماره 4: فرسودگي

اگر نخستين تجربه والد بودن را از سر مي‌گذرانيد، معني فرسودگي و خستگي مطلق را با تمام اعضاي وجودتان حس مي‌كنيد. اگر از خوراكي‌ها به‌عنوان جانشين انرژي استفاده مي‌كنيد، هوشيار باشيد. كمبود خواب، هورمون‌هاي اشتهاي شما كه احساس سيري را كنترل مي‌كنند، تحت‌تأثير منفي قرار مي‌دهد.

  • مادر حواس‌جمع چه مي‌كند؟
ببينيد كه براي از بين بردن صداي قار و قور شكم‌تان غذا مي‌خوريد يا عادت كرده‌ايد براي افزايش نيرو بيشتر غذا بخوريد. افزايش ساعات خواب مي‌تواند چاره‌ساز باشد. تا زماني‌كه نوزادتان كمي آرام‌تر شود و روزهاي سخت و بي‌خواب ابتدايي تولدش را پشت سر بگذارد و شب‌ها كمي بخوابد، سعي كنيد قند خون‌تان را با غذاهاي سالمي مثل غلات كامل (مثل جوي دوسر، گندم كامل، ميوه و...) تنظيم كنيد. اگر فعلا نمي‌توانيد بيشتر بخوابيد، سعي كنيد حداقل زمان‌هايي را براي استراحت و فكر نكردن درنظر بگيريد.

با كودك‌تان بي‌صدا روي زمين بازي كنيد. اگر به‌دنبال راه جسورانه‌تري براي كسب انرژي باشيد، مي‌توانيد به ورزش فكر كنيد. نوزاد را در كالسكه گذاشته و براي پياده‌روي بيرون برويد تا جريان خون‌تان به حركت درآيد و اكسيژن را به مغزتان پمپاژ كند. حتي مي‌توانيد با فرزندتان به پايكوبي بپردازيد و كمي ورجه وورجه كنيد.




نكته شماره 5: غذاي كودك بي‌ضرر نيست

خوراكي‌هايي كه براي كودكان به بازار عرضه مي‌شوند، تا حد زيادي فريبنده هستند. فكر نكنيد اين خوراكي‌ها، به دليل اين‌كه مخصوص كودكان بسته‌بندي شده، سالم و بي‌ضرر هستند و شما مي‌توانيد با خيال راحت از اين خوراكي‌ها ميل كنيد. نوشيدني‌ها و اسنك‌هاي بسته‌بندي شده سرشار از شكر و رنگ‌هاي مصنوعي هستند تا بچه‌ها را به‌خود جلب كنند.

  • مادر حواس‌جمع چه مي‌كند؟
تا آن‌جا كه مي‌توانيد، خوراكي‌هايي انتخاب كنيد كه تا حد ممكن طبيعي هستند. يك عدد ميوه، بسيار سالم و كاملا قابل حمل است. اگر از غذاهاي آماده استفاده مي‌كنيد، پيش از خريد به برچسب روي كالا توجه كنيد تا مطمئن شويد كه بيش از حد طعم‌دهنده‌هاي مصنوعي و شيرين‌كننده‌هاي غير‌ضروري نداشته باشند.




نكته شماره 6: فريب لباس‌هاي راحتي را نخوريد

اگر خانمي خانه‌دار هستيد يا به خاطر فرزندتان خانه‌نشين شده‌ايد، راحت‌تر است كه روزتان را در لباس‌هاي راحتي خانه بگذرانيد.

لباس پوشيدن، به ما كمك مي‌كند بيشتر به تغييرات بدن‌مان دقت كنيم. نحوه لباس پوشيدن هم، البته لباس‌هايي كه كاملا اندازه اندام‌تان باشد، راهي است براي اينكه متوجه شويد چاق شده‌ايد يا لاغر.

  • مادر حواس‌جمع چه مي‌كند؟
با اينكه اين كار به اندازه كافي ساده است، سعي كنيد نخستين كاري كه صبح‌ها بعد از بيدار شدن انجام مي‌دهيد، پوشيدن لباس مرتب باشد. اگر به جاي لباس راحتي، لباس‌هاي هميشگي‌تان را بپوشيد، هم احساس بهتري خواهيد داشت و هم اينكه از تغييرات اندام‌تان آگاه خواهيد شد. يادتان باشد مراقبت از خود، در نهايت باعث مي‌شود كه شما مادر بهتري باشيد.




نكته شمار7: ته‌بندي نكنيد!

بچه‌ها معمولا با خوردن بيسكويت، ميوه، غلات يا خوراكي‌هاي ديگر، در طول روز سرگرم مي‌شوند. اما يادتان باشد كه آن‌ها فقط يك تكه كوچك از خوراكي‌شان را مي‌خورند و با شيطنت‌‌هاي بي‌حدشان، انرژي بسيار بيشتري مي‌سوزانند. اما مادرها معمولا دوست دارند در اين ريزه‌خواري‌ها با فرزندشان شريك شوند!

  • مادر حواس‌جمع چه مي‌كند؟
معياري براي گرسنگي‌تان در نظر بگيريد. اگر هميشه با فرزند خردسال‌تان در خوردن ميان‌وعده‌ها همراهي مي‌كنيد، سعي كنيد به اندازه او خوراكي ميل كنيد. بشقابي هم‌اندازه بشقاب كودك‌تان انتخاب كنيد و دفعات خوردن‌تان را بشماريد تا در نهايت بدانيد چه مقدار خورده‌ايد و اين اندازه را حفظ كنيد. سعي كنيد همان‌طور كه براي خواب فرزندتان برنامه‌ريزي مي‌كنيد، ريزه‌خواري‌هاي خودتان هم برنامه‌ريزي درست و ثابتي داشته باشد.


چند توصيه كلي براي خانم‌ها تا سلامت باشيد

دنبال‌كردن يك رژيم غذايي سالم و مناسب و همچنين ورزش كردن 2 اقدام فوق‌العاده موثر براي دستيابي به سلامت كلي است.

خانم‌ها معمولا در دهه دوم زندگي خود، شغلي برگزيده و براي ساعات طولاني در محيط‌هاي كار حضور دارند كه اين خود به اندازه كافي به آن‌ها استرس زيادي وارد مي‌كند و اگر اين خانم‌ها ازدواج كرده و بچه‌دار هم شده باشند، به‌مراتب اين استرس‌ها افزايش مي‌يابد.از سوي ديگر، عواملي چون مصرف تنقلات و فست‌فودها، پرخوري، انتخاب مواد‌ غذايي ناسالم و نداشتن تحرك بدني، سلامت آن‌ها را بيشتر به خطر مي‌اندازد.البته كارشناسان تغذيه معتقدند زنان جوان بايد مصرف قهوه و نوشابه را كه حاوي كافئين است، كاهش دهند. خانم‌ها در اين دهه نياز بيشتري به كلسيم دارند تا استخوان‌هاي آن‌ها به‌خوبي ساخته شود؛ به‌ويژه در اين سال‌ها بايد فعاليت فيزيكي مناسبي داشته باشند و ورزش را فراموش نكنند.

به گفته آنان، زنان بايد سويا را به رژيم غذايي خود بيفزايند زيرا در پيشگيري از سرطان و بيماري‌هاي قلبي موثر است. به‌علاوه از آن‌جا كه ماهيچه‌ها و عضلات در اين گروه سني فعال‌تر هستند، نياز بيشتري به مصرف كالري‌ها، پروتئين‌ و ويتامين‌ها وجود دارد. در ضمن نبايد فراموش كرد مصرف مايعات به اندازه متعادل ضروري است.كارشناسان تاكيد دارند كه زنان در اين گروه سني حتما بايد انواع مختلفي از ميوه‌ها و سبزي‌هاي تازه را به مقدار زياد مصرف كنند. همچنين بهتر است دفعات وعده‌هاي غذايي خود را افزايش داده اما از حجم غذا در هر وعده بكاهند. همچنين نبايد به‌صورت طولاني گرسنه بمانند.تغذيه مناسب همچنين مي‌تواند زيبايي و سلامت موها را تضمين كند زيرا كمبود ويتامين‌هاي A و B مي‌تواند موجب سوء‌تغذيه در سلول‌هاي پياز مو شود.يكي ديگر از نكات بسيار مهم براي زنان استفاده از مكمل‌هاي مناسب براي جلوگيري از فقر آهن است. كم‌خوني يكي از مشكلات شايع بين زنان جوان است و مصرف مكمل‌هاي حاوي اين عنصر مهم با تجويز پزشك متخصص براي پيشگيري از كم‌خوني و پيامدهاي آن ضروري است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج