۲۶۳۹۳۲
۹ نظر
۱۰۶۳۰
۹ نظر
۱۰۶۳۰
پ

چرا سنگک مفیدترین نان است؟

نان سنگک در صدر نان‌های ایرانی قرار دارد و از آرد سبوس‌دار درست می‌شود. از ویژگی های خوب این نان طعم، عطر، مغذی بودن و قابلیت سیرکنندگی آن است.

روزنامه آرمان: نان سنگک در صدر نان‌های ایرانی قرار دارد و از آرد سبوس‌دار درست می‌شود. از ویژگی های خوب این نان طعم، عطر، مغذی بودن و قابلیت سیرکنندگی آن است.

شیوه پخت سنتی این نان و شکل و طعم متمایز آن از سایر نان‌ها باعث شده در فرهنگ و سفره ایرانی ارزش بالایی یافته و به‌ویژه برای صبحانه، وجود نان سنگک در اولویت قرار گیرد.

از نظر مصرف‌کنندگان نان خوب نانی است که خوش عطر، خوش طعم و تازه باشد و به خوبی تخمیر شده و از جوش شیرین یا سایر مواد مضر در آن استفاده نشده باشد.

نان باید در محیطی پاکیزه و با شرایط بهداشتی تهیه شده باشد، ارزش تغذیه ای کاملی داشته و دور ریز نداشته باشد و گران نیز نباشد.
 
چرا سنگک مفیدترین نان است؟
 
سنگک؛ از قدیمی‌ترین نان های ایرانی

نان سنگک یکی از قدیمی‌ترین نان های ایرانی است؛ به‌طوری که برخی قدمت این نان را پیش از ورود اسلام به ایران و برخی نیز عهد شاهان صفوی می‌دانند.

در میان نان های سنتی و ملی ایران شامل نان لواش، تافتون و بربری، نان سنگک از نظر کارشناسان تغذیه بهترین نوع نان است و حتی برخی با اغراق این نوع نان را بهترین نوع نان در دنیا می‌دانند.

چرا نان سنگک؟

نان سنگک حاوی سطح بالایی از ویتامین ها، کلسیم، پروتئین و آهن است.

نان سنگک به دلیل داشتن مقدار زیادی فیبر، هضم آسانی داشته و بسیار مورد توجه متخصصان تغذیه است.

نان سنگک برای کودکان نیز بسیار خوب است، مخصوصاً در دورانی که سلول های عصبی در حال رشد هستند، آهن موجود در نان سبوس‌دار سبب باهوشی و رفتار خوب کودکان می‌شود.

چون برای نان سنگک بیشتر از آرد کامل استفاده می‌شود و آرد کامل، ویتامین‌ها و املاح آن حفظ شده است بیشتر به مصرف این نان توصیه می‌شود.

نان سنگک به دلیل اینکه فیبر زیادی دارد، هضم آن آسان است و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.
 
چرا سنگک مفیدترین نان است؟

سبوس عامل خوشمزگی

نان سنگک که از نظر مزه، طعم، هضم، بهداشت و سلامت بهترین نان ایرانی است از آرد مرغوب و سالم، آب خالص و کمی‌نمک پخته می‌شود. به اعتقاد کارشناسان، آنچه بیش از همه موجب شده نان سنگک در صدر نان های سنتی ایران قرار گیرد.

آرد این نان است. آرد این نان باید از گندم مرغوب و سالم و بدون هیچ نوع آرد دیگری مانند آرد جو یا حبوبات باشد.

یکی از دلایل خوش طعم بودن نان سنگک، سبوس موجود در آرد این نان است؛ سبوس یک ماده با ارزش و دارای مواد غذایی فراوان است و برای کسانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند، نان سبوس‌دار بسیار مفید است.

نان هایی که با آردهای کامل و سبوس‌دار تهیه می‌شوند، نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارند و مصرف روزانه آن‌ها می‌تواند، مقداری از نیاز روزانه بدن به املاح، پروتئین، فیبر و ویتامین‌ها را تأمین کند.
 
چرا سنگک مفیدترین نان است؟
نان سنگک با طعم تافتون!

برخی معتقدند نان های سنگک در گذشته به دلیل اینکه از آردهای با سبوس گیری بسیار پایین تهیه می‌شدند از مغذی ترین نان‌ها بودند اما مدتی است برخی نانواها برای پخت نان سنگک از آرد «تافتون یا لواش» استفاده می‌کنند و همین باعث شده نان های سنگک امروزی طعم، مزه و کیفیت گذشته را نداشته باشد.

میزان سبوس گیری آرد سنگک باید هفت درصد باشد اما این دست از نانواها از آرد تافتون یا لواش که میزان سبوس گیری آرد آن ۱۳ درصد است، استفاده می‌کنند. هر چند سبوس گیری بالا موجب می‌شود نان قدری شفاف تر شود اما کیفیت لازم را ندارد.

اما برخی دیگر در جوابشان می‌گویند چنین مساله ای خیلی بعید است زیرا شرایط آرد سنگک با آرد تافتون و لواش متفاوت است و نانواها نمی‌توانند اینگونه نان مناسب پخت کنند. به هرحال اگر این نان با آرد خودش پخت شود بهترین نان دنیاست.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • داریوش

    اینکه نان سنگک سبوس دار است فقط در مقاله ها است وگرنه در هیچ نانوایی در کل کشور با سبوس پخت نمیشود. با آرد سفید و جوش شیرین ظرف چند دقیقه خمیر نان سنگک را آماده پخت می کنند و می پزند و به مردم میفروشند. این تقلب است. لطفاً مسئولین رسیدگی کنند.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      وقتی چیزی از نان ونانوایی نمیدونی الکی نظر نده
      تو هیچ جای دنیا نمیشه به خمیر سنگک جوش شیرین اضلفه کرد
      چون خمیر سنگک بیش‌از اندهزه‌ نرم هستش باعث از بین رفتن خمیر میشه

    • بدون نام

      وقتی از نانوایی سر درنمیاری لطفا نظر نده
      هیجوقت به خمیر سنگک جوش شیرین نمیزنن
      چون خمیرو خراب میکنه

  • بدون نام

    آرد نان سنگک با بقیه نانها تفاوتی ندارد

  • بدون نام

    آرد سفيد لواش در سنگك استفاده مي شود چه كسي بايد نظارت كند

  • لورا

    ما هم نان سنگگ میخریم ولی فقط شکل و قیافه اش شبیه سنگکه و از طعم و بو و خاصیت خبری نیست فروشگاههای ایرانی اقدام به تهیه و پخت این نان کرده‌اند اما تقلبیه

  • 9608

    خیلی مسخره اید یه جاازضررهای نان سنگک مینویسید دوخط آنطرفترازمزایای آن کلا ازهرچیزی نظرخواستی خیلی ازخواص وخوبیش میگی درمطلب بعدی ازضررهاش همین بذاریمتون کناربعتره خودتون به عنوان مثال همین نون سنگکوبخون مانفهمیدیم خوبه یابده

  • مهران

    سراسر این مقاله نما فقط اینه که این نوع نان از قدیم بوده سر سفره با آبگوشت قرارمیدن وخوشمزه است و... درهیچ جا خواص واقعی ازدید علمی مثل درصد کالری موادمعدنی ویتامین و.. اشاره نشده وحتی مقایسه علمی با دیگر نان ها اشاره نشده شاید ندانسته ونتواسته این کار را انجام دهد

  • میر

    چرا یک تکه نان سنگک رو از صبح تا ظهر بیرون از یخچال میدارم حشرات نارنجی رنگ از مورچه ریزتر تولید میشه لطفا پاسخ دهید

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج