۱۸۸۷۸۵
۵۰۱۷
۵۰۱۷
پ

این خوراکی‌ها در نوروز به دادتان می رسند

نوروز که از راه می رسد خوردن انواع و اقسام شیرینی و آجیل در بی افراد در گروه های سنی مختلف رواج پیدا می کند و مهمانان معمولا به سختی می توانند بر پافشاری میزبان هنگام پذیرایی با شیرینی ها و آجیل های مختلف مقاومت کنند.

مجله اینترنتی برترین ها

مجله تندرستی - کاملیا تجریشی: نوروز که از راه می رسد خوردن انواع و اقسام شیرینی و آجیل در بی افراد در گروه های سنی مختلف رواج پیدا می کند و مهمانان معمولا به سختی می توانند بر پافشاری میزبان هنگام پذیرایی با شیرینی ها و آجیل های مختلف مقاومت کنند و نتیجه این می شود که پس از هر بار دید و بازدید حجم زیادی قند و چربی وارد بدن می شود. این چربی و قند علاوه بر اینکه چاقی را به همراه دارد، می تواند مشکلات دیگری را هم برای بدن ایجاد کند. برای اینکه چربی و قند خون را بتوان تا حد امکان در ایام نوروز کنترل کرد باید از خوراکی های کاهنده چربی و قند خون کمک گرفت و تا جای ممکن از انها استفاده کرد.

«دکتر اکبر کتابی» متخصص طب سنتی و «دکتر سعید صانعی» پزشک و مشاور درمان های گیاهی و طب سنتی چند خوراکی را که در عید برای تان مفید هستند، معرفی می کنند.

گرد مثل گردو

گردو یکی از میوه هایی است که خوردن آن در ایام نوروز توصیه می شود، علاوه بر میوه، برگ، پوست سبز میوه، پوست درخت و شکوفه آن نیز برای درمان بیماری ها کاربرد دارد. گردو از دیدگاه طب سنتی ایران دارای طبع گرم و خشک است. مغز گردو چند اسید، مقدار کمی اسانس، اگزالات آهک و ویتامین های C, B, A, E و مقداری آرسنیک دارد. گردو میوه ای خون ساز و تصفیه کننده خون محسوب می شود. مصرف گردو می تواند به درمان بیماری های ریوی کمک کند. کودکانی که در ایام نوروز در خوردن آجیل زیاده روی می کنند و دچار دل پیچه می شوند باید از گردو استفاده کنند چون گردو دل پیچه را تسکین می دهد. گردو بهتر است با بادام شیرین و جینسینگ استفاده شود. خوردن ترکیب مغز گردو و ۲ واحد بادام شیرین و یک واحد جینسینگ توصیه می شود.

خوراکی هایی که در نوروز به دادتان می رسند

این میوه سرفه و اسهال خونی و سوزش معده را درمان می کند و یبوست را نیز از بین می برد. گردو علاوه بر کاهش قند خون از تشکیل سنگ کلیه و سنگ کلیه صفرا جلوگیری می کند. روغن تیغه میانی گردو باعث پایین آمدن قند خون وچربی خون می شود. به همین دلیل گزینه خوبی برای ایام نوروز است. برای این منظور باید تیغه میانی گرم و خشک شده و نیز آسیاب شده را به مقدار مساوری با پودر دارچین مخلوط کرد و داخل کپسول های خالی ریخت و روزی یک تا ۲ عدد مصرف کرد. خوردن گردو مانع ترش کردن معده می شود. اگر گردو را با انجیر و موز بخورید، برای تقویت مغز و حواس مفید است. روزانه خوردن یک عدد گردو به زنان باردار توصیه می شود چون انجام این کار به زیباماندن پوست شکم بعد از زایمان کمک می کند. گردو دارای مس است. بنابراین به جذب آهن در بدن کمک می کند. برای جلوگیری از فساد مغز گردو و رویش قارچ در لا به لای شیارهای آن، باید حتما بگذارید گردو در پوست چوبی باقی بماند و هنگام مصرف پوسته چوبی را بشکنید و گردو را به شکل تازه مصرف کنید.

بدبوی مفید

سیر یک گیاه دارویی محسوب می شود که طبع گرم و خشک دارد. گرما و خشکی باعث کاهش بلغم در بدن می شود، پس سیر می تواند به از بین بردن بلغم در بدن کمک کند. انسداد عروق در بدن مشکلات بسیار زیادی را به وجود می آورد و باعث کاهش گردش خون می شود و یکی از مشکلاتی که انسداد عروق به وجود می آورد، فشار خون بالاست. سیر علاوه بر اینکه بلغم را از بین می برد باعث باز شدن انسداد عروق می شود و فشار خون بالا، چربی خون، کلسترول بد و تری گلیسیرید بالای خون را پایین می آورد. وقتی خون به خوبی به بافت های بدن نرسد، مشکل درد مفاصل به وجود می آید و خوردن سیر این مشکل را حل می کند. همچنین سیر خاصبت آنتی بیوتیک دارد، به همین دلیل می تواند باکتری های مضر روده را از بین ببرد.

خوراکی هایی که در نوروز به دادتان می رسند

با از بین رفتن این باکتری ها دیگر سموم مضر وارد بدن نمی شود و احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری ها کم می شود. سیر سمومی را که گوشت در روده ایجاد می کند، از بین می برد. به همین دلیل گوشت را باید حتما با سیر پخت یا هنگام خوردن گوشت از سیرترشی استفاده کرد. بسیاری از افراد به دلیل بوی بد سیر آن را نمی خوردند. برای از بین بردن بوی بد بعد از مصرف سیر کافی است یک قاشق مرباخوری قهوه خشک خورده شود. خوردن یک لقمه بزرگ نان و جعفری هم به از بین بردن بوی سیر کمک می کند و در نهایت می توان برای از بین بردن بوی سیر بعد از مصرف گوجه فرنگی خورد. سیر برای افرادی که غلظت خون آنها رقیق است مناسب نیست و این دسته از افراد نباید سیر بخورند. چون سیر خون را رقیق می کند. سیر به دلیل از بین بردن سموم ناشی از باکتری های مضر بدن یک داروی ضدسرطان محسوب می شود.

ترش ضدچربی

لیموترش از تیره مرکبات و از خانواده نارنج است و از میوه آن به عنوان دارو استفاده می شود. مصرف زیاد آجیل و شیرینی، افزایش چربی خون و قند خون را به همراه دارد و لیمترش برای کاهش چربی و قند خون مفید است. لیموترش خاصیت خنک کننده، مُدر، آرام بخش، مسکن، ضد تشنج و ضدباکتری دارد و برای درمان اسهال ساده و اسهال خونی مفید است و روماتیسم را درمان می کند. برای درمان تب های صفراوی و یرقان می توان از لیموترش کمک گرفت. خوردن بیش از حد شیرینی و آجیل موجب اختلال هاضمه می شود که این اختلال هاضمه با حالت دل به هم خوردگی و نفخ شکم همراه است که برای درمان آن لیموترش تجویز می شود؛ ۲ عدد لیموترش را با پوست و هسته برش بزنید و آن را در یک لیتر آب داغ یک تا ۲ ساعت خیس کنید، سپس آن را بفشارید و آب آن را با قند یا شکر (ترجیحا شکر یا قند قهوه ای) شیرین کنید و هر روز یک لیوان بنوشید.

خوراکی هایی که در نوروز به دادتان می رسند

برش های لیموترش را می توان به صورت کمپرس روی سر گذاشت. انجام این کار سردردهای عصبی، سردردهای یک طرفه یا میگرن و سردردهای گرم را تسکین می دهد. لیموترش را می توان به جای ضدعفونی کننده ها برای شست و شوی زخم و خراش های سطحی پوست استفاده کرد، برای این منظور می توانید آب لیمو را بگیرید و ۲ برابر لیموترش به آن آب بیفزایید و با آن زخم ها و خراش های سطحی پوست را بشویید. استفاده از لیموترش سرگیجه را رفع می کند. اگر لیمو با کمی عسل خورده شود موجب آرامش می شود و دل شوره را از بین می برد. لیموترش، ترشی معده، سوءهاضمه، تب زکام را هم می تواند مهار کند. برای دفع کردم روده کودکان لیمو را بکوبید با کمی قند بسایید و به کودکان بدهید. آب جوشانده پوست لیموترش بادشکن است، سرفه را تسکین می دهد و معده را تقویت می کند. ضمن اینکه سوءهاضمه را برطرف می کند و برای پایین آوردن چربی خون بد یا «LDL» مفید است. پوست لیموترش را روی پوست بدن بمالد تا اگزما و جوش برطرف شود. لیموترش خشک تقریبا فاقد ویتامین C است. بنابراین تاثیر طبی آن کمتر از لیموترش تازه است. برای جلوگیری از صدمات احتمالی به مینای دندان، بلافاصله بعد از مصرف لیموترش باید دهان را با آب چند بار شست و شو داد.

ترش پرخاصیت

میوه ها و خوراکی های زیادی وجود دارند که می توانند به کاهش چربی خون کمک کنند؛ یکی از این میوه ها تمرهندی است که می تواند باعث کاهش فشار خون، چربی خون و قند خون شود. نام دیگر تمبر هندی «خرمای گجرات» است، البته به آن «خنچه» و انبه هم می گویند.

این میوه با نام علمی «Tamarind» شناخته می شود. قسمت هایی از تمرهندی که به عنوان دارو می توان از آنها استفاده کرد، میوه، هسته و روغن آن است. تمر هندی خواص درمانی زیادی دارد. برای مثال خوردن «پالپ» (قسمت گوشت میانی میوه) آن، برای تقویت قلب و معده مفید است. همچنین از تمرهندی به عنوان یک ملین یاد می شود، ضمن اینکه می تواند فشار خون را پایین بیاورد. تمر هندی عطش را تسکین می دهد، مسهل صفرا و اخلاط و مسکن تهوع و قی صفراوی است. تمر هندی خفقان حار و تب های حاره یا گرم را درمان می کند، این میوه خنک کننده است به همیندلیل می تواند به هاضمه کمک کند و برای جبران کمبود ویتامین C در بدن مفید است. برای درمان مسمومیت حاصل در افراط از خوردن و جذب روغن، دانه گیاهی به نام «شوولمگرا» هم مصرف می شود. مصرف زیاد شیرینی و آجیل در نوروز باعث گرمی در بدن می شود و می تواند تعفن خون را به وجود بیاورد که همین مسئله می تواند یکی از عوامل به وجود آورنده آفت دهان باشد، اگر پالپ های تمبر هندی را در دهان نگه دارید، برای رفع آفت های دهان مفید است.مادرانی که حامله هستند و بر اثر مصرف بیش از حد شیرینی و آجیل باعث افزایش صفرا در خون خود و جنین شده اند می توانند از تمر هندی برای پیشگیری از زردی نوزاد در زمان تولد استفاده کنند.

خوراکی هایی که در نوروز به دادتان می رسند

پالپ تمر هندی را با آب شاه تره مخلوط کنید و بخورید، زردی یا یرقان و کهیر را برطرف می کند. افرادی که دچار تپش قلب هستند و مصرف شیرینی و آجیل زیاد باعث گرمی بیشتر قلب و دچار تپش قلب شان می شود باید پالپ تمرهندی را در آب حل و سپس غرغره کنند. تمرهندی برای رفع تپش قلب و خناق مفید است. افرادی که در ایام نوروز در خوردن خوراکی ها زیاده روی می کنند و به علت افزایش وزن و چربی دچار دردهای عضلانی می شوند، باید ضمادی از تمر هندی پخته تهیه کنند چون تمرهندی برای تسکین ورم و رفع سستی عضلات و کاستن درد عضلانی مفید است. همچنین این میوه به علت آنکه چربی و کلسترول ندارد برای افراد مبتلا به چربی خون مفید است.

افرادی که در خوردن شیرینی و آجیل زیاده روی می کنند، دچار یبوست می شوند، تمرهندی و دم کرده آن ملین است و چنانچه با آب مخلوط شود، خاصیت ضدنفخ دارد. برای تهیه دم کرده تمرهندی باید چند تکه از آن را با کمی آب جوش مخلوط کنید، این دم کرده یبوست را درمان می کند. برای رفع رفع سوءهضم در ایام نوروزی باید مقدار کمی تمرهندی همراه غذا یا بعد از آن خورده شود. این میوه ویتامین C و مواد معدنی همچون آهن دارد. ویتامین C در بدن افرادی که سیگاری هستند، به شدت کاهش پیدا می کند و ویتامین C برای این افراد مفید است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج