۳۳۵۱۰۸
۵۳۴۳
۵۳۴۳
پ

لواشک ها و خطر سرطان

لواشک های فله ای با طعم ترش سرطان

خیلی اوقات شده که با دیدن انواع و اقسام لواشک و آلوچه باز و فله‌ای دهانتان آب افتاده و ترغیب شده‌اید، حتی شده چند قاشق از این خوراکی‌های ترش‌مزه را امتحان کنید. اما بدون اینکه فکر عاقبت کار را بکنید با ولع زیاد هرقدر که میل‌تان بکشد آلوچه و لواشک میل می‌کنید. اما بهتر است بدانید با هر لقمه‌ای که میل می‌کنید مقدار غیرقابل‌انکاری سم و آلودگی وارد بدن‌تان می‌کنید.

مجله سیب سبز - رزیتا اشتری: خیلی اوقات شده که با دیدن انواع و اقسام لواشک و آلوچه باز و فله‌ای دهانتان آب افتاده و ترغیب شده‌اید، حتی شده چند قاشق از این خوراکی‌های ترش‌مزه را امتحان کنید. اما بدون اینکه فکر عاقبت کار را بکنید با ولع زیاد هرقدر که میل‌تان بکشد آلوچه و لواشک میل می‌کنید. اما بهتر است بدانید با هر لقمه‌ای که میل می‌کنید مقدار غیرقابل‌انکاری سم و آلودگی وارد بدن‌تان می‌کنید، چرا‌که محصولاتی که دستفروشان در سطح شهر عرضه می‌کنند غالبا بدون نظارت وزارت بهداشت تهیه شده‌اند.

از طرفی غالب این فروشندگان به‌جای اینکه دغدغه سلامت شما را داشته باشند به فکر پول جیب‌تان هستند؛ به‌همین دلیل از هر ترفندی استفاده می‌کنند تا افراد بیشتری را به سمت محصولات غیراستاندارد خود جذب کنند. دکتر رقیه سکوتی‌فر، دکترای بهداشت موادغذایی و دکتر محمد هاشمی، متخصص بهداشت عمومی و سلامت جامعه ایران نکاتی را به شما گوشزد می‌کنند که با خواندن‌شان دیگر محال است به سمت این محصولات فله‌ای بروید.

لواشک های فله ای با طعم ترش سرطان

مراقب میوه‌های پا درختی باشید!

آلوچه و لواشک و تنقلاتی از این قبیل جزء فرآورده‌هایی هستند که مکانیزیه صددرصد ندارند. به بیان دیگر خیلی از لواشک‌ها و آلوچه‌ها را در سطح شهر مشاهده می‌کنیم که به‌صورت خانگی یا نیمه‌کارگاهی درست می‌شوند، به‌همین دلیل نکته‌ای که حائزاهمیت است اینکه مواد اولیه این فرآورده‌ها از چه طریقی تهیه می‌شوند؟! خیلی از افراد بر این عقیده هستند که محصولات اولیه برای تهیه لواشک و آلوچه‌هایی که به‌صورت عمده و دستفروشی به فروش می‌رسند، میوه‌های پای درختی هستند.

این دسته از میوه‌ها از نظر کیفیت فروش و مصرف، بسیار پایین هستند و حتی می‌توان گفت از چرخه مصرف خارج شده‌اند. باید به این نکته اشاره کرد که خیلی از این فرآورده‌ها که توسط دستفروش‌ها در مناطق مختلف به‌خصوص در مناطق گردشگری و تفرجگاه‌ها به فروش می‌رسند، فاقد مواد اولیه مرغوب و باکیفیت هستند. همچنین برخی کارگاه‌های نیمه‌صنعتی هم از همین طریق یعنی از میوه‌های پا درختی که اکثرا کرم خورده و له شده هستند مواد اولیه خود را تهیه می‌کنند.

آلودگی ‌های مرحله تولید کدامند؟

بعد از انتخاب مواد اولیه وارد مرحله فرآوری می‌شویم، مرحله‌ای که می‌خواهیم ماده اولیه را به محصول نهایی تبدیل کنیم. بازهم باید به این نکته اشاره کنم که این مرحله هم عاری از آلودگی نیست. در مجموع باید بدانید که به‌دلیل عدم کنترل و نظارت نهادهای ناظر بهداشت و محیط کار ، این افراد بدون رعایت نکات بهداشتی این محصولات را تولید می‌کنند. به‌عنوان مثال در خیلی از موارد دست‌های کارکنان قبل از شروع کار شسته شده نیست و وسایلی که برای تهیه به کار برده می‌شوند سرشار از آلودگی هستند.

حتی مشاهده شده در دستگاه‌ها و وسایل تولید به‌دلیل اینکه به‌درستی شسته نشده‌اند مواد در برخی قسمت‌های‌شان باقی‌مانده و بر اثر زمان کپک هم رشد کرده است. در این مواقع مواد جدیدی که در دستگاه‌ها ریخته می‌شود خواه‌ناخواه با مواد قبلی کپک زده ممکن است مخلوط شوند که این اتفاق می‌تواند پیامدهای جبران‌ناپذیری را به‌دنبال داشته باشد.

استفاده از مواد افزودنی غیرمجاز!

غیر از مراحل تولید که در هر مرحله آلودگی طی می‌شود باید به این نکته هم اشاره کرد که خیلی از افراد از مواد افزودنی غیرمجاز استفاده می‌کنند. حتی ممکن است از مواد مجاز استفاده کنند اما به میزان زیاد به کار برند که بازهم این اتفاق عاری از مشکل نیست. اسیدسیتریک و برخی مواد نگه دارنده، جزء ماده‌های مجازی هستند که در تولید‌های کارخانه‌ای لواشک و آلوچه مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما زمانی این مواد خطرناک می‌شوند که توسط افراد غیرماهر در اندازه غیرمجاز و بیش از اندازه به کار گرفته شوند.

دستفروش‌ها کار دست‌تان ندهند!

خیلی از دستفروش‌ها به‌دلیل بالا بردن ماندگاری این فرآورده‌ها از مواد نگه دارنده به اندازه زیاد استفاده می‌کنند. به‌عنوان مثال مقدار مجاز استفاده از این مواد نگه دارنده یا افزودنی نسبت به ماده تهیه شده ممکن است 2/0 باشد اما دستفروش به‌دلیل عدم آگاهی از میزان مجاز و جلوگیری از خراب شدن محصولش به میزان 8/0 یا 9/0 استفاده می‌کند. این دوز بالا شاید از بروز قارچ و برخی میکروب‌ها جلوگیری کند اما در بدن به مرور زمان مشکلات زیادی را به‌وجود می‌آورد.

لواشک های فله ای با طعم ترش سرطان

همچنین سازمان غذا و دارو به کارخانه‌های رسمی مواد غیرمجاز را معرفی می‌کند و در نظارت‌های انجام شده سعی می‌شود از ورود این مواد به داخل محصول جلوگیری شود. به‌عنوان مثال بنزوات جزء مواد غیرمجازی است که شاید در گذشته به میزان کم استفاده می‌شده است اما امروزه به هیچ عنوان نباید در هیچ محصولی این ماده یافت شود. اما در مقابل برخی دستفروش‌ها از این ماده در محصولات خود استفاده می‌کنند. همچنین برای ترغیب مخاطب دستفروش‌ها از رنگ‌های خوراکی استفاده می‌کنند که در برخی گزارش‌ها مشاهده شده برخی از این افراد از رنگ‌های صنعتی در این محصولات استفاده کرده‌اند.

منظور از رنگ‌های صنعتی رنگ‌هایی هستند که برای رنگرزی فرش یا پارچه مورداستفاده قرار می‌گیرند. پس بازهم لازم به ذکر است که استفاده از رنگ مجاز باید در حد مجاز باشد و رنگ مجاز در حدغیرمجاز هم می‌تواند مشکلات جسمی زیادی به‌همراه داشته باشد، بنابراین یک کنترل در عرضه و یک کنترل در زمان تولید است. اگر کنترل در زمان تولید وجود داشته باشد بروز هر خطر در زمان پایان به حداقل می‌رسد.

قارچ‌هایی که شما را مبتلا به سرطان می‌کنند!

خطر بروز قارچ و مخمر یکی از آلودگی‌های مهمی است که ممکن است سراغ لواشک‌های غیر‌استاندارد برود؛ چرا‌که لواشک در پروسه‌ای از تولیدش درمعرض هوای آزاد قرار می‌گیرد. قارچ‌ها و مخمرها، به‌خصوص قارچ‌ها، توکسیدهایی تولید می‌کنند که یکی از آنها آفلاتوکسین است که سم بسیار خطرناکی است. این سم اگر بیش از اندازه در محصولات وجود داشته باشد در آینده باعث بروز سرطان در برخی اندام‌های بدن به‌خصوص کبد می‌شود.

مشتریان عمده تنقلات و لواشک‌های فله‌ای و باز چه کسانی هستند؟!

نکته‌ای که حائزاهمیت است رده سنی است که مخاطب اصلی این محصولات هستند. کودکان و نوجوانان جزو افرادی هستند که گرایش زیادی نسبت به مصرف این محصولات یعنی آلوچه و لواشک دارند، به‌همین دلیل باید به این نکته مهم هم اشاره شود که بدن این افراد نسبت به تهدیدات و آلودگی‌های محیط و مواد غیر‌مجاز به‌شدت آسیب‌پذیرتر از بزرگسالان است. برای همین باید از هر طریقی از‌جمله رسانه، مجلات، حتی پخش بروشورها در مدارس سعی کرد آگاهی و اطلاعات این قشر را بالا برد و آنها را نسبت به خطرات احتمالی آگاه کرد.

شاید کارتان به بیمارستان بکشد!

اگر به برخی بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها مراجعه کنید ممکن است با کودکانی مواجه شوید که به‌دلیل استفاده از این تنقلات غیر‌بهداشتی بستری شده‌اند و حتی برخی آنها با مشکلات کلیوی روبه‌رو هستند که اگر درمان به‌موقع صورت نگیرد ممکن است بخشی از کلیه با آسیب جدی مواجه شود، اما به‌طور کلی این محصولات عوارض خود را در درازمدت نمایان می‌کنند. مواد غیرمجاز به مرور زمان طی مصرف این محصولات در ارگانی از بدن ازجمله کبد یا کلیه جمع‌آوری می‌شوند و بعد از مدتی به‌صورت درد یا بیماری مزمن نمایان می‌شوند. اما اندام‌هایی که در پیرو مصرف این فرآورده‌های ترش غیرمجاز در معرض خطر هستند کبد و گوارش است.

محصولات مجاز چه مشخصاتی دارند؟!

ابتدا باید به این نکته اشاره شود که مصرف بیش از اندازه این محصولات حتی به‌صورت مجاز هم می‌تواند مشکلاتی را برای افراد به‌خصوص کودکان به وجود بیاورد. اما به‌طور کلی لواشک‌ها و آلوچه‌های مجاز دارای بسته‌بندی‌های استاندارد هستند. همچنین روی بسته‌بندی باید مشخصات واحد تولیدکننده درج شده باشد. اگر این مشخصات روی محصول وجود داشته باشند، به این معناست که این محصول تحت کنترل یک کارشناس موادغذایی و کنترل کیفیت بوده و در یک مکان استریلیزه شده تهیه شده و دارای پروانه ساخت است. به‌طور کلی هر محصولی از‌جمله لواشک، آلوچه، تمرهندی و‌... بدون نام و نشان مشخص در برخی مکان‌ها از‌جمله فرحزاد، درکه و حتی داخل مترو به فروش برسند با اطمینان می‌توان گفت این محصول فاقد اعتبار است و ممکن است عوارض خطرناکی برای مصرف‌کننده به همراه داشته باشد.

لواشک های فله ای با طعم ترش سرطان

پاک‌سازی بدن با این ترفندها!

دستفروش‌ها تمام تلاش خود را می‌کنند تا بتوانند مخاطبان را مجذوب تنقلات ترش مزه غیربهداشتی خود کنند، به‌همین دلیل گاهی اوقات ممکن است هر یک از افراد گول ظاهر و طعم این فرآوری‌ها را خورده باشند. برای همین توصیه می‌شود با چند روش ساده سعی کنید بدن خود را از این سموم پاک کنید، چرا‌که مواد غیرمجازی که در این محصولات غیربهداشتی به کار رفته‌اند حاوی مقدار زیادی سرب، فلز و مواد مضری هستند که خاصیت تجمعی دارند.

اگر محصول غیرمجاز خوردیم، چه کنیم؟

قدم اول: اگر افراد به هر دلیل از محصولات غیرمجاز در مدت کوتاه استفاده کرده‌اند، می‌توانند برای حفظ سلامت بدن‌شان از موادی که حاوی فیبر هستند، استفاده کنند. این مواد قادرند حرکات روده را تنظیم و علیه جذب سموم و به‌نفع دفع آنها کمک کنند. در همین راستا می‌توان به مصرف انواع میوه‌هایی که با پوست قابل خوردن هستند، اشاره کرد، ولی باید خاطرنشان کرد که پوست میوه‌ها باید به‌خوبی ضدعفونی شده باشند. برای ضدعفونی کردن میوه‌ها نیاز است که سه مرحله طی شود.

ابتدا میوه‌ها را با آب بشویید و بعد از این مرحله با کمک محلول‌های ضدعفونی‌کننده مخصوص میوه و سبزیجات، میوه‌ها را ضدعفونی کنید. در مرحله پایانی میوه‌ها را در یک ظرف آب قرار دهید، سپس چند قطره مایع ظرفشویی تاکید می‌کنم چند قطره از مایع را در آب بریزید و بعد از چند دقیقه میوه‌ها را به‌خوبی آب‌کشی کنید. مرحله آخر یعنی استفاده از مایع ظرفشویی به این دلیل انجام می‌شود که اگر تخم انگلی روی میوه یا پوست میوه باقی مانده باشد، لیز شده و از روی سطح میوه به‌راحتی با کمک آب‌کشی پاک شود.

قدم دوم: برای پاک‌سازی، می‌توان از خوراکی‌هایی که سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند، استفاده کرد. آنتی‌اکسیدان‌ها با اثرات سوء این فرآوری‌ها مقابله می‌کند که مصرف طولانی‌مدت و مدوام گروه میوه و سبزیجات می‌تواند تاثیرگذار باشد.

قدم آخر: آب می‌تواند در دفع این سموم تاثیر بسزایی داشته باشد. برای همین توصیه می‌شود روزانه 8‌لیوان آب بنوشید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج