راز طول عمر سوزانا موشات در ۱۱۶ سالگی!
این تصویر مربوط به جشن تولد ۱۱۳ سالگی خانم سوزانا موشات است که چندی پیش، یعنی ۳ سال بعد از این جشن تولد، در ۱۱۶ سالگی درگذشت و رکورد مسن ترین فرد جهان را به نام خود ثبت کرد.
اولین نکته ای که سوزانا موشات به آن اشاره کرد، داشتن خواب کافی به عنوان کلید طول عمر بود. بهتر است بدانید تحقیقات روی بیش از هزار خانم ۷۲ تا ۸۵ ساله از سراسر جهان نشان داده خواب کمتر از ۴ ساعت در طول شب می تواند طول عمر افراد را کم کند. کمبود خواب با افزایش هورمون استرس در بدن همراه است. بالارفتن سطح هورمون استرس در بدن هم عوارضی مانند افزایش قند و کلسترول خون در پی دارد که هر دوی این موارد می توانند فرد را در معرض ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی و مرگ و میر ناشی از آن قرار دهند.
به علاوه، کم خوابی با افزایش وزن و عوارض ناشی از آن مانند دیابت و فشار خون بالا هم همراه است که هر دوی این موارد می توانند به شدت سلامت سیستم قلبی- عروقی را تحت تاثیر قرار دهند. از این رو، به تمام افراد توصیه می شود برای حفظ سلامت خود، حداقل ۶ ساعت خواب شبانه داشته باشند.
عدم استعمال سیگار
خانم موشات به این نکته هم اشاره کرده بودند که در تمام طول زندگی شان، لب به سیگار نزده اند. بد نیست بدانید براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، سالانه حدود ۶ میلیون نفر در جهان، جان خود را در اثر استعمال سیگار از دست می دهند. ۵ میلیون از این افراد، خودشان سیگاری هستند و متاسفانه، ۱ میلیون نفر از آنها را افرادی تشکیل می دهند که به طور مداوم در معرض دود سیگار قرار دارند.
ابتلا به سرطان و عفونت ریه، شایع ترین دلیل مرگ و میر سیگاری هاست. سرطان های لب، دهان و کولون کنار سایر سرطان های ارگان های دستگاه گوارشی، از دیگر دلایل اصلی مرگ و میر افراد سیگاری در جهان است.
یکی دیگر از رازهای طول عمر مردم ژاپن، مصرف انواع میوه ها و سبزی های تازه و رنگی است. این مواد غذایی دارای بالاترین سطح از ویتامین ها و املاح هستند و می توانند با تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب در بدن، خطر ابتلا به بیماری های ویروسی و عفونی را به شدت کاهش دهند. آنتی اکسیدان های موجود در میوه ها و سبزی های تازه با خنثی کردن رادیکال های آزاد در بدن، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان را هم کاهش می دهند و احتمال افزایش طول عمر را بالا می برند.
سوزانا مشوات، عادت به استفاده مدام از کلاه آفتابگیر و عینک دودی داشت است. کلاه آفتابگیر لبه دار که لبه آن حداقل ۷.۵ سانتی باشد، می تواند به عنوان نوعی ضدآفتاب فیزیکی عمل کند و جلوی تابش مستقیم نور آفتاب به پوست صورت را بگیرد. همین کار، شانس برخورد اشعه های مضر نور خورشید با پوست و احتمال ابتلا به کشنده ترین نوع سرطان پوست، یعنی ملانوما را به شدت کاهش می دهد.
بد نیست بدانید تنها ۲درصد از انواع سرطان پوست، ملانوما هستند اما ۷۵ درصد از افراد مبتلا به ملانوما در اثر ابتلا به این بیماری، جان خود را از دست می دهند. عینک دودی نیز یکی از بهترین محافظان چشم در برابر اشعه های مضر نور خورشید است و استفاده از آن به خصوص در روزهای آفتابی، توصیه می شود.
سوزانا موشات، مصرف نکردن نوشیدنی های الکلی را هم راز دیگری برای حفظ سلامت و طول عمر خود عنوان کرده است. براساس آخرین آمارهای سازمان بهداشت جهانی، سالانه ۳.۳ میلیون مورد مرگ در اثر نوشیدن مشروبات الکلی در جهان گزارش می شود که این رقم، حدود ۶ درصد از کل مرگ های جهان است. نوشیدن مشروبات الکلی با تاثیر منفی مستقیمی که بر سیستم گوارشی می گذارد، می تواند ابتلا به سرطان کبد، از کار افتادن کبد و سرطان سایر ارگان های دستگاه گوارش و مرگ ناشی از آنها را همراه داشته باشد.
عادت به مصرف ماهی
از این ۳ عادت خوب خانم موشات که بگذریم باید بگوییم ژاپن، تقریبا بیشترین تعداد ۱۰۰ ساله ها را بین کشورهای مختلف داشته است. آیا می دانید راز طول عمر ژاپنی ها چیست؟ ژاپنی ها عادت به مصرف مداوم انواع ماهی های چرب دارند. ماهی های چربی مانند سالمون، ساردین، قزل آلا و خال مخالی، حداقل ۳ تا۵ مرتبه در هفته در برنامه غذایی مردم ژاپن قرار می گیرند. این ماهی ها حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند و می توانند با ایجاد انعطاف در عروق خون، باعث بهبود خون رسانی و اکسیژن رسانی به اندام ها شوند و سلامت سیستم قلبی- عروقی را هم حفظ کنند.
به علاوه، امگا ۳ موجود در ماهی های چرب، به بهبود عملکرد مغز و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر و زوال عقل در دوران سالمندی هم کمک می کند. بد نیست بدانید ژاپنی ها، عادت به سرخ کردن عمیق ماهی ندارند و آن را به صورت سوشی، بخارپز یا کمی تفت داده می کنند و به همین دلیل هم فایده بیشتری با خوردن این غذای دریایی به بدنشان می رسانند.
داشتن مراقب خانگی
همان طور که در بسیاری از عکس های به جای مانده از سوزانا مشاهده می شود، این خانم همیشه یک پرستار خانگی با خود همراه داشته اند. داشتن مراقب خانگی (که می تواند یکی از اعضای خانواده یا پرستار حرفه ای باشد) در سنین بالا، کمکی برای افزایش کیفیت و کمیت زندگی سالمندان است. البته پرستاران خانگی با مراقبت جسمانی و روانی از سالمندان، دادن به موقع داروهای آنها و رسیدگی کردن به اوضاع تغذیه و بهداشتشان، می توانند گام بزرگ و موثری در حفظ سلامت این افراد بردارند.
یکی دیگر از عادت های خوب خانم موشات، عادت به پوشیدن لباس هایی با رنگ های شاد و روشن بوده است. محققان آمریکایی به صراحت اعلام کرده اند استفاده از رنگ های شاد و روشن در محیط زندگی، کاری و پوشش افراد، می تواند خطر ابتلا به بیماری های روان شناختی مانند اضطراب، استرس و افسردگی را در بسیاری از افراد کاهش دهد.دور بودن از تنش های روانی و داشتن آرامش فکری نیز می تواند به عنوان عاملی برای حفظ سلامت روان کنار سلامت جسم و از رازهای طول عمر، مطرح باشد.
نظر کاربران
انچه خیلی مهم است فقط با یک نوع غذا غذا میل فرمائید
اینهمه عمر میخوای چیکار؟
آفرین اینهمه عمر می خواهیم چه کار که از حدود هفتاد سالگی باید همش درد بکشیم و دیگران و خودمان را اذیت کنیم خداوند انشاءالله عمر مفید عطا فرماید .