قسمت اول
چه زمانی باید به متخصص تغذیه مراجعه کنیم؟
یک قرار ملاقات بسیار مهم وجود دارد که نباید آن را نادیده بگیرید و آن قرار با یک متخصص تغذیه به صورت سالانه است.
قبل از اینکه چند ماده غذایی را از رژیم غذایی خود حذف کنید، بهتر است با یک متخصص تغذیه مشورت کنید. حقیقت این است که هر کسی میتواند خود را یک متخصص تغذیه بنامد، اما لقب R.D. تنها به کسانی داده میشود که از تجربه بینالمللی برخوردار باشند. یک متخصصR.D. میتواند تشخیص دهد که علائم شما به دلیل آلرژی است یا صرفا نشانه عدم تحمل چیز دیگری است.
۲. نامنظم هستید
به گفته بسیاری از پزشکان، هر فرد باید یک یا دو بار در روز اجابت مزاج کند. بنابراین، اگر یکی دو روز اخیر را بدون اجابت مزاج گذراندهاید، بهتر است به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید. اگر هنوز متقاعد نشدهاید که به یک متخصص مراجعه کنید، بهتر است رژیم غذایی خود را بررسی کرده و تغییراتی در آن اعمال کنید.
۳. وقتی لبنیات میخورید، معدهتان در هم میپیچد
باد معده، نفخ و اسهال از مشکلات رایج گوارشی هستند که به مصرف انواع محصولات لبنی نسبت داده میشوند. ممکن است قادر به تحمل لاکتوز نباشید. شدت عارضه عدم تحمل لاکتوز به دوز مصرف محصولات لبنی بستگی دارد؛ یعنی اگر چند قاشق چایخوری بستنی بخورید، ممکن است دچار مشکل نشوید. اما اگر زیادهروی کنید، حالتان بد خواهد شد. متخصص تغذیه به شما کمک میکند که انتخابهای سالمی داشته باشید. همچنین به شما میگوید چه نوع و چه مقدار محصولات لبنی مصرف کنید.
۴. تمام رژیمهای لاغری را امتحان کردهاید...
... و هرگز به نتیجه دلخواهتان دست نیافتهاید. یا پس از کاهش وزن سریعا دوباره اضافه وزن پیدا میکنید. مشکل هرچه باشد، یک متخصص تغذیه کمک خواهد کرد که از پس آن بربیایید. او به شما کمک میکند که با اعمال چند تغییر ساده در سبک زندگی خود نتیجه بگیرید، بدون آنکه به دنبال کردن یک رژیم غذایی خاص محتاج باشید. یک متخصص آموزشدیده به شما در یادگیری عادات و رفتارها کمک میکند و شما را با پشت پرده سوختوساز مواد غذایی در بدن آشنا میسازد. بنابراین، میتوانید با رعایت تعادل در انتخاب مواد غذایی دائما در مسیر تناسب اندام باشید.
یک متخصص تغذیه با وادار کردن شما به رعایت یک رژیم غذایی متعادل کمک میکند که از شدت علائم موجود بکاهید. سعی کنید سریعا به یک پزشک متخصص مراجعه کنید تا مطمئن شوید مشکل از جای دیگری آب نمیخورد. به علاوه، نوع غذاهایی که میخورید نیز در این امر دخیل است. ریفلاکس معده هم از جمله مشکلاتی است که علائم را تشدید میکند.
۶. متوجه تغییراتی جدی در سطح گرسنگی خود شدهاید
اشتهای کم یا خیلی زیاد میتواند حاکی از یک مشکل جدی باشد. در این موارد، متخصص تغذیه با مشورت یک پزشک عمومی به معاینه شما خواهد پرداخت. در هر حال، مراجعه به متخصص تغذیه اولین قدمی است که باید در مسیر درمان بردارید.
۷. مبتلا به کلسترول بالا تشخیص داده شدهاید
با راهنماییهای یک متخصص تغذیه، پی میبرید که باید از چه خوردنیهایی استفاده کنید تا سطح کلسترول خونتان را پایین بیاورید و دچار بیماریهای قلبی و سکته نشوید. با این حال، حتی اگر کلسترول بالا ندارید، میتوانید از راهنماییهای یک متخصص تغذیه برای حفظ سطح کلسترول خونتان استفاده کنید.
ارسال نظر