۲۷۷۵۳۲
۵۰۸۹
۵۰۸۹
پ

۱۰ اشتباهی که از مادران شیرده سرمی‌زند

از همان روزی که شیر دادن به نوزادتان را شروع می‌کنید، توصیه‌های ریز و درشت اطرافیان به سمت‌تان سرازیر می‌شوند، توصیه‌هایی که بسیاری از آنها با حقیقت فاصله زیادی دارند.

مجله سیب سبز: از همان روزی که شیر دادن به نوزادتان را شروع می‌کنید، توصیه‌های ریز و درشت اطرافیان به سمت‌تان سرازیر می‌شوند، توصیه‌هایی که بسیاری از آنها با حقیقت فاصله زیادی دارند.


هر وقت گریه کرد، دلش شیر می‌خواهد

اگر چند روز یا چند هفته است که صاحب فرزند شده‌اید، به محض گریه کردن نوزادتان به او شیر ندهید. اینکه فرزند شما با اشتیاق شیرتان را می‌خورد، همیشه نشانه نیاز او به تغذیه نیست. بچه‌ها در هفته‌های اول تولد، با مکیدن پستان مادر یا حتی پستانک آرام می‌شوند و از گریه کردن دست برمی‌دارند؛ درواقع آنها با مکیدن در لحظه‌هایی که به‌خاطر درد یا اضطراب ناآرام شده‌اند، آرامش می‌گیرند. پس با اشتیاق مکیدن نوزادتان را همیشه به‌عنوان نشانه گرسنه بودن تفسیر نکنید و با بی‌موقع تغذیه کردنش برای او مشکلات گوارشی ایجاد نکنید.

10 اشتباهی که از مادران شیرده سرمی‌زند

وقتی شیر نمی‌خورد یعنی سیر است

نوزاد در هفته‌های اول، در همه لحظات گرسنگی‌اش این نیاز را به شما اعلام نمی‌کند. در روزهای اول برخی نوزادان اگر با تلاش والدین‌شان برای به‌موقع شیر خوردن در میانه شب بیدار نشوند، ممکن است نیازشان به تغذیه را اعلام نکنند و دچار افت قندخون شوند. اگر نوزاد چند روزه شما حدودا هر دو ساعت یک‌بار به اندازه نیازش شیر نمی‌خورد، می‌توانید کف دستش را ماساژ دهید تا واکنش مکیدن را در او تقویت کنید. ماساژ چانه هم می‌تواند چنین تاثیری را بر فرزند شما بگذارد و میلش به شیر خوردن را بیشتر کند.

هر چیزی بخورد، بدنش به آن عادت می‌کند

اگر به شما گفته‌اند که نوزادتان به مواد غذایی خاصی آلرژی دارد، در صورتی که او را از شیر خود تغذیه می‌کنید، باید از مصرف آن مواد پرهیز کنید. برخلاف تصور بسیاری از افراد، مصرف بیشتر یک ماده غذایی و به قول آنها عادت به خوردن آن، باعث از بین رفتن آلرژی نمی‌شود. شما باید پیش از خوردن این مواد، با کمک متخصص از برطرف شدن آلرژی فرزندتان مطمئن شوید و با چنین درمان اشتباهی برای او مشکلات بیشتر ایجاد نکنید.

نوزادتان را بغل نکنید، بغلی می‌شود

اگر می‌خواهید تربیت کودک‌تان را از همان هفته‌ها و ماه‌های اول شروع کنید و با درآغوش نکشیدنش او را لوس بار نیاورید، باید بگوییم در اشتباهید. نوزادان در ابتدای تولد به هیچ چیز به اندازه درآغوش گرفته شدن نیاز ندارند. بررسی‌های مختلف نشان داده که یک آغوش گرم حتی می‌تواند رشد آنها را بهتر و از بیمار شدن‌شان جلوگیری کند.

شیری که در سینه مانده را دور بریزید؛ فاسد است

امروز فرزندتان کم‌اشتها بوده و باعث ماندن شیر در سینه‌تان شده؟ به شما می‌گویند نباید او را به خوردن شیر مانده وادار کنید چون مسموم است؟ چنین تصوری کاملا اشتباه است. شیر در سینه مانده به هیچ عنوان مسموم و دور ریختنی نیست، بلکه تنها باعث به درد آمدن سینه شما می‌شود و خطر احتقان شیر و بدحال شدن خودتان را ایجاد می‌کند. پس به محض اینکه فرزندتان به شیر خوردن میل پیدا کرد، به او اجازه دهید این شیر حبس شده را بیرون بکشد و خطر حبس شدن شیر در سینه را از شما دور کند.

قبل از شیر دادن پستان را با صابون بشویید

اگر قبل از هر بار شیر دادن خودتان را مجبور به دوش گرفتن یا شستن پستان با صابون کنید، خطر ترک خوردن پستان‌های‌تان به‌خاطر خشکی پوست از این هم بیشتر می‌شود. شیر شما از پس ضدعفونی کردن پستان‌تان برمی‌آید پس بیهوده از صابون کمک نگیرید و کار را سخت نکنید. همین که شما هر روز یک بار دوش بگیرید و یکی، دو بار هم با آب پستانی که احتمالا به شیر آغشته شده است را بشویید، می‌توانید از پاک بودن آن و بی‌خطر بودنش برای فرزندتان مطمئن شوید.

پستان کوچک شیر کافی تولید نمی‌کند

اگر به‌خاطر کوچک بودن پستان‌تان به شما گفته‌اند که باید نوزادتان را با شیرخشک کمکی تغذیه کنید، به حرف‌های‌شان گوش نکنید. میزان شیری که بدن شما تولید می‌کند هیچ ارتباطی به اندازه پستان‌ها ندارد . اگر در روزهای اول شیردهی، درمورد کافی بودن آن برای نوزادتان مطمئن نیستید، عجله نکنید. هر چه فرزندتان بیشتر و با قدرت‌تر شیر را بمکد، تولید آن در بدن‌تان بیشتر می‌شود.

10 اشتباهی که از مادران شیرده سرمی‌زند

برجستگی‌های روی سینه نشانه شیرهای حبس شده است

کافی است فرزندتان چند ساعتی از شیر خوردن سر باز بزند تا سر و کله برجستگی‌هایی در سینه و زیر بغل شما پیدا شود. اما اینکه برجستگی‌ها شیر‌های حبس شده باشند، خوشبینانه‌ترین فرضی است که می‌توانید به ذهن‌تان راه دهید. گاهی کیست‌های خوش‌خیم و گاهی هم توده‌های سرطانی می‌توانند خود را با چنین ظاهری نشان دهند. پس در صورتی که می‌بینید مدتی است در گوشه‌ای از سینه یا زیر بغل‌تان برجستگی سمجی جا خوش کرده، حتما با پزشک‌تان درمورد دلایل ایجادش صحبت کنید و برای خلاص شدن از آن با دستور پزشک راهی را انتخاب کنید.

غذا خوردن بر شیر خوردن اولویت دارد

اگر فرزندتان تازگی‌ها با دستور پزشک غذاهایی را امتحان می‌کند، نباید بی‌خیال شیر دادن به او شوید. تغذیه اصلی بچه‌ها در ۶ماهه اول شیر است و حتی اگر بعد از چهار ماهگی به مرور خوراکی‌های مکملی به آنها توصیه شود، باز هم نباید از شیر دادن به آنها پرهیز کرد. گذشته از این فرزند شما باید تا ۲سالگی یا ۱۸ماهگی باتوجه به دستور پزشک شیر بخورد و حتی اگر وقت غذا خوردن حسابی خوش‌اشتها باشد، نمی‌توانید شیر را از رژیم غذایی او حذف کنید.

من می‌توانم احساساتم را از او پنهان کنم

شما با شیر دادن به نوزادتان تنها آنچه می‌خورید را به او منتقل نمی‌کنید، بلکه احساسات‌تان را هم به او انتقال می‌دهید. شما از طریق شیر دادن می‌توانید فرزندتان را غرق در آرامش کنید یا اینکه او را مضطرب و آشفته کنید. پس اگر با یک شیر‌خوار طرف هستید، به توانایی‌تان در پنهان کردن احساسات خود اعتماد نکنید و راهی برای رسیدن به آرامش واقعی پیدا کنید.

شیر مادر همیشه بهترین انتخاب است

در اینکه نوزادان با خوردن شیر مادر فایده‌های فراوانی می‌برند، شکی نیست. بررسی‌ها نشان می‌دهند که بسیاری از بیماری‌های جسمی و روانی کمتر سراغ شیرمادرخورده‌ها می‌رود اما همه اینها نمی‌تواند به این معنی باشد که در هر شرایطی باید نوزاد را با شیر خودتان تغذیه کنید. اگر پزشک‌تان به شما گفته که به‌خاطر سلامت‌تان باید نوزادتان را شیرخشک‌خور کنید یا اینکه متخصص اطفال می‌گوید مصرف شیر شما مشکلاتی را برای سلامت کودک‌تان ایجاد کرده، بهتر است سراغ راه جایگزینی برای تغذیه فرزندتان بروید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج