هشت خوراکی عالی برای کاهش فشار خون
برای اینکه قلب سالمی داشته باشید، باید سالم غذا بخورید و دستورهای غذاییای را انتخاب کنید که سرشار از کلسیم، ویتامین D، منیزیم و پتاسیم بوده و حاوی مقدار کمی از چربیهای اشباع شده، کلسترول و سدیم باشند.
برترین ها: یكی از اهداف همه پزشكان و بهخصوص متخصصان قلب این است كه همه افراد یاد بگیرند که چگونه برای اینکه قلبشان خوب کار کند، وقت بگذارند. این مسئله شامل دو مرحله ساده است : اول اینکه، میزان فشارخون خود را به طور منظم اندازهگیری کنید. (از هر نفر فرد بالغ که مورد ارزیابی قرار گرفتهاند، یک نفر دچار فشارخون بالاست. این یعنی فشار خون آنها بالاتر از میزان معمول و مطلوب ۸۰/۱۲۰ است). دوم، آگاهی از آنچه میتواند این عدد را کنترل كند و سطح فشارخون را به میزان مناسب و متناسب با سن و نیاز شما نگه دارد. این موارد شامل ورزش، داشتن وزن مناسب، دوری از مصرف سیگار و بهتر از همه خوردن غذاهای سالم است. برای اینکه قلب سالمی داشته باشید، باید سالم غذا بخورید و دستورهای غذاییای را انتخاب کنید که سرشار از کلسیم، ویتامین D، منیزیم و پتاسیم بوده و حاوی مقدار کمی از چربیهای اشباع شده، کلسترول و سدیم باشند. اما این مسئله چگونه در قفسههای فروشگاه مواد غذایی و بشقاب غذای شما تفسیر میشود؟ بهترین كار این است كه آنچه را از قفسههای مواد خوراکی برمیدارید، مورد بررسی قرار دهید و آشپزی با سیبزمینی، اسفناج و تخم کدو را فراموش نکنید. این خوراکیها را میتوانید به عنوان صبحانه یا در کنار ناهار و شام خود استفاده کنید.
تخمکدوی بدون نمک: تخمه بخورید. این یك نوع تخمه ضرر كه ندارد خوب هم هست، زیرا دارای منیزیم و برای قلب بسیار مفید است. شما میتوانید به راحتی آن را به عنوان میانوعده استفاده کنید یا اینکه آن را با ادویههای بدون نمک بو دهید و خشک کنید و در پیشغذاهای خود و روی سالادها از آن استفاده کنید. در پاستای اسفناج نیز میتوانید تخم کدو بریزید.
اسفناج: اسفناج قلب را سالم نگه میدارد، زیرا حاوی پتاسیم، منیزیم، اسید فولیک و نیترات طبیعی است كه همه اینها به كار سلامت قلب میآیند. این گیاه را میتوانید در ساندویچ، سالاد یا پاستای خود بریزید یا اینکه از آن پستو (نوعی سس ایتالیایی) درست کنید.
سیبزمینی : سیبزمینی حاوی پتاسیم، منگنز و آنزیم آنتوسیانین (مادهای ترکیبی که سیبزمینی را به رنگهای زرد، قهوهای و گاه حتی بنفش درمیآورد) است که میتواند سبب پایین آمدن فشارخون شود اما به شرطی كه آن را سرخ نكنید و آبپز یا بخارپز نوشجان كنید.
لوبیا: لوبیا شامل مواد مغذیای از قبیل منیزیم، پتاسیم و فیبر فراوان و پروتئین بالاست که قندخون را تنظیم کرده و سطح کلسترول بد خون را هم کاهش میدهد. بهترین كار این است كه سالاد لوبیا درست کنید یا در کنار بشقاب غذای خود کمی از لوبیا استفاده کنید یا میتوانید مقداری از آن را روی سالاد اسفناج خود بریزید.
برگ گیاه کاسنی : كاسنی حاوی منیزیم است و از آن مهمتر اینكه خاصیت ادرارآوری دارد؛ یعنی این گیاه برگدار بدون اینکه پتاسیم بدن خود را از دست بدهید، سدیم اضافی را از بدن دفع میکند. شما میتوانید با آن سالاد درست کنید یا در پاستا از آن استفاده کنید.
قارچ : قارچ سرشار از آهن، زینک، پتاسیم، ویتامین D و میزان زیادی مواد طبیعی است که باعث خوشطعم شدن سقف دهان میشود. شما میتوانید در غذاهای خود به جای گوشت قرمز از این گیاه گوشتی استفاده کنید.
ماهی سفید : از قدیم به همه افرادی كه مشكل قلبی داشتند توصیه میشد ماهی بخورند، زیرا ماهی سرشار از روغن امگا3 است که یک رقیقکننده طبیعی خون محسوب میشود. شما میتوانید ماهی را به صورتهای مختلف اعم از سرخ کردن در تابه، به صورت کبابی یا طبخ در فر استفاده کنید.
بروکلی : این گیاه حاوی فیبر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و ویتامین C است. بروکلی را کمی بخارپز، بعد خرد و به آن کمی سبزیجات سبز روشن اضافه کنید یا اینکه آن را به صورت خام با لوبیا سفید میل کنید تا فشارخونتان را کاهش دهد.
ارسال نظر