سوسیس و کالباس چه بلایی سرتان می آورد؟
مصرف سوسیس و کالباس بهدلیل افزایش جمعیت جوان و بالارفتن ساعات اشتغال بهکار افراد در کشور به طرز فزایندهای رو به افزایش است.
این میزان افزایش در سالهای اخیر بسیار نگرانکننده شده است بهطوری که مسئولان وزارت بهداشت در سالهای اخیر بارها نگرانی خود را از این مسئله ابراز کرده بودند. به گفته دکتر رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو، مباحث بهداشتی مشکل اصلی فرآوردههای پروتئینی (سوسیس و کالباس) نیست بلکه مشکل اصلی آن است که تغذیه جامعه بهویژه کودکان و نوجوانان را برهم میزند. بر این اساس مصرف افراطی و روزانه این فرآوردهها به هیچ وجه توصیه نمیشود و از نظر تغذیهای کاری خطرناک است.
سرانه مصرف
سرانه مصرف سوسیس و کالباس در اروپا ۶۴ و در ایران ۴ کیلوگرم در سال است اما بهدلیل جوان بودن جمعیت کشور و همچنین سرعت و سهولت تهیه این فرآوردهها، مصرف آنها در سفره ایرانیان رو به افزایش است.
نیتروزامین، مادهای سرطانزا
نیترات و نیتریت بهدلیل اینکه ماندگاری سوسیس و کالباس را بالا میبرد و رنگ آنها را صورتی میکند به فرآوردهها اضافه میشود اما زمانی که این دوماده حرارت داده میشوند، به نیتروزامین که مادهای سرطانزاست تبدیل میشوند.
اثر تجمعی
موادی مانند سوسیس و کالباس که امکان دارد برای بدن مزاحم باشند یا در مواردی مسموم باشند، اثر تجمعی دارند که باعث آسیبرسانی به بدن میشوند.
پروتئینهای دست دوم دیرهضم
سوسیس و کالباس جزو آن دسته از فرآوردههای پروتئینی دست دوم هستند که دیرهضم میشوند و جذب پروتئین از آنها به بدن کمتر است. همچنین بهدلیل نمکسود شدن انواع کالباس و سوسیس مثل کالباس و سوسیسهای دودی جذب کلسیم و پروتئین کاهش مییابد و در نهایت باعث پوکی استخوان میشوند.
چربی و ترانس بالا
سوسیس و کالباس دارای چربی زیادی هستند. محتوای چربی بهویژه چربیهای اشباع و ترانس در این محصول بسیار بالاست. مصرف بیش از حد مواد افزودنی در سوسیس و کالباس خطرناک است و رادیکالهای آزاد که بر اثر استفاده از این مواد بهوجود میآید، میتواند یک سلول سالم را به سمت سرطانی شدن سوق دهد.
خطر ابتلا به دیابت
مصرف روزانه ۵۰ گرم سوسیس و کالباس گوشت خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را به میزان ۴۲درصد و ابتلا به دیابت را تا ۱۹درصد افزایش میدهد. این در حالی است که حتی با خوردن دو برابر این مقدار گوشت قرمز این خطر سلامت افراد را تهدید نمیکند.
نتایج یک نمونهبرداری
در شهریور سال ۱۳۸۸ اداره استاندارد تهران اقدام به نمونهبرداری از ۲۶ نمونه سوسیس و کالباس و همبرگر از مراکز عرضه و فروشگاههای زنجیرهای کرد و این نمونهها از نظر منشأ بافت گوشتی مورد آزمون قرارگرفتند. نتایج این آزمون نشان داد که از ۲۰ نمونه سوسیس و کالباس ۱۸ مورد با استانداردهای سلامت مطابقت نداشتند.
نظر کاربران
من از وقتی تو یه کلیپ دیدم سوسیس دمس کرم داره دیگه سوسیس کالباس نخوردم
پاسخ ها
وای نمیدونید!! تقریبا یک ماه پیش سوسیس خریدم واسه ناهار،چشمتون روز بد نبینه میخاستم قاچ قاچون کنم وسط سوسیس پربود از کرم های سفید کوچولو.تا چند روز این صحنه بد جلو چشمم بود.خیلی افتضاح بود و حال به هم زن!!!دیگه توبه کردیم که سوسیس کالباس و همبرگر نخوریم
ممنون
به نظر من بیشترین عامل سرطان تو ایران تغغدیه اس
من نمی فهمم اینا که انقدر اخ و پیف میکنن مگه خودشون سکانداران سلامت جامعه نیستن خب چرا میزارن انقدر توزیع بشه انقدر کارخونه براش میزنن که چی؟
برای اینکه سلامت مردم رو تهدید کنن؟
به نظر من سوسیس و کالباس فراورده ی خراب نیستن من که هیچ وقت نمیتونم ازشون دست بردارم
پاسخ ها
منم همينطور!
به نظر من اين سياسته كه هر چند وقت كه حق حسابا عقب ميوفته چو ميندازن كه سوسيس كالباسا فلان بيماري داره! مثل الان كه شايعه شده كه فلج ميكنه! من نميدونم اين چرندياتو از كجاشون در ميارن!
معلومه اگه هر روز بخوره آدم مريض ميشه! ولي ماهي 1 يا دوبار هيچ مشكلي نداره!
يه مدتم ميگفتن بال مرغ سميه! نخورين! ديوونن!
من هم با این نظر که اگه مضر چرا تولید میشه موافقم و به دوست عزیز که کرم تو سوسیس دیده باید گفت که برو جنس خوب بگیرمثل میکاییلیان وگوشت ایران واضافه میکنم که در مصرف همه چیز باید تعادل داشت وتفریط نکرد
سوسیس و کالباس با درصد خیلی پایینی از گوشت تولید میشه و استخوان حیوانات و مخلفات سرطان زا که نگهدارنده آنهاست تولید میشه و زمانی که میبینیم گوشت طبیعی گاو با چربی بالا باید کم مصرف بشه از خوردن چنین زباله هایی باید پرهیز کنیم