۱۹۷۲
۵۰۰۲
۵۰۰۲
پ

كم‌خوابي مغز را پير مي‌كند!

دانشمندان معتقدند بسياري از فرآيندهاي بيولوژيك و حياتي بدن در طول شب اتفاق مي‌افتد. هنگام خواب، بدن خود را ترميم مي‌كند و خود را براي يك روز پرفعاليت ديگر آماده مي‌كند.


مغز افراد ميانسالي كه كمتر از 6 يا بيشتر از 8 ساعت در شب مي‌خوابند، پيرتر از ديگران است. دانشمندان معتقدند بسياري از فرآيندهاي بيولوژيك و حياتي بدن در طول شب اتفاق مي‌افتد. هنگام خواب، بدن خود را ترميم مي‌كند و خود را براي يك روز پرفعاليت ديگر آماده مي‌كند. كم‌خوابي مزمن باعث ترشح هورمون‌ها و مواد شيميايي متفاوتي در بدن مي‌شود كه اين تركيبات، در دراز مدت، خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي، سكته، فشار خون بالا، ديابت، كلسترول و چاقي را افزايش مي‌دهند. يكي ديگر از مهم‌ترين تاثيرات خواب، روي مغز و قدرت ذهني انسان‌هاست. مغز افراد ميانسالي كه به اندازه كافي نمي‌خوابند يا در اين زمينه زياده‌روي مي‌كنند، بين 4 تا 7 سال از ديگران پيرتر است. همچنين اين افراد معمولا حافظه ضعيف‌تري هم دارند. كمبود خواب باعث افزايش فشار خون و به هم خوردن تنظيم گلوگز بدن مي‌شود كه هر دو فاكتور ياد شده براي سلامت قلب مضر هستند. افرادي كه بيش از حد معمول مي‌خوابند نيز ممكن است دچار ناهنجاري‌هاي تنفسي شوند كه به نوبه‌خود خطر بيماري‌هاي قلبي را افزايش مي‌دهد. تحقيقات نشان مي‌دهد بهترين طول مدت خوابيدن نزديك به 7 ساعت است.

باز نشر اختصاصی: B artarinha.ir

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج