فریب نخورید
چرا هندوانه بهتــــر از آب هندوانه است؟
همزمان با فصل بهار و گرم شدن تدريجي هوا، گرايش به نوشيدني مثل انواع و اقسام شربتها به مراتب بيشتر ميشود. اين در حالي است كه در ميان تمام مايعات بهترين نوشيدني براي انسان آب ساده است و مصرف آبميوه و شربتها در مرحله بعد قرار ميگيرد.
اما توصيه بهاري اينكه در اين فصل مراقب ميوههاي خام باشيد. چرا كه ميوههايي مثل چغاله بادام علاوه بر فيبر زياد، نوعي قند دارند كه باعث نفخ و نابردباريهاي گوارشي ميشوند. آن هم به اين دليل كه در دستگاه گوارش ما آنزيمي كه بتواند قند ويژه اين ميوهها را بشكند، وجود ندارد. بنابراين مصرف بيش از اندازه آنها ميتواند ما را دچار مشكل نفخ و نابردباريهاي گوارشي جدي كند. به همين دليل براي مصرف اين خوراكي رعايت حد اعتدال بسيار ضروري است. ضمن اينكه بهتر است از مصرف زياد نمك همراه با آنها هم خودداري شود و بالاخره اينكه در اين فصل هم درست مثل همه فصول از همه گروههاي غذايي در برنامه غذاييشان استفاده شود. مهم اين است كه 4 گروه اصلي يعني نان و غلات، سبزيها، صيفيها و ميوهها و بالاخره گروه گوشتها كه شير و تخم مرغ و پنير را هم ميتوان در گروه آنها جاي داد، در برنامه غذايي وجود داشته باشد. ضمن اينكه سعي كنند به طور متعادل و متناسب از تمام اين خوراكيها استفاده كنند.
بعضي ميوههاي بهاري از جمله توتفرنگي، براي برخي افراد به خصوص كودكان كم سن و سال و افرادي كه مشكلات سيستم ايمني دارند، حساسيت ايجاد ميكند. اين هم به اين دليل است كه تركيبات آلرژيزا در اين ميوهها زياد است. به طوري كه ميتواند با تحريك سيستم ايمني آنها منجر به ايجاد برخي حساسيتهاي فصلي شود. بنابراين مهمترين راه كنترل اين حساسيتها روش حذف غذايي است. به اين ترتيب كه بايد همه ميوهها و خوراكيهايي كه احتمال حساسيتزايي در مورد آنها وجود دارد به ترتيب از برنامه غذايي حذف شوند تا عامل حساسيتزا شناخته شود. تنها راه حل بعد از اين مرحله هم حذف كامل اين ميوه از برنامه غذايي است.
يكي از صيفيهاي مورد علاقه و مورد بحث در فصل بهار و تابستان، هنداونه است. خيليها با انگيزه لاغري به مصرف آب هندوانه روي ميآورند. اين در حالي است كه نه آب هندوانه و نه حتي آب سبزيهايي مثل كرفس به هيچ عنوان باعث لاغري نميشوند. اين باور هم كه با خوردن آنها ميتوان به وزن ايدهآل رسيد يك باور كاملا غير منطقي است. توصيه من به همه خوانندگان مجله زندگي ايدهآل اين است كه به جاي گرايش به آبميوهها( البته چنانچه درگير مشكلات گوارشي نيستند) به مصرف ميوههاي تازه روي آورند. به عبارت ديگر تا جايي كه ميتوانند سراغ آبميوهها نروند. اين توصيه در مورد هندوانه هم صدق ميكند. البته اين دليلي براي منع مصرف آب هنداونه نيست؛ اما نكته اينجاست كه در يك نگاه كلي روي آوردن به آبميوهها ما را از فيبر و مواد مغذي كه همراه با ميوه ميتواند به دستگاه گوارش برسد محروم ميكند. نكته قابل تاكيد در مورد گرايش به آبميوهها با شروع فصل گرما هم اين است كه بهدليل راحتتر بودن مصرف آبميوه و قندي كه در آنها هست ناخودآگاه ذائقه ما به آنها عادت ميكند و اين عادت مساوي است با مصرف زياد قند ساده كه از نظر متابوليكي براي بدن ما مشكل ايجاد ميكند.
ارسال نظر