۲۱۷۴۳۵
۱۲ نظر
۹۷۹۸
۱۲ نظر
۹۷۹۸
پ

بیش فعال ها یا نابغه می شوند یا...

بیش فعالی بچه ها در این دوره و زمانه مصیبت بزرگی است. نه تنها در این دوره بلکه در دوره های قبل هم بوده اما دقت کمتری در مورد این موضوع وجود داشته است. دلیل دیگر هم این است که در گذشته اجتماعات گسترده تر بوده است.

مجله اینترنتی برترین ها





هفته نامه زندگی مثبت - ملیحه مهدوی:

دکتر بهروز جلیلی، دانشیار دانشگاه: بیش فعالی بچه ها در این دوره و زمانه مصیبت بزرگی است. نه تنها در این دوره بلکه در دوره های قبل هم بوده اما دقت کمتری در مورد این موضوع وجود داشته است. دلیل دیگر هم این است که در گذشته اجتماعات گسترده تر بوده است. در قدیم مدارس دارای حیاط های کیلومتری بود یا خانه ها آنقدر بزرگ بود که بچه ها به راحتی می توانستند در آن بدوند و فعالیت داشته باشند اما در حال حاضر هم وسعت مدرسه ها و هم خانه ها کوچک تر شده است. اما انرژی بچه ها کم نشد.

بی دقتی پرفعالی

با توجه به کوچکی مدارس و خانه های امروزی شیطنت بچه ها بیشتر به چشم می آید چون آنها فضایی برای دویدن ندارند. متاسفانه بیشتر پدر و مادران ایرانی اصرار دارند که بگویند فرزندشان بیش فعال نیست و با این طرز فکر تنها کسی که آسیب می بیند همان کودک بیش فعال است.

بیش فعال ها یا نابغه می شوند یا...

بیش فعالی به معنای عملی «ADHD» یعنی «Attention deficit hyperactivity disorder» که معادل فارسی آن «بچه بی دقت پرفعالیت» است. به طور معمول کودکان بیش فعال کودکان با هوش معمولی یا بالاتر از هوش معمولی هستند. اگر پدر و مادری نپذیرند که فرزندشان بازیگوش تر از حد معمول است، باعث می شوند فرزندشان از اجتماع لطمه بخورد. برای مثال مربی مهد ممکن است سر کودک داد بزند یا خدای ناکرده او را تحت ضرب و شتم قرار دهد. این اتفاق ممکن است در خانه، مدرسه یا مهدکودک هم بیفتد. متاسفانه بسیاری از اوقات این بچه ها به دلیل بیش فعالی توسط دیگران و حتی خانواده مورد تنبیه بدنی قرار می گیرند.

نابغه هایی که به مدیرشدن رضایت داده اند

بسیاری از بچه های بیش فعال افراد باهوشی هستند که تحت ستم جامعه شان قرار می گیرند. این ستم از کانون خانواده شروع می شود و تا مهد و مدرسه ادامه پیدا می کند. عده ای از والدین می گویند زمانی که خودشان کودک بوده اند نیز شیطنت بیشتری داشته اند اما بدون اینکه لقب بیش فعال بگیرند یا تحت درمان باشند، ادامه تحصیل داده و به موقعیت های خوبی نیز رسیده اند، باید به آنها گفت اگر در زمان خودش تحت درمان قرار می گرفتند خیلی موفق تر از حالا بودند.

یعنی اگر در حال حاضر آن فرد مدیر یک کارخانه است شاید با درمان بیش فعالی در کودکی، به یک دانشمند طراز اول تبدیل می شد، با اینکه کودکان بیش فعال بدذات نیستند اما اغلب کودکان دوست ندارند با آنها بازی کنند. یکی از نشانه های این گونه کودکان این است که سرزده وارد بازی دیگران می شوند و باعث سروصدا و اعتراض دیگر کودکان می شوند. در نتیجه از بازی اخراج می شوند. این واکنش باعث عقده ای شدن کودک بیش فعال می شود.

کودکی که داخل کلاس راه می رود

اگر بیش فعالی بچه ها در مهد قابل تشخیص نبود. یا توسط مربیان زیرسبیلی رد شد، در مدرسه بیشتر خود را نشان می دهد. برای مثال کودک نمی تواند روی صندلی آرام و قرار داشته باشد، داخل کلاس راه می رود، با همکلاسی اش حرف می زند و خانم معلم مرتب در حال دادزدن بر سر آن کودک بیش فعال است.

بیش فعال ها یا نابغه می شوند یا...

متاسفانه بعضی از مربیان این رفتار کودک را نشانه بی تربیتی او می دانند نه بیش فعالی. اتفاق دیگری که می افتد این است که گاهی مربی به طرز بدی با کودک بیش فعال رفتار می کند. اگر معلم سوالی را مطرح کرده و کودک بیش فعال حین شیطنت جواب سوال را گفت معلم به او توجهی نمی کند اما برای شخصی که کمی دیرتر از او جواب سوال را داده دست می زند و او را تشویق می کند زیرا به نظر معلم، کودک بیش فعال، بی تربیت، بازیگوش و بی توجه است.

۳۰ تا ۴۰ درصد اخراج از مدرسه

یادمان باشد بیش فعالی یکی اختلال است و نباید با کودک بیش فعال مانند یک گناهکار رفتار کرد. بچه های بیش فعالی که تحت درمان قرار می گیرند می توانند به یک دانشمند تبدیل شوند اما کودکانی که تحت درمان قرار نمی گیرند در برخی اوقات به یک فرد بزهکار، معتاد یا یک فرد بی قانون تبدیل می شوند. در سراسر دنیا ۳۰ تا ۴۰ درصد از بچه های بیش فعلا با وجود هوش بالایشان از مدرسه اخراج می شوند. بچه های بیش فعال در بزرگسالی رفتارهای سانحه جو دارند. برای مثال برخی تصادفات اتومبیل که در اثر رانندگی های بی محاباست مربوط به این گروه از افراد است که در کودکی تحت درمان قرار نگرفته اند.

دوستداران مکان های بلند

این گروه از افراد از جاهای بلند خوششان می آید. به همین دلیل کودکان بیش فعال دائما در حال بالارفتن از بلندی هستند. اکثر اوقات دیده می شود این گروه از بچه ها در حال بالارفتن از میز و صندلی و مبل هستند و خانواده ها نیز از این وضعیت گله دارند.

بیش فعالی چند نوع است. برای مثال والدینی که مراجعه می کنند می گویند که فرزندشان هیچ کدام از علائم بارز بیش فعالی را ندارد اما معلم او گله دارد که هنگام صحبتش کودک توجهی به معلم نمی کند. این نوع بیش فعالی که «بی توجهی ارجح» نامیده می شود در دختران بیشتر دیده می شود. گاهی والدین در دفاع از فرزندشان می گویند که معلم فرزندشان بی حوصله است وگرنه فرزند آنها بیش فعال نیست. یادمان باشد بیش فعالی از شیطنت معمولی که ممکن است بچه های دیگر داشته باشند فراتر است.

بیش فعال ها یا نابغه می شوند یا...

اولین درمان

اولین درمانی که باید برای این گروه از بچه ها درنظر داشت این است که روزی یک ساعت آنها را پارک ببرید. همچنین درگیر کردن بچه ها با فعالیت هایی مانند شنا و فوتبال می تواند راهی دیگر برای درمان باشد. البته سعی کنید بچه ها را به ورزش رزمی نفرستید چون باید به سنی برسند که استفاده درست از حرکات رزمی را بدانند.

از ۶ سالگی به بعد از قرص ریتالین می توان استفاده کرد. این دیدگاه که بچه ها نباید از دارو استفاده کنند بد است و گاهی این دیدگاه توسط معلمان نیز به والدین القا می شود. معلمان توجه کنند که بهتر است این بچه ها سر کلاس کنار پنجره قرار داده نشوند. چون سروصدای بیرون باعث عدم تمرکز آنها می شود. باید به سوالات تکراری بچه ها پاسخ داد. فراموش نکنید اگر بچه ای وسط صحبتتان پرید بی ادب نیست.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • Mahbobe

    ای کاش برخی معلمین که شیوه رفتار با این بچه ها رو نمیدونن و این بچه ها رو بی ادب و گستاخ میدوند این متن رو بخونن، پسر منم کلاس اوله با اینکه مدرسه رو تق و لق میره اما در تمام دروس خیلی خوب ودر درس ریاضی عالیه فقط به خاطر رفتاراش مدام در مدرسه مورد توبیخه چون این بچه ها درسیستم آموزشی کشور ما جایگاهی ندارن

    پاسخ ها

    • معلم

      دانش آموزان بیش فعال مشکلات بسیار بیش تری از آن دارند که
      در اینجا گفته شده لازم هست مادران بیشتر بدانند. طبق تحقیقات بسیاری از بزهکاران بیش فعالانی هستند که درمان نشدند . حتما درمان دارویی لازم هست. من به عنوان معلم در کلاس می بینم که از لحاظ رفتاری بسیار مشکل دارند. همه چیز که درس نیست که خیلی خوب شد بگیم هیچ مشکلی نیست

  • سیامک

    من سه سال که فهمیدم بیش فعالم واز دوران کودکیم توسط برادر ی که 8 سال بزرگتر بود و مادرم کتک می خوردم در اتاق حبسم میکردن وقتی از درد ،ترس گریه میکردم با تهدید میگفتن خفه خون بگیر صدات در نیاد ،و من دست بر دهانم میذاشتم وگریه را در گلوم به هق،هق میرسوندم وهمان طور گوله شده در کنج اتاق خوابم میبرد !!!!

  • صبا

    من تازه امسال فهمیدم که بیش فعالی هستم. کلاس هشتم واز همون اول هم حس میکردم با بقیه فرق دارم ولی نمیدونستم چرا. مثلا کلاس اول همه کارا مو سر پا انحام میدادم و اگه کسی صندلی مو برمیداشت اصلا نمیفهمیدم.ازکسایی که بابیش فعالی آشنا نیستن ناراحت میشم مثلا یکی از معلما یه سوال پرسید و اشتباه متوجه شدم و جواب اشتباه و کلی بهم خندیدن. یه بار تو امتخان ریاضی ۷+۱ رو ۹ نوشتم.ولی تست ریون میگه که IQ من 131 هست و تو مدرسه نمونه دولتی هم درس میخونم.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      عزیزم حتما به دکتر مغز و اعصاب یا مشاور مراجعه کن تا درمان شوی فقط مسئله تحصیل نیست. اگر می خواهی بهتر زندگی کنی حتما دکتر مراجعه کن و تا زمانی که لازم هست دارو بخور.

  • معلم

    این مقاله درباره بیش فعالی خیلی خوب و جامع هست. در اینترنت سرچ کنید می آید.
    کمبود تمرکز بیش فعالی ( نقش پدر و مادر )

  • علی

    من از سه سالگی فهمیدن پدر و مادرم که adhdرو دارم از اون زمان تا الان که 18 سالمه قرص ریتالین مصرف میکنم استعداد خوبی در درس دارم ولی از درس خوندن بدم میاد اگه شما هم پدر و مادر هستید خواهشا بچه هاتون رو توی کاری بزارید که علاقه دارن من با اینکه از درس بدم میاد ولی تعداد زیادی مقام در رباتیک دارم

  • محسن

    متاسفانه من تو دهه سی سالگی زندگیم متوجه این اختلال شدم،اونم زمانی که توی تحصیل،کار و زندگی شکست خوردم الان سرافکنده و افسرده شدم

  • Ngr

    من از بچگی این مشکلات رو داشتم ولی هیچ وقت متوجه بیش فعال بودن خودم نشدم بیشتر این کارامو دلیل بر هوش زیاد داشتن میدونستن الان که برادرم کودکه و از طرف مدرسه بیش فعال تشخیص داده شده....متوجه شدم چقدر رفتاراش مشابهه خودمه مخصوصا که من تو تموم طول زندگیم نتوستم بیشتر از روزی 2 ساعت(نهایتا) درس بخونم و الان که کنکور دارم دیونه کنندس برام (هنوزم اوجش همون دو ساعته و خستم شدم!!)چیکار کنم الان برم دکتر؟اصلا قرص قراره چیکار کنه؟

  • پارسا

    سلام منم مثل خیلی از این دوستان بیش فعال هستم و از همون ۶ سالگی تحت درمان قرار گرفتم مشکل خاصی توی درس خوندنم وجود نداره فقط توی درس ریاضی هست که توی محاسبات گیج میشم من کاملا درس رو متوجه میشم حافظه ی خیلی خوبی هم دارم دروس حفظی هم خوب یادم میمونن فقط دنبال چند تا راه حل برای درس ریاضیم هستم
    میشه راهنمایی کنید راستی ریتالین و ریسپریدون ۲ هم مصرف میکنم

  • شادی

    سلام منم بیش فعالی رو زمانی متوجه شدم که کلی تو زندگیم سر خوردم،بچه که بودم همه می گفتن که خیلی باهوشم تو مدرسه هم اما بعداً متوجه این شدم که خیلی بابقیه فرق دارم چون تمام این خصوصیات برایم واضح بود به عنوان یه دختر خیلی برایم سخت بود حتی الان که بیست سالمه اما بیش فعالی رو ترجیح می دم چون خلاقیتم شاید نسبت به خیلی تحصیل کرده ها که تلاش بیشتری کردند خیلی بیشتره

  • علی بابا

    چهلو شیش سالمه با دو تا فوق لیسانس تازه فهمیدم که بیش فعالم... همیشه میفهمیبدم که با بچه های دیگه متفاوتم اما نمیدونستم چرا و همین الان هم عجیب انرژِ بالایی دارم و چند دستی کارها رو انجام میدم و فکرم چند جاست!

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج